Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@03:09:56 GMT

تئاترقم درحال حرکت درمسیر خصوصی‌سازی است

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۴۱۷۳۹

تئاترقم درحال حرکت درمسیر خصوصی‌سازی است

علی فرحناک روز یکشنبه درگفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به روند اجرایی بیست و یکمین جشنواره تئاتر استانی قم، اظهار داشت:‌ اواخر سال ۹۷ فراخوان این جشنواره اعلام و ۳۷ نمایشنامه به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.

رئیس انجمن تئاتر قم اظهار داشت: نمایشنامه‌های ارسالی به دبیرخانه این جشنواره بازخوانی و ۲۱ نمایش پس از تمرین توانستند به مرحله بازبینی برسند که از این تعداد نیز ۷ نمایش منتخب برای مرحله نهایی این جشنواره پذیرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه طبق قانون جشنواره تئاتر درکشور باید نمایش گروه‌های منتخب پیش از مرحله نهایی به نمایش عموم در بیایند، گفت: هر نمایش ۱۵ شب در ماه‌های اخیر اجرای عمومی انجام دادند که با استقبال خوب علاقه‌مندان مواجه شد.

فرحناک، توجه به استعدادیابی و آموزش هنروران و علاقه‌مندان مستعد را از جمله اولویت‌های این جشنواره دانست و افزود:جلسه های نقد و برسی تمام آثار به نمایش درآمده در قم، برگزار می‌شود ضمن اینکه برگزاری دوره‌های آموزشی رای دانش آموزان دردستورکار قرارگرفت.

رئیس انجمن تئاتر قم تاکید کرد: برگزاری مسابقه کتابخوان، برگزاری کارگاه‌های تخصصی آموزشی با موضوع تئاتر کودک و نوجوان، تئاتر اسطوره و درام و همچنین نشانه شناسی تئاتر از جمله سرفصل های آموزشی این جشنواره است ضمن اینکه درحاشیه این جشنواره چهار کارگاه آموزشی در زمینه نمایش نامه‌نویسی، بازیگری و اقتصاد نمایشی برنامه ریزی شده‌است.

فرحناک اظهار داشت: نمایش «بمانی رفتی، بمانی رفته ای» به کارگردانی محمدرضا شاهمردی، نمایش «وداع با اسلحه» به کارگردانی شاهین سلطانی، نمایش «مهندس واشینگ کلوز» به کارگردانی ابوالفضل بلغندر و همچنین نمایش «اشک خدا» با کارگردانی مرضیه بنی علی از جمله آثار راه‌یافته به مرحله نهایی این جشنواره است.

وی ادامه داد: نمایش «پنج متری اول، بن بست سوم» به کارگردانی احمد شریفی فرد، نمایش «رأس ساعت پنج» به کارگردانی مهناز رود ساز و همچنین نمایش «غسال خان» به کارگردانی رضا جعفری از دیگر آثار راه‌یافته به مرحله نهایی بیست و یکمین جشنواره تئاتر استانی قم است.

فرحناک با بیان اینکه مرحله نهایی این جشنواره از ۲۱ آبان ماه در قم آغاز می‌شود، ادامه داد: بلیت‌های این جشنواره به صورت حضوری و همچنین از طریق سامانه قابل خریداری است ضمن اینکه علاقه‌مندان با خرید بسته‌های ویژه امکان حضور درکارگاه‌های تخصصی این جشنواره را خواهند داشت.

رئیس انجمن تئاتر قم برگزاری ۲ نمایشگاه تخصصی درحاشیه این جشنواره از جمله نمایشگاه پوستر تئاتر و عکس تئاتر را از جمله ویژگی‌های ممتاز این دوره از جشنواره دانست و اظهار داشت: ۳۲ اثر عکاسی از عکاسان استان در قالب نمای عکس تئاتر در حاشیه این جشنواره به نمایش درخواهد آمد.

فرحناک ادامه داد: آئین اختتامیه این جشنواره در روز دوشنبه ساعت ۱۸ در تالار شهید آوینی قم برگزار میشود و در این آئین از برگزیدگان این جشنواره و همچنین جشنواره عکس و پوستر تئاتر این استان تقدیر خواهد شد.

وی با بیان اینکه شعار جشنواره تئاتر امسال، جشن امید به فردایی روشن است گفت: موضوع‌های ارزشی از جمله دفاع مقدس، ارزش های اخلاقی و دینی از جمله نمایش‌های اولویت دار این جشنواره بوده‌است.

وجود ۵۰۰ هنرمند تئاتر، ۲۰ استاد هنر تئاتر و ۷۰ لیسانس تئاتر در حوزه‌های مختلف کارگردانی، نمایشنامه‌نویسی، طراحی لباس، طراحی صحنه و گریم از جمله ظرفیت‌های تئاتر استان قم است.

تئاتر قم در زمینه‌های مذهبی- آئینی، کودک و نوجوان و دفاع مقدس ید طولایی داشته و اساتید و پیشکسوتان زیادی در این شهر تلاش فراوان برای تئاتر استان و کشور را متحمل شده‌اند.

قم دارای بیش از هشت گروه تئاتر فعال از جمله گروه تئاتر آئین، امروز، ایده، عرشیان، طراوت، سایه روشن، خانه پرواز و گروه تئاتر گاراژ تیاتر می‌باشد.

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قم جشنواره تئاتر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قم جشنواره تئاتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قم جشنواره تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۱۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان

نوزدهمین «شب کارگردان» با تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر کشور؛ ژاله علو، علیرضا کوشک‌جلالی و علی شمس برگزار می‌شود و تندیس انجمن کارگردانان تئاتر به آنان اهدا خواهد شد.

به گزارش ایسنا، این برنامه به کوشش انجمن صنفی کارگردانان تئاتر ایران، روز یکشنبه ۹ ادریبهشت ماه و از ساعت ۱۷ در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد و در کنار اهدای مدالیوم به اکبر زنجانپور، از سه چهره نامبرده نیز تقدیر می‌شود.

بر اساس این گزارش، ژاله علو سال ۱۳۰۶ در محله سنگلج و در خانواده‌ای زاده شد که فرهنگ برایشان اهمیت داشت. پدرش گرچه ارتشی بود ولی ذوق هنری داشت و علاقه‌مند بود دخترش با ادبیات کشور آشنا شود. به همین دلیل از هفت سالگی با شروع مدرسه کتاب حافظ، سعدی و شاهنامه برایش می‌خواند و او را تشویق می‌کرد تا با اشعار بزرگان کشور آشنا شود.

علو درس و مشق را در دبستان «نواختران» در خیابان شاهپور آغاز کرد و دوره متوسطه را در مدرسه «خسرو خاور» گذارند. مدتی به دانشسرای مقدماتی رفت و به دلیل علاقه به کار هنری، هنرستان هنرپیشگی  را انتخاب کرد. در هنرستان هنرپیشگی نزد استادان بزرگی مانند هایک گاراگاش، دکتر نامدار که استاد فن بیان بود و خانمی سوییسی که استاد بدن و حرکت بود، مشغول نوآموزی شد. در همین هنرستان با چهره‌هایی همانند محمد نوری، معز دیوان فکری و ... هم شاگردی شد و اولین حضور روی صحنه تئاتر را تجربه کرد. او از دانشسرای مقدماتی مستقیما وارد رادیو شد و سال‌ها در این رسانه فعالیت کرد.

و حالا انجمن کارگردانان تندیس و لوح تقدیر خود را به پاس سال‌ها تلاش و هنرآفرینی در حوزه کارگردانی تئاتر رادیویی به استاد ژاله علو تقدیم می‌کند.

علیرضا کوشک‌جلالی، کارگردان و مدرس تئاتر، دیگر هنرمندی است که فردا مورد تقدیر قرار می‌گیرد. او گرچه مقیم آلمان است اما همواره در تئاتر ایران حضوری تاثیرگذار داشته و علاوه بر کارگردانی نمایش‌های مختلف، در بسیاری از شهرهای کشور نیز هنرجویان را اموزش داده و با آنان آثار نمایشی مختلفی را اجرا کرده است. تماشاگران تئاتر از اجرای نمایش‌های «موسیو ابراهیم» و «خدای کشتار» او خاطراتی به یادماندنی دارند.

بر همین اساسا، انجمن کارگردانان به پاس تلاش‌های فراوان در حوزه آموزش تئاتر و کارگردانی از علیرضا کوشک جلالی تقدیر می‌کند.

اما علی شمس، دیگر کارگردانی است که مورد تقدیر قرار می‌گیرد. او علاوه بر کارگردانی نمایش‌های گوناگون همچون «احتمالات»، «داستان‌های میان رودان»، «قلعه انسانات»، «وقتی خروس غلط می‌خواند»، «شب دشنه‌های بلند»، «مخاطب خاص»، «اگر شبی از شب‌های تهران، مسافری...» و ...، در زمینه تئوری و ترجمه آثار نمایشی نیز پرتلاش است و در سال‌های اخیر، بسیاری از آثار معتبر نمایشی جهان زیر نظر او منتشر شده‌اند. انجمن کارگردانان به پاس تلاش‌های اجتماعی در حوزه تئاتر لوح تقدیر خود را به علی شمس اهدا خواهد کرد.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • معرفی گروه‌های راه یافته به مرحله استانی جشنواره هنر‌های نمایشی