Web Analytics Made Easy - Statcounter

 نتایج 16 ماه بررسی یک اندیشکده انگلیسی نشان می‌دهد ایران در برابر آمریکا و متحدانش، از برتری نظامی موثری در منطقه غرب آسیا بهره‌مند است. 

طبق نتایج تحقیق یک اندیشکده نظامی، در حال حاضر ایران برتری نظامی موثری بر آمریکا و متحدانش در متطقه دارد.

به نوشته روزنامه «گاردین»، نتایج تحقیقات «موسسه بین‌المللی مطالعات راهبری» در انگلیس که بر اساس بررسی دقیق راهبردها و دکترین ایران در لبنان، عراق، سوریه و یمن حاصل شده‌ است، نشان می‌دهند تهران به دلیل بهره‌مندی از نیروهایی نظیر شبه‌نظامیان شیعه یا «قابلیت استفاده از طرف ثالث» در این مناطق به برتری موثری دست یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج این پروژه ۱۶ ماهه با نام «شبکه‌های اثرگذاری ایران» نشان می‌دهد که این شبکه‌ها برای ایران مهم‌تر از برنامه موشکی بالستیک، برنامه هسته‌ای یا نیروهای نظامی متعارف این کشور تلقی می‌شوند.

به گفته این اندیشکده، به‌طور کلی، سود آمریکا و متحدانش در تعادل در ارتش‌های متعارف منطقه غرب آسیا است اما اکنون «تعادل قوای موثر» در این منطقه به نفع ایران است. علی‌رغم تحریم‌‌های آمریکا، راهبرد اتخاذ شده از سوی ایران، با مقاومت بین‌المللی اندکی مواجه است.

نتایج این تحقیق حاکی از این است، شبکه طراحی شده از سوی تهران به‌عنوان روش اصلی مقابله با دشمنان منطقه‌ای و فشار بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سیاست «همواره به ایران نفع می‌رساند، بدون این‌که هزینه یا خطر مواجه مستقیم با دشمنانش را در پی داشته باشد».

در این گزارش آمده است: «ایران در جنگ‌هایی که بین مردم است به نبرد پرداخته و پیروز می‌شود نه جنگ بین کشورها. ایران از درگیری متقارن کشور-کشور اجتناب کرده و در عوض، نبرد نامتقارن از طریق شرکای غیر وابسته به دولت‌ها را دنبال می‌کند». با این حال طی ۴۰ سال اخیر، نیروهای نظامی متعارف نیز نتوانسته‌اند حاکمیت ایران را برهم زنند.

طبق نتایج تحقیقات این اندیشکده، ایران در کشورهای مختلف، تاکتیک‌های متفاوتی را اعمال می‌کند. در سوریه، نیروهای «قدس» به فرماندهی «قاسم سلیمانی» ارتش متعارف سوریه را جهت مبارزه با شورشیان چند ملیتی تحت حمایت آمریکا تقویت کرده‌اند. در عراق، شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران نیروهای آمریکایی را هدف قرار می‌دهند. ایران در لبنان، از گروه «حزب‌الله» حمایت می‌کند و آن را ۲۵ هزار نیروی نظامی ذخیره، موشک‌های ضدتانک و راکت، تجهیز کرده است. در حال حاضر حزب‌الله بزرگ‌ترین حزب در پارلمان لبنان را شامل می‌شود و قادر است مانع از تصمیم‌گیری‌ها و تهدیدات رژیم صهیونیستی شود.

این موسسه انگلیسی در گزارش خود نوشت، مقابله با ایران تنها از طریق پاسخ‌های منطقه‌ای میسر نیست بلکه درک قابلیت‌های حاکمیتی آن به‌صورت یک مسئله کلی نیز مورد نیاز است؛ مسئله‌ای که پایه و اساس راهبرد امنیتی منطقه‌ای تهران است. همچنین هشدار می‌دهد نباید به‌صورت ساده‌انگارانه این طرف‌های ثالث را جنگجویان «نیابتی» قلمداد کرد زیرا ایران توقع بازگشت سرمایه از سوی آن‌ها را ندارد بلکه آن‌ها را تأمین مالی می‌کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۷۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد

لاوروف گفت، احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه در ایالات متحده، روسیه را دشمن می‌دانند و بدون توجه به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا تلاش خواهند کرد تا روسیه را شکست دهند.

به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با کانال تلویزیونی بوسنیایی ATV گفت: «به‌زودی انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده برگزار خواهد شد. هیچ تفاوتی میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بر سر روسیه و چین وجود ندارد. رویکرد گروهی ممکن است سخت و گروه دیگری حتی سخت‌تر باشد، اما در اصل ماجرا تفاوتی ایجاد نمی‌کند.»

لاوروف ادامه داد: «برای هر دو، مهم نیست که چه کسی در انتخابات پیروز می‌شود، ما در کل دشمن هستیم. اینکه ما دشمن باشیم یا نیروی متخاصم فرقی نمی‌کند. اما "شکست استراتژیک" که آنها می‌گویند باید به روسیه تحمیل شود، هدف تشکیلات آمریکایی است.»

وزیر خارجه روسیه همچنین گفت: «همانطور که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ به سوال مشابهی گفت، ما آماده خواهیم بود تا با هر کسی که مردم آمریکا انتخاب کنند، کار کنیم، مشروط بر اینکه تمایل متقابل وجود داشته باشد.»

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۵ نوامبر ۲۰۲۴ برگزار می‌شود. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا و جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی کاندیداهای اصلی این انتخابات هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع آمریکا: همچنان مخالف هرگونه عملیات نظامی گسترده در رفح هستیم
  • لفاظی وزیر دفاع آمریکا علیه ایران
  • ادعای وزیر دفاع آمریکا: ایران همچنان یک تهدید برای کل منطقه خاورمیانه است
  • جنگ و آمریکا به روایت اساتید دانشکده فرماندهی ارتش آمریکا
  • در جنگ با ایران انتظار چه چیزی داریم؟ پاسخ اساتید دانشکده فرماندهی ارتش آمریکا
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»
  • تمرین دفع حملات خارجی در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد