Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@23:24:26 GMT

اما و اگرهای توسعه شبکه ۵G توسط هواوی

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۳۸۱۲۴

اما و اگرهای توسعه شبکه ۵G توسط هواوی

هواوی یکی از بزرگترین شرکت‌های تکنولوژی و اپراتورهای مخابراتی است که توسعه شبکه ۵G در بسیاری از کشورهای جهان را بر عهده دارد ولی در طول یک سال اخیر با مشکلات و چالش‌های متعددی روبرو شده است.

به گزارش ایسنا، شبکه ۵G به عنوان نسل پنجم شبکه اینترنت همراه، قرار است خدمات، امکانات و سرعت بسیار بیشتر و بهتری را برای کاربران و مشترکان در سراسر جهان به ارمغان بیاورد که بسیاری از شرکت‌های تکنولوژی و اپراتورهای مخابراتی بزرگ در سال های اخیر سعی دارند به توسعه زیرساخت های لازم برای راه اندازی آن بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از بزرگترین و فعال‌ترین پیشگامان این صنعت، بدون شک شرکت چینی هواوی است که تاکنون با بسیاری از شرکت های دولتی و خصوصی در کشورهای مختلف برای توسعه و برقراری شبکه ۵G قرارداد همکاری منعقد کرده است.

اما هواوی در طول یک سال اخیر به شدت از سوی دولت ترامپ، ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا و برخی دیگر از متحدانش تحت فشار و تحریم قرار گرفته است و به مسائلی همچون احتمال جاسوسی از کاربران و مقامات آمریکایی و همچنین همکاری با دولت چین متهم شده است.

برخی از کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه فناوری در مورد تلاش هواوی و همچنین اتهامات وارده بر آن در طول یک سال اخیر نظرات مختلفی دارند که مرور مختصری از آنها خالی از لطف نیست.

مارکوس گروباش، مدیر شرکت آلمانی Tempton Industrial Solutions که در زمینه های مخابراتی و ارتباطی فعالیت می کند، در این خصوص خاطرنشان کرده است که دولت های اروپایی نمی توانند تنها به خاطر اتهامات آمریکا، از همکاری با هواوی سرباز زنند. بلکه لازم و ضروری است تا با تکنولوژی های روز خود را وفق دهند و به وسیله همکاری با هواوی که یکی از فعالترین پیشگامان این حوزه به شمار می رود، به کاربران و شهروندان خود امکان برقراری زودهنگام شبکه ۵G اعطا کنند.

وی بر این باور است که هواوی در حال حاضر بدون شک در زمینه توسعه شبکه ۵G تنها پیشگام این تکنولوژی محسوب می شود و سایر اپراتورهای مخابراتی جهان حداقل ۱۸ الی ۲۴ ماه بعد از آن، شروع کردند و همگی از هواوی عقب تر هستند.

وی افزود: این احتمال وجود دارد که اتهامات آمریکا علیه هواوی بیشتر جنبه سیاسی داشته تا سهم آن در بازارهای جهانی و درآمدزایی آن کاهش یابد.

ژوسیان کوتاجار، یکی دیگر از کارشناسان فعال در حوزه فناوری معتقد است: زمانی که اروپا در زمینه ارتقای امنیت سایبری پروتکل های مورداستفاده برخی از شرکت های تکنولوژی و اپراتورهای مخابراتی خارجی همچون هواوی سخت گیری می کند، نباید آن را به عنوان یک محدودیت دید بلکه فرصت جدیدی است تا استانداردهای بهتر و بالاتری وضع و اعمال شود تا کابران بتوانند در محیطی امن و مطمئن به کار و فعالیت های انلاین و مجازی خود بپردازند و خیالشان از حریم خصوصی و امنیت سایبری دستگاههای متصل به اینترنت خود راحت و آسوده باشد.

یکی دیگر از کارشناسان این حوزه بر این باور است در صورتی که اروپا و بسیاری دیگر از کشورهای جهان تحت تاثیر مسائل و اتهامات امنیتی که هنوز خلاف آنها ثابت نشده است، به قطع ارتباط و همکاری با هواوی دست بزنند، به طور قطع توسعه شبکه ۵G را در شهرها و کشور خود سالها به تعویق خواهند انداخت و در دهکده جهانی، به انزوا کشیده خواهند شد.

جیانگ تائو، مدیر ارشد بخش رایانش هوشمند در هواوی، به تازگی در مصاحبه و گفتگویی در وب سایت یورونیوز اعلام کرده است که این شرکت چینی با سرمایه گذاری کلان ۱۰۰ میلیون یورویی در بخش هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در نظر دارد تبدیل به بزرگترین غول تکنولوژی جهان شود تا قابلیت و امکانات جدیدی را برای کاربران در کشورهای مختلف به ارمغان بیاورد.

آبراهام لیو، مدیر اجرایی نمایندگی هواوی در اتحادیه اروپا می گوید: ما با کشورهای اروپایی در خصوص راه اندازی و توسعه شبکه ۵G که قادر خواهد بود تغییر و تحولات عظیمی را در صنعت فناوری و ارتباطات ایجاد کند، همکاری های بسیار زیاد و سودمندی داشته ایم و سابقه فعالیت ما در اروپا به بالغ بر ۲۰ سال می رسد و ما می خواهیم که این همچنان ادامه داشته باشد و بتوانیم رهبری شبکه ۵G را در جهان همان طور که تاکنون برعهده داشتیم، از این پس نیز برعهده داشته باشیم.

وی افزود: هواوی همچنین نقش بسزایی در اشتغال زایی اروپا داشته و تاکنون ۱۶۹ هزار شغل مختلف در سراسر این قاره سبز ایجاد کرده است.

همچنین سهم هواوی در تولید ناخالص داخلی کشورهای اروپایی ۱۲.۸ میلیارد یورو بوده است. اعداد و ارقامی که اروپا نمی تواند هیچ گاه آنها را به فراموشی بسپارد و با هواوی قطع ارتباط کند.

از آنجا که اخبار نسل پنجم اینترنت در گوشه و کنار جهان منتشر شده و کاربران بسیاری نیز در انتظار اجرای آن هستند، کشورهای زیادی با همکاری بزرگترین اپراتورهای اینترنت و غول‌های تکنولوژی در جهان درصدد برقراری این نسل جدید از اینترنت‌اند.

در اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود که اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامه‌ای را برای توسعه تیم ارتباطات بین‌المللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن آغاز کرد. در نتیجه رسما یک مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه موبایل شروع شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم که هر یک بدنبال برقراری و راه‌اندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت نسل پنجم در کشورهای مختلفی همچون کره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و غیره هستند و از توانایی‌ها و برنامه‌های خود در این زمینه رونمایی می‌کنند.

اپراتورها و غول‌های تکنولوژی بسیاری نیز در جهان وجود دارند که همگی به دنبال عرضه نخستین سرویس اینترنت با بهره‌گیری از فناوری نسل پنجم اینترنت ۵G هستند که از مهم‌ترین و بزرگترین آن‌ها می‌توان به نوکیا، هواوی، تی موبایل، اسپرینت، ورایزن، اریکسون و غیره اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شبکه 5G هوآوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۸۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرتاب به آینده با اینترنت ۵.۵G | چینی ها استارت زدند

به گزارش همشهری آنلاین، شبکه۵G در سال۲۰۱۹ با هدف دستیابی به سرعت و پوشش‌دهی بالاتر، در حال جایگزینی شبکه۴G است. بسیاری از کشورها از جمله چین، کره‌جنوبی، ایالات متحده و کشورهای اروپایی به‌سرعت نسل جدید اینترنت ۵G را در اپراتورهای خود راه‌اندازی کرده‌اند.

در کشور ما نیز تاکنون چند دکل مخصوص این اینترنت پرسرعت تدارک دیده شده است و گوشی‌های اندروید و iOS مدل جدید آن را پشتیبانی می‌کنند. البته در نسخه نوین‌تر یعنی ۵.۵G از آنجایی که فعلا چین موفق به توسعه این شبکه شده است، گوشی‌های هوشمند چینی مبتنی بر سیستم ‌عامل اندروید برندهایی از جمله هواوی و شیائومی برای آن طراحی شده است.

فناوری ۵G چیست؟

نسل پنجم اینترنت موبایل یا ۵G، بر ۳ویژگی اصلی تمرکز دارد.

- ارتباطات با تأخیر بسیار کم که مناسب برای اپلیکیشن‌های حساس به تأخیر مانند بازی‌های آنلاین و خودروهای خودران است.

- پهنای باند بالا که باعث افزایش سرعت در انتقال داده‌ها در شکل دانلود و آپلود می‌شود.

- اتصال دستگاه‌های زیاد که توانایی پشتیبانی از تعداد زیادی دستگاه به‌طور همزمان، مفید برای اینترنت اشیا (IoT) را شامل می‌شود. البته با گذشت ۵سال از راه‌اندازی این نسل نوین، همچنان نرخ نفوذ این شبکه در بین مصرف‌کنندگان بسیار پایین است و فقط ۱.۶میلیارد مشترک به شبکه‌۵G دسترسی دارند. البته پیش‌بینی می‌شود که تعداد اتصالات به اینترنت۵G تا سال۲۰۳۰ به ۵.۵میلیارد برسد.

برتری ۵.۵G

شبکه ۵.۵G که با عنوان ۵G پیشرفته هم شناخته می‌شود، برای رفع نیازهای فزاینده به شبکه‌های بسیار سریع‌تر و قابل اعتمادتر از سوی چینی‌ها طراحی شده است. این تکنولوژی شامل چند بهبود کلیدی است.

سرعت‌های بالاتر: اینترنت۵.۵G قصد دارد سرعت‌های انتقال داده‌ها را به سطحی فراتر از توانایی‌های ۵G برساند که به‌گفته کارشناسان تا ۱۰برابر اینترنت نسل قبل‌تر از خود خواهد بود. این یعنی سرعتی برابر با ۱۰گیگابایت در ثانیه.

پایداری بهتر: این نسل جدید شبکه اتصال، به‌دنبال بهبود پایداری شبکه در مناطق شلوغ و دورافتاده است که باعث بهبود تجربه کاربری در همه مدیوم‌های قابل استفاده برای کاربر می‌شود.

کاهش تأخیر: با کاهش تأخیر در ارتباطات، ۵.۵G اجازه می‌دهد که اپلیکیشن‌های حساس‌تر به زمان مانند روبات های جراحی از راه دور و خودروهای هوشمند به شکل مؤثرتری عمل کنند.

امنیت بهبود یافته: امنیت ارتقایافته در ۵.۵G به‌ویژه برای داده‌های حساس و ماموریت‌های بحرانی که نیاز به حفاظت از اطلاعات در برابر تهدیدات امنیتی دارند، طراحی شده است.

مقایسه فنی

در حالی ۵G که قادر است پاسخگویی به نیازهای کنونی را برآورده سازد، ۵.۵G می‌تواند این توانایی‌ها را به سطوحی بسیار بالاتر ببرد. برای مثال، اگر شبکه اتصال۵G می‌تواند تا ۵گیگابایت بر ثانیه سرعت ارائه دهد، ۵.۵G امیدوار است این رقم را دوبرابر کرده و به ۱۰گیگابایت بر ثانیه برساند، همچنین تأخیر در ۵G که حدود یک میلی‌ثانیه است در ۵.۵G به‌شدت کاهش یافته و به کمتر از نصف خواهد رسید.

بیشتر بخوانید:

راه‌اندازی اپراتور هوش‌مصنوعی در ایران | مزرعه پردازشی حجم عظیمی از داده‌ها را پردازش می‌کند نتیجه‌گیری

۵.۵G نه‌تنها قرار است ارتباطات موبایل را به سطح بعدی ببرد، بلکه باعث تسهیل بکارگیری فناوری‌های آینده مانند واقعیت ترکیبی، خودروهای خودران و شهرهای هوشمند می‌شود. با این حال، باید منتظر ماند و دید که چگونه این فناوری در سال‌های آینده عملی و پیاده‌سازی خواهد شد.

کد خبر 848149 برچسب‌ها شرکت شیائومی شرکت هواوی اینترنت - بیطرفی شبکه‌ای مدیریت داده‌ها اینترنت

دیگر خبرها

  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • اینترنت فورجی به قمر زمین می‌رود
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • (ویدیو) امکان تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت در ایران!
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود
  • ۲۳ کیلومتر شبکه فیبر نوری منازل در پلدختر اجرا شد
  • پرتاب به آینده با اینترنت ۵.۵G | چینی ها استارت زدند
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران