Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین- اکرم شعبانی؛ مهرداد اکبریان رییس انجمن سنگ آهن ایران گفت: بازار داخلی همه محصول سنگ آهن ما را به دلایل متفاوت خریداری نمی‌کند و این موضوع بسیاری از معادن کوچک را با مشکل روبرو کرده است.

وی با اشاره به اینکه سنگ آهن داخلی گاهی به دلیل قیمتی که از سوی خریدار گران ارزیابی می‌شود خریداری نمی‌شود، عنوان کرد: علاوه بر تعیین عوارض 25 درصدی که امکان صادرات را به صفر رسانده است، محصولات ما گاهی به دلیل قیمت بالای حمل و نقل و گاهی به دلیل درصد ناخالصی از سوی خریداران داخلی هم حمایت نمی‌شود و این معادن سنگ آهن را دچار مشکل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکبریان با اشاره به اینکه قیمت‌های جهانی سنگ آهن به دلیل شرایط عرضه و تقاضا در کل جهان و گاهی وقایع غیرمترقبه مثل شکستن سد باطله‌ها با فراز و فرو همراه است، توضیح داد: در داخل قیمت گذاری متفاوت است و دولت تلاش داشته تا قیمت سنگ آهن را فرمول گذاری کند به همین منظور شمش فولاد خوزستان را ملاک قرار داده اما با این حال باز هم در تعیین قیمت شمش فولاد خوزستان دخالت دولتی کاملا مشهود است.

وی با تاکید بر اینکه دولت قیمت شمش را پایین‌تر از قیمت واقعی تعیین می‌کند، افزود: این مساله بر روی قیمت سنگ آهن، گندله و کنسانتره نیز تاثیر می‌گذارد و همین باعث می‌شود قیمت‌های داخلی درصد قابل توجهی از قیمت‌های جهانی پایین‌تر باشد.

رییس انجمن سنگ آهن ایران تصریح کرد: قیمت گذاری واقعی شمش فولاد خوزستان نه تنها بر سنگ آهن و گندله و کنسانتره تاثیر می‌گذارد که حتی بر کارخانه‌های فولادسازی نیز تاثیرگذار است و به همین دلیل حتی فولادسازی‌ها هم خواهان آن هستند که قیمت تمام محصولات میانی زنجیره فولاد آزاد باشد و یا دست کم قیمت شمش فولاد خوزستان واقعی شده و فاصله آن با قیمت جهانی کمتر شود.

وی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان سنگ آهن در صورت واقعی‌تر شدن قیمت‌ها حتی حاضرند تخفیفی برای فولادسازی‌ها قائل شوند، ادامه داد: به دلیل وجود این فاصله بالا و پایین شدن قیمت‌های جهانی تاثیری بر بازار داخلی ما ندارد، برای مثال در اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری تا 35 درصد اختلاف قیمت میان فروش سنگ آهن در داخل و قیمت صادراتی آن وجود داشته است.

اکبریان با اشاره به اینکه رقم اختلاف در شرایط کنونی بین 10 تا 12 درصد است، توضیح داد: گاهی معدن‌داران برای حفظ حیات معادن خود ناچار می‌شوند سنگ آهن خود را حتی با زیر قیمت داخلی به فروش برسانند که این تنها برای معادن بزرگ مقیاس و تنها به صورت مقطعی امکان پذیر است اما برای معادن کوچک این امکان حتی به صورت موقت هم وجود ندارد و همین می‌تواند موجبات تعطیلی این معادن را تسریع ببخشد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دولت سنگ آهن مواد معدنی آهن صادرات مواد معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۶۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۵ اردیبهشت +جدول

قیمت خودرو امروز، چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳، دومین روز نزولی خود را تجربه می‌کند. اغلب محصولات در بازار کاهشی گزارش می‌شوند، اما تعداد معدودی از آن‌ها، صعودی یا بدون تغییر معامله می‌شوند.

به گزارش مشرق، قیمت خودرو امروز، چهارشنبه، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ وارد دومین روز نزولی خود شده است. افت قیمت در اغلب خودروهای داخلی و مونتاژی دیده می‌شود، اما باز هم در برخی موارد معدود، قیمت خودروها افزایش داشته یا ثابت مانده است.

روز گذشته نرخ دلار به عنوان مهم‌ترین محرک بازار خودرو در بازار آزاد کاهشی شد و همین موضوع، دلیلی شد بر کاهش قیمت بیشتر در بازار خودرو. بنابراین از ابتدای روز جاری، بازار خودرو به صورت یک دست منفی گزارش می‌شود، اما شیب کاهش قیمت چندان بالا نیست.

با توجه به قیمت‌های وب‌سایت کارنامه، بازار خودروهای داخلی و مونتاژی نسبت به روز گذشته کاهشی است.

قیمت خودروهای داخلی

قیمت خودروهای داخلی همانند روز گذشته، نزولی گزارش می‌شود.

کوییک اتوماتیک R یکی از هاچ‌بک‌های ارزان‌قیمت دنده اتومات در بازار محسوب می‌شود که از ابتدای روز، تغییری ندارد و با قیمت ۵۴۵ میلیون تومان معامله می‌شود.

شاهین G دیگر محصول تولیدی و رده بالای شرکت سایپا به شمار می‌رود که همانند برادر کوچک‌تر خود، هیچ نوسانی ندارد و به نرخ ۷۶۶ میلیون تومان قابل خریداری است.

دنا پلاس اتوماتیک رکورددار افت قیمت در بازار امروز بوده که ۱۴ میلیون تومان ارزان‌تر از روز گذشته و با نرخ یک میلیارد و ۸۶ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

تارا دنده‌ای V۱ یکی از سدان‌های رده بالای ایران خودرو است که از صبح امروز افت پنج میلیون تومانی دارد و با ۷۶۳ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی به مراتب باثبات‌تر از خودروهای داخلی است.

جک J۴ آپشنال اقتصادی‌ترین محصول مونتاژی کرمان موتور بوده که از صبح امروز تغییری ندارد و با ۸۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

فونیکس آریزو ۶ پرو که جزو سدان‌های رده بالای مونتاژی محسوب می‌شود که این خودرو نیز نوسانی ندارد و به نرخ یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

هایما ۸S جدیدترین کراس‌اوور مونتاژی ایران خودرو از ابتدای امروز ۲۰ میلیون تومان ارزان شده و با یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

دیگنیتی پرستیژ یکی از محبوب‌ترین محصولات گروه بهمن به شمار می‌رود که ۴۰ میلیون تومان نسبت به روز گذشته ارزان‌تر شده و با دو میلیارد و ۳۱۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

منبع:تجارت‌نیوز

دیگر خبرها

  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی/ همسر و وکیل صدیقه وسمقی: بینایی او قبل از زندان از دست رفته بود/ وسمقی در زندان دچار بیماری قلبی شده است
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران
  • ورود دلار آزاد به کانال ۶۳ هزارتومانی/ خریدار نیست
  • انتقاد نماینده ولی فقیه از دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی؛ وزیر صنعت از دخالت‌های غیرقانونی در پارلمان بخش خصوصی دست بردارد
  • قیمت خودرو امروز ۵ اردیبهشت +جدول
  • بهبود شرایط صنایع دارویی در گرو برچیدن بساط ارز چند نرخی
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی کشور/ برچیدن بساط ارز چند نرخی