Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: پیشکسوتان، صاحب‌نظران و بازنشستگان منابع‌طبیعی دارای دانش و تجارب ارزشمند هستند که استفاده از اندوخته‌ها و دانسته‌های آنان می‌تواند منابع‌طبیعی را برای رسیدن به اهداف بلندمدت یاری کند.

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان ؛ دکتر خسرو شهبازی در سی و یکمین جلسه ستاد هماهنگی اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری با تاکید بر استفاده از دانش بومی و تکنولوژی روز دنیا برای حفاظت از انفال و منابع طبیعی خاطرنشان کرد: یگان حفاظت برای صیانت از منابع‌طبیعی و پیشگیری از تخریب و تصرفات اراضی ملی با چالش‌های مختلفی روبروست و برای رهایی از وضعیت موجود بخش حفاظت باید مجهز به سیستم دیده‌بانی، پایش و ارزیابی باشد تا بتواند قبل از وقوع تخلف از آن جلوگیری نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهبازی حفاظت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از منابع طبیعی را از وظایف اصلی سازمان جنگل‌ها برشمرد و افزود: باید ارتباط منابع طبیعی با مردم روز به روز بیشتر شود تا به حفاظت بهینه از این منابع ارزشمند بینجامد.

 

سرپرست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین تصریح کرد: ما باید تحلیل مشخصی از شرایط موجود داشته باشیم زیرا ممکن است روش هایی را در 30 ،40 سال پیش بکار گرفته ایم که اکنون دیگر آن روش نتواند کارایی لازم را داشته باشد.

وی ادامه داد: اکنون منابع طبیعی با متغیرهای مختلفی روبروست و تغییرات اقلیمی بطور واضح قابل رویت است و ما باید تلاش کنیم با توجه به وضعیت موجود و استفاده از امکانات و تغییرات آب و هوایی جنگل‌کاری در عرصه را در فصل بارندگی انجام دهیم تا نهال بتواند خودش را با خاک سازگار نماید.

شهبازی با بیان اینکه با بازنگری در گذشته می توانیم  نقشه راه آینده را ترسیم کنیم به تدوین استراتژی بخش های مختلف سازمانی اشاره کرد و افزود: با همفکری و بکارگیری خرد جمعی می‌توان شالوده کار در منابع‌طبیعی را به مدت 50 سال طراحی و پی ریزی کرد تا کسانی که به مرور ورود می‌کنند چشم انداز مشخصی را در منابع طبیعی شاهد باشند.

 

این مسئول منابع طبیعی کشور در ادامه به اهمیت مراتع کشور اشاره و تاکید نمود: در بذرپاشی، بذرکاری و احیای مراتع از مشارکت مردم و ظرفیت جوامع محلی استفاده شود.

وی پدیده بیابان زایی را از چالش های مهم کشور برشمرد و یادآور شد: ایران با قرار گرفتن بر روی کمربند خشک و نیمه خشک همواره در معرض بیابانی شدن سرزمین قرار دارد و سازمان جنگل ها برای رفع این مشکل نیازمند حمایت و مشارکت همه دستگاه‌ها، نهادهای متولی و مشارکت جوامع محلی است. 

 

بیشتر بخوانید: راه نجات جنگل ومراتع آبخیزداری است 7 هکتار از منابع طبیعی نورآباد طعمه حریق شد

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پیشکسوتان جنگل خاک منابع طبیعی برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۰۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند

نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: سازه‌های آبخیزداری در حوزه شهری بیرجند، مهرشهر، مرک و دیگر مناطق وجود دارد و هم اکنون اجرای عملیات آبخیزداری در حوزه باقران در مرحله یک و ۲ را داریم.

او افزود: در پی بارندگی‌های اخیر نیز ۲ میلیون متر مکعب کنترل سیلاب در سازه‌های آبخیزاری بیرجند داشته ایم.

نصرآبادی بیان کرد: در حوزه منابع طبیعی نیز به طور کلی از ۱۵ میلیون هکتار اراضی در استان ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی است و در حوزه‌های مدیریتی و پیشگیری، اجرایی و مقابله با متخلفین فعالیت‌های زیادی صورت می‌گیرد که هم استانی‌ها می‌توانند موارد تخلف را از طریق شماره‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ اعلام کنند.

بیشتر بخوانید

بستر رودخانه ۸ روستا لایروبی و آزادسازی شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: به طور مثال قطع درخت و گونه‌های گیاهی حتی اگر در باغ شخصی باشد مطلقاً ممنوع است و می‌بایست با مجوز انجام شود.

ماجرای کلیپ پخش شده با عنوان کوهخواری در جاده بند امیرشاه بیرجند چه بود؟

نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: چند روز پیش ویدئویی در فضای مجازی با عنوان کوهخواری در بند امیرشاه بیرجند توسط برخی از کانال‌ها و رسانه‌ها بدون صحت سنجی منتشر شد.

او افزود: عنوان کوهخواری صحت ندارد؛ جاده بند امیرشاه به سمت مزار کوه چندین سال است که دچار ریزش کوه شده و محدوده ریزش شناسایی شده به همین دلیل از حدود ۶ ماه قبل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در این جاده جهت ایمنی مسیر تردد در حال انجام کار است.

نصرآبادی بیان کرد: این اقدام برای حذف قسمتی که ریزش کوه دارد و کم کردن از حادثه خیزی آن‌ قسمت در حال انجام است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین اقدامات بالادستی که در آنجا صورت گرفته در اراضی شخصی و در قالب طرح مصوب دولتی گردشگری و کاملا قانونی است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال