Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیسان روئینیان پیش از ظهر امروز شنبه در نشست شورای حفاظت منابع آب در سالن جلسات فرمانداری، اظهار کرد: در سال ۱۳۸۶ به خاطر خشک‌سالی و نبود امکان تأمین آب برای کشت تابستانه با دستور استانداری،‌ تعدادی چاه خشک‌سالی در شهرهای مختلف استان از جمله دزفول حفر شد.

وی افزود: مجوز حفر این چاه های موقت خشک‌سالی به صورت قرارداد یک‌ساله در اختیار کشاورزانی قرار گرفت که دارای کشت آبی بودند و کشاورزان بر اساس این قراردادها متعهد شده بودند که پس از رفع خشک‌سالی، در تاریخ ۳۰ آبان سال ۸۷ این چاه ها را پر کنند؛ اما با گذشت چند سال از اتمام اعتبار این چاه ها، تاکنون این امر هم عملی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر امور آب شمال غرب خوزستان تعداد چاه های خشک‌سالی در شهرستان دزفول را ۴۵۰ مورد در داخل و خارج حوزه شبکه آبیاری برشمرد و عنوان کرد: از نظر وزارت نیرو این چاه ها غیر قانونی و حفر آنها نیز غیراصولی و بی معنی بوده است و در حال حاضر نیز این وزارتخانه دستگاه های متولی را مکلف به پلمب و یا پر کردن این چاه ها کرده است تا دیگر قابلیت استفاده نداشته باشند؛ چون با وجود اینکه در شرایط ترسالی قرار داریم و کشاورزان از حقوق آبی خود بهره مند می شوند اما همچنان به صورت غیرقانونی از این چاه ها نیز استفاده می کنند.

روئینیان با تأکید بر لزوم بلااستفاده شدن این چاه ها در راستای عمل به قانون و جلوگیری از مصرف غیرقانونی و غیراصولی منابع آب، تصریح کرد: از آنجایی که برای حفر این چاه ها هزینه شده و در صورت وقوع خشک‌سالی در سال های آینده استفاده مجدد از این چاه ها نیاز می شود؛ بنابراین لازم است به جای پر شدن، این چاه ها پلمب و بلااستفاده شوند.

برداشت سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی 

وی در ادامه میزان تخلیه و برداشت سالانه منابع آب زیرزمینی در شهرستان دزفول را ۳۵۰ میلیون مترمکعب برشمرد و گفت: میزان مصرف حوزه کشاورزی دزفول از منابع آب زیرزمینی در طول سال، ۲۷۰ میلیون مترمکعب، در حوزه صنعت ۴۲ میلیون مترمکعب، در حوزه شرب و بهداشت ۲۷ میلیون مترمکعب و در حوزه فضای سبز و باغچه ها ۱۱ میلیون مترمکعب است.

مدیر امور آب شمال غرب خوزستان همچنین حجم سد دز را ۲.۷ میلیارد اعلام کرد و افزود: امروز دبی ورودی سد دز ۶۵ مترمکعب برثانیه، دبی خروجی سد ۲۶۸ مترمکعب بر ثانیه، تراز سطح آب ۳۲۲/۹۷ متر و حجم مخزن سد دز  نیز ۱۲۴۲ میلیون مترمکعب است؛ ضمن اینکه در صورت بارندگی های زیاد، نگرانی برای طغیان رودخانه وجود ندارد.

روئینیان در خصوص افزایش حفر چاه در باغ ویلاهای دزفول نیز گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده تاکنون وجود ۱۳۰۰ حلقه چاه در باغ ویلاهای شهرستان شناسایی شده که لازم است هرچه زودتر وضعیت این چاه ها از سوی دستگاه های متولی تعیین تکلیف شود تا امور آب در راستای ساماندهی آنها اقدام کند. 

وی یادآور شد: قانون‌گذار اعلام کرده که اگر تغییر کاربری این باغ ها توسط دستگاه های ذی‌ربط همچون جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی تائید شود، سازمان امور آب در راستای توجه به حوزه گردشگری توافق نامه ای برای ادامه فعالیت این چاه ها به عمل خواهد آورد اما در صورتی که این روند قانونی طی نشود، این چاه های باغچه ای غیرقانونی تلقی شده و باید هرچه زودتر ساماندهی شوند.

وی در پایان عنوان کرد: تعهدی که وزارت نیرو برای پرکردن چاه های غیرمجاز برای شهرستان دزفول در سال ۹۸ در نظر گرفته ۲۰ حلقه چاه است که تاکنون ۹ چاه غیرمجاز که به طور عمده در اراضی کشاورزی حفر شده بودند، پر و مسلوب المنفعه شده اند.

46

کد خبر 1319178

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان خوزستان کم آبی خشکسالی کشاورزی زلزله تیم ملی فوتبال ایران ایالات متحده آمریکا باشگاه پرسپولیس موسیقی لیگ برتر نوزدهم بازار طلا و ارز باشگاه استقلال کاریکاتور استان لرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۳۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ «مصطفی رجبی مشهدی» در گردهمایی مدیران دفاتر حقوقی شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیرو به ناترازی صنعت برق در ٣ بخش مالی، سوخت و تولید و مصرف برق اشاره کرد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم عملکرد بخش‌های تولید، انتقال و توزیع برق را تحت تاثیر قرار داده است.

وی رشد شتابان مصرف (٥.٧ درصد در سال گذشته) را از دیگر چالش‌های صنعت برق بیان کرد که با توجه به رشد یک تا ٢ درصدی مصرف در کشور‌های توسعه یافته، نیازمند تدبیر است.

به گفته سخنگوی صنعت برق، بخشی از رشد مصرف برق نامتعارف است که به پدیده‌های نوظهوری مانند ماینر‌های غیرمجاز یا استفاده از کولر‌های گازی در مناطق عادی اختصاص دارد.

کشف  ٨٠٠ مگاوات رمز ارز غیرمجاز

مدیرعامل شرکت توانیر از کاهش فعالیت تولید‌کنندگان مجاز رمز ارز از حدود ٣٥٠ مگاوات به کمتر از ٥٠ مگاوات خبر داد که به دلیل عدم بازدارندگی، راهکار‌های قبلی مربوط به استخراج غیرمجاز است.

وی ادامه داد: تاکنون ٨٠٠ مگاوات ماینر غیرمجاز کشف شده است.

رجبی مشهدی ٣٢ هزار مگاوات مصرف برق سامانه‌های‌ سرمایشی در کشور را معادل کل مصرف برق کشور مصر با ١٢٠ میلیون نفر جمعیت بیان کرد و گفت: این آمار نشان می‌دهد در کشور ما مقررات و مناسبات خوبی برای بهره‌وری انرژی و مهار هدر رفت برق در این حوزه حاکم نیست.

وی با اشاره به ممنوعیت تبلیغ کولر‌های گازی در مناطق عادی و معتدل که ٨٠ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود، افزود: توان صنعت برق در این عرصه به ابزار‌های فنی و اجرایی محدود می‌شود و بدون بهره‌گیری از ظرفیت حوزه حقوقی، امکان جلوگیری از مصارف بی‌رویه یا اجرای طرح‌هایی مانند توسعه خطوط برق وجود ندارد، بنابراین درخواست دارم واحد‌های حقوقی صنعت برق وارد میدان شوند و کارشناسان این حوزه در تمامی موضوعات مبتلا به صنعت برق ورود کنند.

مدیرعامل شرکت توانیر، مستندسازی اقدامات را از ملزومات کار در بخش حقوقی بیان کرد که باید طی زمان بندی مشخص، مستندسازی اراضی و اسناد صنعت برق به انجام برسد.

دیگر خبرها

  • ۳ حفار غیرمجاز در حوزه میراث‌فرهنگی در آمل دستگیر شدند
  • زنده گیری یک حلقه مار توسط آتش نشانان در دزفول
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تأیید شد
  • فیلم وضعیت رودخانه دز پس از طغیان روزهای اخیر
  • (ویدئو) رودخانه دز طغیان کرد
  • دز طغیان کرد + ویدئو
  • ‌رودخانه دز طغیان کرد + فیلم
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر و مجری، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی