Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:32:01 GMT

بیعت با امام زمان(عج) در روز شهادت امام عسکری(ع)

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۰۱۹۴۴

بیعت با امام زمان(عج) در روز شهادت امام عسکری(ع)

یک کارشناس مسائل دینی با بیان این که از جمله اقدامات امام حسن عسکری (ع) برای معرفی امام زمان (عج) پاسخ به سوالات شیعیان از طریق عالمان دینی، جمع آوری احادیث در رابطه با مسئله غیبت و تحلیل و پردازش آنها بوده است، گفت: در روز شهادت امام حسن عسکری (ع) باید بیعتی با امام زمان (عج) به صورت نمادین و عملی داشته باشیم و این میثاق را جدی بگیریم و رفتار و منش ما در ابعاد مختلف زندگی باید به گونه‌ای باشد که همواره در این عرصه ثابت قدم بمانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا نصوری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که هر امامی برای شناخت امام بعد از خود اقداماتی را انجام داده است که از این طریق مردم با امام بعدی آشنا شده و از او پیروی کنند، اظهار کرد: امام حسن عسکری(ع) بنا به دلایلی که در جامعه آن روز حاکم بود و خواست خداوند بر این بود که امام زمان (عج) در غیبت به سر ببرند باید اقدامات ویژه بیشتری را انجام می‌دادند تا هم امام عصر (عج) را به مردم معرفی کنند و هم این که جان امام زمان(عج) از خطرات مصون بماند.

وی ادامه داد: بر همین اساس امام حسن عسکری (ع) در این راستا چند اقدام مهم انجام دادند که از جمله آن اقدامات این بود که امام عسکری(ع) شیعیان را برای دریافت سوالاتشان به علمای دینی ارجاع می‌دادند. شیعیان در اقصی نقاط عالم از زمان امام صادق(ع) از این روش استفاده می‌کردند اما در زمان امام حسن عسکری(ع) این اقدام به صورت ویژه‌تری صورت می‌گرفت که یکی از این عالمان علی‌ابن مهزیار اهوازی از فقها، محدثان و دانشمندان معروف شیعی بود که سوالات شیعیان را پاسخ می‌دادند.

این کارشناس مسائل دینی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مسائلی که امام حسن عسکری(ع) به آن اهتمام داشتند این بود که سوالات را از پس پرده جواب می‌دادند تا از این طریق مردم به نبود امام عادت کرده و بدانند که امام در پس پرده غیبت هم می‌تواند پاسخگوی سوالات باشند. یکی دیگر از اقدامات حضرت این بود که تمام احادیثی که از زبان ائمه قبل از ایشان و حتی پیامبر(ص) درباره غیبت نقل شده بود جمع آوری کردند و به تحلیل و پردازش آنها پرداختند.

نصوری خاطرنشان کرد:‌ امام حسن عسکری (ع) برای حفظ جان شیعیان که به دلیل اقدامات حکومتی جان آنها در خطر بود و در معرض آسیب‌های دینی نیز قرار داشتند باید اقداماتی را انجام می‌دادند. با شهادت حضرت و فضای بحرانی سامرا امام زمان (عج) در غیبت به سر می‌بردند تا زمانی که نماز را بر امام اقامه کردند و سوالاتی را پاسخ دادند که فقط جانشین امام حسن عسکری (ع) می‌توانست به آنها پاسخ بدهد تا از این طریق امام به مردم معرفی شد. البته قبل از این نیز امام حسن عسکری (ع) عمل مستحبی عقیقه را چندین بار انجام دادند و امام زمان (عج) را به اصحاب خاص که از جمله آنها احمدبن اسحاق قمی بود معرفی کردند.

وی خاطرنشان کرد:‌ امام زمان (عج) دو غیبت داشتند؛ یکی غیبت کبری و دیگری غیبت صغری است؛ که در احادیث با این عنوان از این دو غیبت یاد نشده است اما چون غیبت اولیه حضرت کوتاه بود ما از آن به عنوان غیبت صغری یاد می‌کنیم و از غیبت دوم حضرت که تاکنون نیز ادامه داشته است با عنوان غیبت کبری یاد می‌کنیم. در غیبت کبری حضرت چهار نایب خاص به نام‌های «عثمان بن سعید، ابوجعفر محمد، ابوالقاسم حسین بن روح، ابوالحسن علی بن محمد سمری» داشتند و ماموریت‌ آنها هدایت مردم  و معرفی امام زمان(عج) بود. از سال ۳۲۹ هجری که آخرین نایب امام زمان (عج) از دنیا رفتند ارتباط حضرت با مردم از طریق نایبان حضرت نیز قطع شد و ایشان بنا به خواست الهی و هر جا که مصلحت  باشد با مردم ارتباط می‌گیرند.

این کارشناس مسائل مهدویت گفت: در روز شهادت امام حسن عسکری(ع) ما باید به صورت نمادین و عملی با امام زمان (عج) عهد و پیمان ببندیم و میثاق با حضرت را جدی بگیریم و باید در زندگی خود بدانیم که امام از ما چه انتظاری دارد. در برابر شبهات و انحرافاتی که ازسوی دشمنان مطرح می‌شود باید بایستیم. و همواره باید آماده شهادت در رکاب حضرت باشیم. انسان منتظر سابقه خود را با معصیت خراب نمی‌کند و بینش و منش رفتارش را به گونه‌ای می‌کند که با خواست امام زمان (عج) یکی باشد. باید در ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ...  به گونه‌ای گام برداریم که در مسیر امام زمان (عج) باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهادت امام حسن عسکری ع غیبت امام زمان عج نواب اربعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۱۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حب به اهل بیت موجب تقریب است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب،  ماموستا اقبال بهمنی امروز در جلسه تقریب با اشاره به شهدای تقریبی اظهار داشت: شهید دکتر رمضان البیوتی بهار امسال در سنگر محراب و منبر به شهادت رسیدند و از علمای تقریبی کشور سوریه بودند که کتاب‌ها و تألیفات زیادی در راستای وحدت جامعه اسلامی و مبارزه با افراطی گری داشتند.

وی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و تبریک روز معلم گفت:  همیشه ارائه علم و دانش اگر با عشق و محبت توأم باشد بیشتر در دلها جا می گیرد به طوری که اکثر علمای ما تلاش کردند علم و دانش را در قالب شعر و ذوق و عشق و محبت و عرفان ارائه دهند.

تقریب از دیدگاه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام

ماموستا بهمنی در ادامه گفت: در مورد ابعاد تقریب از دیدگاه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام، روایتی است که شخصی از حضرت فرمودند آیا نماز خواندن پشت سر عالم اهل سنت درست است یا نه؟ ایشان پاسخ دادند: اگر کسی پشت سر عالم اهل سنت نماز بخواند انگار پشت سر پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم نماز خوانده است.

تقریب از دیدگاه امام شافعی

وی  در ادامه به ابعاد تقریبی امام شافعی اشاره کرد و بیان داشت: حضرت امام شافعی هم دوره خلافت عباسیان بوده که تبلیغات زیاد و گسترده ای بر ضد اهل بیت علیه السلام می شد و هر کسی که به اهل بیت محبت نشان می داد به او می گفتند این فرد رافضی است و از دین خارج شده است این در حالی است که حضرت امام شافعی خیلی محبت به اهل بیت علیه السلام داشتند و ایشان در مقابل  کسانی که به او توهین می کردند می گفتند  اگر حب به اهل بیت پیامبر اکرم رافضی گری است پس به همه انسانها و جنها اعلام کنید که امام شافعی رافضی است این دیدگاه تقریبی است يعني حب به اهل بیت نباید باعث اختلاف باشد بلکه باید باعث تقریب باشد.

تقریب از دیدگاه مقام معظم رهبری

منتخب مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه به دیدگاه تقریبی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: سالهای پیش سوالی از ایشان مطرح شد که آیا توهین کردن به امهات المومنین جایز است یا نه؟ در اینجا فتوایی از سوی مقام معظم رهبری صادر شد که توهین به زوجات پیامبر بزرگوار اسلام حرام شرعی است که این یک دیدگاه تقریبی است.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • وداع با پیکر ۲ شهید گمنام در حرم حضرت معصومه(س)
  • فیلم | ورود پیکر مطهر دو شهید گمنام به کرمان
  • کمبود پارکینگ از مشکلات اصلی ترافیک سنندج است
  • مراسم دسته روی شهادت امام جعفر صادق (ع)در مازندران برگزار می شود
  • آغاز دیدار جمعی از معلمان با رهبر انقلاب
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند
  • دیدار جمعی از معلمان با رهبر انقلاب در روز چهارشنبه
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود