Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@16:12:48 GMT

معضل سربازان کرایه ای ارتش سودان در یمن

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۹۷۹۷۲

معضل سربازان کرایه ای ارتش سودان در یمن

سودان که با پیروی از سیاست های دولت سعودی در سال های اخیر به کشوری بی ثبات در شاخ آفریقا و در عین حال به ابزاری در دست سیاستمداران دولت های ثروتمند خلیج فارس تبدیل شده، این روزها با مشکل تلفات نظامیان خود در قضیه تجاوز به یمن نیز دست به گریبان است؛ قربانیانی که برای فرار  از فقر و تنگدستی راهی یمن شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  یحیی سریع روز شنبه ۱۱ آبان ماه در یک کنفرانس مطبوعاتی با افشای آمار تلفات سربازان کرایه ای ارتش سودان در جنگ یمن گفت: مجموع تلفات نظامیان سودانی مزدور از ابتدای جنگ علیه یمن از هشت هزار کشته و زخمی فراتر رفته است.

سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن اظهار داشت که کشته‌های سودانی در جنوب، تعز و ساحل غربی یمن تا ماه گذشته میلادی به بیش از دو هزار و ۴۹ نفر رسیده و در تمام جبهه‌ها، آمار تلفات مزدوران ارتش سودان به چهار هزار و ۲۵۳ کشته رسیده است.

سریع با بیان این که کشاندن کودکان به جنگ در چارچوب جنایات و اقدامات تجاوزکارانه‌ای است که از سوی فرماندهان ارتش سودان صورت گرفته افزود: ادامه مشارکت مزدوران سودانی در تجاوز به یمن تنها به طرح‌های حاکمیت (سودان) و ائتلاف متجاوزان و جنگ افروزان خدمت می‌کند.

وی  ادامه داد: ادامه مشارکت سودان در تجاوز به یمن، نیروهای ما را به سمت اتخاذ گام‌های جدی سوق می‌دهد تا آنها را وادار به ترک کشور کند.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفت نظامیان سودانی که در داخل یمن حضور دارند، و هر تشکیلات نظامی دیگری که به ائتلاف متجاوزان کمک می‌کنند، صرف نظر از مکانی که در آن حضور دارند، جزء اهداف مشروع ما هستند.

سریع از مردم سودان خواست خون و جان نظامیان باقی مانده خود را با خارج کردن و بازگرداندن آنها به خاک کشورشان نجات دهند.

وی افزود: ملت سودان در معرض هجمه رسانه‌ای فریبکارانه همانند دیگر ملت‌های منطقه قرار دارد تا در جریان حقایق و واقعیت‌های یمن قرار نگیرند.

"محمد البخیتی" عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله یمن نیز در واکنش به اعلام آمار تلفات نظامیان سودانی در جنگ یمن اعلام کرد، مقامات جدید سودان به خواسته‌های مردم خود برای تغییر پاسخ ندادند.

وی که با شبکه المیادین گفت ‌وگو می‌کرد، اظهار داشت: پیام نیروهای مسلح یمن به مردم سودان این است که جایگاه و اعتبار را به ارتش کشورشان برگردانند.

البخیتی افزود: هدف پیام نیروهای مسلح یمن، افشای حقیقت سوء استفاده (متجاوزان سعودی - اماراتی) از نظامیان سودانی (در جنگ یمن) است.

وی خاطر نشان کرد: حاکمیت جدید سودان بدتر از حاکمیت قبلی در تعامل با یمن است؛ ملت سودان باید در این راستا اقدام کند که ارتش کشورشان در تجاوز به ما مشارکت نکند و ابزاری برای کشتن ملت ما نباشند.

البخیتی افزود: ما میان ملت سودان و حاکمیت تقاوت قائل هستیم و به همین سبب از ملت سودان می‌خواهیم که ضرورت دارد برای توقف مشارکت کشورشان در جنگ وارد عمل شوند؛ هدف ما افشای واقعیت‌ها برای ملت سودان است به اینکه ما دشمن آنها نیستیم و موضع ما یک موضع دفاعی در برابر جنگ بین المللی است.

عضو دفتر سیاسی انصارالله تاکید کرد: سودان باید با عقب نشینی عملی از مشارکت در جنگ علیه یمن، حسن نیت خود را ثابت کند.

اظهارات مقامات یمنی درباره مزدوران سودانی با واکنش مثبت حزب «الأمة القومی» سودان روبه رو شد و یک عضو دفتر سیاسی این حزب تاکید کرد که ما مخالف اعزام نظامیان کشورمان برای شرکت در جنگ یمن هستیم و نمی‌خواهیم بخشی از جنگ علیه ملت یمن باشیم.

"محمد مرکز خریف" تصریح کرد که نظام سابق سودان (دولت البشیر)، خود از مزدوران بود.

خریف که با المیادین گفت ‌وگو می‌کرد، افزود: ما و ملت یمن از قربانیان نظام فعلی و سابق سودان هستیم و نمی‌خواهیم بخشی از این جنگ باشیم.

وی افزود: ما نمی‌خواهیم بخشی از جنگ یمن باشیم، ما خواهان حل این بحران به دور از هرگونه سلاح و نیروی نظامی هستیم.

خریف خاطر نشان کرد: واژه مزدور فقط باید بر نظام سابق سودان و نه بر ملت این کشور اطلاق شود.

آمار دقیقی از تعداد مزدوران سودانی در تجاوز به یمن وجود ندارد و منابع نظامی و رسانه ای فقط از دهها هزار مزدور یاد می کنند.

شرایط تا حدودی پس از روی کار آمدن دولت جدید سودان تغییر کرده و اعلام شده که هزاران نفر از مزدوران سودانی یمن را ترک کرده اند.

"محمد حمدان دقلو" معروف به «حمیدتی» معاون رئیس شورای نظامی انتقالی سودان نیز اخیرا اعلام کرده که روند خروج ۱۰ هزار نیروی نظامی این کشور از یمن آغاز شده است. بر اساس گزارش وبگاه «السودان الان»، حمیدتی در نشستی سه‌جانبه در کاخ ریاست‌ جمهوری این کشور اعلام کرد که مدت زمان حضور این ۱۰ هزار نیرو در یمن به پایان رسیده بوده و آنها به کشور بازگشته‌اند.

نکته مهم و قابل توجه در سخنان وی در این بود که نیروی جایگزین به جای نیروهای مذکور به یمن فرستاده نخواهد شد.

نکته دیگر متاثرکننده در قضیه مزدوران کشته شده سودانی در یمن، بلاتکلیفی نظامیان کشته شده می باشد و سعودی ها هیچگونه ارزشی برای آنها قایل نیستند؛ رئیس کمیته امور اسرای یمن گفت که طرف سعودی با مبادله اجساد پیکرهای کشته‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با اجساد نظامیان سودانی کشته شده در یمن موافق نیست و حتی حاضر به تحویل گرفتن اجساد مزدوران سودانی نیز نیست.

به گزارش وبگاه خبری المسیره، عبدالقادر المرتضی روز شنبه در توئیتی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: ما اخیراً  به طرف سعودی پیشنهاد کردیم، اجساد تعدادی از شهدای ما را در ازای اجساد نظامیان سودانی رد و بدل کند که طرف سعودی با این پیشنهاد مخالفت کرد و گفت آنها را در ازای اجساد سربازان سعودی مبادله می‌کنیم؛ متاسفانه این شرایط برای اسرای مزدور سودانی نیز صادق است و عربستان هیچگونه تلاشی برای آزادی و یا تبادل آنها نمی کند و فقط به فکر آزادی اسرای خود است.

تجاوز ائتلاف عربی – آمریکایی به یمن که به سرکردگی عربستان از ششم فروردین 1394 آغاز شده به رغم ویرانی کشور یمن و شهادت بیش از یکصد هزار یمنی و خسارتهای هنگفت مادی و معنوی برای طرف های درگیر، لطمات جبران ناپذیری نیز به کشورهایی همچون سودان وارد کرده است که انتشار آمار تلفات مزدوران سودانی در جنگ یمن خود گواه این موضوع می باشد.

مقاومت دلیرانه نیروهای یمنی و مردم این کشور در سال های اخیر این موضوع را به اثبات رسانده که تنها گزینه جنگ یمن، توقف این جنگ خانمانسوز و بازگشت متجاوزان و مزدوران به کشور خود می باشد تا از قتلگاه ساخته شده توسط آل سعود خارج شوند.

برچسب‌ها جنگ یمن سودان عربستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگ یمن سودان عربستان جنگ یمن سودان عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۷۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- محمد حسین عابدی: کرایه تاکسی‌های درون شهری و حمل و نقل شهری در استان سمنان افزایش خواهد یافت این موضوعی است که مسئولان ارشد استانی نیز آن را تائید کرده و تنها منتظر ابلاغ آن هستیم تا افزایش ۴۵ درصدی کرایه‌ها اعمال شود.

خبر این افزایش قیمت اما واکنش‌های مختلفی را در جامعه به دنبال داشته است، اکثر مردم عقیده دارند که افزایش قیمت کرایه تاکسی درون شهری به افزایش قیمت تاکسی‌های اینترنتی، حمل و نقل عمومی، حتی بار و کرایه ناوگان حمل کالا هم تأثیرگذار خواهد بود پس کالاها هم گران‌تر می‌شود.

برای مثال برخی مردم عقیده دارند که اگر کرایه‌ها بالا برود، قطعاً کرایه محصولات تولیدی کارخانه‌ها و مغازه‌ها هم افزایش یافته و در نتیجه قیمت‌ها بالا می‌رود اما از سوی دیگر رانندگان تاکسی عقیده دارند که سال گذشته افزایش قیمت‌ها به درستی انجام نشده و آنها برای ارتزاق باید کرایه‌ها را بیشتر کنند وگرنه با شرایط امروز به سختی می‌توانند زندگی کنند.

تاکسی‌ها خستگی خود را به رخ شهر می‌کشند

یک راننده تاکسی در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به شرایط حاکم بر تورم و گرانی اقلام می‌گوید: مردم افزایش ۴۵ درصدی قیمت کرایه تاکسی را می‌بینند اما نمی‌گویند که دو سال است قیمت کرایه تاکسی ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده در صورتی که در همین دو سال اقلام و کالاهایی که ما برای خانه و خودرویمان می‌خریم دو برابر شده است.

محمد جمشیدی با بیان اینکه مشکلات رانندگان تاکسی فراوان است، ابراز کرد: مردم این سوال را جواب بدهند که یک قطعه ساده خودرو دو سال قبل چقدر بود و امروز چقدر است؟ کرایه تاکسی بعد از سه سال می‌خواهد ۴۵ درصد افزایش یابد آیا تورم همین حالا زیر ۴۵ درصد است؟

وی با بیان اینکه اگر تورم را ۴۵ درصد حساب کنیم که آمار اعلامی مسئولان و بانک مرکزی است چطور من با کمتر از این میزان بتوانم زندگی ام را بچرخانم؟ ما همان گوشت و مرغی را می‌خریم که مردم می‌خرند، من شخصاً هیچ ماهی نشده که بیش از ۱۲ میلیون تومان درآمد داشته باشم آن هم در صورتی که یک دانشجوی دانشگاه آزاد و یک دختر دم بخت دارم و ماهی دو و نیم میلیون تومان هم هزینه بیمه و قسط می‌دهم لذا با ۹ و نیم میلیون تومان زندگی می‌کنم چه کسی می‌تواند اینگونه زندگی کند؟

حق داریم کرایه‌ها را بیشتر کنیم

یک راننده تاکسی دیگر در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه همه هزینه‌ها از دو سال قبل تا کنون بیش از سه الی چهار برابر شده اما کرایه تاکسی قرار است ۴۰ درصد بیشتر شود، گفت: هیچ وقت کرایه‌ها متناسب با تورم و هزینه‌های زندگی نبوده و شرایط زندگی رانندگان تاکسی روز به روز بدتر شده است.

تیموری با بیان اینکه دست کم هشت همکارم در همین دو سال اخیر تاکسی را رها کرده‌اند، افزود: دو نفر در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند و بقیه هم اصلاً شغل خودشان را عوض کرده‌اند چرا که شرایط زندگی برایشان دشوار شده است و نمی‌توان با این هزینه‌ها زندگی را با رانندگی تاکسی چرخاند.

وی با بیان اینکه در سه سال اخیر یک بار کرایه‌های تاکسی افزایش یافت و این دومین بار است، افزود: همین حالا هم افزایش کرایه تاکسی‌ها از تورم کمتر است و یعنی با همه این افزایش‌ها بازهم ما از تورم عقب خواهیم بود لذا اگر کسی فکر می‌کند که با این افزایش کرایه‌ها زندگی ما خیلی تغییر می‌کند حاضر هستم به صورت امتحانی یک ماه سوئیچ تاکسی خودم را به او بدهم هر میزان درآمد داشت برای خودش بردارد.

شرایط سخت‌تر می‌شود

مردم اما عقیده دارند که این شرایط زندگی را برایشان سخت‌تر هم می‌کند، برخی مردم بر این تصور هستند که اگر کرایه‌ها افزایش یابد خواه ناخواه دیگر اقلام هم افزایش قیمت خواهد داشت چرا که کسبه و عرضه کنندگان خدمات و کالاها و … همه چیز را در گرو کرایه حمل و نقل می‌بینند. هرچند مسئولان تاکید کرده‌اند که این افزایش تنها برای تاکسی درون شهری و مینی بوس و اتوبوس است.

یک شهروند نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه افزایش قیمت کرایه تاکسی‌ها توجیه ندارد چرا که همین حالا هم کرایه تاکسی‌ها بسیار گران است، تاکید کرد: دو هزار و ۵۰۰ تومان کرایه در یک مسیر دو هزار متری همین حالا هم زیاد است حال بخواهیم آن را چهار هزار تومان کنیم دیگر کسی سوار تاکسی نخواهد شد.

محسن کریمی با بیان اینکه سوال ما اینجا است که مگر در یک سال اخیر سوخت گران شده است که کرایه افزایش یابد، بیان کرد: درست است که لوازم اتومبیل شامل روغن، دیسک و صفحه و لنت و … گران شده و باید کرایه‌ها هم بیشتر شود اما چرا دولت به سمت ثبات قیمت لوازم یدکی نمی‌رود و راحت ترین راه یعنی افزایش کرایه‌ها را اعمال می‌کند.

دردسرهای گرانی و کاهش کیفیت خدمات

یک شهروند دیگر در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه چه کسی تضمین می‌کند که این افزایش کرایه‌ها به افزایش اقلام مصرفی خانوار منتهی نشود؟ گفت: امروز کسبه دنبال بهانه‌ای می‌گردند تا گران کنند و یکی از بهانه‌های آنها هم همیشه حمل و نقل است.

وی با بیان اینکه مسئولان اگر کرایه تاکسی‌ها را گران می‌کنند، حداقل کیفیت ارائه خدمات حمل و نقل را هم افزایش دهند، افزود: کمترین حق مردم این است که اگر کرایه بیشتر می‌شود حداقل امکانات و خدمات هم بهتر شوند.

مردم ناراضی هستند

یک نکته مهمی که در کلام تقریباً اکثر مردم استان سمنان وجود دارد همین ارائه کیفی خدمات حمل و نقل است برای مثال از دیرباز تاکسی‌ها در خیابان‌های استان سمنان تنها مسیرهای مستقیم را می‌روند و در خیابان‌های مجاور هیچ تاکسی تردد نمی‌کند به عبارت دیگر شما اگر بخواهید در استان سمنان با تاکسی جابه جا شوید تنها باید در خیابان‌های اصلی دنبال تاکسی بگردید این رویه‌ای است که متأسفانه رانندگان تاکسی رقم زده و به یک سنت هم بدل کرده‌اند.

یک شهروند شاهرودی در گفت وگو با خبرنگار مهر، می‌گوید: اگر کرایه‌ها هر زمان که تاکسی داران بخواهند افزایش یابد و شورای شهر و مدیریت شهری هم آن را مصوب و فرمانداری هم ابلاغ کند، چرا کیفیت خدمات رسانی تاکسی‌ها بهتر نمی‌شود؟ برای مثال در قانون آمده که نفر اولی که در تاکسی می‌نشیند مسیر را مشخص می‌کند اما تاکسی‌ها تا ظرفیت خود را تکمیل نکنند راه نمی‌افتند این موضوع سبب معطلی مسافران در مبدا می‌شود و هر کس در میانه راه بخواهد سوار تاکسی شود شانسی نخواهد داشت زیرا همه تاکسی‌ها پر هستند.

محمد حسین محمودی می‌افزاید: یا در مثال دیگر برخی شهرک‌های اقماری هستند که به خصوص در شاهرود و سمنان شاهد آنها هستیم تاکسی‌ها به جای سرویس دهی به این اماکن از مردم تقاضای دو برابر کرایه برای بازگشت را هم می‌کنند چرا که حدس می‌زنند از راه برگشت مسافری نباشد! در صورتی که تمام اینها نارضایتی‌های شدید را از تاکسی ران‌ها در بین مردم ایجاد کرده است.

وی می‌گوید: ما در استان سمنان هنوز تاکسی‌های پیکان سفید و آبی داریم که برای سه دهه قبل هستند برخی این تاکسی‌ها بوی بسیار بدی دارند و فضای آلوده‌ای دارند و هنوز هم از چرخه خارج نمی‌شومد واقعاً مردم حق دارند از مسئولان بخواهند که کیفیت ارائه خدمات بهتر شود. امروز بیش از یک سوم تاکسی‌های استان سمنان آر دی، پیکان و یا پرایدهای سه دهه قبل هستند که حتی در آنها بسته نمی‌شود لذا باید این موضوع به مردم پاسخ داده شود.

افزایش به تصویب رسیده است

اما رویه این افزایش قیمت‌ها چیست و قرار است افزایش کرایه‌ها چقدر باشد؟ معاون عمرانی استاندار سمنان در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه شوراهای شهر پیشنهاد افزایش کرایه‌ها را داده و در صحن مصوب می‌کنند سپس به فرمانداری ارجاع داده تا کمیته انطباق مصوبات شورا با قوانین آن را مصوب کند سپس این موضوع ابلاغ و قانونی می‌شود، گفت: برای سال جدید در شهرهای استان افزایش کرایه بین ۴۰ تا ۴۵ درصد مصوب شده است.

محمد حمیدی با بیان اینکه معیار افزایش نرخ کرایه‌ها در واقع مصوبه شورای شهرها است اما وزارت کشور هم مبتنی بر مسافت، شلوغی و زمان و … معیاری را مشخص و ابلاغ کرده که در قیمت گذاری لحاظ شود، افزود: همه نقاط شهر و در همه مسیرها این افزایش قیمت یکسان نبوده و بستگی به عوامل مختلف در تغییر است.

احتمال می‌رود که از هفته آتی شاهد اجرایی شدن مصوبه گران شدن ۴۰ الی ۴۵ درصد قیمت کرایه تاکسی‌ها و حمل و نقل درون شهری باشیم موضوعی که استانداری سمنان نیز آن را تائید کرده و تنها زمان ابلاغ آن مشخص نیست.

کد خبر 6090716

دیگر خبرها

  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • روسیه محل اقامت مزدوران ارتش اوکراین را بمباران کرد
  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • آماده باش تمام عیار حماس برای نبرد با اسرائیل در رفح/ حمله موشکی حزب‌الله لبنان به سربازان اسرائیل/چرا حمله به رفح برای ارتش اسرائیل خطرناک است؟/آمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۳۸۸ نفر رسید
  • آماده باش تمام عیار حماس برای نبرد با اسرائیل در رفح/ حمله موشکی حزب‌الله لبنان به سربازان اسرائیل/چرا حمله به رفح برای ارتش اسرائیل خطرناک است؟
  • تلاش مزدوران اینترنشنال برای توجیه اقدامات وحشیانه پلیس آمریکا + فیلم
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • پیگیری وضعیت نرخ کرایه تاکسی در استان سمنان
  • نرخ کرایه تاکسی‌ در قزوین کاهش یابد