Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی بر اساس آمار منتشر شده80 درصد کودکان مبتلا به اوتیسم از بی‌خوابی رنج می‌برند و بی‌خوابی، شایع‌ترین مشکل در اختلالات خوابی کودکان مبتلا به اوتیسم (ASD) است. در تحقیقات متعددی ارتباط بین بی‌خوابی و افزایش شدت علائم مرتبط با اوتیسم، از جمله اختلالات اجتماعی، مشکلات ارتباطی و اضطراب اثبات شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از اریک نیوز، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه میسوری و مرکز MU تامپسون در اوتیسم و اختلالات عصبی پیشرفته، دریافتند که رفتار درمانی می‌تواند باعث بهبود خواب کودکان مبتلا به اوتیسم و والدین آنان شود.

دکتر کریستینا مک کرا، استاد گروه روانپزشکی در دانشکده پزشکی MU گفت: " خواب فرآیندی طبیعی است و فعالیتی تعمدی نیست. اولین قدم برای درمان بی‌خوابی در کودکان مبتلا به اوتیسم، تعیین ساعت شبانه روزی خواب و ریتم خواب در روش درمانی بهبود خواب است."

این تحقیق شامل 17 کودک 6 تا 12 ساله مبتلا به اوتیسم بود که به بی‌خوابی مبتلا شده بودند. والدین این کودکان نیز در این مطالعه شرکت کردند. والدین و فرزندان، خاطرات روزانه خواب الکترونیکی مانند  مدت زمان خواب، مدت زمانی که به خواب می‌روند و سایر عوامل را گزارش کردند. آنان از وسایل الکترونیکی بر روی مچ دست خود برای اندازه گیری حرکت اندام، که یک روش عینی برای اندازه‌گیری کیفیت خواب است نیز استفاده کردند. سپس هر خانواده هشت جلسه، 50 دقیقه‌ای رفتار درمانی را با افراد متخصص در این زمینه گذراند.

مک کری گفت: " در این تحقیق به جای یک برنامه یکنواخت برای همه شرکت‌کنندگان، مهمترین نگرانی‌های هر خانواده هدف قرار گرفت و مدل درمانی ویژه‌ای برای هر فرد ایجاد شد و در چند جلسه اول این موضوعات کلیدی تحلیل شدند. این روش موجب شد تا در جلسات بعدی خانواده‌ها روش‌های خود را با کمک درمانگر خود تصحیح کنند."

پس از هشت جلسه درمانی، اطلاعات جمع‌آوری شده از دستگاه‌ها و خاطرات نشان داد، خواب و رفتار کودکان شرکت کننده، بهبود یافته و پس از گذشت یک ماه، 85 درصد شرکت‌کنندگان دیگر بی‌خوابی را تجربه نکردند. براساس اطلاعات مانیتورها و خاطرات افراد، والدین درگیر در این تحقیق نیز خستگی کمتری و خواب بهتری را تجربه کردند.

مک کری گفت: "در این تحقیق تعداد جلسات خانواده‌ها و میزان درمان بررسی شد و نتایج ذهنی و عینی تحلیل شد و نتایج تحقیق حیرت‌انگیز بود. اگرچه معقول است که خواب کودک بر خواب والدین تاثیر داشته باشد، اما من انتظار نداشتم والدین به اندازه کودکان، پیشرفت داشته باشند."

مک کرا امیدوار است این تحقیق آزمایشی را در ابعاد بزرگتر انجام دهد. او همچنین در نظر دارد برای کمک به خانواده‌ها در مناطق روستایی یا کسانی که قادر به سفر نیستند، یک نسخه از روش رفتاردرمانی از راه دور را ارائه کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اختلال خواب کودکان مبتلا به اوتیسم استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۳۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟

جزئیات مهم‌ترین طرح درمانی برای کودکان زیر ۷ سال که از ابتدای اردیبهشت امسال شکل اجرایی به خود گرفته است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بار‌ها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده، اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظر‌های متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.»، اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.».

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آن‌ها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود، اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه دارو‌های سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیرو‌های مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰ (وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶ (بیمه سلامت) گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • بچه‌ها الگوی خوابشان را از والدین می‌آموزند
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟