Web Analytics Made Easy - Statcounter

زایشگاه‌های تهران در 98/8/8 خیلی شلوع بودند، به‌طوری که جا برای سوزن انداختن نبود. دکترها، ماماها و پرستارها از نیمه شب هشتم آبان در بخش زایمان مشغول جراحی‌هایی بودند که مادران آن‌ها اصرار داشتند فرزندشان در یک تاریخ رند به دنیا بیایند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ متاسفانه مد «لاکچری بازی» با تاریخ تولد نوزاد چند سالی است که باب شده و فقط مربوط به تاریخ تولد رُند نیست، بسیاری از والدین را دیده‌ایم که افتخار می‌کنند نوزادشان در روز تولد مادر یا پدر یا سالگرد ازدواج آن‌ها متولد شده و با افتخار این جملات را بیان می‌کنند که «فرزندم در روز تولد مادرش به دنیا آمده است»، «فرزندم در 97/7/7 به دنیا آمده و حتی تاریخ تولدش خاص است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب بیمارستان‌ها و زایشگاه‌های تهران در 98/8/8 خیلی شلوع بودند، به‌طوری که جا برای سوزن انداختن نبود. دکترها، ماماها و پرستارها از نیمه شب هشتم آبان در بخش زایمان مشغول جراحی‌هایی بودند که مادران آن‌ها اصرار  داشتند فرزندشان در یک تاریخ رند به دنیا بیایند.

بعلاوه آن‌طور که کادر‌های درمانی ادعا می‌کنند، بیمارستان‌های خصوصی در این روز تخت کم آوردند تا جایی که تخت مراقبت‌های ویژه‌شان پر شد، آمبولانس‌هایشان آماده برای اعزام‌های فوری بودند که اگر خدای ناکرده جان مادر یا نوزادی به خطر افتاد سریع به بیمارستان دیگری منتقل کنند.

در هفته‌ای که گذشت، خبرگزاری برنا با رئیس انجمن علمی مامایی ایران و یک جامعه‌شناس در این خصوص گفت‌و‌گو کرد که بخش‌هایی از آن را در ادامه می خوانید.

رئیس انجمن علمی مامایی ایران:

زایمان‌های رُند و خطر افزایش ابتلا به اتیسم در نوزادان/ زایمان زودهنگام، زندگی داخل رحمی را از بچه می‌گیرد

ناهید خداکرمی با بیان اینکه زایمان‌های انتخابی که علائم زایمان در آن‌ها وجود ندارد، نوعی خشونت علیه کودکان است، توضیح داد: اگر نوزاد 38 یا 40 هفته را به شکل کامل گذرانده باشد اما علائم زایمان در مادر وجود نداشته باشد و به خواست خود او مبادرت به زایمان شود، بخشی از زندگی داخل رحمی را از بچه گرفته و از تکاملش محروم شده است.

او با اشاره به اینکه مشکل اصلی ما عوارض دراز مدت در چنین زایمان‌هایی است، گفت: این نکته مهجور مانده و خانواده درک نمی‌کند و مردم نیز متوجه آن نیستند. این درحالی است که کودکانی که در زایمان زودهنگام به دنیا می‌آیند 20 درصد بیشتر از سایرین، مستعد بیماری‌های دیابت هستند. همچنین 50 درصد بیش‌تر از سایرین به آسم و آلرژی مبتلا می‌شوند. بعلاوه چاقی، کم خونی، اوتیسم، بیش فعالی و حتی اسکیزوفرنی نیز از مواردی است که در نوزادان زایمان زودرس دیده شده است.

یک جامعه شناس:

شهرت‌طلبی و سهم‌خواهی دو دلیل عمده زایمان‌های لاکچری/ نیاز به فرهنگ سازی داریم

امان‌الله قرایی‌مقدم در خصوص زایمان‌های لاکچری در تاریخ های خاص با بیان اینکه شهرت‌طلبی و سهم‌خواهی از جمله عواملی است که مادران را ترغیب به چنین زایمان‌هایی می‌کند، گفت: عموما قصد این مادران ایجاد اسم و رسم های توخالی برای فرزندان‌شان است.

او ادامه داد: متاسفانه مادران با چنین زایمان های خارج از موعدی نه تنها به سلامتی خود بلکه به سلامتی فرزندشان نیز آسیب وارد می‌کنند. بنابراین این شکل از وجه خواهی و عقده حقارت باید اصلاح شود.

این جامعه‌شناس، فرهنگ‌سازی را تنها روش از میان برداشتن چنین زایمان‌هایی عنوان کرد و افزود: متاسفانه درد کنونی جامعه ما عدم فرهنگ‌سازی است. در این مورد نیز نمی‌توان به اجبار متوصل شد چراکه هر مادری حق دارد به شیوه‌ای که می‌خواهد کودکش را به دنیا بیاورد و در این مورد به خصوص قانون نمی‌تواند ورود کند.

بیشتر بخوانید: شهرت‌طلبی و سهم‌خواهی دو دلیل عمده زایمان‌های لاکچری/ نیاز به فرهنگ سازی داریم ایجاد دانشگاه صنعتی در استان اردبیل ضروری است

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه جراحی خانواده زایمان فرهنگ سازی خبرگزاری برنا ناهید خداکرمی زایمان رند زایمان لاکچری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۸۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»

سومین رویداد «هم مسیر اتیسم» با مشارکت وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و انجمن اتیسم ایران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته رویداد «هم‌مسیر اتیسم» در تهران و همچنین رشت و بندر ماهشهر با حضور بیش از 1500 نفر در رویداد هم‌مسیر اتیسم شرکت کردند. در این رویداد گروه‌های مختلف جامعه در حرکتی نمادین،  با بزرگسالان اتیسم و خانواده‌هایشان هم قدم شده تا اتیسم را بیشتر شناخته و متعهد شوند تا آن را به دیگران نیز معرفی کنند.

خانواده‌های اتیسم با سپری کردن سال‌ها سختی و مشقت در کنار فرزند خود با این اختلال دست و پنجه نرم می‌کنند و خستگی‌ناپذیر در این مسیر گام برمی‌دارند، بی‌آنکه مدال یا خط پایانی در

کار باشد. مادری ناراحتی و اضطراب خود را از بزرگ شدن فرزندش با آینده‌ای که سراسر ابهام است، بیان می کند و پدری که تنها تمامی بار زندگی را کنار دو فرزند اتیسم بدون مادر به دوش می‌کشد؛ لازم است در جامعه‌ای آگاه زندگی کنند تا نگاه‌های خیره، تذکرها و... دردی بزرگ‌تر نشود.

اتیسم اختلال پیچیده‌ای است که تشخیص آن با مشاهده فرد امکان‌پذیر نیست. این اختلال باعث می‌شود تا فرد نتواند با خود و دیگران ارتباط برقرار کند و به‌طور کلی دنیای متفاوتی داشته باشد. به همین علت، ممکن است بسیاری در جامعه، برخورد مناسبی با این افراد دارای اتیسم نداشته باشند. این اختلال تا آخر عمر با افراد می‌ماند و در بزرگسالی، وضعیت برای این افراد سخت‌تر هم می‌شود.

سعیده صالح غفاری، مدیرعامل انجمن اتیسم ایران با اشاره به این موضوع که رویداد هم مسیر اعلام درخواست توجه جدی حاکمیت و جامعه به طیف اختلال اتیسم است، گفت: امروز هم قسم می‌شویم  که سال 1403، سالی برای توجه جدی و هم خواهی تمامی دستگاه‌ها برای بزرگسالان اتیسم و خانواده‌ها باشد. خانواده‌های اتیسم با حضور موثر می‌توانند آگاهی مردم را بیش از گذشته افزایش داده و بستر مناسبی برای دیده شدن مطالبات باشند.

وی در ادامه به بیان مشکلات افراد بزرگسال دارای اتیسم پرداخت و گفت: بزرگسالان اتیسم نیاز دارند تمامی حقوقی که یک شهروند بهره‌مند است را دارا باشند. حقوق شهری و شهروندی، بهداشت و درمان،  ورزش و تفریح و مهارت و اشتغال و نهایتا نگهداری موقت و شبانه روزی این افراد نیازمند فضایی هستند که حس کنند آن فضا برای آن‌هاست و نگاه خیره‌ای آن‌ها را دنبال نمی‌کند. متاسفانه هنوز هیچ متولی برای رسیدگی به نیازهای بزرگسالان اتیسم وجود ندارد. از ریاست محترم جمهور قول گرفتیم تا صدای خانواده‌های اتیسم شنیده شود.

مدیرعامل انجمن اتیسم گفت: ما برای تدوین برنامه ملی اتیسم جلسات مکرر داشتیم تا همه ارگان‌های ذیربط وظایف خود را در قبال اتیسم بشناسند.

مدیرعامل انجمن اتیسم ایران در پایان از تمامی حامیان اتیسم و رویداد هم‌مسیر تشکر و ابراز امیدواری کرد که آینده روشنی در انتظار اتیسم خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • قتل دختر اصفهانی مبتلا به اتیسم به دست مادرش
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • روز خاص ورزش با رویداد هم‌مسیر اتیسم(عکس)
  • دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم در تهران، رشت و ماهشهر
  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم به میزبانی ۳ شهر
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت