Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای گذشته هویت مأمور سیا که اولین بار اطلاعات مکالمه جنجالی ترامپ با رئیس‌جمهور اوکراین را درز داده، در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، اواخر تابستان امسال بود که خبری به رسانه‌های آمریکایی درز کرد: یک افشاگر مدعی شده است که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در تماس با یک رهبر خارجی، اظهاراتی مطرح کرده و وعده‌هایی داده که منافع ملی آمریکا را در معرض خطر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خبر، جرقه آتشی بود که حالا تمام کاخ سفید را در بر گرفته و به یک رسوایی تمام‌عیار برای ترامپ بدل شده است. بر اساس اطلاعاتی که بعدا منتشر شد، مشخص شد که ترامپ مرداد ماه امسال در تماس تلفنی با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین، تلویحا اعطای کمک‌های نظامی به اوکراین را به پیشبرد تحقیقات قضایی علیه هلدینگ اوکراینی «بوریسما» که «هانتر بایدن» یکی از اعضای هیأت مدیره آن است، مشروط کرده است.

هانتر، فرزند «جو بایدن» نامزد پیشتاز دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری است و اتهاماتی در مورد سوء استفاده از روابط سیاسی پدرش علیه او مطرح شده است. (جزئیات بیشتر)

اینکه چه کسی اطلاعات مربوط به این مکالمه تلفنی را درز داده، تا همین چند روز پیش یک راز بود و تنها مشخص بود که وی مأمور مخفی آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا «سیا» است. اما با وجود درخواست‌های مکرر ترامپ برای پرده‌برداری از هویت این فرد، مقام‌های کنگره، قوه قضائیه و رسانه‌های آمریکایی با استناد به قانون حفاظت از «افشاگران» از این کار خودداری می‌کنند.

با این وجود، اخیرا در صفحات هواداران ترامپ در شبکه‌های اجتماعی یک نام به عنوان هویت افشاگر پرونده موسوم به «اوکراین‌گیت» دست به دست می‌شود: «اریک چاراملا».

این نام که ابتدا حدود یک ماه پیش در برخی صفحات ناشناس منتشر شد، حالا در چند رسانه دست راستی حامی ترامپ از جمله «بریتبارت» و «واشنگتن اگزمینر» هم به عنوان هویت افشاگر مطرح شده است. آنچه احتمال اصالت این اسم را بیشتر کرده، توییتی است که «دونالد ترامپ جونیور» فرزند رئیس‌جمهور آمریکا منتشر کرد و گفت چاراملا فردی است که اطلاعات مکالمه رؤسای‌جمهور آمریکا و اوکراین را درز داده است.

او البته ساعتی بعد تحت فشار رسانه‌هایی که این اقدام را «غیراخلاقی» خواندند، توییتش را پاک کرد و در توییت دیگری نوشت: «کل رسانه‌ها از اینکه من (به عنوان یک شهروند عادی) مطلبی منتشر کردم که نام افشاگر ادعایی را تأیید می‌کند، به تقلا افتاده‌اند. آیا می‌خواهند وانمود کنند که نام او برای هفته‌ها در دسترس عموم نبوده است؟ افراد متعددی و رسانه‌های خبری زیادی از جمله "ریل کلیر پالتیکس" او را شناسایی کرده‌اند.»

نام چاراملا در متنی که از صحبت‌های نمایندگان کنگره در جریان یکی از جلسات تحقیقات استیضاح ترامپ منتشر شده هم، مورد اشاره قرار گرفته است.

با افشای نام افشاگر، «مارک زید» وکیل وی در بیانیه‌ای تلاش‌ها برای افشای هویت موکلش را محکوم کرده و گفته است که نام ادعایی را نه رد می‌کند و نه تأیید.

چاراملا کیست؟

از زمان آغاز پرونده اوکراین‌گیت، ترامپ در تلاش برای بی‌اعتبار کردن اطلاعات درزکرده، بارها فرد افشاگر و مارک زید را از حامیان حزب دموکرات خوانده و مدعی شده است که انتشار اطلاعات مکالمه او با زلنسکی اهداف سیاسی داشته است.

داده‌هایی که در روزهای اخیر از سوابق چاراملا منتشر شده، نشان می‌دهد که دستکم ادعای نزدیکی وی به دموکرات‌ها چندان هم دور از واقعیت نیست.

بر اساس اطلاعاتی که در برخی رسانه‌های دست راستی و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، چاراملا ۳۳ ساله و از کارشناسان سازمان سیا است که مدتی در شورای امنیت ملی آمریکا در دولت سابق و کنونی آمریکا به عنوان مسئول پرونده اوکراین فعالیت کرده است.

طرفداران ترامپ، از چاراملا به عنوان «نماینده بایدن در پرونده اوکراین» یاد کرده‌اند. وی در سال ۲۰۱۵ به عنوان کارشناس روسیه و اوکراین به شورای امنیت ملی آمریکا پیوسته و آنجا با «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی دولت «باراک اوباما» کار کرده است. در یکی از اسناد کاخ سفید به تاریخ نوامبر ۲۰۱۵، از وی به عنوان «رئیس شورای امنیت ملی در امور اوکراین» یاد شده است. او در ماه‌های نخست دولت ترامپ هم در شورای امنیت ملی آمریکا فعالیت می‌کرده و نهایتا در تابستان ۲۰۱۷ بار دیگر به سیا بازگشته و هنوز هم یکی از مأموران این آژانس جاسوسی است.

اطلاعاتی که در اینترنت منتشر شده، نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۶، وی همراه با بایدن به یک مهمانی دولتی در کاخ سفید دعوت شده است. او همچنین با «سین میسکو» عضو سابق شورای امنیت ملی آمریکا و از کارمندان «آدام شیف» رئیس دموکرات کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا که در پیشبرد پرونده استیضاح نقشی محوری ایفا می‌کند، رابطه‌ای بسیار نزدیک دارد.

روابط نزدیک چاراملا با بایدن، شیف، رایس، «جان برنان» رئیس اسبق سیا و «جیمز کلپر» رئیس اسبق اطلاعات ملی آمریکا موجب شده تا وی در گذشته هم هدف حمله رسانه‌های دست راستی قرار گیرد. در سال ۲۰۱۷، چند سایت نزدیک به ترامپ، وی را به درز اطلاعات محرمانه شورای امنیت ملی به رسانه‌ها متهم کردند، با این حال این ادعاها در آن زمان چندان جدی گرفته نشد و به رسانه‌های معتبر راهی پیدا نکرد.

تلاش برای سانسور نام افشاگر

اما همزمان با انتشار نامن چاراملا، رسانه‌های جریان اصلی آمریکا به واسطه قانون حمایت از افشاگران، تلاش کرده‌اند تا حد امکان نام وی را از دید مخاطبان دور نگه دارند.

روزنامه‌هایی چون «نیویورک‌تایمز» و «واشنگتن‌پست» و شبکه‌های تلویزیونی مانند «سی‌ان‌ان» و «ان‌بی‌سی» به صراحت اعلام کرده‌اند که با وجود آگاهی از هویت افشاگر، نام وی را در مطالب خود ذکر نمی‌کنند. حتی شبکه «فاکس نیوز» که رسانه محبوب ترامپ به شمار می‌آید، در بخشنامه‌ای، کارکنانش را از ذکر نام چاراملا منع کرده است.

این وضعیت با وجود توییت هفته گذشته فرزند ترامپ، باز هم ادامه یافته است. با وجود آنکه رسانه‌های آمریکایی خبر ادعای ترامپ جونیور در مورد هویت افشاگر را منتشر کرده‌اند، اما در مطالب آن‌ها هیچ ردی از نام چاراملا به چشم نمی‌خورد. این سیاست در میان رسانه‌های انگلیسی‌زبان غیرآمریکایی از جمله «گاردین»، «دیلی تلگراف» و «دویچه وله» هم ادامه یافته است.

حتی کاربران شبکه‌های اجتماعی هم از این موج سانسور در امان نمانده‌اند. «فیسبوک» از دیروز در حال پاک کردن تمام مطالبی است که در آن‌ها به نام چاراملا اشاره‌ای شده است.

بر اساس گزارش کاربرانی که مطالبشان به دلیل اشاره به نام چاراملا پاک شده، سخنگوی فیسبوک در پیامی به آن‌ها نوشته است: «هر اشاره‌ای به نام افشاگر بالقوه، ناقض خط مشی ما و ترویج اقدامی خلاف قانون است.»

فیبسوک همچنین اعلام کرده است: «ما در حال حذف کردن هرگونه اشاره‌ای به نام افشاگر بالقوه هستیم. در صورتی که این نام به صورت گسترده در رسانه‌ها مطرح شود یا در مناظرات توسط افراد معروف به کار گرفته شود، ما در سیاست خود تجدید نظر می‌کنیم.»

با وجود عدم افشای رسمی نام چاراملا، اما جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان روز شنبه رسما افشاگر را برای ادای شهادت در پرونده استیضاح، به کنگره فراخوانده‌اند. هرچند در احضاریه مجلس نمایندگان فعلا نام افشاگر اعلام نشده است، اما به نظر می‌رسد به زودی سیاست پنهان‌کاری در مورد نام وی تغییر کند.

به نظر می‌رسد جمهوری‌خواهان مصمم هستند که با افشای نام وی و سیاسی جلوه داده پرونده استیضاح، از فشارها بر ترامپ که در به فاصله یک سال تا انتخابات ریاست‌جمهوری با اتهاماتی جدی روبروست، بکاهند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اوکراین گیت آمریکا رئیس جمهور اوکراین دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۸۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین تانکهای پیشرفته آمریکایی را از جبهه عقب می برد

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دو مقام ارتش ایالات متحده به آسوشیتدپرس گفتند که اوکراین تانک‌های رزمی آبرامز M1A1 را فعلاً در نبرد با روسیه استفاده نمی‌کند. این تصمیم تا حدی به این دلیل گرفته شده که پهپادهای روسیه استفاده از تانک‌ها را آن هم بدون شناسایی و هدف حمله قرار گرفتن، دشوار کرده است.

ایالات متحده سرانجام در ژانویه ۲۰۲۳ میلادی موافقت کرد که ۳۱ تانک آبرامز در اختیار اوکراین قرار دهد. 

این تصمیم پس از اصرار چندماهه کی‌یف گرفته شد که استدلال می‌کرد داشتن این تانک‌ها که هرکدام حدود ۱۰ میلیون دلار هزینه دارند، برای تقویت توانایی این کشور با هدف شکستن خطوط حمله روسیه بسیار حیاتی هستند.

اما از آن زمان، وضعیت در میدان نبرد بویژه با توجه به استفاده فراگیر روس‌ها از پهپادهای نظارتی و پهپادهای شکارچی-قاتل به‌طور اساسی تغییر کرده است. این تسلیحات، حفاظت از تانک‌ها را برای اوکراین دشوارتر کرده است زیرا تانک‌ها به سرعت توسط پهپادهای روسی شناسایی و شکار می‌شوند.

بنا بر گزارش آسوشیتدپرس تا کنون پنج تانک از ۳۱ تانک منهدم شده است؛ ازجمله در جریان عقب‌نشینی اخیر از آودیوکا، شهری در شرق اوکراین که ماه‌ها کانون نبردهای شدید بود.

یکی از مقامات ارشد دفاعی روز پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت: «افزایش قابل توجه شمار پهپادها در میدان نبرد اوکراین به این معنی است که دیگر جایی وجود ندارد که بتوانید بدون ترس از شناسایی، از آنجا عبور کنید.»

البته یکی از مقامات دفاعی ایالات متحده گفت که اگرچه پهپادها یک تهدید مهم هستند، اما اوکراینی‌ها نیز تاکتیک‌هایی را اتخاذ نکرده‌اند تا بتواند از تانک‌ها موثرتر استفاده کنند.

دریاسالار کریستوفر گریدی، معاون رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده نیز در این باره گفت: «در حال حاضر، تانک‌ها از خط مقدم بیرون کشیده شدند و ایالات متحده با اوکراینی‌ها برای تنظیم مجدد تاکتیک‌ها همکاری خواهد کرد.»

او افزود: «ما با شرکای اوکراینی و سایر شرکایمان کار خواهیم کرد تا به آنها کمک کنیم دریابند چگونه در چنین محیط تغییریافته‌ای که اکنون همه چیز در آن دیده می‌شود، می‌توانند از تانکها استفاده کنند.»

اخبار مربوط به تانک های به حاشیه رانده شده، همزمان با دو سالگی تشکیل «گروه تماس دفاعی اوکراین» اعلام شده است.

دو سال پیش از این، ایالات متحده ائتلافی متشکل از ۵۰ کشور را بوجود آورد که ماهانه نشستی برگزار می‌کنند تا به ارزیابی نیازهای نظامی اوکراین بپردازند و کشورهای دارای مهمات، تسلیحات یا نیازهای اوکراین برای تعمیر تجهیزاتش را شناسایی کنند.

به گفته مقامات آمریکایی، انتظار می‌رود ایالات متحده روز جمعه اعلام کند که حدود ۶ میلیارد دلار کمک نظامی بلندمدت به اوکراین ارائه خواهد کرد و افزودند که این کمک شامل مهمات مورد نیاز برای سیستم‌های دفاع هوایی پاتریوت نیز خواهد بود.

این مقامات به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند تا درباره جزئیاتی که هنوز علنی نشده، صحبت کنند.

ایالات متحده همچنین برای اولین بار تأیید کرد که موشک‌های بالستیک دوربرد موسوم به ATACM را در اختیار اوکراین گذاشته که به این کشور اجازه می‌دهد بدون نیاز به پیشروی، به عمق مناطق تحت اشغال روسیه حمله کند؛ بدون آنکه بیشتر در معرض شناسایی پهپادها یا دفاع مستحکم روسیه قرار گیرد.

 

دبیرکل ناتو: هنوز برای پیروزی اوکراین و شکست روسیه دیر نشده است

 

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل (۶ اردیبهشت) گفت مادامی که متحدان پیمان آتلانتیک شمالی به وعده‌های خود مبنی بر تحویل تسلیحات بیشتر به کی‌یف عمل کنند، برای «پیروز شدن اوکراین» بر روسیه دیر نیست.

وی در جریان یک سخنرانی در برلین گفت: «در ماه‌های اخیر متحدان ناتو نتوانسته‌اند حمایتی را که ما قول آن را داده بودیم ارائه کنند. اما هنوز برای پیروزی اوکراین دیر نیست، زیرا حمایت‌های بیشتری در راه است.»

نیروهای اوکراینی طی ماه‌های اخیر به دلیل کمبود مهمات و تسلیحات در میدان نبرد متحمل شکست از نیروهای روسیه شده‌اند. با این حال آقای استولتنبرگ تاکید کرد که با تصویب لایحه کمک چندین میلیارد دلاری کنگره آمریکا در حمایت از اوکراین و همینطور تعهدات جدیدتر سایر کشورها از جمله بریتانیا، آلمان و هلند وضع می‌تواند عوض شود.

دبیرکل ناتو در این باره گفت: «اکنون این مسئولیت ماست که تعهدات را به تحویل واقعی سلاح و مهمات تبدیل کنیم و این کار را به سرعت انجام دهیم.»

آقای استولتنبرگ در سخنرانی خود همچنین چین را مورد انتقاد قرار داد و پکن را متهم کرد که با به اشتراک گذاشتن فناوری پیشرفته‌ای که می‌تواند برای تولید موشک، تانک و هواپیما به کار گرفته شود، «اقتصاد جنگی روسیه را تقویت می‌کند.»

وی اضافه کرد: «چین می‌گوید که خواهان روابط خوب با غرب است. در عین حال پکن همچنان به دامن زدن به بزرگترین درگیری مسلحانه در اروپا پس از جنگ جهانی دوم ادامه می‌دهد.»

برلین و پکن به طور سنتی از روابط اقتصادی نزدیکی برخوردار بوده‌اند و شرکت‌های آلمانی مبالغ هنگفتی را در چین سرمایه‌گذاری می‌کنند و کالاهای زیادی را به اقتصاد شماره دو جهان صادر می‌کنند. 

با این حال پس از اینکه شوک انرژی ناشی از جنگ اوکراین به تولیدکنندگان مهم آلمان به شدت ضربه زد، فشار بر شرکت‌های آلمانی برای کاهش وابستگی به چین افزایش یافته است.

اولاف شولتس صدراعظم آلمان هفته گذشته در سفری به چین تاکید کرد که آلمان نمی‌خواهد از چین جدا شود، بلکه به دنبال کاهش «وابستگی‌های یک‌طرفه» است.

 

دیگر خبرها

  • اوکراین تانکهای پیشرفته آمریکایی را از جبهه عقب می برد
  • حاشیه مجدد در نشست خبری تن هاخ؛ محرومیت سه رسانه از طرح پرسش
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • قهرمانان، رسانه گویای هویت ملی ایران‌اند
  • روایت سرهنگ آمریکایی‌ از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • ارسال سلاح و تجهیزات آمریکایی به اوکراین و اسراییل انجام می‌شود
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن