Web Analytics Made Easy - Statcounter

نابینایان قشری از جامعه که از مهمترین حس پنجگانه خود محروم هستند، اما این محرومیت دلیلی برای عزلت آنان در کنج خانه نیست.
نابینایان با وجود آنکه فراسوی زندگی را با روشندلی درک خواهند کرد، اما هیچ گاه معلولیت را به عنوان محرومیت نخواهند پذیرفت؛ بلکه با ابزارهای مختلف به دنبال گذر از تاریکی های دنیای پیرامون  هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این ابزارها ورزش است.
ابزاری که نه تنها آنان را از یک شهروند محدود در جامعه نجات داده بلکه حضور در تورنمنت های داخلی و بین اللملی سبب شد تا آنان به عنوان قهرمانانی قلمداد شوند که ضمن افتخار آفرینی در سطح جهان، به عنوان نماد گذر از محدویت های ناخواسته شناخته شوند.
افتخاراتی که محمدرضا مظلومی رییس فدراسیون نابینایان و کم بینایان از آن به عنوان فانوسی برای دیده شدن یاد می کند.

وی به خبرنگار ایرنا گفت: افتخارات ورزشکاران نابینا ایران در سطح آسیا و جهان قابل انکار نیست بلکه مانند فانوسی عمل می کند که نشان و هویت این گروه است. قهرمانی در آسیا، جهان و رسیدن به سکوی پارالمپیک نشانی از آن است.
نشان نقره تیم فوتبال پنج نفره در ریو و ۲ نقره دوومیدانی در این تورنمنت بزرگ تنها بخشی از افتخارات این قشر است. نابینایان امروز در ورزش ایران دیگر قابل انکار نیستند؛ بلکه می روند تا با کسب سکوهای جهانی همچون دیگر معلولان خود را در سطح جامعه معرفی کنند.  
این افتخارات در سال ۲۰۱۸ به اوج رسید و این قشر با کسب ۱۴ مدال طلا، ۱۹ نقره و ۱۵ برنز سهم مهمی در صعود تاریخی کاروان ایران به رده سوم بازی های پاراآسیایی ۲۰۱۸ داشتند.  
هنر این ورزشکاران در جاکارتا در چند رشته به اوج رسید. یکی از این رشته ها شطرنج نابینایان بود که با کسب ۱۴ مدال رنگارنگ  به پدیده این رقابت ها تبدیل شدند.
همچنین جودو نابینایان با کسب ۶ مدال  دیگر رشته موفق در جاکارتا بود. در کنار این ۲ رشته دوومیدانی همجنان افتخار آفرین شد و شمار مدال های ایران با وجود چندین رشته به عد ۴۹ رسید.
اما با وجود این افتخار آفرینی ها هنوز گلایه هایی مبنی بر پاره ای از مشکلات از زبان این قشر شنیده می‌شود؛ گلایه‌هایی که رئیس فدراسیون چندی پیش بر آن تاکید کرد و گفت یک سوم تمام سالن ها و امکانات مربوط به ورزش معلولان باید در اختیار  نابینایان باشد. اما این خواسته هنوز محقق نشده و تیمی مانند فوتبال پنج نفره با وجود مدال نقره پارالمپیک از یک زمین تخصصی تمرین محروم است.
رنج محرومیت نابینایان در حالی باید در هفته پارالمپیک مورد بررسی قرار گیرد که بیشتر  ورزشکاران این قشر از نبود شغل و درامد مناسب برای ادامه زندگی گلایه دارند؛ گلایه هایی که در مصاحبه برخی از آنان با ایرنا کاملا به آن اشاره شده است.

رنج نابینایان تنها نداشتن شغل یا منبعی برای کسب درآمد نیست، بلکه رفت و آمد و مشکلات ناشی از نابینایی از دیگر معضلاتی است که این قشر با آن دست به گریبانند.
حال که دست اندرکاران کمیته ملی پارالمپیک روز نخست هفته پارالمپیک را به نام نابینایان نام گذاری کرده‌اند نباید تمام راهبردها به برگزاری یک یا چند همایش و مراسم نمادین ختم شود؛ بلکه ضروری است مشکلات این قشر مورد بررسی و واکاوی دقیق قرار گیرد تا با رسیدن به حقایق زندگی آنان گره‌ای از مشکلا نابینایان ورزشکار و خانواده هایشان گشوده شود.

برچسب‌ها ورزش نابینایان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ورزش نابینایان ورزش نابینایان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۰۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگشت به عقب گلبال در مسیر پارالمپیک

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از مهر ، سیاستی که کمیته ملی پارالمپیک برای اعزام ورزشکاران و تیم های صاحب سهمیه به بازی های پارالمپیک تدوین کرده است، وضعیت تیم ملی گلبال برای حضور در این دوره بازی ها را مبهم کرده است. وضعیتی که با وجود برخی مصوبات و همراهی ها همچنان پیچیده و سرانجام آن نامشخص است.

تیم ملی گلبال ایران آبان گذشته در مسابقات آسیا پاسفیک که به میزبانی هانگژو برگزار شد به عنوان قهرمانی دست یافت و آن رقابت ها برای بازی های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس را از خود کرد.

اینگونه شرایط مهیا شد تا گلبال ایران بعد از ۱۲ سال در بازی های پارالمپیک حضور داشته باشد. با این حال مسئولان کمیته ملی پارالمپیک بر اساس سیاست های کیفی گرایی، اعزام این تیم به بازی ها را منتفی کرده و حتی موضوع را به صورت شفاهی به مسئولان فدراسیون نابینایان و کم بینایان هم اعلام کردند. همین مساله تشکیل اردوی تیم ملی گلبال بعد از قهرمانی در مسابقات آسیا پاسفیک و کسب سهمیه را با وقفه مواجه کرد در حالیکه سرمربی تیم ملی برنامه آماده سازی لازم را ارایه داده بود.

در ادامه اما وعده سرمربی تیم ملی گلبال مبنی بر کسب در صورت اعزام به پاریس و رایزنی های صورت گرفته از طرف فدراسیون نابینایان و کم بینایان ، منجر به نسبت به این تیم و متمایل شدن مسوولان کمیته پارالمپیک برای اعزام آن به پاریس دارد، البته مشروط به حضور در به میزبانی آلمان و سوئد و ارزیابی عملکرد ملی پوشان در آنها.

تیم ملی گلبال ایران به واسطه سهمیه ای که برای پارالمپیک کسب کرده بود به حضور در آنها دعوت شد. در همین راستا ملی پوشان گلبال ایران اسفند سال گذشته در تورنمنت بین المللی برلین شرکت کردند. به جز فرانسه و چین، ۶ تیم دیگر که صاحب سهمیه پارالمپیک شده اند در این تورنمنت شرکت داشتند.

تیم ملی گلبال ایران در تورنمنت بین المللی برلین و گروه A مقابل لهستان، سوئد و آلمان پیروز شد اما نتیجه دیدار برابر مونته نگرو، برزیل و ژاپن را واگذار کرد و از صعود به نیمه نهایی

در ادامه قرار بود تیم ملی گلبال خرداد هم در تورنمنت بین المللی سوئد شرکت کند و با دیگر تیم های پارالمپیکی حاضر در این رقابت ها، دیدار داشته باشد اما لغو تورنمنت از سوی میزبان، این اعزام را منتفی کرد. در حالیکه عملکرد ملی پوشان در این تورنمنت هم یکی از ملاک های ارزیابی عملکرد ملی پوشان گلبال برای اعزام به پارالمپیک پاریس بود.

البته با این اوصاف تیم ملی گلبال پیگیر اردوهای آماده سازی خود است. این تیم طی سال جاری یک مرحله اردوی آماده سازی ۱۰ روزه در اردبیل هم داشت اما در مجموع به خاطر لغو دومین تورنمنت موردنظر و مصوب کمیته ملی پارالمپیک و جایگزین نشدن تورنمنتی دیگر، در بلاتکلیفی محض برای اعزام به پاریس به سر می برد.

بهمن دوستی سرمربی تیم ملی گلبال در این زمینه به گفت: تورنمنتی که شرایط حضور در آن را داشته باشیم، فعلا نیست. هانگژو میزبان یک اردوی ۱۱ روزه و تورنمنت بین المللی است (۱۴ تا ۳۰ خرداد)، چین و مصر که پارالمپیکی هستند و تیم هایی مانند کانادا، پاکستان و تایلند در آن شرکت دارند اما حضور در این تورنمنت متناسب با برنامه های ما نیست. گلبال به دنبال رقابت با تیم‌هایی است که سبک بازی شبیه به اروپایی ها داشته باشد.

وی ادامه داد: برزیل هم از ما دعوت کرده تا در تورنمنت این کشور (۱۹ تا ۲۴ اردیبهشت) شرکت کنیم اما به جز ما و تیم میزبان، فقط آمریکا در آن شرکت داشت. خیلی مقرون به صرفه نبود که این مسافت طولانی را برای دیدار با فقط دو تیم برویم. مصر هم تیر (۱۵ تا ۲۰) میزبان یک تورنمنت است اما حضور در آن با توجه به فاصله کمی که تا بازی های پارالمپیک دارد خیلی ریسک می خواهد. از طرفی باید در تورنمنتی شرکت کنیم که در تاریخی زودتر از این برگزار شود چون قرار است نتیجه آن ملاک ارزیابی برای اعزام مان باشد.

سرمربی تیم ملی گلبال در پاسخ به این پرسش که «با این اوصاف تکلیف این تیم برای حضور در بازی های پارالمپیک چه می شود؟»، گفت: خودمان هم بی اطلاع هستیم. از مسوولان فدراسیون نابینایان و کم بینایان خواسته ایم تا با مدیران کمیته ملی پارالمپیک طرح موضوع کنند تا حداقل با لحاظ کردن نتیجه تورنمنت برلین تکلیف مشخص شود. فقط امیدوارم این موضوع مدنظر قرار گرفته شود که شیوه برگزاری تورنمنت بین المللی آلمان با پارالمپیک متفاوت است. اگر این تورنمنت به شیوه پارالمپیک برگزار می شد، می توانستیم از مرحله مقدماتی صعود کنیم.

به گزارش ، بازی های پارالمپیک پاریس ۷ تا ۱۸ شهریور برگزار می شود. تیم ملی گلبال ایران با وجود در اختیار داشتن سهمیه بازی های پارالمپیک و به دلیل سیاست کیفی گرایی کمیته ملی پارالمپیک و نصف و نیمه ماندن برنامه های مصوب برای ارزیابی عملکرد این تیم، وضعیتی بلاتکلیف برای اعزام به پاریس دارد.

دیگر خبرها

  • تشریح اقدامات بسیج ورزشکاران در هفته ترویج فرهنگ پهلوانی
  • ورزشکاران پاراکانو در قهرمانی جهان مشخص شدند
  • همایش بزرگ هفته فرهنگ پهلوانی در قزوین برگزار شد
  • ورزشکاران زن ایرانی افتخار آفریدند
  • برگشت به عقب گلبال در مسیر پارالمپیک
  • نمایشگاهی از معرفی هفته مشاغل در آران وبیدگل
  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص
  • سریال ناکامی کاراته خوزستان ادامه دارد!
  • مشکلات دهستان دستجرد سفلی در بازه زمانی معقول برطرف خواهد شد
  • کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی