Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، چند سال پیش وقتی فروش بستنی‌ها با روکش طلا در برج میلاد خبر ساز شد به نظر می‌آمد که با هجمه رسانه‌ای آن سال ها، پرونده آن بسته شد، اما وقتی دیروز موضوع فروش بستنی‌ها و شیرینی با روکش طلا در مشهد مطرح شد، بار دیگر پرونده این مساله گشوده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



منتقدان این قبیل رفتار‌های خرید را نوعی اشرافی گری و فخر فروشی می‌دانند و به طور مسلم ظهور این پدیده‌ها در شهر مذهبی مثل مشهد بسیار ناپسندیده است.
سید احمد عسگری پژوهشگر، دانش آموخته مطالعات فرهنگی و رسانه و دانشجوی دکتری علوم ارتباطات اجتماعی می‌گوید: تمایل جامعه به خرید‌های لوکسی مثل بستنی و کیک با روکش طلا را نشانه‌ای از تغییر فرهنگی- اجتماعی در جامعه ایرانی و مصرف گرایی را به عنوان ارزش و هنجار در این جامعه تلقی کرد.

او ادامه می‌دهد: رفتار‌های این چنینی وقتی در جامعه ایرانی به خصوص شهر‌های مذهبی ظهور می‌کند، یک تناقض و تعارض ایجاد می‌شود، چون فرهنگ رسمی در شهر‌های مذهبی بر ساده زیستی و مبارزه با اشرافی گری تاکید می‌کند.


این پژوهشگر اجتماعی می‌گوید: طبق نظریات یکی از جامعه شناسان، افراد با مصرف خود نوعی تمایز را نشان می‌دهند و صنعت تبلیغات نیز به خوبی از این مفهوم استفاده می‌کند و به مصرف کننده این طور القاء می‌کنند که با مصرف کالایی خاص از هویت متمایز اجتماعی برخوردار می‌شوند.

عسگری ادامه می‌دهد: هم اکنون در کشور با دو رویکرد فرهنگ رسمی و فرهنگ غیررسمی مواجه هستیم که این رویکرد به ما در شناخت الگو‌های آشکار و پنهان فرهنگ مصرف کمک می‌کند.

او تصریح می‌کند: فرهنگ رسمی با تبعیت از نگاه انقلابی از فرهنگ ساده زیستی سخن می‌گوید، اما الگو‌های پنهان در جامعه گرایش به مصرف گرایی و لوکس گرایی دارد.


این متخص علوم ارتباطات اجتماعی می‌گوید: اگر به دوره‌های تاریخی نگاهی بیندازید در دوره‌ای مصرف کالا‌های فرهنگی به عنوان یک مد بوده است به طور مثال در دوره‌ای از تاریخ فرانسه، کافه نشینی و رفتار‌های روشنفکری مثل مطالعه، بحث و گفتگو یک الگوی اجتماعی بود.


عسگری ادامه می‌دهد: اکنون در جامعه ما تیراژ کتاب، مصرف مطبوعات وضعیت مناسبی ندارد چرا در این جامعه مصرف کالا‌های فرهنگی به عنوان الگویی برای تمایز اجتماعی و هویت جویی مطرح نمی‌شود؟ این سوالی است که محققان باید به پاسخ آن برسند.   انتهای پیام//م.م     لاکچری بازی زیر پوست شهرهای مذهبی  

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اجتماعی بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۳۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران عامل حرکت چرخ‌های توسعه و پیشرفت جامعه هستند

تولیت آستان قدس رضوی نسبت به اهمیت تلاش برای اعتلای فرهنگ کار و کوشش در جامعه تأکید کرد و کارگران را قشر مؤثر و عامل حرکت چرخ‌‌‌های توسعه و پیشرفت جامعه دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از آستان نیوز،حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی که در حرم مطهر امام رضا(ع) انجام شد، ضمن تبریک روز کارگر به این قشر پرتلاش جامعه، به جایگاه کار و تلاش در فرهنگ اسلامی اشاره و با بیان اینکه کار و کوشش عین عبادت است، اظهار داشت: بر اساس نگاه اسلام فردی که برای تأمین معاش خانواده خود کار و تلاش ‎کند، اجر و پاداشی همانند مجاهد فی سبیل‌الله دارد.

وی افزود: خدمت به کارگران به عنوان قشر فداکار و مؤثر جامعه یه توفیق است، کارگران در هر جامعه‌ای مایه پویایی، زنده بودن، پیشرفت و تحول آن جامعه هستند که با عزم و اراده خود چرخ‌های توسعه و پیشرفت را به حرکت در می‌آورند.

تولیت آستان قدس رضوی پیشرفت جوامعی که بخش کارگری زنده، پویا و پرانگیزه دارند را محسوس دانست و خاطرنشان کرد: دولت غیر از وظیفه ارائه خدمات اجتماعی و رفاهی به جامعه کارگری، باید برای ارتقای فرهنگ کار و تلاش در جامعه ارزش‌گذاری کند و این معنا که کارگری و کارکردن یک ارزش است را در جامعه القا کند.

وی افزود: کارگران در کنار کاری که می‌کنند باید یک نگاه ارزشی و قدسی به نفس کارگری و کارکردن داشته باشند، خداوند انسان‌های تندرست بیکار را دوست ندارد، امیرالمؤمنین علی(ع) در تمام طول 25 سال خانه‌نشینی و غصب خلافت دائما در حال کار کردن بود.

مروی با ابراز خرسندی نسبت به کاهش نرخ بیکاری در کشور، بیان کرد: تشویق برای ارتقای فرهنگ کار و تلاش در جامعه باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد؛ کار و تلاش آثار و برکات بسیاری دارد و موجب اعتلای حیات اقتصادی و اجتماعی فرد، خانواده و جامعه است.

تولیت آستان قدس رضوی ابراز کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله وزارتخانه‌های مهمی بوده که وظایف متنوع و گسترده‌ای دارد و با جمعیت قابل توجهی از شاغلین و بیکارهای کشور در ارتباط است، از این‌رو این وزارتخانه می‌تواند با امکاناتی که در اختیار دارد نسبت به ارتقای فرهنگ کار و تلاش در جامعه اثرگذار باشد.

در ابتدای این دیدار سید صولت مرتضوی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ضمن قدردانی از برنامه‌ریزی مناسب بنیاد کرامت رضوی در برپایی جشن بزرگ خانوادگی کارگران در جهت تکریم این قشر زحمتکش و بهره‌مندی آنان از فیوضات معنوی حضرت رضا علیه السلام؛ گزارشی از اقدامات وزارتخانه متبوع خود ارائه و از کاهش نرخ بیکاری در کشور و تحقق یک میلیون شغل در سال 1402 خبر داد.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • کارگران عامل حرکت چرخ‌های توسعه و پیشرفت جامعه هستند
  • تعارض منافع مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی وجود دارد؟
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • مرکز البرزپژوهی در کرج راه اندازی می شود
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • حملات ضدفرهنگی پدافند شایسته می‌طلبد
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان