Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، گالری های پایتخت در سومین جمعه آبان ماه، نیز برنامه‌های افتتاحیه را تجربه می‌کنند که شاید مهمترین آنها افتتاح نمایشگاه نقاشی‌های عباس کیارستمی در گالری گلستان خواهد بود. یکی از اتفاقات جالب توجه در هفته‌ای که گذشت این بود که نمایشگاه هفته تصویرگری که جمعه گذشته در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد، به دلیل پاره‌ای از تعمیرات خانه، مجبور به نقل مکان به جایی دیگر شد و به همین دلیل نمایشگاه هفته تصویرگری ۹۸ در گالری آ برپا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه، برنامه افتتاحیه برخی نمایشگاه‌های هنری جمعه ۱۷ آبان ماه را برمی‌شمریم.

گالری گلستان

نمایشگاه انفرادی نقاشی‌های عباس کیارستمی از جمعه ۱۷ آبان ماه به مدت دو هفته در گالری گلستان به نشانی خیابان دروس، خیابان کماسایی، پلاک ۳۴ برپا می‌شود.

در این نمایشگاه آثاری از عباس کیارستمی به نمایش گذاشته می‌شوند که تا به حال دیده نشده‌اند و همچنین کتاب این نمایشگاه نیز با ۳۳ اثر توسط نشر نظر به چاپ رسیده است. این کتاب «مداد عباس» نام دارد که این نام توسط بهمن کیارستمی پیشنهاد شده است و یادآور کتابی از عباس کیارستمی است که دهه ۶۰ توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چاپ شده است.

گالری شیرین

نمایشگاه انفرادی نقاشی کتایون روحی با عنوان «باغی دگر» از جمعه ۱۷ آبان ماه در گالری شیرین واقع در خیابان کریمخان‌زند، خیابان سنایی، کوچه‌ سیزدهم، پلاک ۵ آغاز به کار می کند.

تالار این/جا

نمایشگاه انفرادی نقاشی امیرحسین اسماعیلی با عنوان «روبرو» از جمعه ۱۷ آبان ماه در تالار این/جا واقع در نوفل لوشاتوی شرقی، کوچه پدرام، جنب شماره ٤، نمای آجری، در کوچک گشایش می یابد. این هنرمند جوان در متن استیتمنت خود نوشته است:

«روبه‌رو/ لذت نگاه‌کردن

در تمامی طبیعت‌بی‌جان‌هایی که در طول تاریخ در زمان‌ها و فرهنگ‌های مختلف تولید شده‌اند، تنها یک امر مشترک است: موضوع غالب آن‌ها اشیاء و میوه‌هاست؛ بنابراین می‌توان این ژانر را نهادی برای نمایش اشتیاق و پرسش‌گری در مورد اشیاء، میوه‌ها و گل‌ها و چیستی آن‌ها دانست؛ و اساساً یکی از نیروهای اصلی ژانر طبیعت‌بی‌جان، همواره آن بوده که اشیاء و عناصر روزمره را به‌واسطه‌ی عمل نقاشانه، از نوعی پروردگی، پالودگی و کیفیت بصری برخوردار سازد.

در مسیر شکل‌گیری این آثار، در ابتدا و در انتخاب عناصر، سوژه‌ها باید به دلم می‌نشست تا بتوانم شیوه‌ی بازنمایی‌شان را با کیفیات و ویژگی‌های بصری‌شان متناسب سازم؛ گاه نقاشی از یک سوژه را بارها تکرار ‌می‌کردم؛ و از طرفی شیوه‌هایی را برای بازنمایی تجربه کردم که بتوانند غرابتی به اشیاء کاملاً معمولی و شاعرانگی‌ای به زندگی روزمره ببخشند؛ در این روند، تلاش داشتم طبیعت‌بی‌جان را به‌عنوان «کارگاهی» جهت آزمودن شیوه‌های مختلف نگریستن به اشیاء، میوه‌ها و گل‌ها و برخی وجوه فراموش‌شده‌ی آن‌ها در نظر بگیرم.»

گالری باروک

نمایشگاه آثار مهرگان شمس با عنوان «جهان های ناممکن» شامل تاپستری، کلاژ پارچه و سوزن دوزی از روز جمعه ۱۷ آبان ماه در گالری باروک به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از پل صدر، پلاک ۱۷۳۶ افتتاح می‌شود.

گالری هما

نمایشگاه انفرادی نقاشی های حسین تمجید با عنوان «ناتمامی ابدی» از همین جمعه در گالری هما به نشانی خیابان کریم خان زند، خیابان سنایی، کوچه چهارم غربی، پلاک ۸، واحد یک گشایش می یابد و تا ۲۸ آبان ماه ادامه خواهد داشت.

گالری ایرانشهر

نمایشگاه انفرادی حجم مهدی شیراحمدی از جمعه ۱۷ آبان ماه در گالری ایرانشهر به نشانی خیابان کریم‌خان زند، خیابان شهید عضدی (آبان جنوبی)، خیابان سپند، پلاک ۱/۶۹ افتتاح می شود.

در متن استیتمنت این نمایشگاه که به قلم امیر مازیار نوشته شده، آمده است: «آثار مهدی شیراحمدی آشکارا رجعتی به گذشته دارند. الفبا و مواد و عناصر اولیه آن‌ها از دل صنایع قدیم ایران و به خصوص خاتم‌کاری می‌آیند. اما آثار شیراحمدی نه تکرار خاتم‌کاری و صنایع قدیم‌اند و نه کاربست صرف آنها در ابعاد و اشکال جدید. در آثار او فرم‌های جدید عناصر قدیم را به پرسش می‌گیرند و در آنها تامل می‌کنند؛ چرا که واحدهای خاتم دیگر با آن زمان و مکان مألوف و مأنوس شان پیش چشم ما قرار نگرفته‌اند. زمان و مکان آنها در هم ریخته است و نقش‌ها دیگر در جهان منظم و غایتمند خود منزل ندارند؛ در اشکال و حجم‌هایی جای گرفته‌اند که بی‌ارجاع‌اند و بی‌کاربرد. خاتم‌ها در اندازه‌هایی ایجاد شده‌اند که اندازه و ماهیت ظریف و جزیی و دقیق آنها را به پرسش می‌گیرد و با آنها در تناقض است، بی‌آنکه انسجام اثر در هم بریزد. آثار شیراحمدی زمان و مکان امر درگذشته را در آن واحد هم پیش چشم می‌آورند و هم از میان بر می‌دارند. آنها «واسازی» خاتم‌اند.»

گالری والی

گالری والی در سومین جمعه آبان ماه میزبان نمایشگاه انفرادی نقاشی باران احمدی‌راد با عنوان «بی‌مرگی» خواهد بود. این گالری در میدان ونک، خیابان شهید خدامی، پلاک ۷۲ قرار دارد.

در متن استیتمنت نمایشگاه آمده است: «اول: جاودانگی! چه سودای خامی ...

دوم: هرچه در طبیعت غرق شویم خلسه ای توام با خوف بر ما مسلط می شود. طبیعت های تاریک من از تمام آشفتگی ها صرف نظر می کند وتنها به ایجاد سکوت وخلا فکر می کند.

آخر: زمان در خلا نمی گذرد! گویی تاریکی وخلا کیمیای بی مرگی را ‍‍‍پیش چشمان مان آشکار خواهند کرد.»

گالری زیرزمین دستان

نمایشگاه انفرادی طراحی مهرداد پورنظرعلی با عنوان «لوح در لوح، چند طراحی بدون عنوان» از جمعه در گالری زیرزمین دستان واقع در خیابان فرشته، خیابان بیدار، پلاک ۶ گشایش می یابد.

گالری دستان ۲+

نمایشگاه انفرادی نقاشی ژان کلود کریر با عنوان «جذابیت‌های پنهان ژان کلود کریر» از ۱۷ آبان ماه در گالری دستان ۲+ آغاز به کار می کند و تا اول آذرماه ادامه خواهد داشت.

کد خبر 4765304

منبع: مهر

کلیدواژه: گالری گردی خانه هنرمندان ایران عباس کیارستمی امیرحسین اسماعیلی ژان کلود کریر گالری گلستان گالری هما گالری ایرانشهر نقاشی مجسمه سازی تئاتر ایران فیلم سینمایی فیلم کوتاه کنسرت موسیقی موسیقی ایرانی سریال ایرانی موسیقی کلاسیک کارگردان تئاتر جشنواره تئاتر فتح خرمشهر بازیگر سینما پوستر سازمان سینمایی سینمای مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۰۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نمایشگاه، مجموعه‌ای از آثار زنده‌یاد مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه شامل آثاری از دوره‌های مختلف کاری وی در نمایشگاهی تحت عنوان «قصه‌های دری‌کنده» در گالری سهراب به نمایش درخواهد آمد.

این نمایشگاه با همکاری خانه موزه مکرمه برگزار خواهد شد که در آن ۳۱ اثر روی دیوار خواهد رفت. همزمان با افتتاح این نمایشگاه مستندی از مکرمه به کارگردانی ابراهیم مختاری، با عنوان «مکرمه، خاطرات و رؤیاها» که در سال ۱۳۷۶ ساخته شده نیز نمایش داده خواهد شد.

استیتمنت نمایشگاه «قصه های دری‌کنده» رونوشتی از زنده‌یاد احمدرضا دالوند است که در مورد مکرمه نوشته شده است.

در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «مکرمه قنبری، نماینده فارغ البالی و رهایی ایماژهای هنرمندانه در زمانه ماست. او از پس تحمل رنج های بسیار به چنان خلوصی رسیده بود که می‌خواست در هذیان لذت بخش خلاقیت بی وقفه اش ما را نیز سهیم سازد.»

همچنین شهاب شاه‌پرویزی نویسنده و منتقد هنری در مورد مکرمه در چند سطر برای این نمایشگاه نوشته است: «آثاری که قصه یک دنیاست. دنیایی رنگارنگ. رنگارنگی کوچک که سروته‌اش به قدر روستای دری‌کنده بود. کوچکی که در ساحت تصویرگرایانه‌ مکرمه قنبری حامل قصه‌هایی عمیق است. قصه‌هایی فولکلور از ستیزه‌گران و ستیزه‌پذیرانِ ناچار. ستیزه‌ جهانی جبار با زنی تنها. زنی تنها و غریب در احاطه‌ی دیوچهره‌گان و اژدهارویان. آثار مکرمه در رنگ‌های روشن، در ساده‌گی طرح‌های بداهه و فیگورهای سوررئال؛ قصه‌ دردهایی است فراموش نشده. فراموش نشده‌هایی فراتر از مرزهای دری‌کنده، فراتر از مرزهای قراردادی، فراتر از مرزهای جنسیتی و حتی من و تو. مکرمه، نقاش درد تنهایی، غریبه‌گی و سردرگمی است؛ همان درد مشترک آدمی. شاعری که قلم‌مو را جایگزین قلم کرد.»

مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه متولد ۱۳۰۷ در دری‌کنده بابل، نقاش سبک پست مدرنیسم مازندرانی است که به خاطر نقاشی‌هایش به شهرت جهانی رسید. نقاشی‌های وی موجب شد تا به‌عنوان بانوی سال نقاش در سال ۲۰۰۱ توسط دوازدهمین کنفرانس ایران‌شناسی در دانشگاه دولتی سوئد، معرفی شود. مکرمه که تحصیلات دانشگاهی و سواد خواندن و نوشتن نداشت و دوره علمی نیز نگذرانده بود، در سن ۶۷ سالگی به‌خاطر فروخته شدن گاو محبوبش افسرده شد و برای رهایی از اندوه، به نقاشی پناه برد. او آنچه را که در دل داشت، روی دیوارهای خانه‌اش جان بخشید. خانه کوچک ۲۰۰ متری او در روستا امروزه به موزه ننه مکرمه تبدیل شده است و از آثار ملی ایران و جاهای دیدنی بابل به شمار می‌آید.

این نمایشگاه از هفتم اردیبهشت آغاز و تا هفدهم اردیبهشت در گالری سهراب به آدرس خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، پلاک ۱۴۲ برقرار است.

کد خبر 6086772

دیگر خبرها

  • یک قرن سنندج در قاب تصویر
  • دومین نمایشگاه عکس‌های قدیمی شهر سنندج برپا می‌شود
  • راهنما برای گالری‌گردی در پایانِ هفته پیش‌ِ رو
  • گلچینی از گل و گیاه ۵ استان کشور در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • سومین پالت از تریلوژی رنگ افتتاح می‌شود
  • گفتگوی اختصاصی با همسر شهید طهرانی مقدم
  • آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده
  • «امروزِ دیروز» به آرتیبشن رسید/ پرسش از نقاشی یا عکاسی؟
  • «قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب
  • «نویزآف» در گالری بام