Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر اقتصاد آلمان با توجه به نتیجه بدی که احزاب دوت ائتلافی در انتخابات اخیر تورینگن به دست آوردند بر لزوم اصلاحات گسترده سیاسی در این کشور از جمله لزوم کوچک کردن پارلمان تاکید کرد. ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۶ بین الملل اروپا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس اشپیگل"، "پیتر آلتمایر"، وزیر اقتصاد آلمان اصلاح سیستم سیاسی و مشارکت قدرتمندانه تر شهروندان در تصمیم گیری ها را مد نظر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی انتخابات تورینگن را نقطه عطف مهمی ارزیابی کرده و در مقاله ای که در روزنامه "راینیشن پست" آلمان چاپ شده است تصریح کرد که ما نباید خود را بی گناه جلوه دهیم وقتی که شمار انتخاب کنندگانی که احزاب دولتی را انتخاب نمی کنند دو برابر شده و شمار اعضای این احزاب نصف شده و شمار نمایندگان پارلمان دو برابر می شود.

وی تاکید کرد که احزاب بزرگ باید برای تغییرات آماده باشند. آلتمایر تاکید کرد که در اینجا مسئله روسای جدید و یا نامزد صدر اعظمی و یا وزارت  و مسئله سازش ائتلافی مطرح نیست، بلکه مسئله اصلی اعتماد در میان است. علاوه بر این همه باید برای اصلاحات اساسی سیاسی آماده باشند.

وی در این راستا به لزوم کوچک شدن پارلمان آلمان اشاره کرده  و گفت: من بر این عقیده ام که ما در این سال به یک اصلاح پارلمانی نیاز داریم که به کوچک شدن بسیاری از بخش های این نهاد منجر شود. شمار نمایندگان پارلمان باید هر 4 سال حدود 40 کرسی کاهش یابد تا یک آمار مناسبی به دست آید.

وزیر اقتصاد آلمان همچنین گفت که تعداد وزرا باید به 15 نفر تثبیت شده و شمار معاونان و مسئولان بعدی دولتی به حدود یک سوم کاهش یابد. بیشتر باید بر انتخابات پارلمانی و ایالتی تمرکز شود و دوره کار در دولت فدرال باید طولانی و پنج ساله شود.

به گفته "آلتمایر" همچنین فرهنگ بحث کردن باید مورد بازنگری قرار گیرد. ما به قالب هایی نیاز داریم که در آن بحث ها خارج از انتخابات هم ممکن باشد. در آستانه اجرای قوانین باید در جلسات آنلاین به شهروندان اجازه اظهار نظر داده شود. نگرانی ها و پیشنهادات مردم در آِینده باید بیشتر مورد توجه عرصه سیاسی قرار گیرد به گونه ای که آن ها در واقع احساس کنند که مورد توجه قرار دارند.

احزاب دولت ائتلافی آلمان ( اتحادیه احزب متحد مسیحی و حزب سوسیال دموکرات) در انتخابات ایالتی اخیر تورینگن آلمان شکست تلخی خورده و با ریزش شدید آراء مواجه شدند.

بعد از این شکست تلخ انتقادهای شدیدی به مرکل و دولت ائتلافی وارد شد و برخی سیاستمداران بلند پایه احزاب مختلف سیاست های دولت ائتلافی را عامل این وضعیت ارزیابی کردند.

حزب دموکرات مسیحی در انتخابات ایالتی تورینگن به جایگاه سومین حزب قدرتمند سقوط کرده و توانست 22.7 درصد آراء شهروندان را به خود اختصاص دهد. این حزب قبلا در این ایالت دومین حزب قدرتمند محسوب می شد. به نوشته رسانه های آلمانی این یک نتیجه بد تاریخی برای حزب دموکرات مسیحی محسوب می شود.

سفر پامپئو به آلمان به مناسبت سالگرد فروپاشی دیوار برلینلغو 1300 پرواز شرکت «لوفت هانزا» آلمان به دلیل احتمال اعتصاب کارکنانحزب سبز آلمان: برلین باید از هر فرصتی برای نجات برجام استفاده کند

حزب افراطی جایگزینی برای آلمان هم از حزب دموکرات مسیحی پیشی گرفته و جایگاه دومین حزب قدرتمند را در این ایالت شرقی آلمان به دست آورد.

حزب سوسیال دموکرات هم در این انتخابات تنها توانست 8.7 درصد آراء شهروندان را کسب کند و این در حالی است که این حزب در دور قبل بیش از 12 درصد آراء را به خود اختصاص داده بود.

به این ترتیب نتایج انتخابات ایالتی در تورینگن موجی از شوک را به برلین ارسال کرد و بحث های زیادی را در این باره به راه انداخت که آیا ائتلاف بزرگ همچنان می تواند به کار خود ادامه دهد.

دولت ائتلافی متشکل از اتحادیه احزاب متحد مسیحی و حزب سوسیال دموکرات در آلمان از همان آغاز تشکیل، با چالش‌های فراوانی روبه‌رو بود و بعد از شکست مذاکرات ائتلاف موسوم به جامائیکا (حزب لیبرال دموکرات، اتحادیه احزاب متحد مسیحی و سبزها) و در نهایت پس از یک دوره طولانی مذاکرات مجدد برای تشکیل ائتلاف بزرگ روی کار آمد.

اما روند طولانی مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی جدید در آلمان از همان ابتدا تأثیر بدی روی محبوبیت این دولت بین شهروندان گذاشت و اتفاقات و چالش‌های بعدی هم به تشدید اوضاع دامن زد، به‌طوری که چهارمین دوره صدراعظمی مرکل به کام او تلخ شد.

انتهای پیام/

R31356/P/S8,89/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آلمان"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آلمان اخبار آلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۲۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجلس دوازدهم از نگاه تحلیلگران مجلسی بدون اکثریت مطلق و متشکل از چند فراکسیون خواهد بود، اتفاقی که در نتیجه اختلاف بین اصولگرایان و خالی بودن میدان رقابت انتخابات از حضور اصلاح طلبان و اعتدالیون رخ داده است.

جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین به این نکته اشاره می‌کند و می‌گوید اصولگرایان از همین حالا با هم به اختلاف برخوردند.

او منتقد نحوه برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم است و می گوید؛«در نتیجه این انتخابات منتقدین وارد مجلس نشدند و دور از انتظار است که گروه‌های منتقد در مجلس دوازدهم تشکیل شوند.»

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه را می‌خوانید:

********

*آقای هروی! پیش بینی می شود مجلس آینده یک مجلس بدون اکثریت با فراکسیون های متعدد باشد، چند فراکسیونی شدن مجلس دوازدهم، چه مزایا و یا معایبی می‌تواند داشته باشد؟

یکی از پیش‌بینی‌هایی که برای مجلس دوزادهم می‌شود انجام داد این است که این مجلس مانند مجالس گذشته شاخصه‌های فراکسیونی روشنی نداشته باشد، علت هم این است که اکثر نمایندگان یک دست وارد مجلس شدند وامکان تفکیک سیاسی در بحث جبهه‌های مختلف و یا فراکسیون‌های مختلف وجود ندارد.

از طرفی به دلیل اینکه انتظارات مردم افزایش پیدا کرده، شکاف بین فراکسیون‌ها بیشتر شده، براساس رایزنی‌های صورت گرفته توسط دوستان ما در مجلس شاهد این نکته هستیم که حتی فراکسیون مستقلین که در مجلس سابق هم فراکسیون اقلیت بود، در مجلس دوازدهم هم شاکله روشنی نداشته باشد و از همین ابتدا ملاحظات سیاسی در مورد هیئت رئیسه مجلس آغاز شده است.

در هیچ دوره ‎ای از مجلس تا این اندازه شاهد شدت و ضعف در بحث فراکسیون‌ها و تفکیک گروه‌های سیاسی در مجلس نبودیم، شاید این هم به دلیل همان یکدست شدنی است که متأسفانه در این دوره از مجلس شاهد هستیم.

در مجلس یازدهم فقط فراکسیون مستقلین از دولت انتقاد می‌کرد

در مجلس‌های گذشته شاهد این بودیم که فراکسیون‌های سیاسی متفاوتی با جمعیت نسبتاً متعادل وجود داشتند اما در مجلس یازدهم مشخص شد که غیر از فراکسیون مستقلین که حدود ۵۰ نفر عضو آن بودند، فراکسیون دیگری برای نقد وضعیت موجود و اقدامات دولت نقشی ایفا نکرد. لذا انتظار از مجلس دوازدهم این است فراکسیون نقاد که بتواند عملکرد دولت یا سایر قوا را به نقد بکشاند، نداشته باشیم و این جای تأسف دارد.

*یعنی مجدداً شاهد مجلس ناظر بر رفتار دولت نخواهیم بود...

مهندسی انتخابات عملاً به سمتی رفت که مجلس را به فضای مورد نظر دولت هدایت کرد. بنابراین به نظر می‌رسد مجلس دوازدهم در بحث تصویب لوایح اصطکاکی با دولت نداشته باشد.

نفوذ تندروهای خارج از پارلمان بر تصمیمات درون پارلمانی؟

*شنیده می‌شود چهره‌های تندرو نظیر رائفی‌پور به منتخبین مجلس دوازدهم خط‌دهی می‌کنند، نفوذ تندروها را در مجلس دوازدهم چگونه ارزیابی می‌کنید؟

جریان رائفی‌پور نشان داد که مجلس از بیرون هدایت و مدیریت می‌شود و این آفت بزرگی بر دامن مجلس دوازدهم است که بخواهد این نقیصه را پوشش دهد. آنچه مسلم است این نکته است که شرایط مجلس دوازدهم به خصوص با حضور تندروها، احتمال اینکه گروه‌هایی خارج از مجلس هدایت برخی از مصوبات یا تحرکات داخلی مجلس را بدست بگیرند، بیشتر از گذشته شده است، به همین دلیل به نظر می‌رسد نقد دولت در مجلس دوازدهم به شدت کمتر از مجلس یازدهم می‌شود.

*آقای هروی! در چنین فضایی فکر می کنید مستقلین در مجلس توانایی چانه‌زنی در مباحث مختلف از جمله برای کسب کرسی‌های هیئت رئیسه را دارند؟

همه تلاش این است که فراکسیون مستقلین شکل بگیرد که بتواند به عنوان جبهه مقابل تندروها حضور داشته باشد و فعالیت کند و همه انتظارات از همین فراکسیون خواهد بود.

به عبارت دیگر انتظار ما از مجلس دوازدهم این است که بتواند خواسته‌ها و رضایت عمومی مردم را جلب کند اما بر شاکله چنین مجلسی این نور رستگاری را نمی‌توان مشاهده کرد.

چالش بین اصولگرایان بر سر کرسی ریاست مجلس

*گفته می‌شود ریاست قالیباف بر مجلس از بیرون نیز حمایت می‌شود، ارزیابی شما از وضعیت قالیباف در مجلس دوازدهم به چه صورت است؟

متأسفانه چالش‌ها بر سر انتخاب رئیس مجلس حتی پیش از انتخابات مجلس آغاز شده بود و این قضیه همچنان ادامه دارد، کما اینکه جلسات و نشست‌های اصولگرایان حاکی از این است که در اردوگاه اصولگرایان هم بر سر ریاست و نائب رئیسی مجلس چالش‌های جدی وجود دارد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899114

دیگر خبرها

  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • مردم نباید به انتخابات دور دوم مجلس بی‌اعتنا باشند
  • حمله افراد نقاب‌پوش به یک نشست سیاسی در سوئد
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا