Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک»؛ همیشه در گذشته، دو انتخابات و دو جناح سیاسی در کشور وجود داشت که طرفداران آن جناح‌ها به لیست و افراد وابسته به این گروه‌ها رأی می‌دادند و اگر افرادی هم بودند که طرفدار هیچ یک از این جناح‌ها نبودند، بسته به شرایط موجود و تمایل به بهبود اوضاع، به جناحی که به افکار آن‌ها نزدیک بود، رأی می‌دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این دوره، اوضاع قدری متفاوت‌تر شده و واقعیت این است که بر اثر تحولات رخ داده در دو سال گذشته و همین‌ طور کارنامه به جای مانده از عملکرد ضعیف مجلس و دولت مورد حمایت جریان اصلاح‌طلب، حالا دیگر بدنه اجتماعی سابقاً حامی این جریان سیاسی با طرح‌های گذشته ـ که نتیجه‌ای مشابه به همراه خواهند داشت ـ همراهی نمی‌کند.

شاید به همین دلیل هم باشد که شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، طرح تازه‌ای روی میز قرار داده؛ طرحی که البته هنوز جزییات آن مطرح نشده و با اما و اگر‌های بسیاری روبه روست؛ طرحی که ممکن است با اجرا شدن آن، بسیاری از کسانی که امروز نماینده مجلس هستند در لیست نباشند و حتی سرلیست جریان نیز از آن حذف شود. هرچند سایه نظارت همیشه بالای سر این جریان خواهد بود و این جناح تا لحظه ورود به مجلس و حتی بعد از آن باید حواسش به شورای نگهبان باشد.

عبدالرضا هاشم زایی، عضو فراکسیون امید در گفت‌وگو با تابناک اظهار داشت: صحبت‌هایی که در خصوص انتخابات می‌شود، بیشتر اظهارنظر‌های شخصی است و هنوز تصمیم جدی در خصوص نحوه حضور در انتخابات و چگونگی آن گرفته نشده است.

وی در خصوص حضور عارف در سرلیست گفت: فراکسیون امید در تنظیم لیست‌ها تأثیرگذار نیست و تشکلی درون مجلس است؛ هرچند افرادی از این فراکسیون، عضو شورای عالی اصلاحات هستند و اینکه چه کسانی قرار است در انتخابات باشند، باید در جلسات مختلف درباره آن تصمیم گیری کرد.

وی در خصوص احتمال ائتلاف و استفاده از یار کمکی نیز گفت: من از ابتدا با این روش مخالف بودم. اعتقاد من این است، هر حزب و گروه سیاسی بعد از انتخابات باید با هم ائتلاف کنند. ائتلاف قبل از انتخابات، معنی ندارد و اگر قرار است در انتخابات شرکت کنیم، باید با پرچم خودمان وارد شویم.

وی در ادامه افزود: حتی اگر اصلاح طلبان نتوانستند در شهری مثل تهران، روی تمام ۳۰ نفر به تفاهم برسند، باز هم باید مستقل وارد انتخابات شوند. به نظر من، ما باید با کسانی که حتی در اصول پایه هم با آنان مشکل داریم ـ صرفا به خاطر پیروزی در انتخابات ـ وارد ائتلاف شویم.

وی گفت: اصلاح طلبان از مجلس چهارم به بعد دچار مشکلات زیادی شدند. تا پیش از آن، شورای نگهبان وظیفه نظارتی بر عهده داشت؛ به عبارت دیگر، اگر کاندیدایی در هیأت‌های اجرایی صلاحیتش رد می‌شد، برای آنکه دولت‌ها اعمال نفوذ نکنند، شورای نگهبان وارد می‌شد و احقاق حق می‌کرد.

هاشم زایی در ادامه یادآور شد: البته نظارت همیشه بود و حتی در مجلس اول هم که هیچ یک از این سیستم‌ها وجود نداشت، باز هم نظارت وجود داشت؛ اما نظارت به مفهوم دخالت وجود نداشت. از مجلس چهارم این سیستم عوض شد و شورای نگهبان با تفسیری که از قانون اساسی داشت، وضعیت را تغییر داد و همین باعث شد تا جناح چپ دیگر در هیچ دوره‌ای نتواند از ظرفیت کامل خود استفاده نماید. خلاصه آنکه نمی‌توان از قبل روی افراد حساب کرد؛ بنابراین، لیست‌ها همیشه در دقیقه نود بسته شده است، به همین جهت نمی‌توانیم قاطع شایسته سالاری را در انتخاب افراد اعمال کنیم.

وی در پایان گفت: اگر نظارت به این شکل وجود نداشت و افراد با گرایش‌های مختلف ـ البته به جز کسانی که وابسته به منافقین و یا گروهک‌ها و سرویس‌های جاسوسی دیگر هستند ـ می‌توانستند در انتخابات شرکت کنند، از این لیست ۳۰ نفره تهران حداکثر ۱۰ نفر را برای لیست انتخاب می‌کردم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سانتریفیوژ IR 6 مهدی خدابخشی ورنکش ورزقان زلزله ترکمانچای بوریس جانسون هشترود بهروز کمالوندی انتخابات مجلس شورای عالی اصلاحات سانتریفیوژ IR 6 مهدی خدابخشی ورنکش ورزقان زلزله ترکمانچای بوریس جانسون هشترود بهروز کمالوندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۱۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش گرایش مردم به لیست‌ها در دور دوم انتخابات مجلس

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: به نظر می‌رسد مردم با توجه به اینکه در دور قبل به لیست‌ها توجه چندانی نداشتند و کاندیدای‌های خود را فارق از فهرست‌ها انتخابات کردند، در مرحله دوم به دلیل اینکه فرصت کمتری برای بررسی و شناسایی وجود دارد، گرایش و توجه بیشتری به لیست‌ها داشته باشند.

حمیدرضا ترقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به آرایس سیاسی فهرست‌ها در مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: به طور طبیعی و طبق تجربیات گذشته میزان مشارکت در دور دوم انتخابات کمی کاهش پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ۴۵ نماینده باقی مانده منتخب در این مرحله از انتخابات، می‌توانند نقش تعیین کننده‌ای در سرنوشت مجلس داشته باشند، اذعان کرد: در این میان به طور ویژه نمایندگان تهران نقش موثرتری خواهند داشت و امیدواریم مردم با توجه به شرایط سخت اقتصادی از تأثیر مجلس در سفره، معیشت و شرایط اقتصادی آگاهی داشته باشند و با مشارکت خوب خود مجلسی قوی را تشکیل دهند که هم به مشکلات و مسائل اجتماعی و هم به مسائل اقتصادی مردم نظر مطلوب‌تری داشته باشد.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: در مجموع میزان مشارکت به حد دوره اول نخواهد رسید اما در حد قابل قبولی خواهد بود که بتواند مجلس را کامل کند و برآیند فراگیر برای تأثیرگذاری بر نظام قانونگذاری کشور باشد.

وی در ادامه به فهرست‌های ارائه شده اشاره کرد و افزود: عمده نامزدهای باقی مانده مربوط به سه ائتلاف شورای ائتلاف، شورای وحدت و امنا هستند و در این بین حزب موتلفه اسلامی هم به صورت مستقل فهرست انتخاباتی ارائه می‌دهد که البته مشترکاتی با شورای ائتلاف، شورای وحدت و امنا دارد.

ترقی ادامه داد: در مجموع به نظر می‌رسد مردم با توجه به اینکه در دور قبل به لیست‌ها توجه چندانی نداشتند اما احتمالاً در مرحله دوم به دلیل اینکه فرصت کمتری برای بررسی و شناسایی وجود دارد، گرایش به لیست‌ها تا حدودی بیشتر خواهد شد.

وی اضافه کرد: همچنین به نظر می‌رسد رقابت در این مرحله بیشتر در درون جریان اصولگرایی و انقلابی صورت گیرد؛ هر چند نتیجه انتخابات این مرحله هر چه که باشد غالب نمایندگان از طیف جریانات اصولگرایی در مجلس خواهند بود.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به اختلاف سلایق جریان‌های اصولگرایی یادآور شد: منشأ بخشی از اختلافات روش اولویت بندی مسائل در مدیریت مجلس است که شاهد بودیم؛ اگر بتوانیم چنین مواردی را به حداقل برسانیم و اولین‌های مقام معظم رهبری را ملاک بررسی‌های مجلس قرار دهیم، اختلاف نظرها به طور طبیعی برطرف می‌شود.

وی با بیان اینکه تأکیدات مقام معظم رهبری بر حفظ وحدت و پرهیز از رفتارهای غیراخلاقی موجب می‌شود زمینه وحدت و انسجام در مجلس افزایش پیدا کند، خاطر نشان کرد: مهمترین مسئله پس از ورود نمایندگان جدید به مجلس، انتخاب هیئت رئیسه است که اگر از آن عبور کنیم وحدت و انسجام به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد.

کد خبر 750582

دیگر خبرها

  • فهرست کامل کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات منتشر شد
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • رونمایی از لیست‌های انتخابات؛ آمادگی برای انتخابات الکترونیک
  • رونمایی از لیست‌های انتخاباتی/ آمادگی برای انتخابات الکترونیک
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران
  • لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • افزایش گرایش مردم به لیست‌ها در دور دوم انتخابات مجلس
  • لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس اعلام شد