Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@10:39:47 GMT

خرج کردن از کیسه خدا

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۳۸۴۲۶

خرج کردن از کیسه خدا

من به عنوان شاعر بارها پیش آمده است که در معرض محبت‌های مردم قرار گرفته‌ام. بیشتر اوقات این محبت‌ها به همان سلام و علیک و عکس گرفتن محدود می‌شود، ولی گاهی کسی آدم را دعوت می‌کند و برای آدم هزینه می‌کند.


علی محمد مؤدب/

من به عنوان شاعر بارها پیش آمده است که در معرض محبت‌های مردم قرار گرفته‌ام. بیشتر اوقات این محبت‌ها به همان سلام و علیک و عکس گرفتن محدود می‌شود، ولی گاهی کسی آدم را دعوت می‌کند و برای آدم هزینه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصولاً هر سطحی از آشنایی موجب برخورداری‌هایی می‌شود. مثلاً وقتی ما به عنوان یک راننده وارد تعمیرگاه یک آشنا می‌شویم ممکن است او برای ما تخفیف‌هایی در نظر بگیرد و محبت ویژه‌ای به ما داشته باشد. آشنایی قدرت می‌آورد اما منشأ این قدرت چیست و استفاده از این قدرت چقدر درست است؟

اینکه بگوییم به طور کلی استفاده از اقتدار ناشی از آشنایی نادرست است، خیلی معقول به نظر نمی‌رسد. خدا آدم‌ها را اجتماعی آفریده است و اجتماع مهم‌ترین شاخصه‌اش انس است. انس قدرت می‌آورد. اگر ما به کسی دلبسته باشیم مقهور او هستیم، صرف‌نظر از اینکه او هم به ما دلبستگی دارد یا نه، اراده او را به طور طبیعی در بخشی از حیات خود اعمال می‌کنیم. مهربانی یکسویه همان مورد سوءاستفاده قرار گرفتن است. به نظر می‌رسد آن‌که با کسی آشنا می‌شود و به این آشنایی ادامه می‌دهد در وجود او خیر را دیده است. خیر سرچشمه خدایی دارد و ما به میزانی که از کسی خیر می‌بینیم به آشنایی خودمان با او تداوم می‌دهیم و عمق می‌بخشیم. برخوردار شدن از مواهب ناشی از آشنایی، برخورداری از کارت اعتباری خیر است و به تعبیری می‌توان گفت خرج کردن از کیسه خداست. ما به قدر خدایی بودنمان می‌توانیم در دل‌های دیگران راه پیدا کنیم و آن‌ها در برابر ما خاضع می‌شوند، به ما امکانات می‌دهند و برای ما وقت می‌گذارند. در مقابل ما هم خیر را در وجود دیگران می‌بینیم و برای آن‌ها وقت می‌گذاریم. طاهره صفارزاده، شاعر ارجمند ما گفته است: «سلام نام پاک خداوند است». سال‌هاست فکر می‌کنم ما در بازی آشنایی و شناخته شدن و شهرت و محبت، داریم اسم رمزهایی را به کار می‌بریم که خدا به ما داده است؛ حالا هر قدر سطح آشنایی با ما بالا برود به طور طبیعی اعتبار بیشتری پیدا می‌کنیم. حتی اگر این آشنایی به واسطه زیبایی چهره یا صدای ما باشد، این زیبایی اعتباری است که خدا به ما داده است. در مقابل این اعتبار وظیفه ما چیست؟ ما به‌طبع می‌توانیم به شرط شکرگزار بودن و انجام مسئولیت‌هایی که به این نعمت مربوط است، از مواهب نعمت‌هایی که خدا به ما داده است برخوردار باشیم، ولی هر نوع غفلت ما در این بازی، خیانت و ناسپاسی به صاحب اصلی نعمت است. اخلاق شهرت و فلسفه شهرت از آن گمشده‌های ما در مسائل اجتماعی است که باید اهل خرد در این باره بیندیشند و ما را نسبت به مسئولیت‌های ابدی‌مان در این حوزه روشن کنند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شاعران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۸۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات عادت اشتباه پا گذاشتن روی داشبورد!

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به عادت قرار دادن پا روی داشبورد گفت: متاسفانه این عادت خطرناک علاوه بر سرنشین کنار راننده، بین خود رانندگان نیز مشاهده می‌شود که موجب کاهش توجه و تمرکز آنان از مسئولیت‌های رانندگی به ویژه در شرایط اضطراری می‌شود.

رضا معمارزاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه برخی عادت دارند هنگام نشستن در خودرو پای خود را روی داشبورد بگذارند، اظهار کرد: قرار دادن پا روی داشبورد می‌تواند در صورت فعال شدن کیسه هوا خودرو (ایربگ)، به شدت و میزان صدمه آن بیفزاید.

وی افزود: کیسه هوا برای سرنشینان خودرو البته در صورتی که درست نشسته باشند، طراحی شده است، در غیراین صورت نه تنها کیسه هوا از فرد یا افراد محافظت نمی‌کند، بلکه منجر به ایجاد صدمات جدی‌تری می‌شود. اگر پاها روی داشبور خودرو باشند و تصادفی رخ دهد، فشار ناشی از باز شدن کیسه هوا موجب می‌شود پاها به سمت بالا یا شیشه جلو پرتاب شوند در نتیجه آسیب جدی یا شاید غیرقابل‌جبرانی وارد شود.

معمارزاده با بیان اینکه پرتاب شدن پاها می‌تواند منجر به ایجاد شکستگی در ناحیه صورت و بینی نیز شود، گفت: اگر شدت تصادف زیاد باشد، کیسه هوا ممکن است با سرعت ۳۲۲ کیلومتر بر ساعت هم باز شود. در چنین شرایطی اگر سرنشینان به طرز صحیحی در خودرو نشسته باشند فشار ناشی از چنین سرعتی آسیب جزیی وارد می‌کند اما کیسه هوا از ایجاد صدمات بزرگ‌تر جلوگیری می‌کند.

وی افزود: باید توجه شود که کیسه هوا در شرایطی غیر از تصادف و بر اثر نقص فنی هم ممکن است باز شود یا احتمال دارد فرد به طور ناگهانی خیلی محکم به داشبورد ضربه بزند و زمینه باز شدن کیسه هوا را فراهم کند، بنابراین همیشه باید احتیاط شود و از قراردادن پاها روی داشبور پرهیز کرد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: هر چند کمربند ایمنی برای محافظت از جان سرنشینان طراحی شده است اما سرنشین خودرو باید درست بنشیند تا کمربند ایمنی بدون آسیب زدن به اندام‌های حیاتی از او محافظت کند. با قراردادن پاها روی داشبورد، وضعیت نشستن تغییر می‌کند و کمربند ایمنی به درستی روی بدن فرد قرار نمی‌گیرد و دچار آسیب می شود.

معمارزاده گفت: اگر سرنشین خودرو درست روی صندلی ننشیند و خودرو واژگون شود، هیچ چیزی برای محافظت از او وجود نخواهد داشت زیرا در صورت واژگونی خودرو، کیسه هوا وظیفه محافظت از قسمت‌های پایینی بدن را دارد و اگر پاها روی داشبور باشند، کیسه هوا نمی‌تواند کار خود را درست انجام دهد و از زانو یا سینه محافظت کند.

وی افزود: بنابراین تجهیزات ایمنی خودرو زمانی می‌توانند کار خود را درست انجام دهند که درست از آن‌ها استفاده شود.

وی به خطرناک بودن این عادت در موارد غیر تصادفی اشاره کرد و افزود: قرار دادن پا روی داشبورد حتی وقتی که ترمز ناگهانی گرفته می‌شود نیز بسیار خطرناک است، زیرا در این شرایط، فاصله بین پا و داشبورد به سرعت کاهش می‌یابد و پاها قفل می‌شوند و ممکن است فرد از روی صندلی به سمت پایین سُر بخورد.

معمارزاده با اشاره به رواج این عادت خطرناک بین سرنشینان گفت: متاسفانه این عادت خطرناک علاوه بر سرنشین کنار راننده، بین خود رانندگان نیز مشاهده می‌شود که موجب کاهش توجه و تمرکز آنان از مسئولیت‌های رانندگی به ویژه در شرایط اضطراری می‌شود.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دزفول بیان کرد: این کار حتی در سرعت پایین بسیار خطرناک است بنابراین بهترین راه حل این است که همیشه از قرار دادن پاهابر روی داشبورد پرهیز شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • روز عشق ۱۴۰۳ + تاریخچه و پوستر Global Love Day
  • توزیع ۵۰۰ کیسه آرد در بخش گافر و پارامون بشاگرد
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فیلم/شکار ریزپرنده اوکراینی با کیسه سیب زمینی
  • شکار ریزپرنده اوکراینی با کیسه سیب زمینی
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن مشکل ناباروری دارند
  • خطرات عادت اشتباه پا گذاشتن روی داشبورد!
  • خطرات عادت عجیب پا گذاشتن روی داشبورد!