Web Analytics Made Easy - Statcounter

بخشدار دالخانی رامسر گفت: تاکید ما به دهیاری‌ها خصوصا روستاهای واقع در حاشیه جاده های اصلی این است که با حساسیت بیشتری به جمع آوری زباله ها از دامن طبیعت و کنار جاده اقدام کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ احمد علیزاده در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ با بیان اینکه توجه به حوزه پسماند و زباله از مهم ترین برنامه های اولویت دار بخش دالخانی است اظهار کرد: آموزش مهم ترین مولفه در اجرای صحیح طرح تفکیک زباله از مبدا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: معضل و مشکل زباله باید به نحوی درست مدیریت و حل و فصل شده و بحث زباله تولیدی روستاها هم باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

بخشدار دالخانی رامسر با اشاره به اینکه با آموزش درست می‌توان از تولید حجم زیادی از زباله جلوگیری کرد تصریح کرد: تاکید ما به دهیاری‌ها خصوصا روستاهای واقع در حاشیه جاده های اصلی این است که با حساسیت بیشتری به جمع آوری زباله ها از دامن طبیعت و کنار جاده اقدام کنند.

این مسئول افزود: باید اول معضل زباله را بشناسیم تا درست تصمیم گیری کنیم و معتقد هستم که زباله روستا نباید از آنجا بیرون بیاید و حدود 70 تا 75 درصد از زباله های تولیدی روستاها قابل برگشت به طبیعت و تجزیه پذیر هستند.

علیزاده گفت: معتقد هستم در حوزه روستایی زباله نباید جمع آوری شود و  اگر زباله در مبدا تفکیک شود اصلا چیزی برای جمع آوری باقی نمی ماند چرا که در روستا بیشتر زباله های تولیدی به طبیعت برمیگردد و استفاده دام و مرغ و خروس و کود می شود.

وی خاطر نشان کرد: بخشداری دالخانی با انتخاب مسئول امور پسماند که خانم منصوره شعبانی مدیریت آن واحد را برعهده دارد توانسته در مدت کوتاه با آموزش تفکیک زباله و اقدامات زیرساختی حجم زباله روستاهای این بخش را کاهش دهد و در حفاظت از محیط زیست پیشگام باشد.

بخشدار دالخانی رامسر در تشریح اقدامات این بخش گفت: آغاز به کار بخشداری با کوچ بخشی از مردم به ییلاقات همزمان بود که در این راستا بخش اعظم کارها در مناطق ییلاقی صورت گرفت.

این مسئول افزود: انتخاب و نشست های مداوم با رابطین پسماند هر روستا و واگذاری کارها به مردم عاملی مهم در موفقیت تفکیک زباله از مبدا در بخش دالخانی است.

علیزاده گفت: یکی از مهم ترین اقدامات این بخش در ماه محرم بود که با توجه به ایجاد ایستگاه های صلواتی و پخش غذاهای نذری همه ساله شاهد حجم زیاد زباله بخصوص ظروف پلاستیکی بودیم که خوشبختانه سال جاری با اقدامات و برنامه ریزی و اطلاع رسانی این مهم کاهش یافت.

وی در تشریح این اقدام تصریح کرد: اکثر مساجد روستاهای این بخش از جمله چالکرود، کلایه بن ، شستا ، چهل شهیدان و ... برای پخش نذری مساجد با شعار "نه به ظروف یکبارمصرف" با تهیه ظروف گیاهی و بشقاب های خانگی نسبت به توزیع غذا اقدام کردند.

بخشدار دالخانی رامسر افزود: در تعدادی از ایستگاه های صلواتی منطقه در ایام محرم نیز لیوان های گیاهی و شیشه ای جایگزین لیوان های پلاستیکی شد.

این مسئول در تشریح اقدامات مسئول پسماند بخش گفت: جلسه با رابطین آسباسر ، ایجاد ساک نان پارچه ای و غیرپلاستیکی توسط رابطین گالشمحله، نشست با رابطین شستا ، برگزاری جلسات کوچه به کوچه در روستای شستا و ... از جمله اقدامات اخیر بود.

علیزاده افزود: طرح های ابتکاری پاکسازی سبدها ، رنگ آمیزی یکپارچه سبدهای زباله ، نصب برچسب های طرح تفکیک‌زباله بر روی سبدها، پاکسازی مداوم‌ روستاها ، دیوارنگاری و دیوارنویسی در دوروستای حامی طرح اربکله و گاولیماک نیز از دیگر اقدامات بود.

رئیس شورای اسلامی بخش دالخانی نیز  گفت: هدف از اجرای طرح تفکیک زباله تغییر نوع نگاه و نگرش شهروندان در نحوه برخورد با پسماند، کاهش آلودگی‌های ناشی از تولید زباله و حفظ محیط زیست، صرفه‌جویی در هزینه‌های جمع‌آوری پسماند از اهداف اجرایی طرح تفکیک زباله از مبدأ است.

انوشیروان خلعتبری با اشاره به این که ارتقای سطح آگاهی مردم نقش اساسی در روند مدیریت و تفکیک پسماند دارد، افزود: تفکیک زباله از مبدا و مدیریت صحیح پسماند یکی از شاخص های عمده روستای سالم و پاک بوده و اجرای این پروژه گامی در راستای تحقق این مهم می باشد.

وی با تاکید بر ضرورت و اهمیت جداسازی زباله‌‌های خشک و تر گفت: اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا امروز یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۶۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی

علیرضا قره حسنلو در گفت وگو با خبرنگار مهر ضمن درخواست استفاده از تسهیلات صندوق ملی محیط زیست برای ایجاد تصفیه خانه‌های لوکال در سطح شهرها و روستاها اضافه کرد: از این طریق می‌توانیم بسیاری از معضلات محیط زیستی را برطرف کنیم.

وی افزود: با توجه به محدودیت‌های ایجاد شده توسط شورای عالی امنیت ملی، برخی روستاها به تصفیه خانه‌های لوکال نیاز دارند که آبریز آنها در سطح رودخانه‌های کرج و شهر شاهرود سرازیر نشود که تصفیه خانه‌های لوکال می‌توانند این آلودگی‌ها را کاهش دهند.

رئیس شورای اسلامی استان البرز عنوان کرد: با توجه به اینکه گاهاً بیش از ۷۰ درصد آلودگی هوا به دلیل استفاده از وسایل نقلیه فرسوده است، نیاز داریم نگاه ویژه ای به موضوع محیط زیست شود و برای بهسازی این ناوگان از تسهیلات صندوق ملی محیط زیست استفاده کنیم.

قره حسنلو با بیان اینکه جرایم صنایع آلاینده یا مالیات سبز طی چند سال اخیر کمتر به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز شده است، گفت: یکی از مشکلات موجود در سطح شهرک‌های صنعتی عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه است.

وی ادامه داد: غالباً پیمانکار وجود دارد اما زمین اختصاص پیدا نمی‌کند که بتوانیم از این ظرفیت برای سایت مدیریت پسماند و بازیافت استفاده کنیم. این موضوع یکی از دغدغه‌های ماست که امیدواریم با کمک و همراهی مسؤولان مربوطه اقدامات مناسب و لازم انجام شود.

رئیس شورای اسلامی استان البرز عنوان کرد: با توجه به اینکه البرز استانی پرتراکم است، نیاز به محلی برای دپوی نخاله‌های ساختمانی هستیم اما زمین مناسب نداریم که درخواست می‌کنیم، در ضوابط و مقررات این حوزه یک بازنگری انجام شود.

قره حسنلو با اشاره به اهمیت ایجاد خانه‌های محیط زیست به صورت عملیاتی مطرح کرد: قبلاً ما درخواست و تفاهم نامه همکاری را با اداره کل محیط زیست البرز امضا کردیم و اکنون آماده‌ایم که ایجاد خانه‌های محیط زیست را در سطح شهرها و روستاها با حضور افراد متخصص پیگیری کنیم.

وی بیان کرد: پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم تا در قالب طرحی از سوی شورای عالی استان‌ها، نسبت به در نظر گرفتن ساختاری برای ادارات محیط زیست شهرداری‌ها اقدام شود تا بتوانیم گام‌های مؤثری با همکاری اداره کل حفاظت محیط استان در این حوزه برداریم.

رئیس شورای اسلامی استان البرز با توجه به حفاظت شده بودن زمین‌ها در جاده چالوس گفت: درخواست ما این است که زمینی به دهیاران واگذار شود تا بتوانند در آن نسبت به تفکیک زباله و هدایت زباله‌های تر به سمت حلقه دره اقدام کنند.

قره حسنلو با اشاره به اینکه با استقرار دستگاه زباله سوز نیز می‌توانیم بوی نامطبوع زباله‌ها را از بین ببریم، اظهار کرد: نه فقط شهرداری‌ها و شورای اسلامی و اداره کل حفاظت محیط زیست استان، بلکه تمام مسؤولان باید در راستای کاهش آلودگی هوا پای کار بیایند.

کد خبر 6095488

دیگر خبرها

  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • عدم تفکیک زباله منجر به مصدوم شدن پاکبان شهرداری یزد شد
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • تفکیک زباله از مبدأ یک ضرورت است
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است/ ضرورت کاهش زباله سوزی
  • احداث شهرک بازیافت، گامی برای جمع‌آوری انبارهای غیرمجاز در نصف‌جهان
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود