Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@01:27:52 GMT

تولید مقاله، زبان اعتراضی محققان به صنایع است

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۳۴۴۶۸

تولید مقاله، زبان اعتراضی محققان به صنایع است

مهدی نکومنش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به مشکلات عمیق پژوهشگاه‌ها عنوان کرد: پژوهشگاه‌ها را با ساختارهایی مشابه دانشگاه‌ها و بدون ارجای ماموریت مشخص در گذشته احداث کرده‌اند. در حالی که بطور متوسط سه دهه از فعالیت آن‌ها می‌گذرد و هزینه و اعتبار زیادی به فعالیت آن‌ها اختصاص یافته است اما چون درجامعه ما کسی منتظر خروجی‌های این موسسات نبوده، به نتایج مطلوبی نرسیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: صنایع بزرگ اعتقادی به استفاده از پژوهشگاه‌ها در پروژه‌های بزرگ ندارند و ارتباط موثری تا کنون شکل نگرفته است و مادامی که جامعه ما، اعم از مسئولان و وزارتخانه‌ها یا صنایع به طور جدی از پژوهشگاه‌ها خروجی طلب نکنند، این موسسات در مسیر صحیح نخواهند بود. البته تحریم‌ها دارد این مسیر را ایجاد می‌کند.

رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی تصریح کرد: در صنایع دفاعی و انرژی هسته‌ای توانستیم به راحتی موفق شویم اما در حوزه‌های علمی و پژوهشی با اینکه امکانات و علم به اندازه سایر حوزه ها وجود دارد، نتایج مثبتی حاصل نشده است زیرا کسی منتظر دستاوردی در پژوهشگاه نیست.

نکومنش در ادامه گفت: اساتید به دلیل عدم مراجعه صنایع به تولید مقاله مشغول هستند و ما در تولید علم سرآمد هستیم اما وضعیت صنایع و تولید مطلوب نیست. به عنوان مثال تولید علم کشور آلمان در بعضی رشته‌ها از ایران عقب‌تر است، اما آیا آلمان از ما عقب‌تر است!؟

رئیش پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ادمه داد: کشور آلمان در راه درست حرکت می‌کند و صنعت به خوبی از جامعه علمی آن استفاده می‌کند. اما در ایران همکاران صنعتی نتایج پژوهشگران را نمی خواهند و اساتید به اجبار به تولید مقاله روی می‌آورند.

نکومنش اظهار داشت: نبود اعتبارات آنچنانی، قطعات و مواد اولیه برای انجام پروژه‌های پژوهشی مانعی ایجاد نمی کند. زیرا محقق کسی است که نیست را به هست تبدیل کند و هر موادی که به پژوهشگران نمی‌دهند و در تحریم است در پژوهشگاه می‌سازیم، فقط دیرتر به نتیجه می‌رسیم. بنابراین مسئله مهم توقع جامعه از ماهیت پژوهشگاه است.

به گفته وی در کشور ما هنوز GDP (بودجه) تحقیقات زیر ۵/۰ درصد است که یکی از پائین‌ترین درصدهای دنیاست.

در آغاز اخذ قراردادهای بین‌المللی هستیم

رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی با بیان اینکه این پژوهشگاه در آغاز راه قرار دارد، تصریح کرد: در صورتی که ما راه خود را به درستی طی کنیم، قراردادهای کلان خارجی نیز منعقد می‌شود. زیرا پژوهشگاه‌های دنیا که در سطح توانایی ما هستند قرردادهای کلان امضا می‌کنند و دور از ذهن نیست.

نکومنش اضافه کرد: در چند سال گذشته رویکرد همکاری صنعتی در حال تغییر است با این توضیح با مطالعات عمیق، مشکلات صنعت را بررسی کرده اند وبا ارائه راه حل های عالمانه، در راستای حل آن هستند که این تغییر رویکرد بسیار عملی و روشن است.

وی ادامه داد: با این تغییر رویکرد امسال میزان درآمد پژوهشگاه دو برابر شده است. سال گذشته حدود سه میلیارد ریال درآمد داشتیم که امسال ۶ میلیارد ریال شده است اما با توجه به چشم‌اندازی که داریم، باید در سال ۱۴۰۴ تا ۱۰ برابر این مبلغ نیز درآمد داشته باشیم.

نکومنش عنوان کرد: پروژه ای در صنعت پالایش برای ساخت کاتالیست  FCC برای تبدیل بنزین اجرایی شده است و تیمی از ما روی این موضوع به خوبی کار کردند که پالایشگاه ها نیز از آن بسیار استقبال کرده اند. اگر بخواهند کاتالیستی از چین خریداری کنند باید تاییدیه پژوهشگاه را داشته باشد. این اقدام جزو اولین قرار داد بین‌المللی است در حالی که ما باید در آینده کاتالیست را به آن‌ها بفروشیم.

رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی توضیح داد: دستگاه هایی در پژوهشگاه وجود دارد که پالایشگاه‌های ایرانی آن را قبول دارد و استانداردهای کاتالیست‌های چینی در آن توسط محققان جوان بررسی می‌شود.

برچسب‌ها پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران مقاله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران مقاله پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران مقاله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۴۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت ۲۳۲ واحد راکد به چرخه تولید

استاندار ایلام گفت: در دولت سیزدهم ۲۳۲ واحد راکد به چرخه تولید بازگشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام؛ حسن بهرام نیا امروز _ پنجشنبه ششم اردیبهشت_در دیدار با مشاور و دستیار ویژه وزیر کشور در امور صنعت اظهار کرد: خروجی حضور مشاور و دستیار ویژه وزیر کشور و هیئت همراه در استان، منتج به تحولی در راستای جهش تولید با مشارکت مردم در استان خواهد بود.

وی افزود: استان ایلام ظرفیت‌های بسیار خوبی از جمله نفت، گاز، کشاورزی و گردشگری سلامت دارد که با توجه به نزدیکی با مرز کشور عراق باید در این حوزه‌ها کار شود.

استاندار ایلام ادامه داد: در زمینه بهره‌وری چهار حوزه اصلی گردشگری، آب، نفت و گاز مورد توجه است بنابراین ۱۸ کمیته با این چهار بخش اصلی به منظور بهره‌وری و ارتقای تولید و رشد در استان بوده است.

بهرام‌نیا با بیان اینکه استان ایلام ظرفیت بسیار خوبی در حوزه نفت و گاز دارد که بخشی از این ظرفیت‌ها بالقوه و بخشی بالفعل است، افزود: باید از این ظرفیت‌ها در حوزه‌های پایین دستی و تأمین خوراک صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی استان استفاده شود.

وی گفت: یکی از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل استان، پتروشیمی ایلام و شرکت ارغوان گستر است که با توجه به سفر تیم وزارت کشور در استان انتظار می‌رود هر چه زودتر این ظرفیت‌ها به نتیجه برسد تا شاهد ایجاد اشتغال در استان باشیم.

استاندار ایلام با بیان اینکه در مهار آب‌های سطحی و جاری در سطح استان اقدامات خوبی در دولت سیزدهم انجام شده است که می‌تواند در بخش صنعت، کشاورزی، و شرب استفاده شود، افزود: سد میمه پیشرفت فیزیکی حدود ۷۰ درصدی دارد.

بهرام نیا ادامه داد: واگذاری زمین‌ها در منطقه آزاد در دست اقدام است که فرصت خوبی برای صادرات، اشتغال و توسعه استان است و اشتغال قابل توجهی ایجاد خواهد کرد.

وی با بیان اینکه فاز نخست سامانه گرمسیری تکمیل شده، و فاز دوم نیز در آینده تکمیل می‌شود، افزود: پتروشیمی هلیلان ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، و پتروشیمی دره‌شهر در مرحله تکمیل است که با افتتاح آن تحولی در حوزه اشتغال، انرژی و تولید استان ایجاد خواهد شد.

استاندار ایلام تاکید کرد: در دولت سیزدهم ۲۳۲ واحد از تعداد ۴۷۰ واحد نیمه‌تعطیل در استان راه‌اندازی شده است، در راستای چرخیدن چرخ کارخانه‌ها و واحدهای نیمه فعال و ایجاد اشتغال در استان تلاش جهادی داریم.

بهرام‌نیا افزود: ایلام، استانی غنی است که با وجود این ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها در آینده نزدیک از استان‌های برخوردار کشور خواهد بود.

کد خبر 747979

دیگر خبرها

  • تحقق ۱۰۳ درصدی تولید در پتروشیمی ایلام
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی جمع آوری می شوند
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر
  • بازگشت ۲۳۲ واحد راکد استان به چرخه تولید
  • بازگشت ۲۳۲ واحد راکد به چرخه تولید
  • مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • جمع‌آوری مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی
  • مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی جمع‌آوری می‌شوند