Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه در پانزدهمین سمپوزیوم بین‌المللی روابط عمومی، راهبرد بازداندگی رسانه ای ایران د ر جنگ رسانه ای با غرب را تشریح و بر ضرورت توانمندسازی روابط‌عمومی ها تاکید کرد .

به گزارش عصرایران، دکتر اکبر نصراللهی با اشاره به تاریخچه استراتژی بازدارندگی در يونان باستان و جنگ های صدر اسلام و در روابط دو ابرقدرت در دوره جنگ سرد گفت راهبرد بازدارنده درحال حاضر نيز عنصر اساسي در استراتژي امنيت ملي کشورها بویژه آمريكا است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت استراتژی بازدارندگی، مبتنی بر روابط میان بازیگران متعدد و روش ویژه‌ای از روابط است که در آن یک طرف سعی دارد با تامین و تقویت آمادگی و توانمندی‌های لازم در خود ، طرف مقابل و متخاصم را به انصرف از تعرض و تجاوز و اقدام خصمانه منصرف یا تلاش‌های او را خنثی و بی‌اثر کند.

نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران گفت هدف از استراتژي بازدارندگي،كاهش يا ازبين بردن خطر حمله با افزايش هزينه هاست تا مهاجم را به اين نتيجه برساند كه هزينه هاي حمله بيش از منافع آن است.

رییس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه گفت هرچند استراتژي بازدارندگي در حوزه‌های‌رسانه‌ای نمي‌تواند همانندحوزه های نظامی كارآيي داشته باشد، اما ظرفیت زيادي براي محافظت از منافع و امنيت ملي كشورها بویژه در حوزه سایبری دارد

نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران در رسانه های حرفه ای ،‌ هدف اصلی راهبرد بازدارندگی را حفظ وضع موجود ، توقف عملیات دشمن و انصراف از اقدامات خصمانه در حوزه های مشخص دانست و تصریح کرد ؛یکی از این حوزه ها می تواند رسانه ها باشند.

به گفته دکتر نصراللهی استفاده از راهبرد بازدارندگی به دوره جنگ سرد و موضوعات نظامی محدود نیست و روابط میان بسیاری از کشورها که در عرصه روابط بین‌الملل، منافع متضاد یا متفاوت دارند و بسیاری از موضوعات از جمله رسانه ها به طور عام و روابط عمومی‌ها به طور خاص را در بر می‌گیرد.

رییس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه افزود : رسانه ها ی ایران هم می توانند و هم باید با ایجاد ظرفیت های جدید، استفاده حرفه ای و مسئولانه از ظرفیت های موجود و توانمندسازی و ارتقای سواد رسانه ای در حوزه ها و سطوح مختلف ، قدرت بازدارندگی خود را در قبال بازیگران رسانه ای دیگر کشورها افزایش دهند و مانع هرگونه اقدام فرهنگی و سیاسی و نظامی دشمن می‌شود و یا آنها را بی اثر و کم اثر کنند.

نویسنده کتاب راهنمای پوشش خبری دو هدف مهم در حوزه رسانه ها را ، جلوگیری از تعرض رسانه ای دشمنان و توسعه فعالیت های آنان و بی اثر و یا کم‌اثر کردن برنامه ها و فعالیت های رسانه های دشمنان عنوان و تاکید کرد: برای رسیدن به این اهداف چاره ای جز استفاده از استراتژی بازدارندگی و اتخاذ راهبردهای فعال و فوق فعال نیست.

رییس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه پیش شرط‌ها، تاکتیک‌ها،ملاحظات و بایسته های تحقق راهبرد بازدارندگی روابط عمومی ها را آگاه شدن از ابزار رسانه ای جبهة معارض انقلاب اسلامي و جبهة انقلاب اسلامي ، خدمات، ظرفیت‌ها، تهدیدها و فرصت هاو آگاه کردن از خدمات،ظرفیت‌ها،تهدیدها و فرصت ها کشور ،تعامل مستمر و آگاهانه روابط عمومی با رسانه ها ،شروع قبل از دیگران و تامین سریع و صحیح و جامع نیازهای آنی و آتی خبری ، آموزشی و سرگرمی مردم و نبود خلاء خبری ، آموزشی و سرگرمی،هم افزایی و جریان سازی رسانه ای و تحلیل محوری،بالابردن سوادرسانه ای خود ،مردم و مسئولان و تسلط بر زبان‌های بین‌المللی و ایجاد و تقویت روابط بین المللی اعلام کرد .

دکتر نصراللهی در تبیین جایگاه روابط عمومی در زمینه قدرت بازدارندگی گفت ابزار اصلي آمريكا در جنگ نرم كه عليه جمهوري اسلامي ايران به راه انداخته، رسانه است و هدف های مهم آن، ايجاد نابساماني اقتصادي، شكل دادن به نارضـايتي در جامعه، ناكارآمد جلوه دادن دستگاه اداري و اجرايي دولت، تضعيف حاكميت ايران است .

رییس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه منابع مهم قدرت نرم رسانه های ایرانی را دین، ملیت ایرانی ، فرهنگ و هويت ايراني و اسلامي، پیام انسانی و الهی ، رهبری دانست و افزود : جمهوري اسلامي با چنين پشتوانة قدرت نرمي می تواند با كاركرد ايجابي، تودة مردم بـراي پشتيباني اقناع و از ظرفیت شهروند خبرنگار استفادکند و از طریق كاركرد سلبي از رسانه های دشمن مشروعيت‌زدايي کند .

دکتر نصراللهی اصحاب رسانه به طور عام و روابط عمومی ها به طور خاص و ویژه ، از نقش آفرینان اصلی قدرت ملی و بازدارندگی کشور دانست و گفت :قدرت بازدارندگی حاصل نمی شود مگر اینکه رسانه ها و روابط عمومی تقویت شوند و جایگاه واقعی خودشان را پیدا کنند.

رییس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه ،‌روابط عمومی ها را در خط مقدم و خاکریز اول جنگ رسانه ای هستند زیرا هم در اولویت هدف رسانه هایی رقیب و دشمن هستند و هم اینکه مقابله مواجهه با جنگ رسانه ای ، منشاء و خواستگاه تولید و انتشار پیام هستند.

وی گفت دشمن امید و اعتماد مردم را به نظام و كشور هدف قرار داده و تمام تلاش خود را در ناكارآمد جلوه دادن نظام و كشور و سلب اين اعتماد انجام مي‌دهد بنابراین روابط عمومی بايد با اطلاع رساني شفاف ، درست و به موقع از خدمات نظام در کنار انعکاس مشکلات قابل حل مردم را آگاه و مشارکت آنان جلب و تلاش دشمنان خنثی کنند و هم اینکه امید و اعتماد را به آنها برگردند .

نویسنده کتاب راهنمای پوشش خبری ،نقش روابط عمومي در جنگ رسانه اي كنوني براي تقویت امید و بازگرداندن اعتماد به مردم و جامعه را بسيار مهم و محوري دانست و گفت متاسفانه رسانه ها خصوصاً روابط عمومی ها به موازات پیشرفت در حوزه های نظامی و دفاعی به حدی پیشرفت نکرده اند که بازدارنده باشند و نتوانسته اند توانمندی‌های سخت افزاری نیروهای مسلح را به قدرت نرم کشور بیفزاید.

رییس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه تصریح کرد: تحقیقات و تجربیات نشان می‌دهد با وجود زحمات‌رسانه ها؛ قدرت بازدارندگی رسانه های ایران از جمله روابط عمومی‌ها کم است، منابع رسانه ای مردم از روابط عمومی‌ها و رسانه های رسمی به سمت منابع غیر رسمی و غیرموثق در حال تغییر است،رویکرد شان سنتی و راهبردشان واکنشی است و اقدامات روابط عمومی ها در موضوعات راهبردی و مورد توجه افکار عمومی دنیا یا دیده نمی شود و تاخیری است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: رسانه شهروند خبرنگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۴۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران

دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به عنوان اولین دانشکده علوم خانواده ایران، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه با حضور دکتر انسیه خزعلی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده و دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر منصوره کرمی همسر شهید مسعود علیمحمدی استاد شهید دانشگاه تهران که با دستور رئیس دانشگاه تهران به عنوان مشاور دانشکده علوم خانواده فعالیت می‌کند، در آئین بهره‌برداری از اولین ساختمان این دانشکده که همزمان با روز معلم و استاد برگزار شد، حضور داشت و روبان این افتتاحیه را قیچی کرد. دکتر الهام امین‌زاده معاون بین‌الملل دانشگاه تهران، دکتر زهرا ناظم بکایی رئیس دانشگاه الزهرا (س) و دکتر فخرالسادات نصیری مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده نیز در این مراسم حضور داشتند.

دکتر انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده، امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه در آئین افتتاح ساختمان دانشکده علوم خانواده که با حضور رئیس دانشگاه تهران و معاون آموزشی وزیر علوم برگزار شد، به اهمیت مسئله خانواده اشاره کرد و گفت: بسیاری از تهاجم‌های دشمن در راستای حذف و انحراف خانواده و فردگرایی و فاصله گرفتن از یک زندگی جمعی و مشارکتی و طبیعی در خانواده است؛ بنابراین رئیس‌جمهور کشورمان عنوان «جنبش تعهد به خانواده» را در سازمان ملل مطرح کردند.

استاد دانشگاه الزهرا (س) با بیان اینکه حرکت غرب در سه حیطه «با نفی جنسیت در سند ۲۰۳۰»، «رواج خانواده‌های تک واحدی» و «با به رسمیت شناختن خانواده‌های انحرافی و هم‌جنس» به خانواده ضربه می‌زند، تاکید کرد: وظیفه داریم مبانی و زیرساخت‌های شناساندن خانواده‌های فطری و طبیعی که اساس تربیت انسان‌ها در آن شکل می‌گیرد را مورد توجه قرار دهیم، بر این مبنا ایستادگی کنیم و پایداری نشان دهیم و در حیطه علمی قوی پیش برویم و تاکید بر خانواده گسترده در فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی را معرفی کنیم.

معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به عنوان مرکزیت و محوریت شناساندن خانواده، پشتیبانی از خانواده و انتشار و گسترش فکر در حوزه خانواده عمل کند، گفت: سند تعهد به خانواده آماده شده است و این سند در روز بین‌المللی خانواده رونمایی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم گفت: در دوره جاری مدیریتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق شدیم تا در شورای گسترش آموزش عالی مصوب کنیم که دانشکده علوم خانواده در سه دانشگاه تهران، شهید بهشتی و الزهرا (س) ایجاد شود.

دکتر عمو عابدینی، گسترش فعالیت‌های علمی بین رشته‌ای در قالب دانشکده علوم خانواده را مسیر درستی در راستای تقویت خانواده در پرتو تعلیم و تربیت دانست و خاطرنشان کرد: در برنامه تحولی وزارت علوم که سال گذشته به دانشگاه‌ها اعلام شد، ایجاد ۱۵ رشته مرتبط با خانواده مورد تاکید قرار گرفت.

در آغاز این برنامه نیز دکتر فاطمه یزدیان، رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، گزارشی از روند تأسیس و راه‌اندازی این دانشکده ارائه کرد و گفت: نیاز بود مبنای تأسیس این دانشکده بر پایه توسعه زیست‌بوم، گفتمان‌سازی، اجتماع‌سازی و ارائه راه حل‌های بر پایه نوآوری اجتماعی داشته باشیم؛ چراکه ضرورت تأسیس دانشکده علوم خانواده بر پایه برخی شاخص‌ها نظیر جمعیت، سلامت اجتماعی، سلامت فیزیکی و توانمندسازی و مباحثی در زمینه حکمرانی است.

وی در ادامه سخنان خود به معرفی ارکان دانشکده تازه تأسیس علوم خانواده پرداخت و گفت: دانشکده دارای چندین رکن از جمله بخش آموزش و پژوهش، اندیشکده کسب‌وکار خانوادگی، مرکز مطالعات زنان و خانواده و خانه خلاق و نوآوری، آزمایشگاه تأثیر، اندیشکده تأثیر و نوآوری اجتماعی و مرکز جامع تعلیم و تربیت خانواده‌محور است.

رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران همچنین به همکاری دانشگاه علوم پزشکی در این دانشکده اشاره کرد و گفت: این دانشکده با گروه سلامت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری دارد و یکی از گروه‌های مستقر در این دانشکده به صورت مشترک با دانشگاه علوم پزشکی اجرا می‌شود.

دکتر یزدیان به اهداف راه‌اندازی اندیشکده کسب‌وکار این دانشکده نیز پرداخت و گفت: هدف از راه‌اندازی این اندیشکده، افزایش توانمندی در حوزه کسب‌وکار خانوادگی و کنشگری سالم بین صنعت، دانشگاه و حاکمیت است.

رئیس دانشکده تازه تأسیس علوم خانواده دانشگاه تهران، ضمن معرفی و بیان اهداف مرکز مطالعات زنان و خانه خلاق و نوآوری، از راه‌اندازی آزمایشگاه تأثیر از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این آزمایشگاه جامع، نخستین آزمایشگاه در حوزه علوم انسانی است و یک ابرپروژه و یک پروژه پیشران و یک هم‌آفرینی برای آینده است که عملاً فعالیت‌ها، طرح‌ها و سیاست‌ها و برنامه‌هایی که در حوزه زنان انجام خواهد شد را از نظر تأثیرگذاری بررسی می‌کند.

وی هدف از تأسیس اندیشکده بانکداری و نوآوری اجتماعی را ارتقای پژوهش‌ها در زمینه بانکداری و مالی بر پایه نوآوری اجتماعی ولی برای ارتقای تعالی خانواده دانست و در بخش دیگری از سخنان خود به نحوه جذب دانشجو در این دانشکده پرداخت و پذیرش از طریق آزمون سراسری، استاد محوری و معرفی از طریق سازمان‌ها و ارگان‌ها را از جمله روش‌های جذب دانشجو در این دانشکده برشمرد.

وی در پایان به راه‌اندازی سایت دانشکده علوم خانواده به سه زبان فارسی، انگلیسی و فرانسه اشاره کرد و گفت: به زودی زبان عربی نیز به این زبان‌ها افزوده می‌شود.

کد خبر 749969

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک است/ گذشت زمان به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد
  • احضار مدیر روابط عمومی پرسپولیس و مدیر رسانه سپاهان به کمیته انضباطی
  • احضار ۲ مدیر پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی
  • دو مدیر سپاهان و پرسپولیس در کمیته انضباطی
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات در تبریز
  • سابقه ایران و عراق در حوزه فرهنگ و ارتباطات درخشان است
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد
  • افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران