Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان گفت: هنوز عامل اصلی به طور دقیق مشخص نشده است ولی احتمال قوی این است که دانه های درخت کونوکارپوس به عنوان عامل تشدید کننده این اتفاق در ترکیب با آلاینده های موجود در هوا روی اندام تنفسی افرادی که ضمینه دار هستند تاثیر می گذارد اثر منفی می گذارد و باعث تنگی نفسشان می شود ولی هنوز باید بررسی صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 04:18 - 17 آبان 1398 - کد خبر: ۵۶۵۶۲۶

محمد جواد اشرفی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، درباره تأثیر گیاه کنوکارپوس در ایجاد مشکلات تنفسی مردم خوزستان گفت: مشکل تنفسی فقط برای مردم اهواز است و شامل کل خوزستان نمی شود و همچنین برای تعداد محدودی از شهروندان است.

اشرفی در ادامه بیان کرد: امسال ۴ هزار نفر دچار مشکلات تنفسی شده اند و در اولین بارش پاییزی احساس تنگی نفس به آنها دست می دهد. 

وی در  ادامه بیان کرد: هنوز عامل اصلی به طور دقیق مشخص نشده است ولی احتمال قوی این است که دانه های درخت کونوکارپوس به عنوان عامل تشدید کننده این اتفاق در ترکیب با آلاینده های موجود در هوا روی اندام تنفسی افرادی که ضمینه دار هستند تاثیر می گذارد اثر منفی می گذارد و باعث تنگی نفسشان می شود ولی هنوز باید بررسی صورت بگیرد.

مدیر کل محیط زیست خوزستان بیان کرد: بر اساس مطالعات دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اثبات شده اگر این گیاه به موقع هرس و در شرایط رویش نگهداری شود، در کاهش میزان مشکلات تنفسی برای مردم موثر است.

اشرفی افزود: این اتفاق فقط برای همین بارندگی است و برای بارندگی هایی بعدی این مشکلات را نداریم. 

مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان خوزستان افزود: برای اولین بار در آبان ماه سال ۹۲، با بارش باران در اهواز و چند شهر دیگر ۱۸ هزار نفر به دلیل تنگی نفس به بیمارستان مراجعه کردند.

اشرفی با اشاره به افزایش آمار مراجعان به بیمارستان بر اثر عارضه تنفسی ادامه داد: در سال ۹۳ تعداد افراد مراجعه کننده به بیمارستان‌ها به ۲۵ هزار نفر افزایش یافت، بر همین اساس جلسات متعددی برای شناسایی عوامل بیماری زا تشکیل شد و در نهایت نزدیک به ۱۸ علت از جمله آتش گرفتن مزارع نیشکر، لاستیک و آلاینده‌ها مشخص شد.

اشرفی افزود: طی ۴ تا ۵ ماه گذشته پدیده گرد و غبار را در خوزستان و اهواز نداشتیم و هوا کاملا پاک بود و با بارندگی آلودگی تشدید شد.

مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان خوزستان با بیان اینکه بین سال‌های ۹۳ و ۹۴ مطالعات زیادی در این زمینه (علل بروز حادثه تنگی نفس) انجام شد، تصریح کرد: یکی از عللی که مورد بررسی قرار گرفت، گرده گیاهان بود، بر همین اساس مطالعاتی بر روی افراد مراجعه کننده به بیمارستان انجام و مشخص شد یکی از عوامل ایجاد کننده آسم تنفسی، گرده یک نوع گیاه است.

اشرفی با اشاره به اقدام شهرداری اهواز در کاشت گونه گیاهی کنوکارپوس، گفت: در سال‌های گذشته شهرداری اهواز به کاشت تعداد زیادی از گونه گیاهی کنوکارپوس اقدام کرده بود و یکی از ویژگی‌های این گونه گیاهی گرده افشانی آن در آبان ماه است که با شروع بارش‌ها گرده آن در محیط پراکنده می‌شود.

وی ادامه داد: مطالعات انجام شده نشان داد اگر این گیاه (کنوکارپوس) پیش از آبان ماه هرس شود، دیگر شاهد گرده افشانی آن نخواهیم بود و بر اساس نتایج به دست آمده، به دستور استاندار خوزستان هرس گیاه کنوکارپوس به صورت گسترده پیش از آبان سال ۹۵ انجام شد و با همین اقدام در آن بازه از زمان تعداد مراجعان به بیمارستان به دلیل تنگی نفس از ۲۵ هزار نفر به یک هزار نفر کاهش یافت و در ادامه این رقم به ۷۰۰ نفر رسید.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان خوزستان با اشاره به اینکه شهرداری اهواز در زمان کاشت گیاه کنوکارپوس از سازمان جنگل‌ها و محیط زیست استعلام نگرفته است، تصریح کرد: به نظر می‌رسد شهرداری اهواز مانند سال‌های گذشته هرس به موقع گیاه کنوکارپوس را با جدیت انجام نداده است، به همین دلیل امسال تعداد مراجعان به مراکز درمانی به دلیل عارضه تنفسی نسبت به سال گذشته افزایش یافت.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خوزستان محیط زیست خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۶۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۶۹ نفر با علائم تنفسی به بیمارستان مراجعه کردند و ۸۸ نفر نیز بستری شدند.

میثم معزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان اظهار کرد: از ساعت ۷:۰۰ نهم اردیبهشت تا ساعت ۷:۰۰ امروز دهم اردیبهشت، ۸۱۵ نفر با علائم تنفسی به بیمارستان مراجعه کردند، همچنین از ۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ امروز در مجموع تاکنون ۱۰۶۹ مراجعه کرده‌اند که ۸۸ نفر بستری و مابقی سرپایی درمان شدند.

وی افزود: شهروندان باید تلاش کنند با توجه به میزان آلودگی جز در مواقع اضطرار از منزل خارج نشوند، در صورت خروج حتماً ماسک فیلتردار همراه داشته باشند و از مایعات به مقدار زیاد استفاده کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: بیماران قلبی، تنفسی و افرادی که سابقه بیماری آسم دارند به هیچ عنوان نباید از منزل خارج شوند.

کد خبر 749115

دیگر خبرها

  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • فیلم/ وضعیت خطرناک تنفسی در سه شهر خوزستان
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود