Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@15:31:01 GMT

کشف پروتئینی که عامل متاستاز مغزی است

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۱۶۸۹۶

کشف پروتئینی که عامل متاستاز مغزی است

آفتاب‌‌نیوز :

پژوهشگران "واحد پزشکی وایل کرنل"(Weill Cornell Medicine) و "بیمارستان نیویورک- پرسبیترین"(NewYork–Presbyterian Hospital) در بررسی جدید خود، پروتئینی را شناسایی کرده‌اند که به متاستاز سرطان‌هایی مانند پستان و ریه و رسیدن آنها به مغز منجر می‌شود. این پروتئین موسوم به "CEMIP" در حال حاضر به نقطه تمرکز پژوهش‌هایی تبدیل شده که با هدف پیش‌بینی، پیشگیری و درمان متاستاز مغزی انجام می‌شوند و از دلایل متداول مرگ و میر ناشی از سرطان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ساینس‌دیلی، این پژوهش نشان داد که CEMIP می‌تواند رگ خونی و سلول‌های ایمنی مغز را تقویت کند تا به تولید مولکول‌های التهابی بپردازند که در گسترش سلول‌های سرطانی و تشکیل تومور در مغز نقش دارند. حذف CEMIP در ظروف آزمایشگاهی و آزمایش مدل‌های حیوانی نشان داد که فقدان این پروتئین می‌تواند مانعی برای فرآیند متاستاز مغزی باشد. پژوهشگران در آزمایش بیماران مبتلا به تومورهای پستان و ریه توانستند به ارتباط افزایش سطح CEMIP با بالا رفتن خطر متاستاز مغزی پی ببرند.

دکتر "دیوید لیدن"(David Lyden)، از پژوهشگران این پروژه گفت: یافته‌های ما نشان می‌دهند که شاید حذف CEMIP بتواند راهبرد خوبی برای پیشگیری یا درمان متاستاز مغزی باشد و بررسی سطح این پروتئین در تومورهای ابتدایی نیز بتواند به پیش‌بینی متاستاز مغزی کمک کند.

بیشتر مرگ و میرهای ناشی از سرطان، بیش از این که در اثر وجود تومورهای ابتدایی رخ ‌دهند، از تومورهای ثانویه‌ای ناشی می‌شوند که در فرآیند متاستاز شکل گرفته‌اند. متاستاز مغزی، یکی از کشنده‌ترین و متداول‌ترین دلایل مرگ و میر در بیماران مبتلا به سرطان است که سالانه جان افراد بسیاری را می‌گیرد. در حال حاضر، هیچ روش خوبی برای پیش‌بینی متاستاز، پیشگیری و یا درمان آن وجود ندارد.

پژوهشگران در این بررسی دریافتند سلول‌های سرطان پستان و ریه که به متاستاز مغزی می‌انجامند، CEMIP را در سطوح بالا تولید می‌کنند و تراکم این پروتئین در چنین سلول‌هایی، بسیار بالا است اما سلول‌های سرطانی که به استخوان‌ها و اندام های دیگر متاستاز می‌کنند، سطح پایین‌تری از CEMIP را در خود جای داده‌اند.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که این پروتئین، تغییراتی از جمله افزایش تولید مولکول‌های التهابی را در سلول‌های ایمنی پدید می‌آورد که با متاستاز در ارتباط هستند.

این پژوهش، در مجله "Nature Cell Biology" به چاپ رسید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پروتئین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۶۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف زیاد پنیر

 

به گزارش تابناک ،خوراکی پنیر در تمام انواع و شکل ها خوشمزه به نظر می رسد و احتمالاً شما حداقل یک نوع از آن را بیشتر می پسندید .

عصرایران  نوشت: اما به نظرتان آیا مصرف روزانه پنیر خطرناک است و نباید این عادت را داشته باشیم؟

فواید مصرف پنیر به شکل و میزان صحیح
به گزارش نمناک، علاوه بر آنچه در مطلب خواص پنیر خواندید، خوردن پنیر میتواند به چند دلیل برای شما مفید باشد:

رساندن پروتئین به بدن
در هر وعده پنیر بین ۵ تا ۷ گرم پروتئین وجود دارد. در صورتی که یک تخم مرغ ۶ گرم پروتئین دارد و این موضوع نشان می‌ دهد که پنیر تا چه حد پروتئین بالایی دارد و مهمتر از همه این که مواد مغذی آن زیاد است و شما را سیر نگه می دارد.

افزایش کلسیم بدن
یک قاچ از پنیر تقریباً ۱۵۰ الی ۳۰۰ میلی‌ گرم کلسیم دارد و اکثر افراد با استفاده از پنیر؛ کلسیم بدن خود را تامین می‌ کنند و در نتیجه می توانید بفهمید که این ماده چقدر خاصیت دارد و می تواند برای سلامت استخوان هایتان مفید باشد.

تامین ویتامین، مواد معدنی و پروبیوتیک
اصلا نباید تعجب کنید، زیرا پنیر حاوی مقدار زیادی ویتامین آ است که نه تنها برای سلامت چشم اهمیت دارد، بلکه خواص آنتی اکسیدانی هم دارد. همچنین ویتامین ب ۱۲ به عنوان یک ماده کلیدی در آن وجود دارد و حاوی فسفر است که به رشد عضلانی می پردازد و وضعیت بدن شما را بهبود می‌ بخشد. مهم تر از همه اینکه پروبیوتیک نیز دارد.

معایب مصرف روزانه پنیر
خوردن زیاد پنیر مضراتی برای شما به همراه دارد:

وارد کردن مقدار زیادی سدیم به بدن
یک قاچ از پنیر ۴۵۰ میلی گرم سدیم دارد و در نتیجه این مقدار بسیار بالاست و باید مراقب باشید که خیلی در مصرف آن زیاده روی نکنید، زیرا اگر سدیم بالا برود، احتمال ابتلا به مشکلات جسمانی از جمله مشکلات قلبی بالاتر خواهد رفت‌.

وارد کردن مقدار زیادی چربی اشباع شده
چربی اشباع شده چربی است که نباید در مصرف آن زیاده ‌روی کنید. اما اگر هر روز پنیر بخورید، احتمال اینکه این ماده در بدن تان خیلی زیاد شود، افزایش پیدا می‌ کند و این موضوع اصلا خوب نیست.

دیگر خبرها

  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • عوارض مصرف زیاد پنیر