Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@20:05:52 GMT

پیام زنان تاریخ ساز از صدر اسلام تا عصر ظهور

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۱۴۱۸۱

پیام زنان تاریخ ساز از صدر اسلام تا عصر ظهور

در طول تاریخ، زنان همگام با مردان در تک تک صحنه‌های تاثیرگذار اجتماعی حضور جدی داشته و خدمات ارزشمندی ارائه داده اند. این تاثیرات در دو جبهه حق و باطل کاملا مشهود است، به طوری که در کتاب آسمانی "قرآن" از ۴ زن رسما نامبرده شده است، که دوتن از آن‌ها به عنوان نمونه مردم بد، و دو نفر دیگرشان نماد مردم خوب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
(البته در این یادداشت تنها به نمونه‌های جبهه حق میپردازیم).

"آسیه" همسر فرعون از زنان نمونه تاریخ است که با وجود حضور در مرکزیت فساد و شرک، کنار خدا خانه‌ای در بهشت را میطلبد. و"مریم عمران" مادر حضرت عیسی علی نبینا و آله و علیه السلام که نمونه پاکدامنی و عفت بود و به مقام هم سخن شدن با فرشتگان و دریافت سفره‌های آسمانی نائل شد.

"ساره و هاجر"سلام الله علیها، همسران حضرت ابراهیم علیه السلام، "مادر، خواهر و همسرحضرت موسی" علی نبینا و آله و علیه السلام، "ملکه سبا" که بعد‌ها همسر حضرت سلیمان علی نبینا و آله و علیه السلام شد، نیز از دیگر زنانی هستند که در قرآن نه به اسم بلکه به فضائل شخصیتی نامبرده شده اند.

به صدر اسلام که میرسیم، دومین فردی که به دین اسلام گرویده است زن است. بانو"خدیجه"سلام الله علی‌ها همسر پیامبر اسلام صلّی الله علیه و آله و سلّم که در همگامی و همراهی با آورنده پیام و پشتیبانی خصوصا مالی و پیشبرد اهداف عالیه آن حضرت نقش بارز و برجسته‌ای داشته است.

"ام سلمه" از دیگر همسران پیامبر خدا بود، همه روایات مربوط به سفیران قریش در حبشه و مناظرات ایشان با جعفربن‌ابی‌طالب در حضور نجاشی از طریق ام‌سلمه نقل شده است. تمامی کتب تاریخی، او را جزو اولین گروندگان به اسلام می‌دانند. او به همراه سمیه، مادر عماریاسر قبل از اینکه دعوت پیامبر اکرم صلّی الله علیه و اله و سلّم علنی شود، ایمان آورد. در غزوات مختلف همراه پیامبر بود، احادیث فراوانی را روایت کرده است و از مدافعان اهل بیت علیهم السلام بود.

"نسیبه بنت کعب" از دیگر زنان نمونه تاریخ است که جانفشانی و جراحتش در غزوه احد در حمایت از پیامبر اسلام زبانزد است.

"اسماء بنت عمیس" از زنان صحابی و سابقین در اسلام است و از معدود کسانی بود که در کفن و دفن شبانه خانم حضرت زهرا سلام الله علی‌ها حضور داشت.

"ام ایمن" که پیامبر بعد از آمنه سلام الله علی‌ها، او را مادر خود میدانست و در قضیه فدک شاهد حضرت زهرا سلام الله علی‌ها بود.

این افراد حضور دائمی در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و حتی نظامی روزگار خود داشتند. آنان مصداق بارز زن مورد تأیید حضرت حق بودند. آنانی که ایمان آوردند، هجرت کردند و برای برپایی دین خداوند دست به جهاد برداشتند.

نقش خانم "فاطمه زهرا" سلام الله علی‌ها در تاریخ سازی نوع بشریت، دفاع از ولایت و تولّی و تبرّی داشتن با محوریت توحید و نبوت و امامت، رنگی به وسعت تمامی افلاک دارد، آنقدر پررنگ که نه در گنجایش این یادداشت است و نه حتی در هزاران کتاب و مقاله میتوان تمامی ابعاد آن را بررسی و تحلیل نمود.

جلوتر که بیاییم، در کارزار عاشورا که صحنه عجیب تقابل حق و باطل است، باز شجاعت‌ها و رشادت‌های زنان اهل بیت علیهم السلام و دیگر مخدّرات یاران اباعبدالله علیه السلام را میبینیم که، چون شیری غرّان در مقابل تمامیت کفر و باطل از جان و مال و فرزند و همسر خود برای احیای حق میگذرند و خم به ابرو نمی‌آورند. "همسر زهیر" و "امّ وهب" از نمونه بارز آن‌ها هستند.

در این برهه از تاریخ، وجود با برکت خانم "زینب کبری" سلام الله علی‌ها پس از شهادت اباعبدالله الحسین علیه السلام، خود به تنهایی برای انتقال عبرت‌های عاشورا و چرایی حادثه کربلا، تاریخ ساز و دین گستر بود.

تا زمان امام رضا علیه السلام، زنان و دختران بسیاری از همسران و دختران امامان بزرگوار تا شاگردان و صحابی آنان بودند که نقش بسیاری در ذکر فضائل اهل بیت علیهم اسلام و مبارزه با ظلم حکومت اموی و عباسی داشتند که ذکر نام آن‌ها در این یادداشت امکان پذیر نیست.

شخص خانم فاطمه معصومه سلام الله علی‌ها خواهر امام رضا علیه السلام نیز از دیگر زنان تاریخ ساز عصر خود است که به رغم تهدید‌های حکّام وقت، تلاش میکردند تا فضائل و روایات و احادیث و در کل حقانیت اسلام را به مردم گوشزد کرده و بیان کنند.

در عصر غیبت صغری و کبری نیز زنان، همپای مردان در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و مذهبی فعالیت داشته و دارند. مشارکت زنان گاهی در مبارزه، جهاد و شهادت بود، گاهی آموزش صبر و مقاومت و روحیه بخشی، زمانی پرستاری، مراقبت، حمایت بود و دوره‌ای رهبری و مدیریت و پاسداری از ارزش‌های دینی و الگودهی.

در زمان ظهور نیز طبق روایتی که جابر بن یزید جعفی از امام باقر علیه‌السلام نقل کرده ۵۰ نفر از ۳۱۳ یار اصلی امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف، زن هستند.

ماموریت خاص آنان جنگ با ستمگران، مبارزه با انحراف‌ها، تحریف‌ها و برداشت‌های نادرست از دین و عمران و آبادی کشور‌ها و برقراری عدالت است.

یـاران مـهـدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در انـقـلاب جهانی اش، عاشوراییانی هستند که عرفان و معنویت را با حماسه در هم آمیخته اند. ایمان، طهارت و تقوا، علم و دانش، معرفت الهی، معنویت، قدرت روحی و صبر و شکیبایی و بصیرت سیاسی و در نهایت روحیه شهادت طلبی از ویژگی‌های نفسانی خاص یاران آن حضرت است.

در کنار همه این‌ها ویژگی‌های رفتاری و عملی، چون سادگی و بی پیرایگی، جدیت در کار، ساده زیستی، انضباط و روحیه تشکیلاتی، اتحاد و انسجام و برادری، روحیه حماسی و سلحشوری و عدالت پیشگی را هم در کارنامه زندگی خود دارند.

زنان در این عرصه در کنار تمامی ویژگی‌های نفسانی، رفتاری و عملی، نقش زیرساختی دارند. چرا که زن مربی جامعه است و باید در حیطه شناختی، عاطفی و رفتاری، زمینه ساز ظهور باشند.

چنانچه زنان در نقش همسری، مادری، مربی، و دیگر مسئولیت‌های سیاسی و اجتماعی، نقش خود را به خوبی ایفا کنند، میتوانند توطئه‌های دشمنان را علیه اسلام خنثی نموده و زمینه را برای ظهور سریعتر فراهم آورند.

طلوع خورشید حق و عدالت قطعی است و پایان این شب ظلمانی نزدیک است. "منتظر صالح خود باید صالح باشد "، و انتظار به معنای آماده باش بودن است. طوری آماده باشیم که برای امتحان اصلی عصر ظهور و شناخت حق از باطل لنگ نزنیم. روزی که صاحب عصر و زمان ظهور کند، دیگر زمان موعظه و عبادت نیست! زمان اداره عالَم است. امتحان اصلی آن روز بر سر بصیرت سیاسی است! حواسمان باشد در آخرین غربال‌ها، سربلند باشیم و سرافراز. درگیر شیطنت‌های شیاطین داخلی و خارجی که میکوشند ما را درگیر دعوا‌های منفعت طلبانه دنیایی و جنسیتی کنند تا میوه منافع خود را از درختی که به بار مینشانند بچینند، نگردانیم. فرصت اندک است. وظیفه ما، انسان پروری و تربیت یاران امام زمانی است که همه چشم انتظار ظهور او نشسته ایم. نگذاریم حواشی ما را از این هدف اصلی بازدارند. آمین


منبع:افکارنیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: حضرت مریم حضرت آسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۴۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد هادی مشیری خراسانی، کارشناس مذهبی درمورد شاگردان امام جعفر صادق (ع) گفت: امام جعفر صادق علیه‌السلام به عنوان یک شخصیت ویژه‌ی اسلامی؛ هم در جهان اسلام و هم در مکتب شیعه مطرح هستند.

وجود مبارک امام صادق علیه‌السلام در دوران خود از عظمتی برخوردار بودند که دانشمندان مطرح زمان نسبت به عظمت علمی حضرت علیه‌السلام همیشه معترف بودند. شخصیت‌هایی مثل ابوحنیفه، مالک و شخصیت‌های دیگری که بعضاً از شاگردان امام جعفر صادق علیهم السلام در میان شیعه محسوب می‌شدند. مثل جناب جابر حیان که دانشمندی اهل طوس بود و برای ادامه تحصیل به ری رفت و سپس، از آن جا عازم مدینه شد و به محضر امام جعفر صادق علیه السلام رسید و دو سالی در محضر حضرت علیه‌السلام شاگردی کرد و علوم فراوانی را فرا گرفت و وقتی برای دستگیری‌اش داخل منزلش رفتند و دستگیرش کردند مقداری از علوم خود را در کتاب‌های خود منتقل کرده بود که این کتاب‌ها توسط دشمنان زمان ازبین رفتند و بخش اندکی از علوم و رساله‌ها و کتاب‌های ایشان در اختیار شیعیان باقی ماندند و همین مقدار اندک از کتاب و رساله‌های ایشان باعث شدند تا این دانشمند بزرگوار به عنوان پدر علم شیمی در دنیا مطرح شود. 

حجت‌الاسلام مشیری خراسانی تصریح کرد: مفضل، یکی دیگر از شاگردان امام جعفر صادق (ع) و از اندیشمندان زمان خود بودند و حضرت علیه السلام عنایت ویژه‌ای به ایشان داشتند که در یک مقطعی هر روز صبح، امام جعفر صادق علیه السلام به ایشان مباحث توحیدی را در قالب معارف زیست محیطی و انسان شناسی و علوم مختلفی از این قبیل آموزش می‌دادند و این شاگرد امام جعفر صادق علیه السلام، کتابی را به نام «توحید مفضل» نوشت که حقیقتاً امروز، یکی از آثار فاخر علمی در جهان به ویژه نزد شیعه و مسلمانان است و وقتی این کتاب‌ها و آثار شاگردان امام جعفر صادق علیه السلام و افرادی که به دست حضرت علیه السلام تربیت شده و رشد پیدا کرده‌اند را نگاه می‌کنیم عظمت کار امام جعفر صادق علیه السلام، خودش را نشان می‌دهد. 

این کارشناس مذهبی مطرح کرد: هشام بن حَکَم از دیگر افرادی بود که از شاگردان و پرورش یافته‌های امام جعفر صادق علیه السلام به شمار می‌آمد که هارون عباسی درمورد ایشان می‌گفت زبان هشام در دل‌های مردم از هزاران شمشیر موثرتر است. 

وجود مبارک امام جعفر صادق علیه السلام علاوه بر تربیت شاگردان نسبت به رسیدگی به امور جامعه خود تلاش و همت ویژه‌ای داشتند؛ به طوری که حضرت امام جعفر صادق علیه السلام، بخشی از درآمد‌های خود را صرف نیازمندان جامعه کرده و حتی بخشی از آن‌ها را با بردن آذوقه درب منزلشان به صورت گمنام تأمین می‌کردند. به همین دلیل، به دوستان و شاگردان خود تأکید زیادی می‌کردند که اگر نیاز ندارند کار و تلاش کرده و با آن، دیگران را تأمین کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مشیری خراسانی افزود: یکی از دوستان امام جعفر صادق علیه السلام نقل می‌کند که در مسجد مشغول عبادت بوده است و حضرت امام جعفر صادق علیه السلام وارد مسجد پیامبر (ص) شدند و دیدند که دوست حضرت (ع) مشغول عبادت و دعا هستند. 

امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند که این وقت روز، این جا چه می‌کنی؟ آن فرد عرض کرد: آقا. الحمدالله وضع مالی بنده خوب است و دیگر، نیازی به کار کردن ندارم و به اندازه کافی، دارایی دارم و به همین دلیل، می‌خواهم بقیه عمرم را به عبادت صرف کنم. 

امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند: خیر. برو و کار کن و با انجام کار و بدست آوردن درآمد خود، زندگی دیگران که نیاز دارند را تأمین کن.

 این نشان دهنده نگاه عمیق اسلام به کسب و کار و ایجاد درآمد در سطح جامعه است؛ یعنی به گونه‌ای کسب درآمد کنیم که اگر خودمان به آن نیازی نداریم حداقل، دیگران بهره‌مند شوند. بنابراین، افراد در هر فضای اقتصادی که باشند موظف هستند برای تأمین جامعه و نیاز دیگران کار کنند و از درآمد و ثروت بدست آمده، دیگران را مورد بهره‌مندی قرار دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • مذاهب اسلامی برای کسب فیض به محضر امام صادق(ع) شرفیاب می شدند/ امام صادق(ع) مورد تأیید تمام مذاهب اسلامی هستند
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • ۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • امام صادق(ع) علوم الهی را بسط داد و انسان‌های شایسته‌ای را تربیت کرد
  • اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام
  • شهادت امام جعفر صادق (ع) ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تسلیت
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است.