Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@05:33:35 GMT

آلودگی هوا؛ چه بخوریم، چه نخوریم؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۰۸۱۲۷

آلودگی هوا؛ چه بخوریم، چه نخوریم؟

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تعداد زیاد اتومبیل و موتورسیکلت پرمصرف، وسایل نقلیه سنگین با استاندارد‌های ضعیف که بیشتر با موتور‌های دیزلی کار می‌کنند از یک طرف و صنایع آلاینده واقع در حومه پایتخت همراه با زیرساخت‌های ضعیف برای توسعه عمومی حمل و نقل از سوی دیگر از اصلی‌ترین دلایل آلودگی شدید و خفه کننده هوای تهران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایتخت نشینانی که ممکن است در بهار و تابستان کیفیت هوای بهتری را تجربه کنند، با بدترین کابوس خود در طول روز‌های سرد، خشک و بدون باران پاییز و زمستان مواجه هستند.

هریک از ما به عنوان شهروندان مسئول، وظیفه داریم که با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، انجام تست‌های بازرسی وسیله نقلیه یا حتی کاشت درختان در مقابل خانه‌های خود، راه حلی برای وخیم‌تر شدن آلودگی هوا پیدا کنیم، اما همچنین مسئول سلامت خود نیز هستیم. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چگونه می‌توان با رژیم غذایی سالم با اثرات مضر آلودگی هوا مقابله کرد؟ درادامه به ارائه برخی از راه حل‌ها در این زمینه می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: کبد چرب را با این خوردنی‌های پاییزی به زانو درآورید

آنتی اکسیدان‌ها را تا حد امکان در بدن خود ذخیره کنید!

آنتی اکسیدان‌هایی شامل سلنیوم و بتاکاروتن بهترین دوستان شما در روز‌های آلودگی خواهند بود. طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل زنگ، اسفناج، کلم و زردآلو سرشار از بتاکاروتن هستند. سلنیوم در غذا‌های دریایی، مرغ، نان، آجیل و غلات کامل یافت می‌شود.

غذا‌هایی که سرشار از آنتی اکسیدان هستند بهترین دشمن رادیکال‌های آزاد هستند.

اما رادیکال‌های آزاد چیست؟ رادیکال‌های آزاد مولکول‌های بسیار ناپایداری هستند که به طور طبیعی هنگام ورزش و هنگامی که بدن شما غذا را به انرژی تبدیل می‌کند تشکیل می‌شوند.

با این وجود بدن شما می‌تواند در معرض رادیکال‌های آزاد از انواع منابع محیطی، مانند دود سیگار، آلودگی هوا و نور خورشید هم قرار گیرد. این رادیکال‌ها می‌توانند باعث ایجاد "استرس اکسیداتیو" شوند، فرآیندی که باعث آسیب سلول شود.

استرس اکسیداتیو در انواع بیماری‌ها از جمله سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، آلزایمر، پارکینسون و بیماری‌های چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن نقش دارد.

ویتامین‌های E، C: بهترین دشمنان آلودگی هوا

خوردن کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو شیرین، نارنج، نارنگی و کاهو را در هر کجا که باشید، در داخل اتومبیل، خانه یا دفتر خود فراموش نکنید! آن‌ها سرشار از ویتامین C هستند و طبق مطالعات انجام شده، چنین مواد غذایی اثرات مضر آلودگی هوا را کاهش می‌دهد.

ویتامین E را می‌توانید در جوانه گندم، روغن نباتی، گردو، بادام، زیتون و سبزیجات با برگ‌های سبز پیدا کنید. شیر، کره و زرده نیز منابع خوبی برای ویتامین E هستند.

یک سیب در روز سمیت سرب را از بین می‌برد!

روزانه یک سیب بخورید تا پکتین آن از شما در برابر سمیت سرب در هوا محافظت کند!

لبنیات را فراموش نکنید!

در روز‌های با آلودگی هوا، تا حد امکان شیر، ماست و سایر لبنیات مصرف کنید. این مواد حاوی فسفر، منیزیم و کلسیم هستند و به شما در مبارزه با اثرات آلودگی هوا بر بدن کمک می‌کند.

پروتئین موجود در شیر می‌تواند سرب را به صورت محلول درآورد و به این ترتیب مانع از جذب آن در بدن و همچنین از بین بردن آن شود. کلسیم و آهن باعث کاهش دوز جذب سرب شده و به این ترتیب شما را از آلودگی هوا محافظت می‌کنند.

سیر و پیاز دوستان خوش بوی شما در روز‌های آلوده هستند!

سیر و پیاز به شما کمک می‌کنند تا ریه‌های خود را سالم نگه دارید. آلیسین موجود در سیر به عنوان یک عامل طبیعی آنتی بیوتیک طبیعی در بدن عمل می‌کند و می‌تواند در از بین بردن عفونت‌های تنفسی که باعث انسداد ریه‌های شما می‌شود، کمک کند.

خوردن فست فود در روز‌های با آلودگی هوا ممنوع است!

فست فود‌ها تمام تلاش شما برای محافظت از آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا را بیهوده می‌کند. چنین غذا‌هایی را با لبنیات و سبزیجات جایگزین کنید تا سلامت شما بهبود یابد.

انتهای پیام/

پیام‌های بهداشتی تغذیه‌ای برای روز‌هایی که هوای تهران آلوده است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار پزشکی اخبار سلامت دارو و غذا چه بخوریم چه نخوریم آلودگی هوا شهر تهران پیام های بهداشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۸۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال

آفتاب‌‌نیوز :

فرخ‌لقا امینی با اعلام این خبر عنوان کرد: تعداد روزهای پاک شهر مشهد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ ، ۱۰ روز کمتر بوده است.

وی در رابطه با آمار مربوط به کیفیت هوای شهر مشهد در سال گذشته اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ شهر مشهد ۲۶ روز هوای پاک داشت، همچنین هوای شهر مشهد در سال گذشته ۲۳۶ روز قابل قبول، ۹۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۹ روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها و ۳ روز بسیار ناسالم بوده است.

امینی با بیان اینکه تعداد روزهای هوای پاک شهر مشهد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۰ روز کمتر بوده است، گفت: در سال ۱۴۰۱، تعداد روزهای هوای پاک شهر مشهد ۳۶ روز گزارش شده است، کیفیت هوای سایر روزهای سال نیز، ۲۳۳ روز هوای قابل قبول، ۹۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۶ روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها بوده است.

 کارشناس مسئول کاهش آلودگی هوا و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بروز پدیده گرد و غبار را یکی از مهمترین دلایل افزایش آلودگی هوا در سال گذشته ذکر کرد و گفت: مشهد در سال گذشته به دلیل بروز پدیده گردوغبار یکی از کلانشهرهای آلوده کشور بود و کارگروه‌های مختلفی در این زمینه برگزار شد.

 وی ادامه داد: به طور کلی در فصل سرد سال انتظار پدیده آلودگی بیشتر است، اما در سال ۱۴۰۲ به دلیل خشکسالی‌های متوالی که اثرات آن را در مشهد دیدیم، شهر مشهد بسیار بیشتر از قبل تحت تاثیر پدیده گرد و غبار بود و علاوه بر آلودگی هوا در فصل سرد سال، بیشتر با پدیده گرد وغبار در فصل گرم سال، مواجه بودیم.

امینی افزود: در سال ۱۴۰۲ روزهای بسیار ناسالم در ماه‌های تیر، مرداد و دی بود و کیفیت هوا در این روزها با شاخص بیشتر از ۲۰۰ گزارش شده بود، همچنین، در سال ۱۴۰۱، ۶ روز هوای ناسالم داشتیم، اما در سال ۱۴۰۲ شهر مشهد ۹ روز درگیر هوای ناسالم بود.

وی با بیان اینکه شهر مشهد چه از کانون‌های داخلی و چه خارجی تحت تاثیر پدیده گرد و غبار است و نتیجه و تاثیر آن در کیفیت هوا را در سال گذشته شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: مبارزه با عوامل آلودگی طبیعی هوا از جمله گرد و غبار زمانبر است و لازم است که پیگیری‌ها و اقدامات مستمری انجام شود که در حال انجام است و امیدواریم با همکاری دستگاه‌های متولی کیفیت هوای بهتری برای شهر مشهد در سال ۱۴۰۳ داشته باشیم.

کارشناس مسئول کاهش آلودگی هوا و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در رابطه با تعداد ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در شهر مشهد گفت: در حال حاضر در مشهد ۲۳ ایستگاه سنجش کیفیت هوای داریم که ۱۲ ایستگاه متعلق به محیط زیست و ۱۱ ایستگاه مربوط به شهرداری مشهد است.

امینی در پاسخ به این سوال که هوای کدام منطقه از شهر آلودگی بیشتری دارد، توضیح داد: به طور کلی و در مجموع، عموماً مناطق شرقی و مرکزی مشهد نسبت به مناطق غربی کیفیت هوای نامناسب‌تری دارد و این الگویی است که در سال‌های قبل نیز وجود داشته است.

وی در رابطه با آمار مربوط به کیفیت هوای شهر مشهد از ابتدای سال جاری تاکنون نیز گفت: بنا بر گزارش مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهر مشهد، در سال جاری نیز از ابتدای سال تاکنون کیفیت هوای شهر مشهد، ۷ روز هوای پاک، ۲۰ روز قابل قبول، و ۷ روز ناسالم برای گروه‌های حساس گزارش شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • (ویدئو) آلودگی مشعل‌های نفت در خوزستان
  • بادامکی: نباید دقایق 97 و 122 گل بخوریم!
  • به مایلی‌کهن زنگ زدم و گفتم بیا با هم فالوده بخوریم ! | میانجیگری میان محمد مایلی کهن و امیر قلعه نویی فایده دارد؟
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم؟
  • پیش بینی مه آلودگی در ارتفاعات استان سمنان
  • پیش بینی مه آلودگی در ارتفاعات سمنان
  • روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • ۳ فایده بی‌نظیر تخم‌مرغ/ روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • برای حفظ سلامتی روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم؟
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال