Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@22:12:58 GMT

تجلیل از خسروی موسیقی مازندرانی

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۱۵۴۳۰

تجلیل از خسروی موسیقی مازندرانی

این مراسم با حضور جمعی از اهالی موسیقی و شعر و دیگر هنرمندان مازندرانی، مسئولان شهرستانی و دوستداران هنر پنجشنبه شب در سالن حر شهرستان قائمشهر برگزار شد.

فرماندار قائمشهر در این مراسم گفت : تا چند دهه پیش شاید در حد صحبت هم مباحث فرهنگی خیلی جایگاه خاصی نداشت، اما بعدها پژوهشگران طی کنکاش در موضوع توسعه پایدار به این امر واقف شدند که مباحث فرهنگی زیرساخت اصلی توسعه پایدار است چرا که هدف توسعه پایدار، انسان است و این گونه از توسعه بدون توجه به  فرهنگ به نتیجه مطلوبی نخواهد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یحیی یوسف پور افزود: بر همین اساس نیز سازمان فرهنگی هنری ملل متحد موسوم به " یونسکو " در سال های گذشته موضوع فرهنگی را به عنوان یک رکن توسعه پایدار در کنار چهار رکن دیگر اضافه و تاکید کرد که اگر بنا است توسعه در کشوری محقق شود، بدون مباحث فرهنگی کامل نمی شود.

وی از روز مازندران به عنوان فرصت مغتنم برای بالیدن به داشته های فرهنگی تبرستان یاد کرد و گفت: در هفته مازندران باید برای ترویج مسائل فرهنگی تلاش و آن را به نسل جوان منتقل کنیم و مهم ترین عنصر در امتداد مسائل فرهنگی و پاسداشت آیین های بومی ، افرادی هستند که این آئین ها را احیاء کرده اند .

نماینده عالی دولت در شهرستان قائمشهر با تاکید بر این که هر مراسمی در سرزمین تبرستان برگزار می شده، دارای پیام خاصی بوده ، افزود: به عنوان مثال آیین تیرماه سیزده شو که پیامش این است که نامداران این سرزمین حاضر بودند تا جانشان را برای سرزمینشان فدا کنند .

 'تیرماه سیزده شو' یا 'جشن تیرگان' که قدمتی به درازای تاریخ اسطوره ای ایران و تبرستان دارد، جشن معروف ایرانیان باستان است که در ١٢ آبان تقویم جلالی مصادف با ١٣ تیرماه در تقویم طبری برگزار می شود.

در باره تاریخچه این جشن روایات متعددی وجود دارد، برخی پیروزی کاوه بر ضحاک را مبنای این جشن می دانند و برخی معتقدند انداختن تیر آرش از کمان برای مشخص کردن مرز ایران و توران مصادف با این روز است.

احیای عشق ، احیای زبان مادری 

فردوس حاجیان مبتکر شهرک الفبا و معلم برگزیده یونسکو هم در این مراسم با بیان اینکه آموزش جهت ترویج زبان مادری باید احیاگر مادر زبان ها باشد ، گفت: مادر زبان ها در ایران جزء کلمه چیز دیگری نیست و کلمه در نزد ما عشق است .

وی افزود: اگر آموزش و پرورش می خواهد بدون ترس تفکر انتقالی را جا بیندازد و انسان ها هم می خواهند به قومیت های فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی توجه کنند باید راه آموزش برای هنرمندان باز شود، چرا که تنها هنر است که می تواند هویت قومی را به انحصار طلبی قومی رجحان دهد .

در این مراسم استاد محمد علی کاظمی ( استاد شروین ) و فردوس حاجیان به مناسبت هفته مازندران شعری را قرائت کردند .

استاد ابوالحسن خوشرو متولد چهاردهمین روز از دی ماه ۱۳۲۵ است و در روستای ساروکلای قائمشهر به دنیا آمد. به واسطه اینکه پدرش نی می‌نواخت و آواز هم می‌خواند، به موسیقی علاقه‌مند شد و از دوران کودکی نی محلی مازندران یا همان «لَلِه‌وا» را برای نواختن انتخاب کرد. از اواخر دهه ۳۰ با تشکیل یک گروه موسیقی فعالیت موسیقایی او جدی‌تر شد و سال ۱۳۴۵ همکاری‌اش با رادیو مازندران در زمینه موسیقی آغاز شد. سال ۱۳۵۰ گروه موسیقی «روجا» را تشکیل داد و به مرور فعالیت‌هایش در زمینه موسیقی مازندران بیشتر از گذشته شد. خوشرو از دهه ۶۰ با خواندن منظومه‌های حماسی مانند «هوژبر سلطون» و «مشتی پروری» جایگاه ویژه‌ای در مردم پیدا کرد و کم‌کم بر تعداد آلبوم‌های موسیقی او و کنسرت‌هایی که برگزار می‌کرد و همیشه هم مملو از جمعیت بود افزوده شد.
خوشرو برای علاقه‌مندان به موسیقی مازندرانی یک صدای منحصربه‌فرد و فراموش نشدنی است، صدایی که گاهی مانند قطعه معروف «نرگیس جار» او دشتِ پر از نرگس می‌شود و گاهی لابلای تار و پود جاجیم‌ها از عشق می‌گوید. زمانی در دنیای پرحسرت شاباجی‌ها و طالب و زهره‌ها از دلتنگی و غریبی ناله سر می‌دهد و گاهی هم دماوندوار، استوار و با صلابت در حماسه هژبرها و رشیدها و مشتی‌ها جولان می‌دهد. صدای خوشرو پس از چند دهه خوانندگی و نوازندگی، حالا به دالان موسیقاییِ تاریخ و عشق و دلتنگی و طراوت مازندران تبدیل شده است.

برچسب‌ها مازندران قائم شهر چهره ماندگار موسیقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران قائم شهر چهره ماندگار موسیقی مازندران قائم شهر چهره ماندگار موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۵۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ۲۲ خانواده شهید فرهنگی ایلام در «سه شنبه های شهدایی»

به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه سه شنبه با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، سردار نوراللهی از فرماندهان دفاع مقدس، خسروی مشاور استاندار در امور ایثارگران، سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام به مناسبت هفته بزرگداشت معلم، از ۲۲ خانواده معظم شهید فرهنگی استان تجلیل به عمل آمد.

حضور پرشور دانش آموزان از دیگر نکات مهم این مراسم بود.

این تجلیل در حاشیه مراسم «سه شنبه های شهدایی» که هر هفته در حسینیه حضرت زینب (س) دفتر امام جمعه ایلام برگزار می شود، انجام شد.

کد خبر 6093632

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۲۲ خانواده شهید فرهنگی ایلام در «سه شنبه های شهدایی»
  • ۹ معلم مازندرانی نمونه کشوری شدند
  • جوان مازندرانی عضو هیأت رئیسه فدراسیون وزنه‌برداری شد
  • عزیمت زائران مازندرانی به عمره مفرده
  • بهره‌مندی ۳۶۰۰ دانش‌آموز مازندرانی از طرح سراد
  • تجلیل از خانواده شهدای فرهنگی در استان یزد
  • استقبال ۲۰ هزار میلیارد ریالی مازندرانی ها از طرح کالابرگ و فجرانه
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم