Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای سیاست‌های امنیتی و خارجی ریاست جمهوری ترکیه تاکید کرد،‌ توافق میان ترکیه و روسیه در خصوص شمال سوریه "موفقیتی بزرگ" است و بسته به اینکه در عرصه میدانی تا چه حد عملی بوده است، احتمالا "تمدید" می‌شود.

به گزارش ایسنا، نورشین آتش‌اوغلو گونی، عضو شورای سیاست‌های امنیتی و خارجی ریاست جمهوری ترکیه در پاسخ به اینکه آیا توافق روسیه – ترکیه "تدبیری موقت" است، به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «قطعا این امر بستگی به این دارد که در عرصه میدانی چه تحولاتی رخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این توافق یک موفقیت بزرگ بود. اگر در عرصه میدانی عملی شود، بعد ممکن است طولانی‌تر شده و به آنچه طرفین انتظارش را دارند، دست یابد. درخواست‌های ترکیه بسیار واضح است؛ می‌خواهد مرزش را امن و همچنین از حضور تروریست‌ها پاک کند.»

"آمادگی ترکیه برای شرکت در احیای سوریه"

نورشین آتش‌اوغلو گونی همچنین از تمایل ترکیه برای شرکت در تلاش‌های مشترک برای احیای اقتصاد سوریه و بازگشت به دوره همکاری منطقه‌ای سخن گفت.

او در پاسخ به اینکه آیا ترکیه طرحی برای انجام چنین سرمایه‌گذاری‌هایی دارد، گفت: «قطعا چرا که نه. ما پیش از ۲۰۱۱ همین کار را می‌کردیم، درست پیش از وقوع بهار عربی که بعدا به خزان تبدیل شد. ما با همسایگان خودمان روابط نزدیکی داریم. آنچه ترکیه می‌خواهد، این است که تا حد ممکن، از جنوب تا شرق و با تمام همسایگانش، به ایجاد سرزمین‌هایی امن و صلح‌طلب در اطراف خودش کمک کند.»    

"ترکیه حفاظت اسد از نیروهای قسد/ پ‌ی‌د را نمی‌پذیرد"

عضو شورای سیاست‌های امنیتی و خارجی ریاست جمهوری ترکیه همچنین گفت، آنکارا تحت هیچ شرایطی، هیچ نوع توافقی که شامل پیشنهاد حفاظت سوریه از نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد-اس‌دی‌اف) در شمال غرب سوریه باشد، نمی‌پذیرد.   

گونی همچنین درباره پیشنهاد اخیر دولت سوریه برای پیوستن نیروهای کرد پ‌ی‌د در شمال شرق سوریه به ارتش این کشور برای مقابله با "دشمن مشترک" (ترکیه) گفت: «چنین خبرهایی را شنیده‌ایم. نمی‌دانم بشار اسد چه فکری می‌کند. از نظر ما قسد با پ‌ی‌د برابر است. نمی‌توانیم بپذیریم که اسد از پ‌ی‌د حفاظت کند. این حتمی است.»

"قطعنامه کشتار ارامنه در کنگره آمریکا بر سفر اردوغان تاثیر دارد"

نورشین آتش‌اوغلو گونی به اسپوتنیک گفت، سفر آتی رجب طیب اردوغان،‌ رئیس‌ جمهوری ترکیه به واشنگتن در ماه نوامبر ممکن است تحت تاثیر قطعنامه‌های اخیر کنگره آمریکا درباره نسل‌کشی ارامنه و تحریم‌ها قرار بگیرد اما در عین حال، گفت‌وگو میان رهبران دو کشو باید حفظ شود.

او در پاسخ به اینکه آیا ممکن است قطعنامه‌هایی که در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسیده است مانعی برای سفر احتمالی اردوغان به آمریکا شود، گفت: «ممکن است اما آن‌ها هنوز تصمیمی نگرفته‌اند. تا جایی که اطلاع دارم، آن‌ها هنوز درباره آن فکر می‌کنند. ما نباید راه گفت‌وگو را با دولت ترامپ و شخص ترامپ به عنوان رئیس‌جمهوری ایالات متحده ببندیم.»

"ترکیه روی خرید سوخو-۳۵ به‌رغم تاثیر در روابط با آمریکا فکر می‌کند"

عضو شورای سیاست‌های امنیتی و خارجی ریاست جمهوری ترکیه در ادامه تاکید کرد، چنانچه آنکارا تصمیم‌ بگیرد که جنگنده‌های سوخو-۳۵ بهترین انتخاب برای ارتش این کشور است، به‌رغم تاثیر احتمالی این خرید روی روابط با ایالات متحده، ترکیه از این نوع جنگنده‌های روسیه خریداری می‌کند.

این مقام ارشد ترکیه همچنین درباره پیچیده شدن بیشتر روابط آمریکا – ترکیه با خرید سوخو-۳۵ گفت: «این احتمال وجود دارد ولی چه کاری می‌توانیم بکنیم؟ اکنون مسائل مورد مناقشه‌ای با ایالات متحده وجود دارد. بنابراین، این امر چندان اهمیتی ندارد.»  

"ترکیه از تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کند"

نورشین گونی در بخش دیگری از سخنانش به خبرگزاری اسپوتنیک مدعی شد، ترکیه به تمامیت ارضی سوریه احترام می‌گذارد و به محض اینکه مرز از حضور تروریست‌ها پاک شود، قصد دارد تا نیروهایش را خارج کند.

این مقام ترکیه‌ای گفت: «امیدواریم تمامیت ارضی سوریه حاصل شود. ترکیه اصلا قصد ندارد که در آنجا بماند. به محض اینکه آنجا عاری از حضور تروریست‌ها شد، نیروهایمان به خانه باز می‌گردند و ما بارها روی آن تاکید کرده‌ایم. ترکیه چندین بار اعلام کرده است که صرفا برای پاکسازی این منطقه از حضور تروریست‌ها به شمال شرق سوریه می‌رود و دلیل دیگری ندارد، چون ما به شدت روی حفظ تمامیت ارضی سوریه تاکید داریم.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حمله ترکیه به شمال سوریه توافق روسیه و ترکیه نشست آستانه درباره سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۰۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد

سخنگوی کرملین گفت مراحل اولیه امضای توافق میان مسکو و کی‌یف طی شده بود اما لندن مانع آن شد.

به گزارش ایسنا، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین گفت با وجود فشارهای غرب، چین می‌تواند از منافع ملی خود حفاظت کند و روسیه به تقویت همکاری خود با این کشور ادامه خواهد داد.

در روز جمعه «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا گفت چین نمی‌تواند به دنبال تقویت همکاری خود با اروپا باشد و درعین‌حال از بزرگ‌ترین تهدیدی که امنیت اروپا را نشان رفته (روسیه) ‌حمایت کند.

پسکوف در واکنش به تلاش‌های آمریکا برای قطع ارتباط پکن و مسکو گفت: «چین یک کشور کاملا مستقل است، کشوری قدرتمند که توان دفاع و حفاظت از منافع خود را دارد. چین شریک نزدیک ماست و همکاری‌های خود را افزایش خواهیم داد.»

او همچنین گفت مخالفت کی‌یف با ادامه‌دادن مذاکرات صلح در استانبول به‌دلیل فشارهای مستقیم انگلیس صورت گرفته است.

پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا مسکو پس از نشست صلح استانبول در ۲۰۲۲ خواسته‌های جدیدی از اوکراین داشت، گفت: «به‌خوبی می‌دانیم که مراحل اولیه امضای توافق طی شده بود. همچنین همه به‌خوبی می‌دانند چه چیزی باعث شد اوکراینی‌ها به مذاکره ادامه نداده و امضای توافق را نهایی نکنند. به گفته نمایندگان اوکراین که در مذاکرات حضور داشتند، این اتفاق در نتیجه فشار مستقیم لندن افتاد.»

سخنگوی کرملین همچنین با بیان اینکه روسیه از حفظ ارتباطات میان ایروان و باکو استقبال می‌کند، گفت این گفت‌وگوها برای حل‌وفصل کامل مناقشات میان طرفین ضروری هستند.

او در پاسخ به اعتراضاتی که برخی شهروندان ارمنستان در مخالفت با امتیاز ارضی اخیر این کشور به جمهوری آذربایجان برگزار کرده‌اند، گفت: «نمی‌خواهیم دراین‌باره اظهارنظر کنیم. می‌دانید که ما طرفدار تداوم تماس‌های باکو و ایروان هستیم. ما معتقدیم این گفت‌وگوها برای تنش‌زدایی و حل‌وفصل نهایی مناقشات و حصول توافق بر سر معاهده صلح، ضروری هستند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دلیل پاشینیان برای «واگذاری روستاها به آذربایجان»
  • رونمایی از جوان ایرانی در لیگ روسیه
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • افشای جزئیات توافق شکست خورده میان روسیه و اوکراین
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • توافق اینتر و نیکولو بارلا بر سر تمدید قرارداد