Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کیسان روئینیان پیش از ظهر امروز شنبه در نشست شورای حفاظت منابع آب در سالن جلسات فرمانداری، اظهار کرد: در سال ۱۳۸۶ به خاطر خشک‌سالی و نبود امکان تأمین آب برای کشت تابستانه با دستور استانداری،‌ تعدادی چاه خشک‌سالی در شهرهای مختلف استان از جمله دزفول حفر شد.

وی افزود: مجوز حفر این چاه های موقت خشک‌سالی به صورت قرارداد یک‌ساله در اختیار کشاورزانی قرار گرفت که دارای کشت آبی بودند و کشاورزان بر اساس این قراردادها متعهد شده بودند که پس از رفع خشک‌سالی، در تاریخ ۳۰ آبان سال ۸۷ این چاه ها را پر کنند؛ اما با گذشت چند سال از اتمام اعتبار این چاه ها، تاکنون این امر هم عملی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر امور آب شمال غرب خوزستان تعداد چاه های خشک‌سالی در شهرستان دزفول را ۴۵۰ مورد در داخل و خارج حوزه شبکه آبیاری برشمرد و عنوان کرد: از نظر وزارت نیرو این چاه ها غیر قانونی و حفر آنها نیز غیراصولی و بی معنی بوده است و در حال حاضر نیز این وزارتخانه دستگاه های متولی را مکلف به پلمب و یا پر کردن این چاه ها کرده است تا دیگر قابلیت استفاده نداشته باشند؛ چون با وجود اینکه در شرایط ترسالی قرار داریم و کشاورزان از حقوق آبی خود بهره مند می شوند اما همچنان به صورت غیرقانونی از این چاه ها نیز استفاده می کنند.

روئینیان با تأکید بر لزوم بلااستفاده شدن این چاه ها در راستای عمل به قانون و جلوگیری از مصرف غیرقانونی و غیراصولی منابع آب، تصریح کرد: از آنجایی که برای حفر این چاه ها هزینه شده و در صورت وقوع خشک‌سالی در سال های آینده استفاده مجدد از این چاه ها نیاز می شود؛ بنابراین لازم است به جای پر شدن، این چاه ها پلمب و بلااستفاده شوند.

برداشت سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی 

وی در ادامه میزان تخلیه و برداشت سالانه منابع آب زیرزمینی در شهرستان دزفول را ۳۵۰ میلیون مترمکعب برشمرد و گفت: میزان مصرف حوزه کشاورزی دزفول از منابع آب زیرزمینی در طول سال، ۲۷۰ میلیون مترمکعب، در حوزه صنعت ۴۲ میلیون مترمکعب، در حوزه شرب و بهداشت ۲۷ میلیون مترمکعب و در حوزه فضای سبز و باغچه ها ۱۱ میلیون مترمکعب است.

مدیر امور آب شمال غرب خوزستان همچنین حجم سد دز را ۲.۷ میلیارد اعلام کرد و افزود: امروز دبی ورودی سد دز ۶۵ مترمکعب برثانیه، دبی خروجی سد ۲۶۸ مترمکعب بر ثانیه، تراز سطح آب ۳۲۲/۹۷ متر و حجم مخزن سد دز  نیز ۱۲۴۲ میلیون مترمکعب است؛ ضمن اینکه در صورت بارندگی های زیاد، نگرانی برای طغیان رودخانه وجود ندارد.

روئینیان در خصوص افزایش حفر چاه در باغ ویلاهای دزفول نیز گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده تاکنون وجود ۱۳۰۰ حلقه چاه در باغ ویلاهای شهرستان شناسایی شده که لازم است هرچه زودتر وضعیت این چاه ها از سوی دستگاه های متولی تعیین تکلیف شود تا امور آب در راستای ساماندهی آنها اقدام کند. 

وی یادآور شد: قانون‌گذار اعلام کرده که اگر تغییر کاربری این باغ ها توسط دستگاه های ذی‌ربط همچون جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی تائید شود، سازمان امور آب در راستای توجه به حوزه گردشگری توافق نامه ای برای ادامه فعالیت این چاه ها به عمل خواهد آورد اما در صورتی که این روند قانونی طی نشود، این چاه های باغچه ای غیرقانونی تلقی شده و باید هرچه زودتر ساماندهی شوند.

وی در پایان عنوان کرد: تعهدی که وزارت نیرو برای پرکردن چاه های غیرمجاز برای شهرستان دزفول در سال ۹۸ در نظر گرفته ۲۰ حلقه چاه است که تاکنون ۹ چاه غیرمجاز که به طور عمده در اراضی کشاورزی حفر شده بودند، پر و مسلوب المنفعه شده اند.

کد خبر 4767110

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرستان دزفول چاههای غیرمجاز منابع آبی سازمان آب و برق خوزستان یوم الله 13 آبان بوشهر راهپيمايي 13 آبان زلزله ایلام شهرکرد گرگان پدافند غیرعامل تئاتر کودک و نوجوان خطبه های نماز جمعه بیرجند شیراز قزوین مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۱۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات لازم برای خروج اتباع غیرمجاز استان تهران از کشور در حال انجام است

عصر سه شنبه در اولین جلسه شورای اداری ۱۴۰۳ با اشاره به عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: تغییر مواضع کشور‌ها پس از این اقدام سلحشورانه سپاه پاسداران نشان از عزت و اقتدار کشور ما است، در این عرصه با این دست برتر باید با برنامه ریزی صحیح از فرصت‌ها استفاده کنیم. 

استاندار تهران با بیان اینکه شهر و استان تهران با ویژگی‌های خاص خود مظلوم است، گفت: از نمایندگان مجلس می‌خواهیم که نسبت به اوضاع این شهر و استان همت کافی را داشته باشند، چرا که شان تهران این نیست که در جایگاه ۳۱ بودجه کشور و رشد ۴ درصد قرار بگیرد. 

وی گفت: بودجه تهران از آخرین استان یعنی اصفهان، ۲۷ رتبه پایین‌تر است که رشد در این امر جنب‌وجوش، برنامه و رعایت چارچوب‌ها و اصول را برای تغییر وضعیت می‌طلبد و اگر این کار صورت نپذیرد این مظلومیت باقی می‌ماند، ما اراده نکردیم ولی جمعیت ناسازگاری که نقش مصرف‌کننده دارند، علی‌رغم اینکه یک چهارم تولید، ۵۲ درصد سهم مالیاتی کشور و ۵۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه استان تهران است، با ظرفیت اقتصادی‌مان فاصله زیادی داریم. 

فخاری با انتقاد از ضعف شدید در جریان برنامه ریزی استان گفت: هیچ سازمان و دستگاهی در استان تهران برای ۱۴۰۳ نباید بدون برنامه باشد و باید نظام بودجه‌بندی و اولویت‌های آن مشخص باشند. 

وی با تاکید بر اینکه جهت‌گیری‌های ما باید برای یک برنامه پنج ساله در دستور کار قرار بگیرد، افزود: تدبیر از وحدت نظر‌ها بیرون می‌آید، ما باید بتوانیم در جهت‌گیری‌های استان با اهداف مشخص قدم برداریم، اگر در نظر وحدت داشته باشیم در عمل نیز وحدت خواهیم داشت. 

استاندار تهران به مسوولان‌استان توصیه کرد با هادیان جامعه، خصوصاً ائمه جمعه همکاری و‌تعامل داشته باشند. 

وی برگزاری انتخابات اسفند ماه را فارغ از هرگونه مشکل و حاشیه، بسیار مطلوب عنوان کرد و گفت: قدردان همه عزیزانی که در انتخابات تلاش کردند هستیم، شما توانستید تلاش دشمن را خنثی کنید. 

فخاری با بیان اینکه همه باید کمک کنند تا در ۲۱ اردیبهشت‌ماه نیز در چنین جایگاهی بمانیم و ادامه دهیم، گفت: ما باید برای انتخابات سال آینده از الان تلاش کنیم و جهت‌گیری‌های ما جهت‌گیری‌های مشخصی باشد. 

وی مشارکت و جامعیت را عامل قدرت ملی خواند و افزود: امینت یک امر نادیدنی، اما قابل حس است، به لطف خدا متولیان امر به زیبایی عمل کرده و صحنه‌های زیادی را برای رقابت ایجاد کردند. 

استاندار تهران اظهار کرد: بزرگترین آفتی که ما با آن مواجه هستیم عدم توجه به فرآیندها، خروجی‌ها و نتیجه‌گیری‌ها است. 

فخاری گفت: ضروری است که مدیریت برنامه و بودجه در حوزه آمایش سرزمین، آخرین وضعیت همه سازمان‌ها و ادارات را ارائه دهد تا متوجه ضعف خود شوند، استان تهران در یک سرزمین کوچک با حجم بزرگ و جریان‌های نامتجانس قرار گرفته است. 

وی یکی از مسائل تهران را مسئله آب دانست و افزود: پروژه‌هایی در دست اقدام داریم، اما بحث، چگونگی تعیین اولویت‌ها است و باید اولویت‌ها مشخص شوند، برای ارائه برنامه حتماً اولویت سازمان‌ها را می‌خواهیم. 

استاندار تهران در خصوص اتباع گفت: نزدیک به ۵۰ درصد از اتباع کشور در استان تهران حضور دارند و اقدامات لازم به کمک سایر نهاد‌ها در حال انجام است که اتباع غیرمجاز را دستگیر و از کشور خارج و اتباع مجاز را نیز چه در حوزه اقتصادی چه در حوزه اجرایی و فرهنگی سازماندهی کنیم، بخشی از ظرفیت‌های ما در اختیار اتباع است که باید برون دادهایشان را در این زمینه نمایان کنند. 

فخاری بیان کرد: در حوزه ورزش و جوانان خصوصاً فرهنگ، عفاف و حجاب باید تلاش کنیم چرا که بیشترین مشکل این موضوع را در ادارات مشاهده می‌کنیم، کارمند وابسته به دولت متعهد است که تحت قواعد و شرایط کار کند و ساختار‌های ضابطه‌مند دولتی را رعایت کنند، مسوولان به رعایت حدود قانونی مکلف هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • مسیر ویژه خیابان جمهوری ساماندهی شد
  • استاندار تهران: اتباع غیرمجاز بازگردانده می‌شوند
  • جمع آوری متکدیان و کودکان کار در دزفول
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد
  • اقدامات لازم برای خروج اتباع غیرمجاز استان تهران از کشور در حال انجام است
  • استاندار تهران: اتباع غیرمجاز دستگیر و از کشور خارج شوند
  • پلمب ۸ واحد مشاور املاک غیرمجاز در پردیس و بومهن + فیلم
  • انسداد ۱۶ حلقه  چاه غیرمجاز در مناطق «گلاهک» دماوند
  • پایان تاخت و تاز موتوری‌ ها در محدوده بازار | طرح ترافیک ویژه موتورسیکلت سواران در محدوده بازار اجرا می شود