Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز رفتم کوفه.
نجف و کوفه در کل وضعیت مناسب‌تری نسبت به کربلا دارند. امکانات کربلا شبیه شهرستان‌های کوچک ایران است.کلا در عراق چیزی به اسم کابلکشی برق نیست! انبوهی از کابل‌ها در خیابان‌ها آویزان است. آدمی میترسد از کنارشان رد شود. با فاضلاب، جدول‌کشی و آسفالت نیز بیگانه‌اند. غالب کوچه‌ها خاکیست. آن هم در کشوری که روی نفت خوابیده!
‌سرنوشت کشوری که ۴۰سال دیکتاتوری چون صدام داشته و ده سال زیر چکمه‌‌های استعمار بوده، میشود همین! عراق در چهل سال گذشته ۴جنگ بزرگ داشته.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنگ و جنگ و جنگ.
وقتی رسیدم به کوفه، یاد شعار معروف در بیت رهبری افتادم:
ما اهل کوفه نیستیم
علی تنها بماند
شعاری که به مزاق اهل کوفه خوش نیست! وقتی رفتم فلافل بخورم، صاحب آن گفت چرا شما ایرانی‌ها به ما توهین میکنید؟! انقدر نگید ما اهل کوفه نیستیم!
نمیدانم شاید هم حرفش بی‌راه نباشد.در حادثه عاشورا، اگرچه مردم کوفه نامه نوشتند، ولیکن بصره و شام و سایر ممالک‌ اسلامی حتی این نامه را هم ننوشتند. ایضا اینکه بسیاری از شهدای کربلا از کوفه بودند‌.
مسجد کوفه بسیار زیباست. مسجدی سحرآمیز و رمز‌آلود که حضرت آدم آن را بنا نهاد و در آنجا نیز توبه میکند. نوح آن را تجدید بنا کرده.
چهارمین مسجد پس از مسجدالحرام، مسجد النبی و مسجدالاقصی که برخی روایات آن را قصری از بهشت خواندند.
وقتی خدا به فرشتگان فرمان داد که به آدم سجده کنند، آنان در کوفه سجده کردند. شب معراج نیز که پیامبر از مسجد الحرام به مسجد الاقصی در حرکت بود، هنگامی که کوفه رسید، جبرئیل ندا داد که اینجا مسجد کوفه است. پیامبر با اذن از خدا در آن دو رکعت نماز گزارد.
محل خلافت علی و ایضا محراب ضربت خوردنش و منزلگاه ادریس و مصلاّی ابراهیم خلیل و خضر و مرقد هانی‌بن عروه، مسلم‌بن عقیل و مختار ثقفی، همه در این مسجد راز‌آلود است.
نماز نیز در مسجد به اختیار شکسته یا کامل است. درست مثل قبه حرم حسین.
روایت است که محل خلافت امام زمان نیز اینجاست. گرچه برخی معتقدند ایشان مسجد را خراب میکند و مسجدی با هزارباب میسازد و حرم علی به حرم حسین در کربلا متصل میشود.
شاید چند سال پیش این سخن در مخیله نمی‌گنجید لکن الان میشود تصور کرد که دیگر پیاده‌روی اربعین در بین‌الحرمین باشد؛ میانه حرم پدر و فرزند.
حتی شاید دیگر پیاده‌روی در کار نباشد! یعنی جایی نماند برای پیاده‌روی! انقدر زائر بیاید که ما فقط در نجف بیاستیم و از حرم علی سلام دهیم به حرم حسین. فلواقع یک باب از حرم نجف،بشود یک باب از حرم کربلا.
حتی تصورش هم اشک‌ها را جاری میکند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: شاید اربعین اربعین جواد موگویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۳۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «رازهای زیارت اربعین» اثر محمد سند با تحقیق ابراهیم حسین بغدادی و ترجمه محمد خنیفرزاده در ۱۷۶ صفحه در مجتمع فرهنگی فاطمیه اصفهان تهیه و به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

نویسنده اثر حاضر مطالب ارزنده‌ای درباره فلسفه زیارت اربعین و وسعت انعکاس آن بر روح و روانِ بشر بیان کرده است. کشش و شیفتگی شدیدی که این شعیره مقدس به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به طور ویژه و به دیگر شهدای کربلا به طور عام در وجود ما می‌دواند، کانون توجه ما در این کتاب است؛ چیزی که موجب می‌شود روحیه باصفای انسان با ایمان در جامعه‌ای که در آن به سر می‌برد، ممتاز و برجسته کند و نمونه فاخری از همزیستی بر پایه عشق و محبت الهی را در میان همنوعان خود رقم زند.

ساختار اثر

این کتاب در سه فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «زیارت اربعین، تعالی‌بخش فطرت انسانی» نیروی محرک در زیارت اربعین، مهدویت در امتداد عاشورا و شعائر حسینی و نظارت مداوم کشورها بر زیارت اربعین را بررسی کرده و حرمت مناسبت و موسم اربعین، سکولاریسم نوین و زیارت امام حسین (ع) و دلیل تمرکز بر زیارت امام حسین (ع) را شرح داده و گنبد حسینیِ آسمان و تربت روحانی آن، حورالعین، پرتوی از نور حسین (ع) و دیدار امام حسین (ع) و فراموشی حوریان را به نگارش درآورده است.

نویسنده در فصل دوم با عنوان «زیارت اربعین، تمدن یا حکومت» ابعاد زیارت اربعین امام حسین (ع)، قرآن کریم و فرهنگ و تمدن و قواعد جهانی نظام اهل بیت (ع) را بیان کرده و جایگاه علمی نظام حوزه در پژوهش‌های غربیان، راز موفقیت نظام تشیع و رازهای قواعد حاکم بر نظام اهل بیت (ع) را مورد تأکید قرار داده است.

«فلسفه شعائر حسینی» عنوان سومین و آخرین فصل از کتاب حاضر است که در آن یعقوب و گریه او بر یوسف (ع)، شعار حضرت مهدی (عج) و اهل بیت (ع) قطب و محور مودت تبیین شده و تفاوت‌های اسلام عمومی با اسلام ایمانی، فلسفه ولایت و رجعت سران عدالت الهی به رشته تحریر درآمده است.

کد خبر 6089496 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • حقایقی درباره خوابیدن که شاید نمی‌دانید (فیلم)
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • ملی‌پوش فرنگی که شاید در مسابقات مجارستان کشتی بگیرد
  • لذت یک روز تعطیل در دل طبیعت زیبا
  • طرفداران پادکست‌ «بسته پیشنهادی» را ببینند
  • «بسته پیشنهادی» ویژه طرفداران پادکست‌/احوالپرسی با طراح پارک ساعی
  • جالوروسی در منطقه کسب سهمیه UCL / ده‌روسی اودینه را با ۳ امتیاز ترک کرد
  • شرم از بدن
  • نرفتن بیرانوند از پرسپولیس به سود استقلال شد!
  • جانمایی مواکب در مرز مهران با شرایط جدید وفق داده شود