Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، مصطفی تنها سخنگوی انجمن صنفی تایر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به تایر‌های تاریخ مصرف گذشته، گفت: در سال ۹۴ به دنبال سوانح جاده‌ای دردآوری که رخ داد، از جمله آن می توان به تصادف بسیار سنگین اتوبوس در اتوبان قم اشاره کرد، حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر از هموطنانمان جان خود را در آن سانحه از دست دادند و به دنبال آن یکسری مواضعی وضع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: بعد از سانحه تمام ارگان ها از پلیس راهور ناجا گرفته تا اداره استاندارد و پژوهشگاه مجلس تحقیقات خود را شروع کردند و بررسی ها شروع شد. در نهایت یکسری مواضعی در آن زمان برای واردات تایر‌های سنگین توسط وزارت صمت گذاشته شد که بر اساس موازینی که در سال ۹۴ پیش بینی شد باید تایر‌هایی که وارد کشور می‌شوند یکسری استاندارد‌هایی را مانند استاندارد‌های اروپا را داشته باشند.

سخنگوی انجمن صنفی تایر بیان کرد: در آن زمان به این نتیجه رسیدند که واردات تایر باید سازمانی بررسی شود، چون تایر‌هایی که باعث آن تصادفات شد تایر‌های وارداتی بودند و از آن پس در واقع تایر‌ها باید دارای استاندارد معینی می‌شدند که آن استاندارد اروپا بود و پس از آن باید تایر‌هایی که وارد می‌شدند نمایندگی مجازی در داخل کشور داشته باشند تا زمانی که سانحه‌ای رخ می‌دهد مصرف کننده بتواند به آنجا مراجعه کند، در نتیجه تایرهای وارداتی باید نمایندگی مجاز داشته باشند تا در ایران خدمات پس از فروش بدهند و مسئولیت حقوقی کیفیت آن تایر را بپذیرند که این قول و قرارها به اجرا گذاشته شد.

اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به واردات تایر‌های سنگین رادیال

تنها افزود: از سال ۹۷ یکسری مشکلاتی در رابطه با تایر‌های سنگین در بازار پدید آمد  و پس از جهش نرخ ارز سامانه واردات به هم ریخت، سپس  وزارت صمت به این سمت رفت که نرخ تایر را وارد ستاد تنظیم بازار کند در نتیجه به واردات تایر‌های سنگین رادیال ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تخصیص داده شد و سپس تعرفه‌ها را به ۵ درصد کاهش دادند.

او ادامه داد: امسال تمام ضوابط استاندارد را برداشتند، یعنی اینکه ضوابطی که فقط نمایندگان مجاز می‌توانند تایر وارد کنند را برداشتند و در نتیجه باعث شد هر شخصی که کارت بازرگانی دارد بتواند با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تایر وارد کند، در این زمان بسیاری از افرادی که حتی به تایر آشنایی نداشتند به سمت واردات تایر رفتند که بسیاری از این تایرها تاریخ مصرف گذشته بود. 

سخنگوی انجمن صنفی تایر بیان کرد: در نتیجه انبوهی از تایر با برند‌های مختلف وارد کشور شد که برخی از آنها شناخته شده و بعضی‌ها ناشناخته و برخی از آنها باکیفیت و بعضی‌ها بی کیفیت بود و باعث شد بازار از انواع تایر آشفته شود. از طرف دیگر این دسته از واردات باعث شد که تایر‌های بسیار بی کیفیت هم در کنار اینگونه واردات وارد کشور شود که بعضی از آن‌ها تاریخ مصرفشان گذشته بود.

تنها ادامه داد: برخی از انواع تایرها در شرایط فنی نگهداری نشده بود، تایر یک محصولی است که باید در شرایط فنی در انبار نگهداری شود و این دسته از افراد از کشور‌های حاشیه خلیج فارس یا چین تایر استوک خریداری کرده بودند.

او بیان کرد: اداره استاندارد نمی‌تواند تمام تایرها را کنترل کیفی کند و در واقع تجهیزات کافی در این زمینه وجود ندارد، در نتیجه باعث شد یکسری تایر‌های بی کیفیت وارد شود که یا بر اثر نگهداری بد کیفیتشان افت کرده و دچار پوسیدگی و خرابی شدند یا اینکه تاریخ مصرف آن‌ها گذشته بود و بین تایرهای سالم وارد بازار شدند و مشکلاتی را ایجاد کردند.

سخنگوی انجمن صنفی تایر تشریح کرد: اتحادیه کارفرمایی کامیون‌داران هم اخیرا به سازمان حمایت متوسل شد تا جلوی واردات این تایر‌ها را گرفته شود. باید استاندارد‌های کیفی را در واردات تایر رعایت کرد.

تنها افزود: به دلیل اینکه کیفیت تایر‌ها به شدت کاهش داشته سازمان حمایت مصرف کننده هم به وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار درخواست داده است تا مقررات مجدد باز گردد، به خصوص که مسئله داشتن گواهی استاندارد در مبدأ که در گذشته استاندارد SWI اجباری شده بود باید برگردد.

او گفت: هم اکنون بیش از صد‌ها هزار تایر در بنادر منتظر تخلیه هستند و علت اینکه تخلیه نمی‌شوند این است که گشایش اعتبار برای آنها صورت نگرفته و پولی پرداخت نشده است و بعضی از آنها حتی ثبت سفارش هم نشده اند.

سخنگوی انجمن صنفی تایر بیان کرد: هم اکنون در شرایطی هستیم که باید به فکر بودجه کشور باشیم؛ در شرایط فعلی اگر بخواهیم یک کیلو مواد اولیه حتی از مبدأ چین که هم اکنون خرید از آنجا در شرایط تحریم امکان پذیر است، وارد کنیم باید به فکر بودجه آن باشیم چرا که در صورت خرید این کالاها دیگر نمی توانیم آن را به کشور مبدا بازگردانیم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۵۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور

تقی رضایی در همایش تخصصی منطقه‌ای پایش برنامه‌های اجرایی سازمان ملی زمین و مسکن که در شیراز برگزار شد، گفت: علاوه بر این، حدود ۱۳ هزار هکتار زمین نیز برای ایجاد شهرک‌های جدید در کشور مکان یابی شده که مجموع این زمین‌ها بسیار قابل توجه و عملکرد بسیار بالایی است.

او، هدف از برگزاری این همایش را انتقال تجارب موفق استان‌ها به یکدیگر، پایش برنامه اجرایی ادارات کل و پیگیری برنامه اجرایی ادارات کل و همچنین پیگیری تأمین زمین در راستای نهضت ملی مسکن و سیاست‌های تبیینی دولت خدمتگزار و مقام عالی وزارت راه و شهرسازی بیان کرد.

رضایی ادامه داد: یکی از روش‌های تأمین زمین از طریق توافقات است که با توجه به اهمیت موضوع ضمن حمیت همکاران در تحقق این امر باید در سلامت کار دقت شود تا در آینده با چالش و مشکل مواجه نشویم.

معاون املاک و حقوقی سازمان ملی زمین و مسکن گفت: در بحث تامین زمین، طی دهه‌های گذشته شاهد یک عقب ماندگی در کشور بوده‌ایم، اما در ۲ سال گذشته توانستیم میزان قابل توجهی زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن را تامین کنیم.

او ادامه داد: در استان فارس نیز در بحث تامین زمین به ویژه در آنجا که با کمبود مواجه بوده‌ایم در قالب توافقات و تغییر و تحول اراضی اقدامات خوبی انجام شده و این اقدامات باید ادامه داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تولید لاستیک افزایش یافت/ فروش سایزهای بالای ۱۵ زیر قیمت مصوب
  • مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند
  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • کاکایی، کارشناس صنعت خودرو: مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می خواهند خودروی برقی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیونی وارد کنند؟
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور
  • کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • ‌اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور