Web Analytics Made Easy - Statcounter

داعش باعث ایجاد دودستگی بین شاخه‌های وابسته به سازمان [القاعده] شد و ماندگاری اعضای جدید را شکننده و جدایی آنان را تسریع کرد. مرگ البغدادی نه تنها پایانی بر حیات سازمان‌های تروریستی نیست بلکه سبب احیای القاعده خواهد شد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، وبسایت «ایندیپندت عربی» -وابسته به عربستان سعودی- در تحلیلی از کشته شدن سرکرده داعش، نوشت که این اتفاق سبب احیای سازمان تروریستی القاعده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ایندیپندت عربی در این گزارش تحلیلی با شخصی مصاحبه کرده که او را از «سران القاعده» معرفی کرده و به نقل از او نوشت، سران القاعده به داعش به عنوان خطری بزرگ می‌نگرند.

این شخص توضیح داد، داعش «تاثیرات منفی داشت و سبب فاجعه‌های خطرناکی در ساختار [القاعده]شد و باعث ایجاد دودستگی بین شاخه‌های وابسته به سازمان [القاعده]شد. همچنین ماندگاری اعضای جدید را شکننده و جدایی آنان را تسریع کرد و سبب واکنش خشن برخی گروه‌هایی شد که با القاعده بودند سپس از آن جدا شدند؛ هر چند این موضوع علل دیگری نیز داشت، اما وجود سازمان دولت [اسلامی]علت اصلی بود... و بهانه‌ای شد تا بیشتر مردم اشتباهات را گردن آن بیندازند».

ایندیپندنت عربی با بیان اینکه از هویت این فرد مستقلا کسب اطمینان نکرده، به نقل از او ادامه داد که خطر داعش فقط متوجه «ساختار» گروه‌های مرتبط با القاعده نبود «بلکه در سطح سران نیز برخی را تحت الشعاع خود قرار داد؛ برای مثال برخی از این افراد در جدا شدن بعضی از گروه‌های مرتبط با سازمان مادر [القاعده]و آن هم به بهانه‌هایی واهی سهم بسزایی داشتند حتی نخبه‌های علمی که در خدمت القاعده بودند از این فراز ونشیب‌ها در امان نماندند. به همین دلیل ما این فرصت را غنیمت می‌شماریم تا القاعده را دوباره و به شکل صحیح بازسازی و ساختار سازمانی صف اول [اعضا]، [نحوه]مدیریت پرونده‌ها و چگونگی برخورد با آن‌ها را ارزیابی کنیم».

این روزنامه سعودی نوشت، بر اساس این تحلیل، این عضو القاعده افسوس خود را در قبال آنچه آن را تباه کردن تلاش در مناطقی، چون عراق و سوریه خواند، انکار نمی‌کند. از نظر القاعده این تباهی به علت اشتباه در واگذاری مسئولیت به کسانی است که او آنان را «بی عرضه» خواند و گفت: ما ابایی نداریم به وجود اشکالاتی در تعامل با اتفاقات بخصوص در عراق و سوریه اذعان کنیم؛ اشکالاتی که سبب تباه شدن تلاش‌ها و فداکاری‌ها شد و علت آن هم وجود سران ناتوان در حل مسائل تعیین‌کننده و افزایش اختیارات [آنان]یا ادعای [آنان مبنی بر]داشتن اختیارات بود. این نکته مهمی است که شاید شیخ ایمن الظواهری دوای این آشوب و سردرگمی را بداند.

این گزارش با اشاره به سازمان‌های مسلح با گرایش سلفی در شمال آفریقا که آنان را «اسلامگرا» خواند، و درگیری میان القاعده و داعش در آن مناطق، افزود، این دو سازمان در این مناطق به دنبال جذب نیرو بودند. به عنوان مثال القاعده تلاش می‌کند در مثلث میان مالی، نیجر و الجزایر نیرو جذب کند و سیطره خود را بر آن مناطق گسترش دهد. از طرف دیگر داعش نیز در قسمت جنوبی این مثلث، مثلثی میان نیجر، مالی و بورکینافاسو برای خود دارد.

در همین ارتباط، ایندیپندنت با یکی از کارشناسان امور گروهک‌های مسلح در شمال و شمال غرب آفریقا به نام «الحسین اغ عیسی» نیز گفتگو کرد. عیسی در این ارتباط گفت: «هر دو سازمان در این مناطق با یکدیگر درگیر هستند؛ به طوریکه اگر یکی از آن‌ها عملیاتی انجام دهد و آن را جهادی بنامد دیگری نیز تلاش می‌کند پاسخی سنگین‌تر به آن بدهد. این درحالی است که دو طرف درگیری‌های میان خود را انکار می‌کنند».

این گزارش در پایان با بیان اینکه داعش تلاش می‌کند که بر زخم‌های خود مرهم بگذارد نوشت، آسیب وارد آمده به این سازمان عمیق‌تر از آن است که آن را درمان کند. با این حال، ناظران هشدار داده‌اند که نباید از حمله‌های انتقام‌جویانه داعش غافل شد.

این رسانه سعودی در پایان اینگونه نتیجه‌گیری می‌کند که کارشناسان بر این باورند که نبود داعش، القاعده را در بلندمدت بیش از پیش خطرناک‌تر می‌کند. ایندیپندنت با اشاره به انتخاب «ابو ابراهیم الهاشمی القرشی» به جای ابوبکر البغدادی نوشت، هدف از تعیین القرشی به عنوان رهبر داعش آن است که این سازمان نشان دهد که کماکان صحنه تحت کنترلش است، اما با این حال تمام این مسائل حاکی از آن است که القاعده فرصتی طلایی یافته است تا خود را احیا کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عربستان سعودی القاعده داعش سلفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۱۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان

وزیر دفاع روسیه اظهار داشت تهدید اصلی برای آسیای مرکزی از سوی گروه‌های تروریستی افراطی است که در افغانستان مستقر هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه  در نشست سازمان همکاری شانگهای گفت کشورهای آسیای مرکزی از سوی گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان مورد تهدید قرار دارند.

شویگو تصریح تهدید اصلی از سوی «گروه‌های تروریستی افراطی مستقر در افغانستان» متوجه آسیای مرکزی است.

وزیر دفاع روسیه در ادامه از این گروه‌ها نامی نبرد، اما پیش از این گفته بود سازمان‌های تروریستی بین‌المللی در حال افزایش نفوذ خود در افغانستان هستند و کشورهای غربی فعالانه‌تر با گروه‌های مسلح مستقر در خارج از کشور کار می‌کنند.

شویگو پیش از این درباره اهداف کشورهای غربی از افزایش تعاملات با گروه‌های مسلح مخالف طالبان در خارج افغانستان گفته بود: هدف آنها روشن است؛ از یک سو، یک کانون درگیری در مناطق مرزی شرکای ما ایجاد می‌شود و از سوی دیگر کمک‌های نظامی برای خنثی کردن درگیری که به طور غیرطبیعی ایجاد شده، ارائه می‌شود.

این در حالی است که بارها مقامات حکومت طالبان تاکید کرده‌اند از خاک افغانستان هیچ کشوری تهدید نمی‌شود و گروه تروریستی داعش نیز در این کشور نابود شده است.

روسیه: قاچاق هروئین از افغانستان تهدیدی برای امنیت آسیای مرکزی استروسیه: نگرانی‌های تاجیکستان درباره تهدیدات ناشی از افغانستان را درک می‌کنیمروسیه: گسترش گروه‌های تروریستی در افغانستان چالشی جدی برای آسیای مرکزی است

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز پیش از این در یک نشست خبری گفته بود گروه تروریستی داعش با حمایت نیروهای خارجی در پی تضعیف ثبات کشورهای آسیای مرکزی است.

وی تاکید کرده بود تامین مالی گروه تروریستی داعش در افغانستان توسط سرویس‌های اطلاعاتی خارجی انجام می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه از هیچ کشوری نام نبرد اما پیش از این «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه این کشور گفته بود آمریکا از داعش و القاعده در افغانستان حمایت می‌کند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است
  • حملات باندهای مسلح و داعش در نیجریه/ ۲۵ نفر کشته شدند
  • دستگیری اعضای یک باند وابسته به داعش در ترکیه
  • ماجرای اظهار نظر سردار سلیمانی در سریال پایتخت ۵
  • بازداشت چند داعشی در استانبول
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • بازداشت ۳۸ نفر به ظن همکاری با داعش در ترکیه
  • داعش جام جهانی ورزشی را تهدید کرد + تصویر
  • مبارزه حشدالشعبی با داعش + فیلم
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان