Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@23:28:30 GMT

ویژگی‌های یک پتوی هوشمند

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۳۷۰۲۹

ویژگی‌های یک پتوی هوشمند

امروزه در جهت پایش لحظه‌ای بیماران و کنترل شرایط آن‌ها، سامانه‌های هوشمند و ابزارهای توسعه‌یافته رشد چشمگیری داشته‌اند. محققان کشور در راستای طراحی و ساخت چنین سامانه‌هایی، خصوصیات یک پتوی پوشیدنی هوشمند را برای پایش بیماران، بررسی و توصیه کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، توانایی سامانه‌های هوشمند در زمینه ذخیره و انتقال اطلاعات در شاخه‌های مختلف بهداشت و درمان از جمله دورپزشکی حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از فناوری‌های اخیر در این حوزه، فناوری‌ پوشیدنی است. سامانه‌های پوشیدنی عموماً برای پایش علائم و وضعیت بیماران و علاوه بر آن برای پیگیری درمان، درمان از راه دور، سامانه‌های نظارتی پرستاری و کادر درمان، ربات‌های جراحی و بسیاری از سامانه‌های دیگر به کار گرفته می‌شوند. یکی از ویژگی‌های متمایز این سامانه‌ها آن است که همواره و به‌طور مستمر با بیمار همراه هستند. بر همین اساس پزشک، تمام‌وقت و به‌گونه‌ای به وضعیت بیماران خود دسترسی داشته و اطلاعات مربوط به آنان را در همه‌جا به‌طور فراگیر دریافت می‌کند.

به بیان متخصصان، پایش عملی است که بیمار را تحت نظارت داشته و در مقابل رویدادهای جدی و تهدیدکننده جان، بیماری‌های وخیم و یا موارد دیگر هشدار می‌دهد. معمولاً از واژه پایش در بخش‌های اورژانس مراکز درمانی بیشتر استفاده می‌شود، چراکه شرایط بیماران اورژانس معمولاً ناپایدار بوده و رصد علائم و نشانه‌های بیماری در تشخیص و درمان به پزشک کمک خواهد کرد.

پایش بیمار نه‌تنها رویدادهای تهدیدکننده را به ارائه‌کنندگان مراقبت اعلام می‌کند، بلکه بسیاری از این سامانه‌ها، داده‌های ورودی فیزیولوژیکی را برای کنترل مستقیم ابزارهای پشتیبانی زندگی بیمار مورد استفاده قرار می‌دهند.

در همین زمینه، تحقیقی توسط محققانی از دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است که هدف از آن، بررسی و تحلیل امکانات و قابلیت‌های ارائه‌شده توسط پتوی هوشمند پوشیدنی برای پایش بیماران و پیشنهاد الزامات و نیازمندی‌های لازم برای طراحی مناسب یک سیستم پایشی یکپارچه جهت کاربری گروه‌های مختلف در حوزه سلامت بوده است.

برای انجام این پژوهش، محققان پس از بررسی مشخصات کلی سامانه‌های پوشیدنی با انجام مطالعه‌ای تطبیقی، با روش‌های مناسب جمع‌آوری اطلاعات، توصیف نیازمندی‌های لازم را برای طراحی سامانه پیشنهادی انجام دادند.

در گام اول این تحقیق، مطالعاتی جهت شناسایی الزامات توسعه سامانه‌های پوشیدنی انجام پذیرفت و در گام دوم، پرسشنامه مستخرج از مطالعات میان متخصصان توزیع شد و براساس تحلیل پاسخ‌ها، نیازمندی‌های دقیق برای طراحی سامانه پتوی پوشیدنی برای پایش علائم حیاتی به دست آمد.

بر اساس این مراحل تحقیقاتی، محققان نتیجه گرفتند که سامانه پیشنهادی، بایستی تمام علائم حیاتی موردنیاز برای کنترل افراد را به‌صورت یکپارچه ثبت کرده و داده‌های تفسیر شده‌ای را برای گروه درمان حاضر در آمبولانس ارائه دهد. در چنین سیستمی، اطلاعات درمانی، تشخیصی و پایشی فرد در سیستم کمک‌یار پزشک ذخیره می‌شوند و این قابلیت را برای پزشک آمبولانس مهیّا می‌سازند تا به‌صورت زودهنگام تشخیص اولیه را اتخاذ کند.

در این رابطه، علی‌اصغر صفایی، استادیار و محقق گروه انفورماتیک پزشکی دانشگاه تربیت مدرس و همکارانش می‌گویند: «سامانه پتوی هوشمند پوشیدنی بایستی ویژگی‌های کارکردی خاصی نظیر پایش علائم حیاتی، قابلیت ارتباط با محیط اطراف، پردازش آنی سیگنال‌های حیاتی، قابلیت هشدار در صورت تجاوز علائم حیاتی از حدود آستانه، قابلیت ذخیره‌سازی تمام سیگنال‌های حیاتی فرد را دارا باشد».

همچنین به گفته محققان فوق، «این پتوی پوشیدنی، می‌بایست خصوصیات غیرکارکردی مهمی نظیر نصب و عملکرد آسان، تعامل‌پذیری، تحمل‌پذیری خطا، مصرف انرژی کم، دقّت و صحت ثبت علائم، ارزیابی و تحلیل داده داشته باشد».

صفایی و همکارانش که یافته‌های مطالعه خود را در «مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی» به چاپ رسانده‌اند، معتقدند: «بنابراین بر اساس مدل‌سازی انجام شده می‌توان نتیجه گرفت طراحی این سامانه موجب می‌شود که پایش و کنترل بیماران در شرایط ریسک‌پذیر با بهترین کیفیت انجام شود و علائم حیاتی به‌صورت یکپارچه ضبط و ارسال شوند. تحلیل و آنالیز داده‌های بیولوژیکی موجب می‌شود که پزشکان به‌راحتی تشخیص‌ها و مداخلات زودهنگام را اتخاذ کنند».

مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی، توسط مرکز تحقیقات انفورماتیک پزشکی پژوهشکده آینده‌پژوهی در سلامت و دانشگاه علوم پزشکی کرمان منتشر می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پتوی هوشمند پایش بیمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۷۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF

به گزارش خبرگزاری صدا  و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کشت حلق برای بیماران  CF (اختلال ژنتیکی و ارثی) در بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور (اکبر) انجام می‌شود تا ارزیابی و سنجش بیماری، تشخیص و درمان به موقع صورت پذیرد.

 دکتر رضا وثوقی مقدم افزود: بیماری CF اختلال ژنتیکی و ارثی است که باعث از بین رفتن تنظیم پروتئین‌ها می‌شود.

وی گفت: در نتیجه این بیماری مخاط دستگاه تنفسی، سیستم گوارشی و تناسلی، غلیظ و چسبناک می‌شود و به واسطه چسبناک شدن دیواره مخاط این اندام‌ها مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلفی، چون تنفسی هستند، از این رو باید هر دو سه ماه یک بار حتی در صورت نداشتن وجود علائم برای آزمایش کشت حلق مراجعه کنند.

مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تلاش برای کاهش هزینه‌های درمان بیماری‌های صعب العلاج افزود: با فراهم شدن امکانات برای آزمایش این بیماران در واحد آزمایشگاه بیمارستان کودکان اکبر، آزمایش کشت حلق انجام و  آنالیز آن از نظر وجود باکتری‌های پاتوژن و آنتی بیوتیک‌های موثر بر آن باکتری‌ها به پزشکان ارائه می‌شود.

 دکتر رضا وثوقی مقدم گفت: در واحد آزمایشگاه بیمارستان اکبر از وجود استادان مجرب و متخصصان میکروب شناسی برای شناسایی و تشخیص و گزارش انتی بیوتیک‌ها به استاندارد‌ترین و اصولی‌ترین استفاده شده است تا بهترین و مفید‌ترین خدمات به بیماران  ارائه شود.

 

ارائه‌ی خدمات درمانی مربوط به بیماران بزرگسال CF به صورت رایگان در بیمارستان قائم (عج)

فوق تخصص بیماری‌های ریوی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به انجام درمان‌های رایگان مربوط به بیماری CF  اطفال در بیمارستان اکبر گفت: این خدمات درمانی رایگان اکنون به بیماران بزرگسال CF در بیمارستان قائم (عج) هم ارائه می شود.

دکتر داوود عطاران گفت: خوشبختانه با اقدامات تشخیصی و درمانی که به همت همکاران گروه اطفال انجام و در سال‌های اخیر این بیماری خیلی زود تشخیص داده شده است   و در نتیجه طول عمر این بیماران در حال حاضر افزایش یافته است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در گذشته بسیاری از بیماران CF به دوران بلوغ نمیرسیدند، اما با اقدامات درمانی که در طی دو دهه گذشته برای این بیماران انجام شده، آنها کم کم به سن بلوغ رسیدند.

دکتر عطاران همچنین تاکید کرد: با توجه به اینکه بیماران بزرگسال  دو - سه سالی است که از دوره کودکی به دوره بزرگسالی و بلوغ رسیده‌اند کهمه متخصصان داخلی لازم است که آگاهی کافی از این بیماری را پیدا کنند و در مواجهه با این بیماران اقدامات تشخیصی و درمانی را داشته باشند.

وی گفت:  در دانشگاه علوم پزشکی مشهد امکان پیوند ریه فراهم شده و درمانگاه پیوند ریه دانشگاه کهدر  دوران کرونا معلق شده بود، در بیمارستان امام رضا (ع) فعال شده است و ما می‌توانیم برای بیمارانی که اندیکاسیون پیوند ریه دارند به آنجا ارجاع دهیم

دیگر خبرها

  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد
  • هشدار جدی سازمان ملی مهاجرت به مهاجرین درباره پیامک سامانه «سهما» + جزئیات
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • برخورد با تخلف ساکن رانندگان هوشمند می‌شود
  • بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند به عضو حیاتی دوباره بخشیده شد
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • سامانه ثبت تخلفات پارک خودروها در قرچک راه اندازی شد