Web Analytics Made Easy - Statcounter

  رویداد۲۴ جمهوری اسلامی اعلام کرده به زودی گام چهارم کاهش تعهدات برجامی را در ازای خروج آمریکا از این توافق و انفعال طرف‌های باقیمانده در آن، بر خواهد داشت. در همین راستا ایران روز دوشنبه اعلام کرد غنی سازی اورانیومش را با دو برابر کردن تعداد سانتریفیوژ‌های پیشرفته IR-6 تقویت خواهد کرد و همزمان بر روی پروتایپ‌های IR-9 که پنجاه برابر قوی‌تر از IR-1 است کار میکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در پی اعلام این خبر سران کشور‌های جهان یکی پس از دیگری از ایران خواستند که به تعهداتش در برجام پایبند بماند. علاوه بر کشورهای اروپایی، روسیه نیز اقدام ایران را تقبح کرد.   سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه که یکی از معدود کشور‌های حامی ایران در گروه ۱+۵ است، از ایران خواسته به تعهداتش در توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ پایبند بماند، اما همزمان گفته مسکو دلیل کاهش تعهدات تهران را متوجه است. لاورف گفته اتفاقاتی که در اطراف توافق هسته‌ای در حال رخ دادن است، زنگ خطر است.   او آمریکا را مقصر این وضعیت خطیر خوانده، اما همزمان از ایران خواسته به تعهداتش در برجام پایببند بماند. ادبیات رسانه‌های غرب درقبال اقدام ایران بسیارجالب توجه است.بیشتر بخوانید: نجات برجام، سخت‌تر از گذشته/ گام چهارم کاهش تعهدات برجامی همزمان با بحران منطقه‌ای
رویترز در خبری انحصاری دست به یک افشاگری عجیب زده و مدعی شده ایران چندی پیش برای مدت کوتاهی یکی از بازرسان آژانس انرژی اتمی را بازداشت کرده و مدارک سفر او را توقیف کرده است.
این رسانه روز چهارشنبه در یک خبر انحصاری به نقل از دیپلمات‌هایی در آژانس انرژی اتمی که نامشان برده نشده نوشت: این اتفاق برای اولین بار بعد از توافق برجام رخ داده است.
به گزارش رویترز این موضوع قرار است در نشست روز پنجشنبه شورای حکام آژانس مورد بررسی قرار بگیرد. البته این نشست برای بحث درباره دو موضوع پادمانی تشکیل می‌شود و مسئله بازداشت موقت بازرس آژانس دستورکار ویژه آن نیست.

سه دیپلمات آگاه از ماجرا گفته‌اند مدارک مسافرتی این بازرس زن آژانس از او گرفته شده و دو دیپلمات دیگر هم گفتند او در حالی که در ایران مشغول فعالیت بوده، برای مدت کوتاهی بازداشت شده است.

دو تن از دیپلمات‌ها گفته‌اند این اتفاق در تاسیسات غنی سازی نطنز رخ داده است و یکی از آن‌ها زمان آن را هفته پیش ذکر کرده است. رویترز می‌گوید آژانس بین المللی انرژی اتمی و نماینده ایران در این آن در اظهارنظر در رابطه با این موضوع خودداری کردند.

ساعاتی بعد از خبر رویترز، ایران تایید کرد که بازرس آژانس بین المللی انرژی اتمی را به کارخانه غنی سازی اورانیوم نطنز راه نداده است. دفتر خبری سازمان انرژی اتمی در گزارشی اعلام کرد «هفته گذشته ایران یکی از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را در تاسیسات غنی سازی اورانیوم نطنز بازداشت کرد. خاطر نشان می‌شود که در زمان کنترل ورود به تاسیسات، تجهیزاتی که وجود اشیاء مشکوک را نشان می‌دهد، کار کرد. در این خصوص به آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاع داد شد و اجازه وی برای بازرسی در ایران لغو شد و بازرس، ایران را ترک کرده و به وین بازگشت.»

نیویورک تایمز در گزارشی نوشته همه این اتفاقات در حالی رخ داده که ایران و غرب فاز جدیدی از درگیری‌ها را با چهارمین گام کاهش تعهدات برجامی ایران تجربه می‌کنند.
به گزارش این رسانه بر اساس توافق هسته‌ای، آژانس ۱۳۰ تا ۱۵۰ بازرس را برای بازرسی از سایت‌های هسته‌ای ایران تعیین کرده است. ایران بر اساس برجام باید به آژانس حق دسترسی معمول به سایت‌هایی که آن‌ها تقاضا می‌کنند یا به ساختمان‌های مربوط در نظنز را بدهد.
به گزارشی رویترز دو ماه بعد از خبر این رسانه درباره وجود نمونه‌هایی از مکانی در ایران که آثار اورانیوم در آن دیده شده، آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه به اعضای خود در یک نشست پشت در‌های بسته اعلام کرده که اثری از اروانیوم در جایی در ایران که نامش برده نشده پیدا شده است.
دیپلمات‌های حاضر در این جلسه به رویترز گفته‌اند که این سایت همان سایتی است که رویترز درباره آن خبر داده بود. آژانس به اعضای خود اعلام کرده نمونه‌هایی که در ماه فوریه جمع آوری شده بود حاوی اورانیوم بوده، ولی اورانیوم‌ها غنی سازی نشده بوده است.
به گزارش رویترز این سایت همان سایت تورقوز آباد است که نتانیاهو برای اولین بار از وجود آن به اطلاع رسانی کرده بود. آژانس برای مدت طولانی وجود اورانیوم در سایتی در ایران به نام تورقوز آباد را تکذیب کرده بود. ایران مدعی بود این مکان، قالیشویی است.بیشتر بخوانید: بعد از گام چهارم ایران، مهمترین بند باقی مانده در برجام کدام است؟
به گزارش رویداد۲۴ نشریه ایندیپندنت پا را از این هم فراتر گذاشته و در گزارشی مدعی شده ایران به ساخت بمب اتم نزدیک شده است. این رسانه مدعی شده گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران در ازای خروح آمریکا از این توافق و بی عملی اروپایی‌ها، نشان دهنده تمایل ایران به ساخت بمب است و تصمیم ایران برای شروع مجدد غنی سازی در فردو اقدامی بسیار نگران کننده است.
استریت تایمز که رسانه نیرو‌های دریایی آمریکاست در گزارشی با عنوان «چه چیزی از برجام باقی مانده؟» نوشت: المان کلیدی باقیمانده از برجام، بازرسی‌های آژانس انرژی اتمی است.
واشنگتن اگزمینر در گزارشی نوشته اقدام ایران به منزله اعلان جنگ نیست بلکه ایران به دنبال از سر گیری مجدد مذاکرات است. تصمیم تهران به اعلام علنی افزایش عملییات غنی سازی نشانه‌ای بر این مدعاست. اگر ایران به دنبال ساخت بمب بود، باید غنی سازی اورانیوم خود را محرمانه نگه می‌داشت و تا زمانی که به بمب دست پیدا نمی‌کرد حرفی از آن نمیزد. خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 خروج ایران از برجام کاهش تعهدات برجامی ایران کاهش تعهدات برجام لغو برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۰۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل

هم‌زمان با سالگرد فاجعه هسته‌ای چرنوبیل در سال ۱۹۸۶، رئیس‌جمهور اوکراین مدعی «تکرار» این فاجعه شد.

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در پیام‌رسان تلگرام نوشت: «بزرگترین نیروگاه اتمی اروپا در حوالی زاپوریژیا برای هفتصد و هشتاد و پنجمین روز تحت کنترل روسیه است.»

طبق این پیامی که در تلگرام منتشر شده است، رئیس‌جمهور اوکراین مجددا از جامعه جهانی خواست تا فشاری علیه روسیه اعمال کند و این نیروگاه را به کنترل اوکراین دربیاورند.

ولودیمیر زلنسکی ادعا کرد: «تمامی ابزارهای هسته‌ای در اوکراین از حملات روسیه در امان هستند و این مسئله خود به تنهایی جهان را از یک فاجعه هسته‌ای جدید نجات می‌دهد.»

او در ادامه با اشاره به فاجعه چرنوبیل در ۳۸ سال پیش، نوشت: «ده‌ها هزار نفر به بهای سلامت و جان خود، از گسترش فاجعه چرنوبیل جلوگیری کردند و به زدودن پیامدهای وحشتناک آن در سال ۱۹۸۶ و در سال‌های پس از آن کمک کردند.»

فاجعه اتمی چرنوبیل، حادثه‌ای هسته‌ای بود که در ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ اتفاق افتاد؛ حادثه‌ای که در رآکتور هسته‌ای شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل، در نزدیکی شهر پریپیات در شمال جمهوری سوسیالیستی اوکراین از اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی رخ داد.

روسیه و اوکراین مدتهاست یکدیگر را به حمله به نیروگاه اتمی زاپوریژیا متهم می‌کنند. برخلاف آنچه زلنسکی ادعا می‌کند، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه روز جمعه تاکید کرد ادامه حملات نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه اتمی زاپوریژیا می‌تواند منجر به «عواقب فاجعه‌بار» شود و هم‌چنین حملات مداوم نیروهای مسلح اوکراین به این نیروگاه هسته‌ای را «نگران‌کننده» خواند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ ای طی یک دهه در نیروگاه اتمی بوشهر
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم