Web Analytics Made Easy - Statcounter

حنیف غفاری كارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ابعاد اجرای گام چهارم اظهار كرد: گام چهارم هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و به عبارت بهتر فاز چهارم کاهنده تعهدات برجامی كشورمان که در ذیل استراتژی مقاومت فعال در برابر آمریکا و تروئیكای اروپایی تعریف شده نسبت به اقدامات قبلی در این زمینه عینی‌تر، عملیاتی‌ و محکم‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: در گام های اول و دوم شاهد افزایش میزان ذخایر اورانیوم غنی شده در ایران بودیم و با افزایش درصد غنی سازی و در گام سوم هم در حوزه تحقیق و توسعه اقداماتی موثر انجام شد، مهم ترین موضوع گام چهارم مربوط به نیروگاه هسته ای فردو می‌شود که بحث کاملا مهمی بوده به خصوص برای تروئیكای اروپا و اعضای برجام و حتی سر موضوع فردو ما بخاطر داریم که دو تا سه بار مذاکرات متوقف شد و در سلسله مذاکراتی که منتهی به برجام شد خللی به وجود آمد.

كارشناس سیاست خارجی گفت: در هر حال طرف غربی اصرار ویژه‌ای بر موضوع تعطیلی مطلق فردو داشت که در نهایت طبق برجام در این نیروگاه هزار و ۴۴ سانتریفیوژ بدون تزریق گاز مستقرشد، اما اكنون که پروسه تزریق گاز به سانتریفیوژ‌ها رسما آغاز شده است ، این پیام آشکاری را به طرف مقابل مخابره می‌کند.

غفاری عنوان كرد: اقدام اخیر جمهوری اسلامی ایران رساندن این پیام است که كشورمان در راستای اتخاذ استراتژی مقاومت فعال کاملا جدی است و اساسا در این خصوص ایران به خطوط قرمزی که از سمت خصوصا سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه ترسیم می‌شود توجهی نمی‌کند.و تا زمانی که تعهدات طرف اروپایی در برجام به كشورمان تحمیل شود و آنها به تعهدات خودشان پایبند نباشند، این گام‌ها برداشته خواهد شد.

تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به تاثیر گام چهارم ایران در آینده روابط دیپلماتیك با طرف های اروپایی تصریح كرد: می توان گفت از لحاظ فنی همچنین راهبردی در هر دو جنبه گام چهارم برجامی که ایران برداشته از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اما در خصوص اینکه این مسئله چه تأثیری در مناسبات ما با کشور‌های اروپایی دارد، واقعیت امر این است که توپ در زمین بازیگران اروپایی است ، آن طور که مسلم است بعد از خروج دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از توافق هسته‌ای شاهد بودیم که مذاکرات پشت پرده سه دولت اروپایی دخیل در برجام با کاخ سفید کماکان ادامه داشته و این موضوع در قالب دیپلماسی پنهان پیگیری می‌شد كه خروجی این مذاکرات هم بدعهدی‌ اروپا بود.

او با اشاره به وضعیت اینستكس خاطر نشان كرد:درباره اینستکس و ماجرای راه اندازی مکانیزم مالی ویژه اروپا می توان گفت: در حال حاضر بازیگران اروپایی اصرار ویژه‌ای بر توقف جمهوری اسلامی ایران در برداشتن گام‌های کاهنده برجامی خود دارند تا بعد از آن میز مذاکرات را آنها به به اصطلاح بتوانند خود مدیریت كنند.

غفاری در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به مذاكرات جدید افزود: واقعیت امر این است که طبق مواضع اعلام شده از سوی جمهوری اسلامی ایران و رهبر انقلاب تا زمانی که طرف های اروپایی به برجام برنگردند و به تعبیری جبران مافات نکنند، عملا نمی توان مذاکرات جدیدی را با طرف های برجامی متصور شد.

كارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان كرد: اخیرا مشاهده کردیم که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه بدون اینکه اشاره‌ای به بدعهدی‌های کشور فرانسه و ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که گام چهارم ایران نشان دهنده این است که آنها قصد دارند از برجام خارج شوند. كه این اظهار نظر از سوی او را می توان آدرس غلطی دانست كه است که مقامات فرانسوی سعی در مخابره آن می‌کنند.

او ادامه داد: در همین رابطه دستگاه دیپلماسی كشورمان باید واقعیت رفتارهای اروپا را افشا كرده و افكار عمومی جهان را در این خصوص که اقدامات کاهنده برجامی ایران کنش نیست ، بلکه واکنشی است نسبت به بی تعهدی آمریکا و کشور‌های اروپایی،توجیه كند. چون طرف های اروپایی از یک سمت سعی می‌کنند بی تعهدی خودرا کتمان کنند و در مقابل واکنش و اقدام منطقی ایران را به مثابه یک کنش برجسته سازی کنند.

حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور صبح روز سه شنبه چهاردهم آبان ماه با حضور در کارخانه نوآوری آزادی اظهار کرد: کارخانه‌هایی که ما معمولا افتتاح می‌کنیم یا فولاد است یا مس و پتروشیمی و از این قبیل است، اما امروز وارد یک فاز نو و جدیدی شدیم. این کارخانه با همه کارخانه‌هایی که قبلا افتتاح می‌کردیم متفاوت است و این کارخانه، کارخانه نوآوری است. رئیس جمهور کشورمان گفت: امروز (سه شنبه)به سازمان انرژی اتمی دستور می‌دهم از فردا تزریق گاز به ۱۰۴۴ سانتریفیوژ در فردو آغاز شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی گام چهارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۳۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!

سید رضا اکرمی در گفتگو با رویداد ۲۴، تاکید می‌کند نباید از دولت توقع گره گشایی داشته باشیم. او همچنین معتقد است، تک‌تک اعضای خانواده باید به فکر کسب درآمد باشند.

بخش‌های مهم این گفتگو را در زیر می‌خوانید:

*همه می‌دانیم که گرانی وجود دارد و مردم مشکلات زیادی برای تامین هزینه‌های‌شان دارند. به همین دلیل در خانه و خانواده همه افراد باید کار کنند تا همه‌شان درآمدزا باشند. یعنی یک نفر نمی‌تواند مخارج خانواده را اداره کند.

*مساله مشکل‌ساز دیگر این است که امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است. خرج‌مان فقط صبحانه، نهار، شام، لباس و مسکن است. اما برج‌مان زیاد است که شامل موبایل، سفر و ... می‌شود. چون معیار‌ها و شرایط زندگی تغییر کرده است، مرد خانواده به تنهایی نمی‌تواند یک خانواده را اداره کند. اگر همه افراد خانواده به اندازه خودشان تلاش کنند، قطعاً می‌توانند خانه را اداره کنند.

*اینکه می‌گویند، کار نیست را قبول ندارم. کار را که از آسمان یا خارج نمی‌آورند و باید ایجاد کرد. هر کس که غیرت کاری دارد، امروز برای او کار هست. بیش از ۵ ملیون افغانی در این مملکت کار ساختمانی، کار سنگ‌بری، کار سرای‌داری می‌کنند؟ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای خودمان ایرانی کار نیست؟ کار هست و ما باید دنبالش برویم.

*ما از قدیم‌الایام مربایی را که می‌خوریم، بسته‌بندی و آماده نمی‌خریدیم. خانم‌های خانه دوزندگی بلدند، خیاطی بلدند، آرایشگاهی بلدند و اوقات فراوان هم دارد. پس اگر بتواند وقتش را خوب تنظیم کند، می‌تواند در کنار بچه‌داری به کار‌های دیگر هم برسد. خانم من هم ۷ بچه را بزرگ کرده است. هم درس داده و هم سخنرانی کرده و هم کار می‌کند.

*اینکه می‌گویند مستاجرین گرفتار هستند، باید همه ایران را در نظر بگیرید و فقط تهران را نبینید. همچنین سه‌چهارم مردم تهران خانه دارند و یک چهارم مستاجراند. پس برای یک چهارم قیصریه را آتش نزنید.

*درباره اینکه همه از دولت توقع دارند، می‌گویم دولت مسئول همه چیز نیست. اولا هر کسی مسئول کار خودش است و حق ندارد همه کار‌ها را گردن دولت بیاندازد. دولت باید حمایت و نظارت کند. بنا نیست همه کار‌ها را به دوش دولت بگذاریم و از او بخواهیم، سیر و پیاز ما را تهیه کند. ما در اقتصاد هم بخش خصوصی داریم و هم تعاونی داریم و آخرین بخش دولت است.

*اینکه می‌گویند، رفت و آمد در تهران مشکل است، دلیلی برای کار نکردن نیست. بنا نیست همه برای شاغل بودن از خانه بیرون بیایند. الان بسیاری از کار‌ها هستند که در درون خانه می‌توان انجام داد. در واقع حمل و نقل دو ساعته و سه ساعته روزانه برای موارد خاص است.

دیگر خبرها

  • یک گل خیلی بد و خیلی زیبا خوردیم
  • رویکرد منطقی، احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای است
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • عضو روحانیت مبارز: بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است
  • گروه‌بندی دور چهارم مرحله گروهی لیگ بسکتبال ملی ایران
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • سیدرضا اکرمی: امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است/ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی کار نیست؟
  • زاکانی به حواشی قرارداد چینی واکنش نشان داد/ شکایت می‌کنیم
  • چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی‌ها کار نیست؟!
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات