Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@02:20:39 GMT

بیعت با امام زمان(عج) در روز شهادت امام عسکری(ع)

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۰۴۳۱۲

حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا نصوری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که هر امامی برای شناخت امام بعد از خود اقداماتی را انجام داده است که از این طریق مردم با امام بعدی آشنا شده و از او پیروی کنند، اظهار کرد: امام حسن عسکری(ع) بنا به دلایلی که در جامعه آن روز حاکم بود و خواست خداوند بر این بود که امام زمان (عج) در غیبت به سر ببرند باید اقدامات ویژه بیشتری را انجام می‌دادند تا هم امام عصر (عج) را به مردم معرفی کنند و هم این که جان امام زمان(عج) از خطرات مصون بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر همین اساس امام حسن عسکری (ع) در این راستا چند اقدام مهم انجام دادند که از جمله آن اقدامات این بود که امام عسکری(ع) شیعیان را برای دریافت سوالاتشان به علمای دینی ارجاع می‌دادند. شیعیان در اقصی نقاط عالم از زمان امام صادق(ع) از این روش استفاده می‌کردند اما در زمان امام حسن عسکری(ع) این اقدام به صورت ویژه‌تری صورت می‌گرفت که یکی از این عالمان علی‌ابن مهزیار اهوازی از فقها، محدثان و دانشمندان معروف شیعی بود که سوالات شیعیان را پاسخ می‌دادند.

این کارشناس مسائل دینی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مسائلی که امام حسن عسکری(ع) به آن اهتمام داشتند این بود که سوالات را از پس پرده جواب می‌دادند تا از این طریق مردم به نبود امام عادت کرده و بدانند که امام در پس پرده غیبت هم می‌تواند پاسخگوی سوالات باشند. یکی دیگر از اقدامات حضرت این بود که تمام احادیثی که از زبان ائمه قبل از ایشان و حتی پیامبر(ص) درباره غیبت نقل شده بود جمع آوری کردند و به تحلیل و پردازش آنها پرداختند. 

نصوری خاطرنشان کرد:‌ امام حسن عسکری (ع) برای حفظ جان شیعیان که به دلیل اقدامات حکومتی جان آنها در خطر بود و در معرض آسیب‌های دینی نیز قرار داشتند باید اقداماتی را انجام می‌دادند. با شهادت حضرت و فضای بحرانی سامرا امام زمان (عج) در غیبت به سر می‌بردند تا زمانی که نماز را بر امام اقامه کردند و سوالاتی را پاسخ دادند که فقط جانشین امام حسن عسکری (ع) می‌توانست به آنها پاسخ بدهد تا از این طریق امام به مردم معرفی شد. البته قبل از این نیز امام حسن عسکری (ع) عمل مستحبی عقیقه را چندین بار انجام دادند و امام زمان (عج) را به اصحاب خاص که از جمله آنها احمدبن اسحاق قمی بود معرفی کردند.

وی خاطرنشان کرد:‌ امام زمان (عج) دو غیبت داشتند؛ یکی غیبت کبری و دیگری غیبت صغری است؛ که در احادیث با این عنوان از این دو غیبت یاد نشده است اما چون غیبت اولیه حضرت کوتاه بود ما از آن به عنوان غیبت صغری یاد می‌کنیم و از غیبت دوم حضرت که تاکنون نیز ادامه داشته است با عنوان غیبت کبری یاد می‌کنیم. در غیبت کبری حضرت چهار نایب خاص به نام‌های «عثمان بن سعید، ابوجعفر محمد، ابوالقاسم حسین بن روح، ابوالحسن علی بن محمد سمری» داشتند و ماموریت‌ آنها هدایت مردم  و معرفی امام زمان(عج) بود. از سال ۳۲۹ هجری که آخرین نایب امام زمان (عج) از دنیا رفتند ارتباط حضرت با مردم از طریق نایبان حضرت نیز قطع شد و ایشان بنا به خواست الهی و هر جا که مصلحت  باشد با مردم ارتباط می‌گیرند.

این کارشناس مسائل مهدویت گفت: در روز شهادت امام حسن عسکری(ع) ما باید به صورت نمادین و عملی با امام زمان (عج) عهد و پیمان ببندیم و میثاق با حضرت را جدی بگیریم و باید در زندگی خود بدانیم که امام از ما چه انتظاری دارد. در برابر شبهات و انحرافاتی که ازسوی دشمنان مطرح می‌شود باید بایستیم. و همواره باید آماده شهادت در رکاب حضرت باشیم. انسان منتظر سابقه خود را با معصیت خراب نمی‌کند و بینش و منش رفتارش را به گونه‌ای می‌کند که با خواست امام زمان (عج) یکی باشد. باید در ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ...  به گونه‌ای گام برداریم که در مسیر امام زمان (عج) باشد. 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۴۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش رئیس فدراسیون والیبال به غیبت موسوی و غفور در تیم ملی

رئیس فدراسیون والیبال در واکنش به غیبت موسوی و غفور در تیم ملی گفت: همه عزیزانی که تصمیم می‌گیرند امیدوارم در ادامه حسرت نخورند.

به گزارش ایسنا، میلاد تقوی رئیس فدراسیون والیبال در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران اظهار کرد: تمام تلاش خود را انجام دادیم که از خانواده والیبال دفاع کنیم. تیم ملی جوانان تنها تیم گروهی بود که توانست عنوان قهرمانی جهان را کسب کند.

او ادامه داد: البته من معتقد هستم اینکه گفته می‌شود تیم ملی بزرگسالان شاید در حد توقع مردم عمل نکرد باید بگویم که ما قهرمان بازی‌های آسیایی و نایب قهرمان آسیا شدیم. توقع مردم نسبت به تیم ملی والیبال زیاد شده است و به همین دلیل باید بیشتر تلاش کنیم و مردم را خوشحال کنیم. 

تقوی افزود: از دید بسیاری از کارشناسان کار سختی برای رسیدن به المپیک داریم اما امیدوارم بچه ها بتوانند با تلاش و غیرت دل مردم را شاد کنندو مطمئن باشید دست از تلاش برنمی‌داریم.

او در مورد پیگیری اردوهای تیم ملی و اضافه شدن پائز بیان کرد: امروز پائز وارد ایران شد و جلسه خوبی با او داشتیم. ایشان سپس در این چند روز گذشته  در تمرینات تیم ملی حضور پیدا کرد. عملکرد کادر فنی تیم ملی بزرگسالان که اردو را مدیریت کردند مورد رضایت او بود. بازیکنان کم کم به اردو اضافه می‌شوند چون هنوز خیلی از لژیونرها به اردو اضافه نشده اند. در اولین فرصت تیم باید به ترکیب اصلی خود برسد چون زمان زیادی هم نداریم و اگر اشتباه نکنم 20 روز دیگر زمان داریم.

رئیس فدراسیون والیبال درباره لیگ پرجنب و چوش این فصل خاطرنشان کرد: در این دو سال گذشته تلاش کردیم تیم ملی پوست اندازی کند. تیم ملی نشان داد که حضور آدم‌های باتجربه به تیم ملی کمک می‌کند. ما بازیکنان جدید زیادی به تیم ملی اضافه کردیم که کم تجربه نیستند اما پرتجربه هم نیستند و باید منتظر عملکرد آنها در مسابقات بمانیم. به نظر من در این تیم نقش اصلی را یکدلی و همدلی ایجاد می‌کند و همه برای حرکت تیمی و المپیکی شدن باید بجنگند.

تقوی درباره غیبت برخی بازیکنان در اردوی تیم ملی، تصریح کرد: در عرصه فنی سرمربی تیم ملی بعد از اینکه در اردوی تیم ملی حضور پیدا کرد به زودی زود این قول را به شماها می دهم به رسانه‌ها پاسخگو خواهد بود. رسانه ذهن جویای جامعه است ما باید پاسخگو باشیم. عوامل مختلفی دست به دست هم دادند که شرایط اینگونه شد. همه عزیزانی که تصمیم می‌گیرند امیدوارم در ادامه نگویند ای کاش چون ای کاش یعنی حسرت و حسرت خوردن در مواقعی ممکن است دیر باشد. هیچ چیزی مهمتر از مردم نیست و منافع مردم را بالاتر از هر چیزی بدانیم.

او درباره اینکه ایا نباید موسوی با تیم ملی همسو می شد گفت: در این باره با موسوی صحبت نکردم و مرادی با او صحبت کرده است. حتماً دلایل خاص خودش را دارد که امروز نمی‌خواهم وارد این موضوع شوم. سرمربی پاسخگو خواهد بودچون بحث فنی در آن در میان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • آماده ارسال// حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • واکنش رئیس فدراسیون والیبال به غیبت موسوی و غفور در تیم ملی
  • حضرت عبدالعظیم (ع) پرچمدار جهاد تبیین بود
  • مرتضی اشراقی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود/ شاخص و ملاک حقیقت اندیشه حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند/ یکی از وظایف مهم مورخ، جهاد تببین است/ امروز مردم غزه تاریخ ساز یک حماسه عظیم هستند
  • ولادت امام رضا ۱۴۰۳ چند شنبه است و آیا تعطیل است؟
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • برنامه‌های حرم رضوی به مناسبت شهادت حمزه سیدالشهدا(ع)
  • تاریخ ولادت امام رضا (ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث