Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@03:59:58 GMT

مسمومیت دارویی و آسیب‌های خوددرمانی

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۳۸۲۱۸

مسمومیت دارویی و آسیب‌های خوددرمانی

خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت_فاطمه جعفری: مسمومیت‌های دارویی یکی از متداول ترین نوع مسمومیت ها است. مصرف بیش از حد داروها می توانند تصادفی و یا عمدی باشند، استفاده بیش از اندازه تصادفی داروها زمانی که افراد بیش از میزانی که باید استفاده کنند پیش می آید. زمانی که افراد برای ایجاد احساس بهتر تلاش می کنند از دارویی بیش از حد استفاده کنند نیز مسمومیت های دارویی رخ می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


باید گفت مصرف بیش از اندازه داروها منجر به خودکشی فرد می شود که می تواند عواقب جدی و پایداری داشته باشد. به طور مثال داروی استامینوفن که این روزها جزء جدایی ناپذیر مصرف دارو در میان همه است، اگر در طولانی مدت مقدار این ماده در بدن بیشتر شود سبب بروز مسمومیت های دارویی می گردد.

انواع مسمومیت های دارویی

به طور کلی دو نوع مسمومیت دارویی عمدی و سهوی وجود دارد؛ مسمومیت های سهوی عبارت اند از مسمومیت هایی که فرد پس از مراجعه به پزشک مقدار مصرفی دارویی را که در هفته دو یا سه بار باید مصرف شود به اشتباه روزی سه بار مصرف کند؛ کودکان ، کهنسالان و در برخی موارد بزرگسالان در معرض خطر این نوع مسمومیت ها قرار دارند؛ اما در مسمومیت های عمدی فرد آگاهانه و عمدی مقدار مصرفی دارو را بالا می برد و این کار را با داروهای عموما آرامبخش و اعصاب انجام می دهد.

مسمومیت های دارویی و آسیب های خوددرمانی

ایرج خسرو نیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص مسمومیت های دارویی و آسیب های ناشی از خود درمانی ها، گفت: مصرف دارو جهت درمان بیماری ها مثل یک شمشیر دولبه عمل می کند؛ بدین صورت که اگر به موقع و درست مصرف شوند می توانند مفید واقع شوند و اگر نابجا مصرف شوند با عوارضی همراه خواهند بود.

وی با اشاره به آسیب های برخی از داروها بر روی بدن بیان کرد: بسیاری از داروها ممکن است با سیستم بدن سازگاری نداشته باشد و با آسیب هایی بر روی اندام هایی مانند کبد، کلیه و قلب همراه باشند.

مصرف بیش از اندازه دارو و مقاومت بدن

خسرونیا اظهار کرد: افرادی که اقدام به خوددرمانی می کنند ممکن است بر اثر اشتباهات سهوی از داروهای تاریخ مصرف گذشته استفاده کنند که این خود باعث بروز  آسیب های جدی می شود.

خسرونیا با اشاره به اینکه خوددرمانی و مصرف بیش از اندازه برخی از داروها سبب مقاومت در بدن افراد می شود گفت: افراد همواره باید به این نکته توجه داشته باشند که در ابتدای بروز هر گونه بیماری به پزشک مراجعه کنند و از هر گونه خوددرمانی که با خطر مواجهه است بپرهیزند.

تداخلات دارویی و بروز مسمومیت

وی در خصوص تداخلات داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی نیز چنین اظهار کرد: برخی از داروهای گیاهی ممکن است تداخلاتی را با داروهای شیمیایی ایجاد کنند. به طور مثال داروهایی که برای چربی خون تجویز می شوند ممکن است با تداخل و عوارضی همچون پادرد واستخوان درد و یا عارضه های مغزی و قلبی شامل کم خونی همراه باشند.

مصرف دارو فقط با تجویز پزشک

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، با اشاره به مسمومیت در کودکان، بیان کرد: تجویز دارو برای کودکان با توجه به سن آنها صورت می پذیرد و برای هر گروه سنی مقدار دوز مصرفی دارو متفاوت است که اگر بیش از مقدار مشخص باشد عوارضی همچون اسهال، بدن درد، غش و ضعف، بی حالی را به همراه داشته باشد و داروهایی که برای افراد بزرگسال مناسب است برای کودکان به هیچ وجه تجویز نمی شود.

خسرونیا در پایان، گفت: عوارض داروهایی که به طور خودسرانه و بدون دستور پزشک مصرف می شوند بی شمار است گاه ممکن است داروها با حساسیت های پوستی نیز همراه باشند به همین دلیل افراد باید در برخورد با هر گونه بیماری در کودکان و بزرگسالان برای مصرف دارو فقط به تجویز و دستور پزشک عمل کنند.

کد خبر 4759161

منبع: مهر

کلیدواژه: مسمومیت دارویی دارو خود درمانی وزارت بهداشت سرطان سعید نمکی بیماری های کودکان ارتودنسی ناباروری درمان ناباروری خواب چاقی دارو جامعه پزشکی سازمان بیمه سلامت بیماری های غیرواگیر سازمان غذا و دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۸۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!

به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در واکنش به مسمومیت الکلی جمعی از پزشکان در شیراز گفت: ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، به آن عمل هم بکنند. وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است.

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است. بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را  می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این‌‌که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز