Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@11:50:59 GMT

تمرین هوازی یا کاردیو چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۰۹۱۴۵

تمرین هوازی یا کاردیو چیست؟

در ابتدا بررسی خواهیم کرد که معنی واژه ایروبیک یا هوازی چیست؟ به زبان ساده، ایروبیک یعنی همراه با اکسیژن، شاید همین تعریف ساده، باز هم کمی نامفهوم و مبهم باشد؛ زیرا هنوز درک درستی از ماهیت هوازی ندارید. در ادامه، با سایت فیتامین همراه باشید تا کاملاً با ورزش‌های هوازی و تعریف هوازی آشنا شوید.

 تمرین هوازی (کاردیو) می‌تواند شامل هرگونه فعالیت بدنی باشد که ضربان قلب را بالا برده و به ضربان قلب هدف برساند و سپس همین میزان ضربان قلب را به مدت حداقل ۲۰ دقیقه ثابت نگه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دستیابی به «اثر تمرین هوازی» نیز به این معنی است که شما در فعالیتی بدنی شرکت کنید که ضربان قلب تان را تا ضربان قلب هدف بالا برده و حداقل ۲۰ دقیقه در همان سطح ثابت نگه دارد.

بیایید با مثالی این موضوع را ساده‌تر کنیم، شخصی که به صورت روتین می‌دود و ضربان قلبش تا میزان ضربان قلب هدفش بالا رفته و ۲۰ دقیقه یا بیشتر در همان سطح ثابت باقی می‌ماند، به اثر تمرین هوازی دست یافته است.

تمرینات هوازی

حال بیایید با همین تعریف ابتدایی که خدمت تان ارائه کردیم، ببینیم چه تمرین‌هایی دارای ماهیت هوازی هستند؛ در ادامه، لیستی از چندین فعالیت بدنی که جزو تمرینات هوازی به حساب می‌آیند و از آن‌ها برای دستیابی به اثر تمرینات هوازی استفاده می‌شود، اشاره کرده ایم:

راه رفتن سریع
آهسته دویدن
دویدن
دوچرخه سواری یا دوچرخه سواری در کوهستان
شنا کردن
ورزش بر روی تردمیل
ورزش بر روی دستگاه الپتیکال
ورزش بر روی دستگاه پاروزنی
شرکت در کلاس‌های ایروبیک (سطح متوسط یا پیشرفته)
طناب زدن
بالا رفتن از پله‌ها یا ورزش بر روی دستگاه پله
این لیست، تنها بخشی از تمریناتی است که به عنوان تمرینات هوازی شناخته می‌شوند و اثر تمرین هوازی دارند.

فعالیت‌های بی شمار دیگری نیز هستند که همین نتایج را به دنبال خواهند داشت؛ به عنوان مثال، شخصی می‌خواهد باغبانی کند و گیاه جدیدی را در خاک بکارد؛ ابتدا باید گودالی حفر کند، بنابراین باید بار‌ها و بار‌ها با کلنگ به زمین ضربه بزند و خاک را برای گیاه آماده کند؛ همین حرکت، یک تمرین هوزای به حساب می‌آید؛ زیرا منجر به بروز اثر ایروبیک در فرد می‌شود؛ بنابراین، طبق شواهد به دست آمده، گروهی از فعالیت‌های هوازی که می‌توانید انجام دهید، بی نهایت خواهد بود.

بسیاری از انواع فعالیت‌های هوازی، شامل تمرینات قدرتی، کششی بوده و به نحوی هماهنگی و تعادل فرد را بهبود می‌بخشد. به علاوه اینکه تمرینات هوازی، کاهش وزن ایمن و موثری را برای شخص به ارمغان خواهد آورد.

بالا رفتن ضربان قلب، یکی از اصلی‌ترین نکات فعالیت‌های هوازی است؛ تا زمانی که شما به ضربان قلب هدف برسید و حداقل مدت زمان ۲۰ دقیقه متوالی در همان وضعیت باقی بماند، این نکته تأییدی بر این خواهد بود که شما تمرینی هوازی انجام داده اید.

زمانی که شما اقدام به انجام فعالیت هوازی می‌کنید، تمام سیستم قلبی و عروقی شما، قلب و شش‌ها، همگی با هم تلاش می‌کنند تا بدن تان اکسیژن کافی در طی انجام فعالیت دریافت کند.

مقایسه تمرین هوازی و بی‌هوازی
انجام منظم تمرینات هوازی و بی هوازی، هرکدام اثرات و فواید مختص به خود را دارد.

به همین علت، اعتقاد سایت فیتامین بر این است که تنها با انجام مکرر و منظم این فعالیت‌ها است که به نتایج اشاره شده برای هرکدام از تمرینات هوازی و بی‌هوازی دست خواهید یافت.

تفاوت بین ورزش‌های هوازی و بی‌هوازی
واژه بی‌هوازی نیز به صورت ساده یعنی «بدون اکسیژن»؛ زمانی که فعالیت‌های بی‌هوازی انجام می‌دهید، بدن، بدون استفاده از اکسیژن سعی به تولید انرژی برای ادامه فعالیت ورزشی می‌کند. به طور کلی، فعالیت‌های هوازی برای مدت طولانی‌تر و در سطح متوسطی صورت می‌گیرد؛ درحالی که فعالیت‌های بی هوازی برای مدت زمان کوتاه‌تر و با شدت بالاتری انجام می‌شود.

تمامی فعالیت‌های هوازی باید حداقل برای مدت ۲۰ دقیقه متوالی یا بیشتر انجام گیرد. این مدت زمان باعث می‌شود تا ضربان قلب شخص، بالا رفته و به ضربان قلب هدف برسد؛ به محض اینکه ضربان قلب فرد بالا رفته و به سطح ضربان قلب هدف برسد، باید به مدت ۲۰ دقیقه یا کمتر در همان سطح بماند؛ با این کار، شخص به اثر تمرین هوازی دست پیدا خواهد کرد.

در نقطه مقابل، تمرینات بی هوازی فقط با شدت و سطح بالا انجام گرفته و مدت زمان آن ۲ دقیقه متوالی یا کمتر خواهد بود؛ البته، از طریق تمرینات صحیح، می‌توان به مدت طولانی تری تمرینات بی هوازی انجام داد.

یک آزمون ساده برای اینکه متوجه شوید فعالیت شما از کدام نوع این تمرین‌ها است؛ اینکه اگر هنگام تمرین بتوانید صحبت کنید، تمرین شما از نوع هوازی است و اگر نتوانید صحبت کنید و اصطلاحاً نفس نفس بزنید، تمرین شما از نوع بی هوازی است، به همین راحتی!



منبع: بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تمرین هوازی پیاده روی ورزش هوازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۹۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام این فعالیت طول عمر را بیشتر می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، محققان دریافتند افرادی که به طور منظم از پله‌ها بالا می‌روند، در مقایسه با افرادی که همیشه از آسانسور استفاده می‌کنند، ۲۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی و ۳۹ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی هستند.

به گزارش جام جم آنلاین از هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش خطر ابتلاء به بیماری قلبی یا حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سکته همراه است.

دکتر «سوفی پادوک»، محقق ارشد از بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک بریتانیا، می‌گوید: «اگر انتخابی بین رفتن از پله یا آسانسور دارید، به سراغ پله‌ها بروید زیرا به حفظ سلامت قلب شما کمک می‌کند».

پادوک گفت: «بالا رفتن از پله یک شکل عملی و قابل دسترس از فعالیت بدنی است. با وجود این، اغلب افرادی که برای رسیدن به طبقه بالاتر عجله دارند، پله‌ها را نادیده می‌گیرند.»

پادوک می‌گوید: «حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالارفتن از پله‌ها باید یک هدف دست یافتنی برای ادغام در برنامه‌های روزمره باشد».

برای این مطالعه، محققان داده‌های ۹ مطالعه شامل بیش از ۴۸۰۰۰۰ نفر را جمع آوری کردند.

پادوک در ادامه افزود: «بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هر چه از پله‌ها بیشتر بالا بروید، فواید بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه یا هر جای دیگر، از پله‌ها بالا بروید.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901445

دیگر خبرها

  • نگاهی به وظایف نظارت فنی در سازمان اوقاف
  • کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند
  • انجام این فعالیت طول عمر را بیشتر می‌کند
  • صاعقه در تمرین تیم ملی والیبال! (عکس)
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • طراحی ضربان‌ساز قلبی که تا ۳۰۰ سال در بدن کار می‌کند!
  • دانشمندان سن آتشفشان‌ها را در قمر آیو تعیین کردند
  • غیر حضوری شدن نوبت صبح مدارس برخی شهر‌های خوزستان
  • بیرانوند همچنان تحت نظر کادر پزشکی
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود