Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-28@03:20:40 GMT

«سوپرمن» روی دیسکی شیشه‌ای رفت

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۱۴۲۸۳

این همکاری که به طور رسمی دوشنبه در کنفرانس Ignite ۲۰۱۹ مایکروسافت در اورلاندو فلوریدا رونمایی خواهد شد، اولین مورد آزمایش یک فناوری جدید ذخیره‌سازی است که در نهایت می‌تواند برای قرن‌ها به محافظت از فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی هالیوود و همچنین بسیاری از اشکال دیگر داده‌ها کمک کند.

اخبار فرهنگ وهنر- آنت راوسترون، محقق ارشد تحقیقات مایکروسافت در گفتگوی اخیر خود گفت: «شیشه، عمری بسیار طولانی دارد و هزاران سال دوام می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دیسک ذخیره‌سازی نیز از جنس و مبنای شیشه درست شده است. قطعه شیشه سیلیس که فیلم «سوپرمن» محصول سال ۱۹۷۸ روی آن ذخیره شده، به ابعاد هفت و نیم سانتیمتر در هفت و نیم سانتیمتر و با ضخامت دو میلیمتر است. این دیسک شیشه‌ای شامل ۷۵.۶ گیگابایت داده به علاوه کدهای فراوانی خطا است.»

ماکروسافت در همکاری با مرکز تحقیقات «اوپتوالکترونیک»(الکترونیک نوری) دانشگاه ساوتهمپتون  در سال ۲۰۱۶ بررسی در مورد شیشه به عنوان یک وسیله ذخیره‌سازی را آغاز کرد.

هدف از این تلاش‌ها ، تحت عنوان پروژه سیلیس، یافتن یک وسیله ذخیره‌سازی جدید بهینه‌سازی شده برای آنچه که اهالی این صنعت آن‌ها را داده‌های سرد (داده‌هایی که به ندرت استفاده می‌شوند) می‌نامند، است. داده‌هایی که شاید برای ماه‌ها ، سال‌ها و یا حتی دهه‌ها مورد نیاز به دسترسی نیستند. 

این فناوری برای داده‌هایی‌ست که نیازی به نگهداری آن‌ها در سِروِر نیست تا به صورت ۲۴ ساعته استفاده شوند، بلکه باید به صورتی که در معرض تخریب و فساد قرار نگیرند برای سالیان سال نگهداری و آرشیو شوند.

https://www.afkarnews.com/برَد کالر، مدیر بخش عملیاتی این پروژه در کمپانی وارنر به عنوان معاون ارشد آرشیوسازی بایگانی‌های جهانی و مهندسی رسانه این استودیو می‌گوید: «ماموریت ما حفظ این دارایی‌های اصلی به صورت پایدار و دائمی است و مادامی‌که استودیو سرمایه‌گذاری زیادی در بخش این آثار کلاسیک کرده، بسیاری از محتواهای دیگر به صورت مداوم در حال افزایش هستند که نیاز به ذخیره‌سازی دارند که شامل فیلم‌هایی که به صورت دیجیتالی فیلمبرداری شده‌اند و اپیزودهای تلویزیونی تا اشکال جدید سرگرمی همچون بازی‌های ویدیویی می‌شوند و همه این‌ها نیاز به ذخیره‌سازی برای سالیان طولانی دارند که حجمی عظیم را شامل می‌شود.»

او در ادامه توضیحات خود می‌گوید: «هر یک از این موارد در چندین مکان ذخیره می‌شوند. ما می‌خواهیم بیش از یک کپی و نسخه از این آثار داشته باشیم. و تا به امروز، وارنر بیشتر فیلم‌ها و نمایش‌های تلویزیونی خود را روی فیلم ذخیره می‌کند، حتی اگر آن آثار به صورت دیجیتالی فیلم‌برداری شده باشند.»

ویکی کاف، مدیر ارشد فناوری  وارنر هم تاکید می‌کند: «با پیشرفت‌های تصویری اخیر مانند ۴K و HDR، نیاز روزافزون به ذخیره‌سازی پتابایت (یک میلیون گیگابایت) وجود دارد و این کیفیت محتوایی است که با آن سروکار خواهیم داشت.»

وارنر مدت‌هاست که به دنبال فناوری‌های نوین ذخیره‌سازی بوده است به همین دلیل، برَد کالر به محض شنیدن در مورد فناوری جدید ذخیره‌سازی مایکروسافت، سراغ این کمپانی رفت.

پروژه «سیلیکا» یا همان دیسک‌های شیشه‌ای بر فناوری لیزر متکی است و مشابه کاربرد لیزر در جراحی‌های چشم است که در آن اشکالی هندسی را با لیزر می‌سوزانند که به «واکسل» هم معروف است که نوعی شبیه‌سازی گرافیکی است.

پس از ذخیره‌سازی داده‌ها به این روش، می‌توان با تابش نور روی دیسک شیشه‌ای و دریافت آن توسط  میکروسکوپ (مانند داده خوان)، به آن دسترسی پیدا کرد.

با این وجود که پروسه فناوری ذخیره‌سازی «پروژه سیلیکا» تازه در اول راه خود است، به سرعت در حال ارتقا و بهینه‌سازی بیشتر است. پس از کپی فیلم «سوپرمن» روی این دیسک شیشه‌ای برای اطمینان از صحت آن، بیت به بیت همه داده‌هایش چک شد و همه‌چیز سرجایش بود و این فیلم سینمایی به آرشیو ذخیره‌ای کاملا ایمن برای نسل‌های بعدی منتقل شد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: الکترونیک صنعت مایکروسافت هالیوود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۴۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه آموزشی شبکه فیبرنوری توسط آکادمی ایرانسل

به گزارش روابط عمومی ایرانسل، اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال که توسعه پوشش فیبرنوری را به عنوان یکی از مهمترین پروژه‌های درحال پیش‌برد خود دارد، به تازگی و با هدف توانمندسازی پیمانکاران و  پرورش کارشناسان متخصص و ماهر در حوزه فیبرنوری، کارگاه آموزشی «Passive FTTH/FTTX Network» را توسط آکادمی ایرانسل و با همکاری تیم شبکه ایرانسل، برگزار کرده است.

در اولین دوره از این کارگاه که به مدت ۳۲ ساعت و با پنج موضوع تخصصی Fiber Basics، Test & Delivery، Fiber Design، Execution و Network Safety برگزار شد، شرکت‌کنندگان از طریق یک محیط آزمایشگاهی واقعی و قابل تست، توانمندی خود را در حوزه‌های مذکور، به سطوح بالاتری رساندند.

همچنین توانمندسازی و هماهنگی پیمانکاران ایرانسل جهت پروژه‌های FTTH/FTTX و به منظور طراحی و اجرای بهینه‌تر و اجرای شبکه‌های قوی‌تر در پروژه‌های فیبر، مطابق با استانداردهای بین المللی FOA و شخصی‌سازی آن در شبکه فیبرنوری ایرانسل، از اهداف دیگر برگزاری این کارگاه بود.

این کارگاه‌ها به صورت مستمر برگزار می‌شوند و تمامی علاقمندان می توانند از اینجا، پیش ثبت نام اولیه را برای حضور در دوره‌های بعدی، انجام دهند.

توسعه اشتغال دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت نخبگان در توسعه صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات، تسهیل و حمایت از ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری و افزایش عمق بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی در این صنعت و نیز تجاری‌سازی، ایجاد یا توسعه بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه، از جمله اهداف ایرانسل در حمایت از زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور است که با اعلام فراخوان‌های همکاری و امضای توافق‌نامه‌ها با سازمان‌ها، نهادها، دانشگاه‌ها و بنیادهای علمی، حمایت از طرح‌های تحقیقاتی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و…، توسط مجموعه ایرانسل لبز که بازوی تحقیق و توسعه ایرانسل است، پیگیری می‌شود.

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی شبکه فیبرنوری توسط آکادمی ایرانسل
  • یکپارچه سازی هوش مصنوعی اوپن ای آی و گوگل در آیفون‌های جدید
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • وقتی می گوئیم چیدمان هوشمندانه داخل خانه دقیقا منظورمان این است!(+تصاویر)
  • ذخیره‌سازی ۲۸۳۱ تن مرغ در سردخانه‌های مازندران
  • آمادگی ذخیره‌سازی مرغ مازاد در لرستان وجود دارد
  • فناوری شبیه سازی Voice Engine چه خطراتی دارد؟
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها
  • شناخت توانمندی‌ها در حوزه آی‌تی در استان زنجان ضروری است
  • کشف اسکلت‌های 5 هزارساله که به شیوۀ «مافیا» قربانی شده بودند (+عکس)