Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-30@06:25:38 GMT

عوامل شکل‌گیری طلاق عاطفی در خانواده‌ها

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۱۶۸۰۳

صراط:

امیرحسین صفدری در خصوص بروز پدیده طلاق عاطفی در برخی خانواده‌ها گفت: طلاق عاطفی اولین مرحله برای رسیدن به طلاق قانونی است که اگر پیشگیری بشود زوجین هیچ‌وقت به طلاق قانونی و جدایی نمی‌رسند؛ بنابراین باید از طلاق عاطفی پیشگیری کرد تا بنیان خانواده و به تبع آن جامعه آسیب نبیند.

به گزارش آنا وی طلاق عاطفی را یکی از مهم‌ترین انواع طلاق‌ها ذکر کرد و با بیان این‌که طلاق عاطفی در هیچ مرجعی به ثبت نمی‌رسد، افزود: در چنین خانواده‌هایی یک تشنج روانی حکم‌فرماست و نگرش‌های منفی، ترس و نگرانی از تنهایی، از دست دادن فرزندان و یا ناتوانی در تأمین نیاز‌های زندگی باعث می‌شود تا زوجین تصمیم بگیرند که به اجبار زیر یک سقف باهم زندگی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهشگر حقوقی اظهار کرد: در چنین اوضاع نابه‌سامانی، مرد و زن خانواده انزواطلبی اختیار کرده و خود را شریک زندگی نمی‌داند و تنها به دلیل شرایط اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی و اقتصادی به زندگی ادامه می‌دهد. این قطع روابط عاطفی عوامل پنهان و ناگفته‌های بسیار زیادی دارد که باعث می‌شود اثرات ناگواری بر روح و روان اعضای خانواده بگذارد.

صفدری با بیان این‌که در صورت رخ دادن طلاق عاطفی، زن و مرد در کنار هم به سردی زندگی می‌کنند و از زندگی‌شان هیچ لذتی نمی‌برند، ادامه داد: به‌دلیل رنجی که مرد و زن از نظر روحی و روانی در این زندگی می‌بینند و هیچ لذتی از کنار هم بودن نمی‌برند، درصد مبتلا به افسردگی، سرخوردگی اجتماعی، خیانت و حتی سوق پیدا کردن به سمت ازدواج سفید بیشتر می‌شود.

این آسیب‌شناس حوزه خانواده گفت: رسیدن به طلاق عاطفی در بین زوجین دارای مراحلی است که طبق تحقیقات انجام‌شده سه مرحله از تمام مراحل مهم‌تر است و این سه مرحله هم عبارت است از ایجاد تنش در خانه به‌همراه سرزنش کردن به یکدیگر، بدبینی و استرس به‌همراه افکار منفی و عصبانیت و در آخر پرخاشگری به‌همراه خشم که این سه مرحله باعث شکل‌گیری طلاق عاطفی در خانواده‌ها می‌شود.

وی افزود: در مرحله اول که با ایجاد تنش در خانه و سرزنش کردن یکدیگر توسط زوجین همراه است، شروع‌کننده بحث چه زن باشد و چه مرد، تمرکز خودش را متوجه طرف مقابل می‌کند و او را در تمام اتفاق‌های گذشته، حال و آینده مقصر می‌داند و معتقد است که تمام مشکلات را او ایجاد کرده است. در این مرحله فرد دارای یک تصویر بد و نامناسب نسبت به خود است و ممکن است به‌راحتی آسیب روحی و جسمی ببیند.

این پژوهشگر حقوقی مرحله دوم شروع طلاق عاطفی را بدبینی و استرس به‌همراه افکار منفی دانست و ادامه داد: در این مرحله غم و اندوه فراوان بر شروع کننده بحث حاکم است یعنی به هر اظهار نظری واکنش تند نشان می‌دهد، به‌شدت در افکار و احساسات خود غوطه‌ور می‌شود و تمرکز حواس خوبی ندارد به‌گونه‌ای که در انجام کار‌های روزمره‌اش با مشکلاتی مواجه خواهد شد.

صفدری عصبانیت و پرخاشگری به‌همراه خشم را مرحله سوم رسیدن به طلاق عاطفی ذکر کرد و افزود: هرچند که خشم در هر مرحله بر اوضاع حاکم است، اما با این حال ممکن است مرد به تمام زن‌ها و حتی زن نسبت به تمام مرد‌ها حس خشم، بدبینی و سوءظن داشته باشد و فرد خود را محق بداند که عصبانی شود و همسرش باید تاوان اعمالش را پس دهد؛ این مرحله پایه‌گذار طلاق عاطفی و سپس طلاق رسمی است به‌طوری که بعد از اتمام بحث، زوجین از یکدیگر فاصله گرفته و همین عمل باعث می‌شود تا زوجین در تنهایی خود به اولین چیزی که فکر کنند طلاق باشد.

وی با بیان این‌که پس از رخ دادن این سه مرحله در یک نظام خانوادگی، بعضاً زوجینی که از نظر اعتقادی و مذهبی بنیان محکمی نداشته و در چارچوب مبانی دینی رفتار نمی‌کنند مسیر اشتباه خیانت را می‌پیمایند، اظهار کرد: گاهی این افراد برای رهایی از این شرایط غیرقابل تحمل و برای رسیدن به آرامش درونی به شخصی دیگری پناه می‌برند که این عمل بسیار اشتباه است و در نهایت باعث می‌شود تا از همسر خود دور شده و زمینه‌ساز خیانت و رفتن به سمت ازدواج سفید و تباهی در زندگی مشترک را برای خودشان فراهم کنند.

این آسیب شناس حوزه خانواده با اشاره به عوامل اصلی و تسهیل‌کننده در ایجاد طلاق عاطفی در بین زوجین گفت: عدم تأمین نیاز‌های روحی و عاطفی یکدیگر، بی‌توجهی مرد و زن به همدیگر و عدم همدلی و همراهی با هم، انجام رفتار‌های خشونت آمیز زوجین نسبت به یکدیگر، عدم آموزش صحیح برای رفع نیاز جنسی و بی‌اعتمادی نسبت به هم، مشکلات ارتباطی و کلامی و عدم تعادل روحی و روانی، کمرنگ‌شدن و ضعف ارزش‌ها و باور‌های دینی و مذهبی، سنت‌های و رسوم غلط و هزینه‌های کمرشکن ازدواج به‌همراه تغییر و تحول در الگوی رفتاری و سبک زندگی به تقلید از جوامع غربی و هم‌چنین اختلال در روابط عاطفی، شناختی و زناشویی بین زوجین توام با عدم درک متقابل و تضاد فکری عواملی هستند که باعث ایجاد طلاق عاطفی و سوق دادن جوانان به سمت ازدواج سفید می‌شود.

صفدری با بیان این‌که با ارائه چند راهکار ساده می‌توان برای بهبود روابط زوجین جوان و جلوگیری از طلاق چه عاطفی و چه رسمی اقدام کرد، گفت: تلاش برای درک متقابل همدیگر، توجه به عواطف و احساسات همسر، محبت کردن، هدیه خریدن و تشکر از زحمات یکدیگر در زندگی مشترک، ایجاد ارتباط کلامی در طول روز و دادن پیام‌های عاطفی به همسر، احترام گذاشتن به عقاید و احساسات یکدیگر، قضاوت نکردن و پرخاش نکردن نسبت به یکدیگر، همراه بودن، همدل بودن و دوست داشتن واقعی یکدیگر و تعهد داشتن و مسئولیت‌پذیر بودن زوجین نسبت به یکدیگر از جمله راهکار‌هایی است که به بهبود روابط زوجین و جلوگیری از رسیدن به طلاق عاطفی در خانواده می‌انجامد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: طلاق عاطفی صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۶۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم

به گزارش خبرآنلاین چند دقیقه‌ای نگذشته بود که پسری جوان به سمتش آمد و گفت ساناز جان من را ببخش اشتباه کردم باید واقعیت زندگی‌ام را به تو می‌گفتم هرچند گذشته‌ها گذشته و اصلاً موردی برای نگرانی وجود ندارد.

روزنامه ایران نوشت: در همین موقع سربازی از ته سالن شماره پرونده‌ای را خواند و گفت طرفین جلسه رسیدگی ساعت ۸ صبح اعلام حضور کنند.
به محض ورود به شعبه زن جوان بی‌مقدمه گفت: آقای قاضی این مرد مرا فریب داده و با احساس من بازی کرده او قبلاً زن داشته و هنوزهم دوستش دارد اما به من نگفته بود، اگر من این روسری را پیدا نکرده بودم معلوم نبود تا کی می‌خواست این ماجرا را پنهان نگه دارد.
قاضی با شنیدن این حرف‌ها گفت دخترم کمی آب بخورید و آرام باشید این‌طور من متوجه نمی‌شوم ماجرای زندگی شما چیست آهسته‌تر برایم از اول تعریف کن!
ساناز کمی که آرام شد، گفت: با آرمین در یک کافه آشنا شدیم. از روز آشنایی تا ازدواج 6 ماه طول کشید. آرمین می‌گفت کسی را ندارد و تنها به خواستگاری‌ام آمد. به من گفت پدرش فوت کرده و مادرش هم پیش خواهرش خارج از کشور زندگی می‌کند و اینجا تنها زندگی می‌کند من ساده هم باور کردم. پدرم با اصرار من راضی به ازدواج شد و ما سر خانه و زندگی خود رفتیم اما همین چند هفته پیش بود که توی ماشینش یک روسری قرمز پیدا کردم خیلی عصبانی و ناراحت بودم با این حال به رویش نیاوردم تا اینکه چند روز قبل یک عروسک دخترانه هم در ماشین پیدا کردم. این بار دیگر به رویش آوردم و گفتم اینها مال کیست اما آرمین با دروغگویی تمام به من گفت ماشین دست دوستش بوده و اینها مال همسر دوستش است، اما من باور نکردم یک روز از روی کنجکاوی او را تعقیب کردم و دیدم دم یک مهدکودک رفت و یک دختربچه را بغل کرد و بعدش هم رفت مقابل خانه‌ای و بعد از پیاده شدن داخل خانه رفت. از تعجب و ناراحتی و عصبانیت داشتم دیوانه می‌شدم.
بعد از کلی کلنجار رفتن با خودم تصمیم گرفتم بروم ببینم موضوع چیست. وقتی زنگ در خانه را زدم همان بچه در را باز کرد و هنوز حرفی نزده بودم که آرمین را پشت سرش دیدم و وقتی دختربچه او را بابا صدا زد از هوش رفتم.
چشم باز کردم در بیمارستان بودم بعد هم به خانه پدرم رفتم و همه ماجرا را برایش تعریف کردم. این مرد یک دروغگوی بزرگ است او زن و بچه داشته و موضوع به این مهمی را از من مخفی کرده بود. او یک کلاهبردار است معلوم نیست با چند نفر دیگه چنین کاری کرده الان هم من فقط طلاق می‌خواهم.
قاضی رو به آرمین کرد و گفت: حرف‌های همسرت را تأیید می‌کنی تو واقعاً زن داشتی؟
آرمین نگاهی کرد و گفت: آقای قاضی ماجرا این‌طوری نیست. من سه سال قبل از همسر اولم جدا شدم. دخترم با مادرش زندگی می‌کند من در هفته یک روز او را می‌بینم اما از شانس بدم همسرم متوجه شد. من اصلاً با همسر سابقم ارتباطی ندارم فقط آن روز رفتم بچه را به مادرش بدهم که این‌طوری شد. من کلاهبردار نیستم من ساناز را دوست دارم. می‌خواستم قبل ازدواج خودم به ساناز واقعیت را بگویم ولی ترسیدم ساناز با من ازدواج نکند. همیشه دنبال یک فرصت مناسب بودم اما خودش زودتر فهمید الان خیلی پشیمانم و می‌خواهم ساناز یک فرصت دوباره به من بدهد. من مجرم نیستم فقط یک عاشق هستم. آیا هر کسی که طلاق گرفته دیگر حق ازدواج ندارد؟ قبول دارم اشتباه کردم اما جبران می‌کنم.
آرمین رو به ساناز کرد و گفت: باور کن من آدم بدی نیستم فقط اشتباه کردم و واقعیت را نگفتم الان هم پشیمانم از پنهانکاری که کردم.
ساناز رو به آرمین کرد و گفت: اعتمادی که به تو داشتم از بین رفته و دیگر نمی‌توانم به تو اعتماد کنم بهتر است از هم جدا شویم.
قاضی که حرف‌های این زوج جوان را شنید، گفت می‌دانم همسرت اشتباه بزرگی مرتکب شده، اما بهتر است بیشتر راجع به تصمیمت فکر کنی یک ماه به کلاس‌های مشاوره بروید اگر نظرت عوض نشد آن وقت حکم طلاق را صادر می‌کنم.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901198

دیگر خبرها

  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • آغاز زندگی مشترک دو زوج ناشنوا در سلامت شهر
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • انسیه خزعلی : الگوی ایرانی - اسلامی را در خانواده ها احیا می کنیم/ جنبش تعهد به خانواده را مطرح کرده ایم
  • روایت خزعلی از جنبش تعهد به خانواده