Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@04:43:47 GMT

ابداع فلزی که تحت هر شرایطی روی آب شناور می‌ماند

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۳۱۷۹۸

ابداع فلزی که تحت هر شرایطی روی آب شناور می‌ماند

‍‍‍‍‍‍

دریافت 10 MB

به گزارش پایگاه اینترنتی «BGR»، کشتی‌ها و قایق‌ها را از جنس فلز می‌سازیم زیرا محکم و بادوام است و عمر طولانی‌تری دارد اما وزن فلز بالاست و اگر سانحه‌ای رخ دهد، هیچ چیز نمی‌تواند مانع از غرق و فرورفتن این کشتی و قایق‌ها به درون آب شود.

حال محققان دانشگاه روچستر راهکاری بالقوه برای این مشکل پیدا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محققان فلزی ابداع کرده‌اند که به شدت آبگریز است و تحت هر شرایطی بر روی سطح آب شناور باقی می‌ماند. سازندگان این فلز معتقدند ابداع آن‌ها صنعت طراحی کشتی را متحول کرده و به ساخت قایق‌هایی که غرق نمی‌شوند، منجر خواهد شد.

راز شناور ماندن این فلز بر سطح آب در الگوی خاصی که با لیزر بر روی سطح آن حک شده نهفته شده است. این الگو با به دام انداختن هوا آب را دفع کرده و از تماس مستقیم آن با سطح فلز جلوگیری می‌کند. به گفته تیم سازنده، این تکنیک حکاکی «سوپرهیدروفوبیک» یا فوق آبگریز از فرآیندهای جاری در جهان طبیعت الهام گرفته شده است. بدن مورچه‌های آتشین آبگریز است و عنکبوت‌هایی که زیر آب تار می‌تنند از بدن خود برای به دام انداختن هوا و حمل آن به زیر سطح آب استفاده می‌کنند. به نوشته مولفان این پژوهش، «نکته کلیدی این است که سطوح چندوجهی سوپرهیدروفوبیک می‌توانند حجم زیادی از هوا را به دام بیندازند. امری که به احتمال استفاده از سطوح سوپرهیدروفوبیک برای ساخت دستگاه‌های شناور اشاره می‌کند.»

برای نمایش رفتار متفاوت این نوع از فلز، پژوهشگران با استفاده از دو صفحه فلزی ظاهرا مشابه، آزمایشی را انجام دادند. یکی از این صفحات از جنس فلز معمولی بود در حالی که در صفحه دیگر از تکنیک حکاکی ویژه با لیزر استفاده شده بود. نتیجه این آزمایش نشان داد صفحه فلزی سوپرهیدروفوبیک حتی زمانی که به اعماق آب فشار داده می‌شود، باز هم بر روی آب شناور می‌ماند و به اصطلاح غرق نمی‌شود.

آن چه بیش از هر چیز این کشف را کاربردی می‌کند آن است که این فلز خصلت آبگریزی خود را حتی در صورت آسیب نیز حفظ می‌کند. محققان چندین سوراخ بر روی صفحه سوپرهیدروفوبیک ایجاد کردند و ثابت کردند که این فلز حتی در صورت از دست دادن یکپارچگی ساختاری خود همچنان بر سطح آب شناور می‌ماند. ویژگی مذکور این نوع فلز را به گزینه مناسبی برای ساخت کشتی و قایق‌هایی که تحت هیچ شرایطی غرق نخواهند شد، تبدیل می‌کند.

گزارش کامل این مطالعه در مجله ACS Applied Materialsand Interfaces منتشر شده است.

برچسب‌ها صنعت کشتی سازی دانشگاه روچستر خاصیت آبگریزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صنعت کشتی سازی صنعت کشتی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۱۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به ساخت نرم افزار شبیه ساز هدایت نرم افزاری شناور توسط فناوران این شرکت گفت: این سامانه به منظور آموزش و تمرین در هدایت شناور‌ها طراحی و ساخته شده است. از آنجا که آموزش هدایت این شناور‌ها در محیط واقعی بسیار پرهزینه است این سامانه به کاربران کمک می‌کند تا در محیط شبیه سازی شده بسیار واقعی شناور را هدایت کند.

فرهاد فتوره چی افزود: در این نرم‌افزار عوامل فیزیکی مؤثر تا حد بالایی مد نظر بوده است و کاربران به حس درستی از آنچه در عمل با آن مواجهند، دست می‌یابند، این موضوع را چندین قایقران حرفه‌ای تأیید کرده اند.
فرهاد فتوره چی افزود: این سامانه همچنین دارای سه گزینه دید از ساحل، دید از روی شناور و دید از بالاست که هر سه همزمان قابل نمایش است. تدوین نرم افزار این سامانه از روی معادلات حرکت شناور که قبلاً در این شرکت طی سال‌ها مطالعه و آزمون به دست آمده، انجام شده است.

وی فهم الکترونیک از دوربین ضدانفجار را به عنوان یکی دیگر از محصولات شرکت نام برد و گفت: این شرکت دوربین‌های ضدانفجاری متنوعی برای موارد صنعتی ودفاعی ساخته که مشخصات فنی محصولات مطابق با نیاز مشتری طراحی و یا تغییر پیدا کرده است.

این فعال فناور اضافه کرد: بدنه این محصول از جنس استیل و آلومینیوم دریایی و کاملاً ضدآب است به طوری که باعث شده است که مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و شکستگی داشته و قابل نصب بر روی ادوات دفاعی نیز باشد.

این مدیر دانش بنیان با اشاره به ساخت پایه‌های پایدار و شبیه ساز نوسانات دریایی در این شرکت گفت: شبیه سازی نوسانات حرکتی مانند خودرو و شناور و هواپیما با تاکید بر نوسانات دریا از اهداف ساخت این محصول است. راستی آزمایی حسگر‌های دینامیکی و استاتیکی و ادوات بازی‌های رایانه‌ای و تجهیزات بازی‌های مکانیکی از دیگر موارد استفاده این شبیه ساز به شمار می‌رود.

بیشترین فعالیت این شرکت دانش بنیان در دو زمینه محصولات دانش بنیان و دیگری ارائه راه حل‌های فناورانه و دانش بنیان برای حل مسائل صنایع بالاخص صنعت دریایی است.

این فعال فناور ادامه داد: این شرکت در زمینه الکترونیک دریایی، تولید کننده انواع نمایشگر دید در روز، دوربین ضدانفجار، موتور ژنراتور، پایه‌های شبیه ساز امواج دریا، رایانه استاندارد دریایی، آنتن بیسیم و پردازش تصویر فعالیت می‌کند.

دیگر خبرها

  • بودجه فعلی ساری جوابگوی جمعیت شناور آن نیست
  • استقرار شناور یدک‌کش بُرنا در حوضچه بندر جاسک
  • کاربرد های پمپ آب
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • الحاق یک فروند شناور آتشخوار به ناوگان بندرجاسک
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!
  • ۳ شناور حامل کالای قاچاق در آب‌های استان بوشهر توقیف شد
  • توقیف ۳ شناور با ۱۱ میلیارد تومان قاچاق در بوشهر