Web Analytics Made Easy - Statcounter

یگان‌های پلیس مستقر در اطراف کاخ ریاست جمهوری بولیوی، پست‌هایشان را ترک کرده‌اند و فشار بر اوو مورالس که تلاش دارد از ناآرامی سراسری کاسته و معترضان به نتایج انتخابات را آرام کند، افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، افزایش شکاف در رده‌های پلیس بولیوی، تهدید جدیدی علیه ریاست جمهوری اوو مورالس است که پس از انتخابات ۲۰ اکتبر مدعی پیروزی شد اما از آن زمان با اعتراضاتی مواجه است که جان سه تن را گرفته و بیش از صدها زخمی بر جای گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان کشورهای آمریکایی بررسی شمارش آرای انتخابات را بر عهده دارد و انتظار می‌رود یافته‌های آن‌ها دوشنبه یا سه‌شنبه اعلام شود. مخالفان می‌گویند که این نتایج را نخواهند پذیرفت زیرا در مورد چگونگی وقوع این روند مورد مشورت قرار نگرفته‌اند.    

یگان‌های پلیس بولیوی از روز جمعه در برخی از شهرهای این کشور آمریکای لاتین دست به تجمع در خیابان‌ها زدند و معترضان ضد دولتی آن‌ها را تشویق می‌کردند. پلیس در چند شهر بولیوی به جمع معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیوسته است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، ماموران پلیس با به تن داشتن لباس خدمت در جمع تظاهرکنندگان در سوکره، لاپاز و دیگر شهرهای بزرگ بولیوی حضور پیدا کرده‌اند.

خاویر زابالتا، وزیر دفاع بولیوی با کم‌اهمیت دانستن اعتراضات پلیس، تاکید کرد "شورش پلیس تنها در چند منطقه" رخ داده است. وزیر دفاع بولیوی خواهان برقراری آرامش شده و از ماموران پلیس خواسته است به وظیفه خود نسبت به قانون اساسی عمل کنند. او حضور پلیس در میان تظاهرکنندگان را "شورش" نامیده و گفت ارتش می‌تواند برای سرکوب ماموران پلیس وارد عمل شود. همچنین ژنرال ویلیام کالیمان، رئیس ارتش بولیوی شنبه گفت ارتش برنامه‌ای برای مداخله در کار دولت ندارد.

لیست درخواست‌ افسران پلیس معترض، شامل شرایط کاری بهتر، استعفای فرمانده‌شان و تضمین این می‌شود که از آن‌ها به عنوان "ابزار سیاسی هیچ دولتی" استفاده نشود. ترک پست نیروهای پلیس در اطراف کاخ ریاست جمهوری بولیوی، تحولی بدیمن برای مورالس است.

رئیس‌جمهوری بولیوی در آن زمان در کاخ نبود و مقام‌های آنجا هم تخلیه شدند و تنها یک گارد نظامی ریاست جمهوری باقی ماند. معترضان در آرامش به سمت درهای این ساختمان رفتند اما بعدا محوطه را ترک کردند. اوو مورالس اندکی بعد در کنفرانسی خبری در یک فرودگاه نظامی از جناح‌های سیاسی بولیوی خواست تا مذاکره کنند. او گفت، چهار حزبی که بیشترین آراء را در انتخابات اخیر به دست آورده‌اند، باید با "دستور کار باز به منظور تسکین بولیوی" پای میز مذاکره بنشینند.

اما کارلوس مسا، رهبر حزب اصلی اپوزیسیون که رئیس‌جمهوری سابق بولیوی است، فورا این پیشنهاد را رد کرد. او گفت: «چیزی برای مذاکره با اوو مورالس که حقایق را باور نمی‌کند، ندارم.»

اوو مورالس گرچه پیشنهاد مذاکره داد اما مخالفانش را هم به تلاش برای براندازی دولت مشروع بولیوی متهم کرد. او همچنین از پاپ، مدافعان حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی خواست تا "به شکایت ما علیه گروه‌های ضد دموکرات که کودتایی در بولیوی به راه انداخته‌اند" ملحق شوند.

اتحادیه اروپا هم شنبه با صدور بیانیه‌ای با تاکید بر اینکه معترضان باید اعتراضاتشان را مسالمت‌آمیز نگه دارند، اعلام کرد راهکار "تنها از طریق مذاکرات مسالمت‌آمیز محقق" می‌شود. کارلوس مسا، رقیب اصلی مورالس با رد بازشماری آراء به وسیله سازمان کشورهای آمریکایی از مجلس این کشور خواسته است تا زمینه برگزاری انتخابات مجدد را فراهم کند.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اعتراضات بولیوی اوو مورالس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۸۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ میلیون یورو در اختیار نیروهای مسلح برای انسداد مرزها +جزئیات مهم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید مجید میر احمدی معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور، درباره آخرین اقدامات درباره فنس کشی و ایجاد دیوار در مرزها گفت: یکی از اقدامات بسیار شایسته و تعیین کننده دولت جناب آقای رئیسی تصمیم گیری و سرمایه‌گذاری اساسی برای انسداد مرزهاست.

وی در گفتگو با فارس افزود: در ابتدای کار ما یک جمع‌بندی را خدمت آقای رئیسی ارائه و شرایط و وضعیت مرزها را تبیین کردیم و خسارت‌های اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی که عدم انسداد مرزها برای کشور دارد نیز برای رئیس جمهور تشریح شد.

تخصیص ۳ میلیون یورو برای انسداد مرزها طی ۵ سال

میراحمدی با بیان اینکه سالیانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور یا از کشور خارج می‌شود فقط یک بخش از خسارت‌های اقتصادی درباره مرزها است، تصریح کرد: قاچاق مواد مخدر و ناامنی‌هایی که برای کشور وجود دارد همه از طریق یک سرمایه‌گذاری اساسی برای انسداد مرزها قابل حل است همان اقدامی که در دولت‌های قبلی از آن غفلت‌های اساسی شده بود.

وی ادامه داد: جناب آقای رئیسی به سرعت با این موضوع موافقت و دستور دادند تا ۳ میلیون یورو ظرف ۵ سال در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار داده شود و نیروهای مسلح به سرعت فرآیند انسداد مرز را آغاز کنند.

استفاده از ظرفیت نیروهای مسلح برای انسداد مرزها

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور با اشاره به اینکه راهبری موضوع انسداد مرزها توسط سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح انجام می‌گیرد، تاکید کرد: این کار اکنون جزو اولویت‌های کاری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است و با هدایت و راهبری وی در حال پیگیری است.

وی افزود: در این راستا، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همه ظرفیت‌های مهندسی نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، فراجا و قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) را به کار گرفته‌اند و یک تقسیم کار انجام شده که این نهادها اقدامات خوبی را برای انسداد مرز آغاز کردند.

اولویت‌بندی برای انسداد مرزها چگونه است؟

میراحمدی گفت: یک اولویت‌بندی برای انسداد مرزها انجام شده و مسیرهایی که از طریق آن‌ها قاچاق انسان و قاچاق سلاح انجام می‌گیرند در اولویت بوده و در حال پیگیری است که بخشی از این اولویت‌ نیز، مرز افغانستان است.

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه انسداد مرزها فقط به صورت دیوار کشی است یا به طریق دیگری انجام می‌شود، اظهار کرد: انسداد مرزها یک طرح جامع است که در چند لایه انجام می‌گیرد، هم به صورت فنس و هم به صورت دیوارکشی و هم سیستم‌های هوشمند کنترل مرزی.

وی در پایان افزود: اگر این طرح به طور کامل انجام شود آن‌گاه دستاوردهای راهبردی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و امنیتی برای کشور حاصل می‌شود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900111

دیگر خبرها

  • وضعیت متشنج در خیابان‌های تل آویو + فیلم
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیروهای امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد
  • نیروهای امنیتی ما در بدترین شرایط اجازه ورود به دانشگاه‌ها را ندارند
  • بازداشت معترضان به تصمیم پاشینیان برای «واگذاری روستاها» به باکو
  • ۹۶ درصد از مصوبات سفر ریاست جمهوری به ایلام اجرایی شد
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • نشست خبری معاونت علمی ریاست جمهوری
  • ۳ میلیون یورو در اختیار نیروهای مسلح برای انسداد مرزها +جزئیات مهم
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا