Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی غیرتمند کارشناس اندیشکده سیاست‌گذاری امیرکبیر با اشاره به اقدام اخیر مدیرعامل خبرگزاری تسنیم، در یادداشتی با عنوان مبانی مبارزه اجتماعی با فساد به نقش موثر رسانه‌ها در گسترش فرهنگ عمومی مبارزه با مفاسد اقتصادی در کشور پرداخته است. ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۶ سیاسی سیاست ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، مهدی غیرتمند کارشناس اندیشکده سیاست گذاری امیرکبیر در یادداشتی با عنوان مبانی مبارزه مدنی با فساد، به نقش رسانه‌ها اثرگذار رسانه‌ها در تثبیت و گسترش فرهنگ مبارزه با مفاسد اقتصادی در  کشور پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این یادداشت به شرح زیر است: 

فساد بیش از آنکه فشارهای سنگین اقتصادی را به کشور تحمیل کند، سرمایه‌های اجتماعی و اعتماد عمومی را لکه‌دار می‌کند. امروزه حتی پیشرفته‌ترین کشورها در ساختارهای مدیریت استراتژیک هم اعتراف می‌کنند که بدون همراهی مردم نمی‌توانند از فساد جلوگیری کرده و ساختارهای نظام مندی برای بهره برداری هدفمند از توان مردمی طراحی کنند.بررسی عملکرد این ساختارها نشان می‌دهد که کارآمدی این سیستم نسبت به نظارت متمرکز و حکومتی 9 برابر بیشتر است و اگر جامعه‌ای قصد دارد ورای شعارهای انتخاباتی به صورت موثر خود را از مفسدین مصون بدارد و با گذشت زمان نرخ انجام فساد را کاهش دهد به ناچار باید از ظرفیت مردمی و غیرمتمرکز استفاده کند.

قلی‌زاده: خبرگزاری تسنیم از سوت‌زنها درباره منابع مالی کاندیداهای مجلس حمایت حقوقی می‌کند

 

ظرفیت‌های مردمی برای اثرگذاری احتیاج به بسترهایی دارند که برآیند این نیروی عظیم را به نقطه هدف برسانند. نهادهای اجتماعی و مردمی مهمترین نوع این بسترها هستند.در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مکرر به استفاده از توان مردمی تاکید شده اما متاسفانه برای امر مبارزه با فساد هنوز ساختار موثری برای استفاده از این ظرفیت شکل نگرفته است. یکی از مهمترین علل این امر تصویب نکردن قوانینی چون شفافیت و حمایت از گزارش‌دهندگان فساد(سوت‌زنی) است. اما آیا مردم،نهادهای اجتماعی و رسانه‌ها باید اسیر اهمال مسئولان و نمایندگان باشند؟ یا اینکه با مطالبه‌گری و اَعمال منطبق بر شرع و قانون اساسی از به هدر رفتن سرمایه‌های اقتصادی و اعتماد اجتماعی جلوگیری کنند!

با مشاهده ی وقایع موجود آنچه که مسلم است ،این است که اگر نهاد‌های مدنی و رسانه‌ها پرچم شفافیت و حمایت از سوت‌زن‌ها را بلند نکنند شاید به این زودی‌ها آبی از نهادهای مسئول گرم نخواهد شد.

مدیرعامل خبرگزاری تسنیم اخیراً اعلام کرده است که این خبرگزاری از سوت‌زن‌های مرتبط با شفافیت مالی انتخابات حمایت رسانه‌ای و حقوقی خواهد کرد. این اقدام خبرگزاری تسنیم نویدبخش  باز شدن راهی است تا دیگر رسانه‌ها نیز علاوه بر رسانه بودن و فارغ از دعواهای جناحی وارد گود مبارزه با مفسدین شده و از گزارشگران فساد با تمام توان حمایت کنند. عمل خبرگزاری تسنیم از آن جا قابل تقدیر است که در فضای امروز کشور حرکتی آوانگارد و روبه جلو محسوب می‌شود که می‌تواند برخی از راه‌هایی که تا الان بسته بود را باز کند. البته از گذشته نیز رسانه‌های متعهدی وجود داشتند که جسورانه به دل فساد رفته و گزارشاتی در این زمینه تهیه می‌کردند و از مفسدین هراسی نداشتند اما حمایت همه جانبه علاوه بر حمایت رسانه‌ای از سوت زن‌ها حرکتی نو و جدید است.

همچنین گروه مبارزه با فساد اندیشکده‌ی سیاست‌گذاری امیرکبیر به عنوان مجموعه‌ای که مباحث نظری سوت زنی را تبیین کرده و در تلاش است تا قانون حمایت از گزارش‌دهندگان فساد هرچه سریع‌تر از سوی نمایندگان مجلس به تصویب برسد، در حال تاسیس سازمان مردم نهادی است که به پژوهش، مشاوره‌ی حقوقی، حمایت از گزارش‌گران فساد و سوت زن‌ها و همچنین ایجاد مبانی و طراحی مفهومی ساختارهای فسادزدا و روش‌های نوین مبارزه با فساد خواهد پرداخت.

از سوی دیگر نهاد‌های دیگری مانند ستاد امر به معروف و نهی ازمنکر که شاید تا چند وقت اخیر حوزه‌ی فعالیت‌های خود را محدود به مجموعه‌ی خاصی از منکرات کرده بود، با اصلاح نگاه و رویکرد خود پا به عرصه‌ی حمایت از گزارشگران فساد و سوت زن‌ها گذاشته که خود نشان از هوشمندی مدیریتی جوان و انقلابی دارد که می‌تواند روش‌های مرسوم در نهادهای حاکمیتی در برخورد با امر مبارزه با فساد را وارد گام جدیدی کند.

اما همه‌ی این تحرکات امید بخش باید به تصویب قانون سوت‌زنی در مجلس منجر شود تا نهادهای مدنی و رسانه‌ها از ابزار کارامدتری برای مبارزه با فساد برخوردار شوند.همچنین قوه‌ی قضاییه باید با کمک به رسانه‌ها و نهادهایی که فراتر از کارهای روزمره‌ی فعلی وارد عرصه‌ی مبارزه با فساد شده‌اند راه را برای این امر هموارتر کند و با تشویق اینگونه اعمال انگیزه‌ی لازم برای حضور سایرین در این عرصه را ایجاد نماید.

انتهای پیام/

R1455/P/S1,1412/CT4 واژه های کاربردی مرتبط مفاسد اقتصادی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مفاسد اقتصادی مفاسد اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۷۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر استفاده شود

 معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان امروز در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در سنندج اظهار کرد: فعالیت سازمان‌های مردم نهاد قابل احترام است، اما این نهاد‌ها کارکرد صحیح خودشان را در اغلب موارد به ویژه در بحث مبارزه با مواد مخدر انجام نداده اند.

مهدی رمضانی با اشاره به نامگذاری سال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» تأکید کرد: در حوزه‌هایی که مشارکت مردم بوده موفق بوده ایم و یکی از حوزه‌های جدی که باید از آن استفاده شود، مبارزه با مواد مخدر است.

وی بر لزوم پیگیری شورای برنامه ریزی استان در بخش مسئولیت‌های اجتماعی دستگاه ها، صنایع و معادن تاکید کرد و افزود: مسئولیت‌های اجتماعی باید در سر فصل‌های خود هزینه شود.

رمضانی ادامه داد: آموزش و پرورش با دعوت از اصحاب فکر و نظر سعی کند جامعه هدف خود را در زمینه آسیب‌های مواد مخدر آگاه کنند.

وی با تاکید بر غربالگری درست و هدفمند در کمپ‌های ترک اعتیاد، اظهار کرد: در حوزه ترک اعتیاد یک چرخه مالی معیوب وجود دارد و این باید اصلاح شود، ضمن اینکه مکانی جدا برای معتادان با بیماری خاص ایجاد شود.

۱۹۸ کیلوگرم موادمخدر در کردستان کشف شد

جانشین فرمانده انتظامی کردستان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۹۸ کیلوگرم موادمخدر در استان کشف شده که نسبت به مدت مشابه ۱۵ درصد رشد داشته است.
سردار لطف‌الله دارابی نیز در این جلسه اظهار کرد: سال گذشته یک‌هزار و ۲۶۷ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف و ۳ هزار و ۸۶۱ نفر در این رابطه دستگیر شدند.

وی با بیان اینکه گذشته نیز ۲ هزار و ۵۶ معتاد متجاهر در استان جمع‌آوری و تحویل کمپ‌ها شد، افزود: در سال‌جاری نیز ۲۷۶ معتاد متجاهر نیز جمع‌آوری شدند.

دارابی یادآور شد: امسال تاکنون ۵۲۳ نفر در بحث توزیع مواد مخدر دستگیر شده‌اند که نسبت به مدت مشابه پارسال ۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • مبارزه با فساد در الوند پایان نمی‌پذیرد
  • رحمت‌اله بیگدلی خطاب به احمد خاتمی: نه در مقابله با فساد صادقید نه کلید بهشت دست شما است!
  • ظرفیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر استفاده شود
  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • دولت با کسی تعارف ندارد
  • فهرست انتخاباتی شورای وحدت فقط از کانال‌ رسمی منتشر می‌شود
  • دستگاه‌های حاکمیتی سهم خود را برای مقابله با مواد مخدر مشخص کنند
  • جبلی: کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود
  • توصیه دادستان کرمان به مقامات قضائی استان‌ برای مبارزه جدی با فساد 
  • کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود