Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین- اکرم شعبانی؛ بهره‌برداری بلند مدت و صرفه اقتصادی توجیه شده در سراسر جهان از جمله امتیازات ویژه این نوع ماده معدنی به شمار می‌رود. آمار و اطلاعات موجود از این 17 عنصر نشان دهنده آن است که چین بیش از 85 درصد از این عناصر را در خاک خود جای داده است، عناصری که علاوه بر استفاده در زندگی روزمره، در تولید تسلیحات پیشرفته نظامی هم تاثیرگذاری بسیاری دارند و همین موضوع ایالات متحده آمریکا را به استخراج و صادرات این ماده معدنی از چین وابسته کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین سهمیه استخراج سالانه عناصر نادرخاکی خود را در روز جمعه آخرین روز کاری هفته گذشته با 10 درصد افزایش به بالاترین سطح در طول سال 2019 رساند. به صورت بالقوه مساله رقابت با تولیدکننده اصلی جهان در این 17 ماده معدنی با ارزش (عناصر نادرخاکی) تولید این ماده معدنی را محدود کرده است.

در اواخر ماه می سال جاری پکن کنترل خود را در استخراج عناصر نادر خاکی افزایش داد چرا که این ماده معدنی در همه ابعاد زندگی از مصارف الکترونیکی تا تجهیزات پیشرفته نظامی کاربرد بالایی دارد؛ این افزایش کنترل بر استخراج این مواد به جنگ نظامی درگرفته میان چین و ایالات متحده مربوط می‌شد اگرچه همچنان هم هیچ محدودیت رسمی در این زمینه اعلام نشده است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت تحقیقاتی و مشاوره‌ای آداماس اینتلیجنس، چین حداقل 85 درصد از ظرفیت عناصر نادر خاکی جهان را در خود جای داده است.

در این راستا وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین در بیانیه‌ای اعلام کرده است که سهمیه کامل معادن عناصر نادر خاکی برای سال 2019 معادل 132 هزار تن و سهمیه ذوب و جداسازی این عناصر نیز 127 هزار تن تعیین شده است.

این سهمیه به ترتیب از 120 هزار و 115 هزار تن در سال 2018 به این میزان افزایش یافته است، دیوید مریمان مدیر شرکت تحقیقاتی کالا راسکیل Roskill مستقر در لندن در این باره عنوان کرده است: این میزان بالاترین سهمیه‌ای است که تاکنون به عناصر نادر خاکی در چین تعلق گرفته است.

یکی از اعضای انجمن صنایع عناصر نادر خاکی جمهوری خلق چین در این باره خبر داده است: چین برای دومین سال متوالی هزینه‌های مرتبط با استخراج از این معادن را افزایش داده و ارقام اعلام شده برای سال 2019 تاکنون رکورد بالاترین میزان را به ثبت رسانده است.

مقایسه‌ای در آمار این سهمیه بندی بیانگر آن است که در نیمه دوم 2019 سهمیه استخراج معادن عناصر نادر خاکی معادل 72 هزار تن در نظر گرفته شده که افزایش بیش از 54 درصدی نسبت به آمار سال گذشته (به شکلی غیرمعمول در سال گذشته میزان استخراج در نیمه دوم سال پایین بوده است) نشان می‌دهد.

به منظور ذوب و جداسازی، یا استفاده از فرآوری سنگ معدنی که تولید کنندگان این مواد می‌توانند مورد استفاده قرار دهند، سهمیه نیمه دوم 69 هزار و 500 تن در نظر گرفته شده است.

مریمان در ادامه بر این مطلب تاکید می‌کند که افزایش سهمیه می‌تواند به عنوان پیامی حاوی این مطلب است "چین توانایی افزایش عرضه، دشوار ساختن زیست (عناصر نادر خاکی) برای مناطقی که دستیابی آنها به این ماده معدنی دشوار است همچون آمریکا، اروپا و استرالیا را داراست."

مدیر شرکت تحقیقاتی راسکیل با اشاره به اینکه علیرغم وجود چنین پیامی در این رویکرد به نظر می‌رسد این مساله با وضعیت زنجیره تامین داخلی چین ارتباط داشته باشد، تاکید کرد: چین به دلیل دریافت بازخوردهای محیط زیستی به شکلی فزاینده به دنبال تامین مواد اولیه خود در خارج از خانه است. چنین اقدامی به معدن کاران دولتی و سایر دست اندرکاران در امر معدن اجازه می‌دهد "سهم بازار خود را به صورت قانونی حفظ کنند."

چین به طور معمول سهمیه عناصر نادر خاکی را سالی دو بار برای یک دوره شش ماهه اعلام می‌کند که بر همین اساس در ماه مارس سهمیه نیمه اول معادل 60 هزار تن برای معدن و 57 هزار و 500 برای ذوب و جداسازی اعلام شده بود.

اعلان‌های نزدیک به پایان سال، سهمیه سالانه این معادن را در حالی منتشر می‌کند که پکن و واشنگتن در تلاش هستند تا جزییات توافقی با عنوان "فاز یک" را برای پایان دادن به خصومت‌های تجاری خود به صورت علنی اعلام کنند.

بر اساس داده‌های گمرکی که روز جمعه 17 آبان ماه منتشر شد، صادرات عناصر نادر خاکی چین در ماه اکتبر با افزایش 1.9 درصدی نسبت به ماه قبل به 3 هزار و 639 تن رسیده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: چین خاک معدن وزارت صنعت معدن و تجارت مواد معدنی استخراج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۳۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پادکست| تحلیل بازار طلا و ارز در هفته دوم اردیبهشت/ روند بازار‌ها در هفته آینده چگونه است؟

بازار‌های ارز، طلا و سکه در هفته دوم اردیبهشت روند با ثباتی را تجربه کردند.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ بازار ارز در هفته دوم اردیبهشت ماه شرایط تقریبا نوسانی داشت. در این هفته قیمت هر دلار آمریکا در بازار غیررسمی ارز در کانال ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان در حال نوسان بود. بازار طلا و سکه هم در این هفته شرایط نسبتاً متعادلی را پشت سر گذاشت.


سفر وزیر امور اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی کشورمان به ریاض به‌منظور حضور در مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی، حضور آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در عربستان، سفر قریب‌الوقوع رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران از جمله اخبار موثر بر بازار ارز در این هفته بودند


«قدرت الله امام وردی» کارشناس اقتصادی و همچنین «نادر بذرافشان» رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران به تشریح ابعاد وضعیت بازار‌های طلا و سکه در هفته دوم اردیبهشت ماه پرداختند. جزئیات تحلیل این کارشناس‌های اقتصادی را در پادکست زیر بشنوید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: ارز و طلا ، ارز و سکه ، طلا و ارز ، طلا و سکه ، سکه و ارز ، سکه و طلا ، بازارنیوز ، قدرت الله امام وردی ، نادر بذرافشان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA3

دیگر خبرها

  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • حل مسائل نرم افزاری و سخت افزاری هرمز اولویت مدیران دولتی است
  • (تصاویر) طبیعت بهاری سد خاکی خونیق شهرستان اهر
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • جزئیات تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران | شهرستان های مشمول طرح جداسازی
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • ظرفیت سد دز تکمیل شد/ احتمال افزایش خروجی سد دز
  • احتمال افزایش خروجی سد دز
  • پادکست| تحلیل بازار طلا و ارز در هفته دوم اردیبهشت/ روند بازار‌ها در هفته آینده چگونه است؟