Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@23:17:17 GMT

مهربانی مرز ندارد

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۴۱۲۵۵

مهربانی مرز ندارد

پدران و مادرانی که دست کودک بیمار خود را در دست دارند، منتظرند تا جمله‌ای امیدبخش از پزشکان بشنوند و روزنه‌ای برای سلامتی فرزندشان بیابند. اینجا مؤسسه خیریه «زنجیره امید» است. ساختمانی در محله تجریش که بیش از یک دهه است کودکان بیمار و پزشکان را مانند زنجیری به هم متصل و جریانی از امید را بین آنان برقرار کرده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مؤسسه از ۱۲سال پیش تاکنون خدمات درمانی خود را با کمترین هزینه به کودکان کمتر از ۱۸ ساله طبق استانداردهای بین‌المللی با همکاری جراح فوق‌تخصص اطفال در زمینه بیماری‌های قلب، ارتوپدی و ترمیمی ارائه می‌کند. زنجیره امید هفته گذشته میزبان تیم پزشکان فرانسوی بود تا ۲۵ کودک بیمار مبتلا به بیماری‌های ارتوپدی را معاینه کنند و با تشخیص بیماری‌ آنان روند درمان شکل بگیرد. در این گزارش با خدمات این خیریه و یک روز میزبانی از تیم پزشکان فرانسوی همراه بودیم.

معاینه ۲۵ کودک
«مینا» ۸ساله‌ است. اما جثه‌ای ریزتر از سنش دارد و بغل مادرش نشسته. مادر هم هرازگاهی دستی روی پاهای ناتوان مینا می‌کشد و منتظر است تا امروز راه درمان بیماری مینا را به او بگویند. پدر و مادر مینا از مهریز یزد به خیریه زنجیره امید آمده‌اند. مادر و پدر مینا او را بغل می‌کنند و به مدرسه می‌برند. مادر می‌گوید که غیر از مینا ۲فرزند دیگر هم دارد و روزگار سخت می‌گذرد. نوبت معاینه می‌شود و پروفسور «فیلیپ‌ویولا» پاهای مینا را معاینه می‌کند و می‌گوید که به جراحی نیاز ندارد. کم‌توانی مینا در راه رفتن با فیزیوتراپی درمان می‌شود. اما باید فکری هم برای سوءتغذیه او کرد. پدر و مادرش امیدوارند با خدمات درمانی که خیریه در اختیارشان می‌گذارد مینا بتواند بدون کمک مادر و پدرش یا واکر راه برود. کودکان دیگر با نقص انگشتان دست و پا، مشکلات استخوانی و انحراف ستون فقرات که در این برنامه توسط تیم پزشکان معاینه می‌شوند یا بیماری خاصی دارند که فقط در برخی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور قابل درمان است یا هزینه درمان آنان به قدری بالاست که خانواده‌هایشان هرگز از عهده درمان برنمی‌آیند. چشم‌های نگران مادر «حمید» به کلام پزشکان است. حمید ۵ساله است و نمی‌تواند دست راستش را بالا بیاورد. مادر می‌گوید: «از بچگی همین‌طور بود. یکبار دکتر رفتیم. گفت استخوان کتفش مشکل دارد و باید جراحی شود. ما هم که نمی‌توانستیم هزینه عمل را بپردازیم منصرف شدیم. حالا هرچه بزرگ‌تر می‌شود مشکلات حرکتی‌اش بیشتر می‌شود.» آنها از چابهار آمده‌اند و چشم امیدشان به زنجیره امید است. کلینیک ارتوپدی که با حضور تیم پزشکان فرانسوی در خیریه زنجیره امید برپا شده با معاینه و تشخیص بیماری ۲۵کودک کمتر از ۱۸ساله پیش می‌رود. تبادل تجربه بین پزشکان ایرانی و فرانسوی

تیم پزشکان فرانسوی شامل فیلیپ ویولا، برنارد فریس و نیکولاس فوسکو متخصص ارتوپدی کودکان و خانم دکتر آن دوفونتاین، متخصص بیهوشی است. «سید رامین زرگر» متخصص ارتوپدی اطفال و هیئت علمی دانشگاه تهران و عضو تیم پزشکان خیریه زنجیره امید هم امروز در کنار تیم پزشکان فرانسوی هست. زرگر درباره تفاوت ویزیت کودکان مؤسسه زنجیره امید با دیگر بیماران می‌گوید: «کودکانی که در این مؤسسه تحت درمان قرار می‌گیرند توان مالی بسیار کمی دارند تا جایی که حتی نمی‌توانند به مراکز درمانی دولتی مراجعه کنند. برخی از آنان هم به قدری بیماری پیچیده و نادری دارند که درمان آنان در هر مرکز درمانی امکانپذیر نیست. بابت حضورم در این خیریه احساس بسیار خوبی دارم. در حدی که قابل توصیف نیست. چون به کسانی کمک می‌کنم که واقعاً نیاز دارند و راه رسیدن به سلامت را طی می‌کنند.» این تیم ۴نفره پزشکان فرانسوی نخستین بار است که به ایران آمده‌اند و تجربه قبلی ندارند. آنها می‌گویند بیماری‌های خاصی در زمینه ارتوپدی کودکان را مشاهده کرده‌اند که تجربه‌شان را با پزشکان ایرانی تبادل می‌کنند.

آموزش علمی برای پزشکان
این نخستین بار نیست که تیم پزشکان بین‌المللی در مؤسسه خیریه زنجیره امید حضور پیدا می‌کنند. «فریبا ابوالقاسمی» مسئول جلب مشارکت‌های مردمی مؤسسه خیریه زنجیره امید می‌گوید: «از آنجا که هدف این مؤسسه درمان کودکان بدون در نظر گرفتن دین، ‌نژاد و ملیت در ۳زمینه قلبی، ارتوپدی و ترمیمی است؛ تیم پزشکان متخصص فرانسوی به ایران آمده بودند. این بار میزبان متخصصان فرانسوی شدیم. زنجیره امید فقط یک مؤسسه خیریه برای درمان کودکان نیست. این مؤسسه با ورود تیم‌های بین‌المللی و در جریان همکاری با پزشکان فوق‌تخصص مجرب داخلی برای ایجاد کیفیت مطلوب درمان، دوره‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت آموزشی برگزار می‌کند و همچنین نخستین مؤسسه خیریه است که در درون خود تیم فوق‌تخصصی پزشکان ایرانی و فرانسوی دارد. یکی از شاخصه‌های مهم فعالیت‌های زنجیره امید، کاهش چشمگیر هزینه‌های درمان با بالاترین استاندارد کیفیت درمان است.» کمک‌ حامیان در بخش‌های تأمین هزینه‌های درمانی کودکان، تأمین هزینه‌های خرید تجهیزات پزشکی و پشتیبانی و ساخت مراکز درمانی تخصصی و بیمارستانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. خانه اطفال

در طبقه اول مؤسسه زنجیره امید اقامتگاهی برای کودکان و مادرانی که از شهرستان به تهران می‌آیند با ظرفیت پذیرش ۳۰ نفر شامل ۱۵ کودک بیمار به همراه مادر تدارک دیده شده‌است. مادران و کودکان در مدت اقامت خود برای روند درمان در خانه اطفال از خدماتی مانند ۳ وعده غذایی برخوردارند. علاوه بر این تمام امکانات توانبخشی، گفتار درمانی، کاردرمانی و فیزیوتراپی در این اقامتگاه فراهم است. مادر و کودک بیمار قبل و بعد از عمل می‌توانند در اینجا بمانند تا روند درمان طی شود.

درباره خیریه زنجیره امید
«مریم مرعشی» مدیرعامل مؤسسه خیریه زنجیره امید به دلیل بیماری دخترش در فرانسه با یک پروفسور ایرانی‌_فرانسوی به نام دکتر «کیوان مزدا» آشنا شد و درمان دخترش، باعث راه‌اندازی این مؤسسه در ایران مانند مؤسسه خیریه زنجیره امید را که در فرانسه و ۱۵ کشور دیگر دایر است حاصل کرد. این مؤسسه که از سال ۱۳۸۶ کار خود را آغاز کرده با پزشکان بین‌المللی در تعامل است. ۱۲۷ تیم فرانسوی تاکنون برای انجام مأموریت پزشکی و تعامل درمانی و علمی و آموزشی از طریق مؤسسه خیریه زنجیره امید به ایران سفر کرده‌اند. پزشکان ایرانی عضو مؤسسه زنجیره امید رایگان یا با حداقل هزینه برای بچه‌ها طبابت می‌کنند. ۲ هزار نیکوکار از کمترین مبلغ تا هرچقدر لازم است را تقبل می‌کنند. بیش از ۱۲ هزار و ۳۰۰ کودک بیمار ارتوپدی، قلبی و ترمیمی از سراسر کشور توسط این مؤسسه مورد جراحی فوق‌تخصصی قرار گرفته و درمان شده‌اند. زنجیره امید طبق پرونده مددجویان در طول فعالیت خود از همه استان‌های کشور پذیرش داشته است. در همین نزدیکی
خیریه زنجیره امید در میدان تجریش، خیابان فنا خسرو، پلاک ۳۱ قرار دارد. خیّرانی که تمایل دارند با این مؤسسه همکاری کنند می‌توانند به این نشانی مراجعه کنند. شما هم اگر کودک و نوجوان کمتر از ۱۸ساله کم‌بضاعتی را می‌شناسید به این مؤسسه معرفی کنید تا با کمک پزشکان این مجموعه راه سلامت را طی کند. کد خبر 462246 برچسب‌ها همشهری محله

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۱۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند

به گزارش خبرگزاری مهر، ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبودهایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولین و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمدهای دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

کد خبر 6089691 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • شیراز میزبان رویداد تخصصی بازساختی پزشکی آینده
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ 
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ
  • تحویل ۹۰۰۰ تخت بیمارستانی تا شهریور ماه امسال
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • ‌رویداد تخصصی بازساختی ـ پزشکی آینده در شیراز برگزار می‌شود
  • تصادف زنجیره‌ای ۹ خودرو در ارومیه ۱۱ مصدوم داشت
  • تصادف زنجیره‌ای ۹ خودرو در ارومیه/ ۱۱ نفر مصدوم شدند