Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرچه عرصه بر ترامپ تنگ‌تر شود، دروغ‌های او شرورانه‌تر و خطرناک‌تر می‌شوند. او توطئه‌ها و نفرت را افزایش می‌دهد، حقایق اثبات‌شده را دروغ و دروغ‌ها را حقیقت می‌خواند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ استاد سیاستگذاری دانشگاه کالیفرنیا در وبلاگ خود نوشت، "مارک زاکربرگ" مؤسس و بنیانگذار فیس‌بوک گفت که تبلیغات سیاسی را حتی اگر دروغ باشند پخش خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"جک دورسی" مؤسس و مدیرعامل شبکه‌ اجتماعی توئیتر گفت که تمام تبلیغات سیاسی متوقف خواهد شد.

دورسی رویکرد صحیحی دارد،‌ اما بحث اینجاست که چه کسی مسئول محافظت از دموکراسی در برابر دروغ های بزرگ و خطرناک است؟

به گفته "رابرت ریچ"، دونالد ترامپ مانند نفس کشیدن دروغ می گوید. هرچه عرصه بر وی تنگ تر شود، دروغ های او شرورانه تر و خطرناک تر می شوند. او توطئه ها و نفرت را افزایش می دهد، حقایق اثبات شده را دروغ و دروغ ها را حقیقت می خواند.

برای یک دموکراسی، ارسال دروغ های بدون سانسور ترامپ توسط فیس‌بوک برای 45 درصد از آمریکایی ها که چشم به اخبار این شبکه اجتماعی دوخته اند به اندازه کافی دشوار است. توئیتر هر روز این دروغ ها را برای 68 میلیون کاربر ارسال می کند.

یکی از ویژگی های اصلی اینترنت، کاهش واسطه گری است. به عبارت ساده تر، فروشندگان بدون هیچ واسطه و دلالی به طور مستقیم با مشتریان در ارتباط هستند.

 

 

شرکت آمازون نیاز خرده فروشان و سرمایه گذاری آنلاین نیاز کارگزاران سهام را رفع می کنند. نمایندگی های مسافرتی و دلالان املاک منسوخ می شوند. مصرف کنندگان با فشار یک کلید تمام اطلاعات مورد نیاز خود را به دست می آورند.

اما دموکراسی را نمی توان بدون واسطه کرد. ما فقط خریدار و فروشنده نیستیم. ما شهروندانی هستیم که در راستای حق خودمختاری خود باید بدانیم که در اطراف مان چه می گذرد و مسئولیت آن را بر عهده بگیریم.

اگر ترامپ و حامیان وی دروغ های شرورانه و خطرناک بگویند، ما به واسطه های معتبری که در درک آنها به ما کمک می کنند نیاز داریم.

روزی وساطت بین قدرتمندان و مردم، کار اصلی ناشران و روزنامه نگاران و به عبارتی رسانه ها بود. این نقش چنان برای دموکراسی مهم و حیاتی بود که قانون اساسی ضمانت آزادی مطبوعات را در اولین اصلاحیه تضمین کرد.

با آن آزادی یک مسئولیت عمومی در برابر دروغ های قدرتمند پدید آمد، اما رسانه ها همیشه مطابق آن نیستند. ما در قرن 19 روزنامه نگاری زرد داشتیم و امروز از سوی رادیو، نشریه نشنال انکوایرر (National Enquirer) و شبکه خبری فاکس نیوز دچار شوک می شویم.

اما بیشتر ناشران و روزنامه نگاران آن وظیفه را به رسمیت شناخته اند. با تفکر در مورد اوراق پنتاگون (Pentagon Papers)، رسوایی واتِرگِیت (Watergate) و افشای پرداخت 400 میلیون دلاری ترامپ به اوکراین برای کمک امنیتی که از سوی "جو بایدِن" رقیب اصلی سیاسی او مورد بررسی قرار گرفت، به این موضوع پی می برید.

زاکربرگ و دورسی اصرار دارند که ناشر یا روزنامه نگار نیستند. آنها می گویند که فیس‌بوک و توئیتر فقط پلتفرم هایی هستند که همه چیز اعم از؛ حقایق، دروغ ها، توطئه ها و انتقام ها را بدون هیچ مسئولیت عمومی که بخشی از مطبوعات است، حمل می کنند.

آنها نمی توانند حاملان اصلی اخباری که اکثر آمریکایی ها بر آن تکیه می کنند باشند و هیچ مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارند.

تبلیغات، مسئله نیست. این مهم نیست که ترامپ برای انتشار تبلیغات نادرست درباره جو بایدن و پسر وی به فیس‌بوک و توئیتر پول می پردازد. یا اینکه ترامپ و حامیان وی همان دروغ های فیس‌بوک و توئیتر را به اشتراک می گذارند.

مشکل اینجاست که رئیس جمهور ما برای حفظ قدرت خود هر چیزی می گوید و دو موجود غول پیکر (فیس‌بوک و توئیتر) این دروغ ها را بی هیچ انتقادی مانند یک بلندگوی جهانی در آمریکا پخش می کنند.

ما تا روز انتخابات یا محکومیت ترامپ در استیضاح نمی توانیم کاری با او بکنیم. اما می توانیم علیه این دو قدرت حامی ترامپ اقدامی انجام دهیم. اگر آنها تمایلی به حفاظت از مردم در برابر دروغ های قدرتمند ندارند، پس نباید قدرت آنها را گسترش دهند.

دلیل این است که 45 درصد از آمریکایی ها به اخبار فیس‌بوک اعتماد دارند و توئیت های ترامپ به 68 میلیون رسیده، زیرا این پلتفرم ها انحصاری بوده و بر اطلاعات بازار تسلط دارند.

فیس‌بوک و توئیتر فقط شرکت کنندگان در بازار اطلاعات نیستند. آنها سریعا به بازار اطلاعات تبدیل می شوند. قانون ضد انحصار باید علیه این دو شبکه اجتماعی استفاده شده و آنها باید شکسته شوند.

بنابراین مردم به جای این 2 بلندگو که دروغ های ترامپ را پخش می کنند، منابع متنوعی از اطلاعات که برخی از دروغ ها را فاش خواهند کرد در اختیار خواهند داشت.

البته یک بازارِ اطلاعاتِ متنوع هیچ تعهدی در برابر ظلم ندارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۷۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا

محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در گفت وگویی با اشاره به‌دستاورد‌های سفر رئیس‌جمهور به پاکستان و سریلانکا تصریح کرد: سفر آیت الله رئیسی به سریلانکا و پاکستان در چهارچوب سیاست خارجی دولت و بر مفهوم همسایگی و همگرایی صورت گرفت.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور سفر آیت الله رئیسی به پاکستان را از منظر ارزش راهبردی سفر و دستاورد‌های ملموس آن حائز اهمیت عنوان کرد.

به گفته وی در این سفر در حوزه‌های کشاورزی، انرژی، تجارت و ترانزیت بین‌الملل توافقات اساسی انجام گرفته بدین معنا که دولت در نظر دارد در بحث کشاورزی کالا‌های اساسی مورد نظر خود را از کشور‌های دوست و همسایه وارد کند.

جمشیدی خاطر نشان کرد: پاکستان در حوزه گوشت، ذرت و کنجاله ظرفیت خوبی دارد و توافقات خوبی در این حوزه به دست آمده و قطعاً اثر ملموسی در تامین کالا‌های اساسی کشور و بهبود وضعیت معیشت جامعه خواهد داشت.

معاون سیاسی دفتر رییس جمهور تشریح کرد: در حوزه انرژی خط لوله صلح در مذاکرات خصوصی و گفتگو‌های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که طرف مقابل باید به تعهدات خود در این حوزه عمل نماید و این حقی است که متعلق به جمهوری اسلامی ایران است پاکستان پذیرفت که تعهدات خود در رابطه با خط لوله صلح را به صورت کامل اجرایی کند و این علی رغم فشار‌هایی است که از طرف آمریکا به این کشور وارد می‌شود.

جمشیدی یکی از مهمترین اهداف دولت سیزدهم را کاهش میزان تجارت غیر رسمی و تبدیل آن به تجارت رسمی دانست و گفت: این فواید بسیاری برای دو طرف و دو کشور دارد. توافق‌نامه‌های تجارت آزاد و کاهش هزینه‌های گمرکی و ایجاد مناطق آزاد تجاری در نزدیکی مرز از دیگر برنامه‌های این سفر بود.

به گفته معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور تجارت بین ایران و پاکستان که در حال حاضر حدود ۲ میلیارد دلار است و قرار است در گام اول به ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

جمشیدی با تاکید بر اینکه در حوزه ترانزیت پاکستان علاقه بسیاری برای پیوستن به کریدور شمال جنوب دارد، بیان کرد: حضرت آقا فرمودند که امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است افزایش تولید از طریق افزایش صادرات محقق می‌شود و این بدون یافتن بازار‌های جدید تجاری امکان‌پذیر نیست.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور هدف سفر آیت الله رئیسی به کشور‌های مختلف را بازاریابی جدید و تلاش برای افزایش صادرات کشور توصیف کرد وگفت: در دولت سیزدهم تلاش می‌کنیم که پارادایم جدیدی از قدرت اقتصادی کشور ارائه شود بدین معنا که جمهوری اسلامی کشوری نیست که محدود به خام‌فروشی باشد بلکه به دنبال صادرات کالا‌های دارای ارزش افزوده و فناورانه است.

وی بیان کرد: در حوزه سیاسی امنیتی هم مذاکرات بسیار مهمی انجام شد با مقامات مسئول پاکستان مذاکرات صریح، شفاف و سازنده‌ای داشتیم.

جمشیدی خاطر نشان کرد: عمده مسئله‌ای که مطرح شد و به توافق رسیدیم این بود که هماهنگی‌ها در حوزه دفاعی و امنیتی افزایش یابد و توافق در این زمینه صورت گرفت تا در حوزه‌های امنیتی از جمله مبارزه با تروریسم هماهنگی بیشتری داشته باشیم.

معاون سیاسی دفتر رییس جمهور با اشاره به رایزنی‌های فرهنگی در این سفر، تاکید کرد: بحث دیگر، حوزه فرهنگی است که آن هم اهمیت ویژه‌ای دارد پاکستان یک عقبه فرهنگی برای ایران محسوب می‌شود نفوذ زبان فارسی در آنجا بسیار زیاد است.

جمشیدی بیان کرد: اقبال لاهوری با چند هزار بیت شعر به زبان فارسی از محبوبیت بالایی در این کشور برخوردار است. اگر چند صد سال قبل مقامات ایران و پاکستان همدیگر را می‌دیدند و انگلیس نبود، به زبان فارسی مذاکره می‌کردند؛ با این ظرفیت جای پای ما در فرهنگ پاکستان وجود دارد.

به گفته وی سفر رئیس‌جمهور به شهر‌های لاهور و کراچی نشان دهنده عمق استراتژیک روابط ایران و پاکستان است.

جمشیدی خاطر نشان کرد: این سفر در شرایط خاصی بعد از ضربه تاریخی جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی انجام شد که استقبال گسترده دانشگاهیان و جامعه پاکستان را در پی داشت آمریکا نسبت به این سفر موضع گرفت و اساسا از تحرکات جمهوری اسلامی در موضوعات منطقه‌ای و بین لمللی نگران است.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: جالب اینکه سپاه صحابه از گروه‌های تروریستی فعال در پاکستان هم از سفر رئیس جمهور به این کشور ابراز نگرانی کرده بودند که چرا اینقدر ایران نفوذ دارد همگرایی آمریکا و سپاه صحابه معنی خاصی دارد.

جمشیدی در پایان تاکید کرد: سریلانکا یک کشور راهبردی است، در روابط مان به کوچکی و بزرگی کشور‌ها توجه نمی‌کنیم به همه کشور‌ها توجه می‌کنیم. سریلانکا در ترانزیت دریایی جایگاه ویژه‌ای دارد و ایران حتی در قبل از انقلاب هم به این کشور توجه خاص داشته است. به دنبال این هستیم که تجارت و توسعه روابط اقتصادی را با این کشور دنبال کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید/ قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • اردوغان: ارائه اطلاعات پایگاه کورجیک به اسرائیل دروغ است
  • ایران تنها کشوری است که با تمام قدرت علیه اسرائیل ایستاده است
  • تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • دروغ بایدن: راننده ۱۸ چرخ بودم!
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام