Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به موافقتنامه ایران و اتحادیه اورآسیا در زمینه کاهش تعرفه تجاری محصولات کشاورزی گفت: بر این اساس ایران ۹۸ کدتعرفه و اتحادیه اورآسیا ۱۲۶ کدتعرفه خود را کاهش داده تا طرفین بتوانند محصولات کشاورزی خود را آسان‌تر صادر کنن ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۳ اقتصادی کشاورزی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی اکبر مهرفرد معاون وزیر جهاد کشاورزی در همایش آشنایی با فرصت‌های تجاری بخش کشاورزی ایران و اتحادیه اورآسیا اظهار کرد: کشاورزی ایران در حال تغییر مسیر و گذار از کشاورزی سنتی به صنعتی می‌باشد که از ملزومات این امر نیاز به توسعه بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به دلیل تحریم‌ها در پیمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای کمتر حضور یافته‌ایم اما پیمان اورآسیا با کشورهای روسیه، قزاقستان، ارمنستان و بلاروس فرصت مناسبی برای کشورمان فراهم کرده به طوریکه برای 200 میلیون نفر بازار وجود دارد.

معاون توسعه بازگانی و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: فرصت تجاری پیش آمده برای تجارت با اتحادیه اورآسیا عالی ترین سطح موافقتنامه‌های بین‌المللی است.

مهرفرد تصریح کرد: برخی گمان می‌کنند که بر اساس موافقتنامه ایران با اورآسیا عضو این اتحادیه شده‌ایم اما اینطور نیست بلکه تنها موافقتنامه تجارت ترجیحی به اعضای این اتحادیه به امضا رسیده است.

وی گفت: بر اساس توافقنامه به امضا رسیده ظرف مدت 3 سال می‌توانیم با کشورهای یاد شده تجارت آزاد نیز داشته باشیم و تجارت ترجیحی را به تجارت آزاد تبدیل کرده و تعرفه‌ها را صفر کنیم اما این اتفاق اکنون نیفتاده است.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در بخش کشاورزی و صنایع غذایی در 124 کد تعرفه از جانب آنها و 98 کدتعرفه از جانب ما به یکدیگر تخفیفات تعرفه‌ای داده‌ایم که در بخش صنعتی نیز تخفیفات تعرفه‌ای به امضا رسیده است.

مهرفرد افزود: هدف از امضای این توافقنامه آن است که به بازار وسیع‌تری دسترسی داشته باشیم و همچنین همین کالاهایی که اکنون وارد می‌کنیم اجازه دهیم با شرایط راحت‌تری وارد کنیم؛ مانند برنج و گوشت که اکنون از دیگر کشورها این محصولات را وارد می‌کنیم.

وی گفت: برای اینکه تولید و اقتصاد ما نیز صدمه‌ای نبیند اجازه کاهش تعرفه برخی محصولات مانند محصولات لبنی را نداده‌ایم کما اینکه اتحادیه اورآسیا نیز اجازه کاهش تعرفه به ما نداد زیرا خود بلاروس تولیدکننده بزرگ محصولات لبنی است و با وجود اینکه دیگر کشورها عضو این اتحادیه موافق بودند این کشور موافقت نکرد؛ درخصوص محصولات دیگری نیز مانند گندم کاهش تعرفه توسط دو کشور اعمال نشد.

وی با بیان اینکه دسترسی به بازار دیگر کشورها تنها کاهش تعرفه تجاری نیست تصریح کرد: بهبود امور زیربنایی نیز در تجارت میان کشورها بسیار مورد اهمیت است و در این موافقتنامه به مسائل قرنطینه‌ای و حمل و نقل، بهداشتی و تسهیلات گمرکی نیز توجه شده است.

مهرفرد یادآور شد که در سال‌های گذشته حتی یک محصول ما به کشورهای اورآسیا صادر نمی‌شد اما بر اساس این موافقتنامه‌ها و بازدیدهای حضوری که از کارخانه‌های ما داشته‌اند صادرات محصولات مختلفی شروع شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: راهرو سبز گمرکی و تعیین پایه ارزش گمرکی کالاهای مختلف دو اقدام مهم گمرک ایران برای تجارت با دیگر کشورها بود و باعث تسهیل صادرات محصولات ما بویژه در بخش کشاورزی شد.

وی برای توضیح بیشتر گفت: در گذشته با توجه به اینکه ارزش کالاهای گمرکی ایرانی به درستی تعیین نمی‌شد کشورهای واردکننده خود قیمتی برای واردات این کالاها تعیین می‌کردند که در شرایط جدید آنها ارزش تعیین شده توسط گمرک ایران را ملاک قرار می‌دهند که این امر عملا باعث کاهش تعرفه و هزینه‌های صادرات می‌شود.

مهرفرد همچنین در خصوص راهرو سبز گمرکی گفت: بر این اساس اطلاعات قبل از آنکه به مرز برسد در سامانه بارگذاری می‌شود و گمرک کشور مقابل به اتکاء به اطلاعات حساب شده توسط ما بازرسی‌ها را به حداقل می‌رساند که این امر منجر به افزایش سرعت صادرات می‌شود که این امر در بخش کشاورزی دارای اهمیت است.

وی گفت: کشورهای عضو اتحادیه اروآسیا با توجه به اینکه در 6 ماه از سال سرما و یخبندان دارند نمی‌توانند محصول کشاورزی تولید کنند که ما می‌توانیم از این شرایط برای صادرات محصولات خود به درستی استفاده کنیم و کاهش زمان ترخیص محصولات کشاورزی در گمرک کیفیت آنها را حفظ خواهد کرد.

ایران 98 کد کالای کشاورزی را برای واردات از اتحادیه اورآسیا کاهش داد

وی گفت: اتحادیه اورآسیا 126 کدتعرفه را به ایران تخفیف داده  و ما نیز بازار خود را در مقابل دیگر کشورها به روی آنها گشودیم که 113 کد تعرفه کاهشی و 13 کد تعرفه فریز شده است.

مهرفرد افزود: منظور از فریز کردن کد تعرفه آن است که تا سه سال اجازه تغییر کد تعرفه نخواهیم داشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایران نیز 98 کد تعرفه به کشورهای عضو اورآسیا داده که 61 کد تعرفه آن کاهشی و 37 کد نیز فریز شده است.

وی گفت: بر این اساس واردات محصولاتی مانند گوشت گاو، کره حیوانی، حبوبات، ذرت و روغن آفتابگردان به طرف مقابل امتیاز دادیم تا آنها بتوانند این محصولات را راحت‌تر به کشورمان صادر کنند.

مهرفرد افزود: کشورهای عضو اتحادیه اورآسیا نیز اجازه صادرات انواع میوه و سبزیجات دادند و محصولاتی از قبیل سیب‌زمینی، کلم، کاهو، محصولات گلخانه‌ای، سیب درختی می‌تواند به این کشورها صادر شود.

* تا سال 1400 گلخانه‌‌های ایران دو برابر می‌شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سطح گلخانه‌ها در ایران در حال افزایش است گفت: تا پایان دوره ریاست جمهوری  آقای روحانی سطح گلخانه‌های ما در زمان آغاز به کار ایشان به دو برابر افزایش می‌یابد که این امر امکان توسعه صادرات را به شکل مناسب‌تری فراهم می‌آورد.

وی گفت: در برخی از محصولات مانند شیرینی و شکلات به صورت آینه‌ای عمل کرده‌ایم و دو کشور به یکدیگر تعهد داده‌اند تا 3 سال آینده تعرفه‌هایشان تغییری نداشته باشد.

* توافقنامه سه گانه ایران با روسیه و قزاقستان در مورد تجارت گندم

مهرفرد افزود: در یادداشت تفاهمنامه‌ای نیز مقرر شده که در 3 زمینه سوآپ، ورود موقت و تجارت گندم با قزاقستان و روسیه همکاری داشته باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: ما به اندازه سه برابر ظرفیت فعلی کارخانه‌هایمان برای تولید آرد ظرفیت خالی دارند که بر اساس موافقتنامه صورت گرفته می‌توانیم با ورود موقت گندم آن را تبدیل به آرد کرده و به دیگر کشورهای منطقه صادر کنیم.

وی یادآور شد که در کشورهای اطراف ایران از قبیل عراق و سوریه هفت میلیون تن بازار آرد وجود دارد که می‌توانیم از این مهم استفاده کنیم.

* شرایط واردات از بلاروس با توجه به واقعه چرنوویل

مهرفرد در ارتباط با تجارت با بلاروس با توجه به آلودگی این منطقه به اورانیوم به خاطر واقعه چرنوویل اظهار کرد: از این کشور تنها محصولاتی وارد می‌شود که تحت نظارت‌های لازم باشد و بر اساس رصد تولید محصول توسط سامانه‌های این کشور مشخص می‌شود که آن کالا در چه منطقه‌ای تولید شده است.

وی افزود: بلاروس تمایل به صادرات محصولاتی به ایران دارد اما با توجه به اینکه فعلا نتوانسته با برزیل رقابت کند هنوز محصولی از این کشور به ایران صادر نشده است.

مهرفرد در پایان یادآور شد که مذاکرات سنگین و پرچالشی با کشورهای عضو اتحادیه اورآسیا انجام شد که نتیجه آن اکنون در اختیار کشاورزان و تجار قرار گرفته است.

انتهای پیام/

R1342/P/S7,78,83/CT11 واژه های کاربردی مرتبط اتحادیه اوراسیا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتحادیه اوراسیا اتحادیه اوراسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۱۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، غلامحسین تیموری گفت: مبادلات این مدت محصولات کشاورزی سیستان و بلوچستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشت.
وی بیان کرد: از مجموع مبادلات مرزی محصولات بخش کشاورزی واردات ۳۹ هزار و ۲۲۵ تن کالا‌های شامل برنج، موز و کنجد و بیش‌از ۴۴ هزار و ۱۹۸ تن صادرات محصولات کشاورزی عمدتا شامل انواع خرما، گوجه فرنگی، هندوانه و سیب درختی و سایر خشکبار است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان ترانزیت محصولات کشاورزی در یک ماه اول امسال که از مرز‌های رسمی انجام شده را هزار و ۱۱۶ تن اعلام کرد.
وی گفت: سیمای کشاورزی سیستان و بلوچستان بسیار توانمند و دارای ظرفیت‌های زیادی است وباغبانی، زراعت و شیلات مهمترین ظرفیت‌ها برای توسعه صادرات بخش کشاورزی این استان بشمار می‌رود.
تیموری بیان کرد: سیستان و بلوچستان به دلیل دسترسی به بازار‌های افغانستان و پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی‌نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت‌های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
وی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر است و تنها نقطه در کشور است که می‌تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می‌شود کمک کند.

دیگر خبرها

  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • تشکیل اتحادیه بین‌المللی تجار «امین» در ایران