Web Analytics Made Easy - Statcounter

زیدآبادی نظام فکری ایدئولوژیک را مانع از تلاش دانشجویان برای جستجوی حرف های جدید دانست و گفت: ایدئولوژیک ها خود را آگاه به همه چیز می دانند و دیگر نیازی به دانستن نمی دانند.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، احمد زیدآبادی روز یکشنبه در نشست «نگاهی به جنبش دانشجویی ایران در گفت وگوی سه نسل» به میزبانی حزب «اراده ملت ایران» اظهار داشت: در دوره ای که ما دانشجو بودیم، دانشجویان سه دسته بودند، عده ای دنبال شغل بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی دیگر چشم و گوش هیات حاکمه بودند که انجمن های اسلامی را شامل می شد و آنها مراقب بودند اساتید علیه نگاه حاکم چیزی نگویند.
وی خود را عضو گروهی از دانشجویان اعلام کرد که می‌خواستند فارغ از این فضای سنگین حاکم بر دانشگاه فعالیت کنند.

زیدآبادی با اشاره به شکل گیری مجمع روحانیون مبارز و انشعاب از جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: در دوران دولت سازندگی، فضا به نفع چپ اسلامی چرخید و جریان چپ غالب با دیگر گروه ها اصطکاک هایی پیدا کرد.

وی به تلاش های دولت سازندگی برای حمایت از نگاه های متفاوت اشاره کرد و گفت: در دولت سازندگی، اقداماتی شد اما در نهایت خروجی آن علیه هاشمی رفسنجانی بود.
 به گفته زیدآبادی در دوران اصلاحات، انجمن های اسلامی دانشجویان دچار دگردیسی شدند و مسایلی مثل حقوق بشر و حقوق زنان هم به شعارهای آنها اضافه شد.

وی با تعریف دانشجو به عنوان کسی که علت حضورش در دانشگاه، تحصیل است، افزود: چرا دانشجویان باید لوکوموتیو حرکت های مردمی باشند و فکر می کنم باید انتظارمان را از آنها پایین بیاوریم. در دوره های مختلف هم، دانشجویان معمولاً از بیرون تغذیه می شدند.

این فعال سیاسی با بیان این موضوع که خیلی از اقدامات دانشجویی برای کشور مشکل ایجاد کرده است، گفت: حدود حرکت دانشجویان باید مشخص باشد زیرا بخشی از مشکلات کشور نتیجه همین اقدامات دانشجویی است که به طور مثال، عده ای رفتند در سن کم، حرکت های مسلحانه راه انداختند.

وی افکار دانشجویان چپ اسلامی را تحت تاثیر افکار سروش عنوان کرد و گفت: افکار دکتر شریعتی و شهید مطهری با فضای فکری پیش از انقلاب همخوانی داشت و طرفدار نداشت و در این دوره، سروش از اقبال دانشجویان به خود استفاده کرد و از آنان ایدئولوژی زدایی کرد.

زیدآبادی، نظام فکری ایدئولوژیک را مانع از تلاش دانشجویان برای جستجوی حرف های جدید دانست و گفت: ایدئولوژیک ها خود را آگاه به همه چیز می دانند و دیگر نیازی به دانستن نمی دانند.

وی به گزینش در دانشگاه ها در اوایل انقلاب نیز اشاره کرد و یادآورشد: بعد از فوت امام (ره) فضای اختناق و درگیری جناح ها ادامه داشت تا اینکه در دوره‌ای هم خط امامی ها پیروز شدند.

این فعال سیاسی در ادامه به تاثیرپذیری دانشجویان از فضای بیرون دانشگاه پرداخت و گفت: هر کدام از احزاب، دانشجویانی که در خط آنها باشند را فعال دانشجویی می دانند.

زیدآبادی معتقد است که دانشجویان خط امام با هدف تکثرگرایی فعالیت نکردند و این اقدامات نتیجه دعواهای جناح های داخل نظام بود.

این فعال سیاسی درعین حال افزود: دانشگاه نباید محل جولان گروه های سیاسی شود و دانشجو باید درس بخواند.

وی دلسردی دانشجویان کنونی برای فعالیت های سیاسی را یادآور شد و گفت: افزایش تعداد دانشجویان فاجعه آمیز است و دیگر دانشگاه اهمیت خود را از دست داده است.

این فعال سیاسی، دانشگاه های امروز را به مدرسه تشبیه کرد و ادامه داد: از این مدارس نباید انتظار فعالیت دانشجویی داشت. این دانشجویان چطور می توانند رسالت تاریخی دانشجویی را بر عهده بگیرند.

وی ابراز امیدواری کرد که با تغییر شرایط، هم فعالیت های دانشجویی و هم فعالیت های سیاسی با تحرک جدیدی رو به رو شود.

دانشجویان بعد از انقلاب در خدمت قدرت بودند

سعید فایقی معاون فنی اسبق سازمان تربیت بدنی در دولت سازندگی نیز در این نشست گفت: بعد از ۲۸ مرداد ۳۲، مبارزات دانشجویی حرفه ای شد و همین موضوع باعث اثرگذاری آن ها گردید.

وی شعار برابری، برادری و آزادی را که شعار دانشجویان دوران پیش از انقلاب بود را شعار انقلاب فرانسه عنوان کرد و گفت: دو دوره فرصت طلبی هم در فعالیت های دانشجویی داشتیم که یکی انحراف مجاهدین خلق در اوایل سال های دهه ۵۰ بود که به همین خاطر همه می خواستند جوانانشان را از دست مارکسیست ها نجات دهند.

فایقی به تحصن مرحوم طالقانی در دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: در حالی که دانشجویان انقلابی در زندان بودند و دانشگاه ها را ترک کرده بودند، انقلاب در اختیار بچه مسجدی های درس خوان دانشگاه قرار گرفت و این دومین فرصت طلبی در دوره های حرکت های دانشجویی بود. وقتی دانشجویان زندانی به دانشگاه برگشتند چون خود را صاحب حق می دانستند با این فرصت طلب ها اصطکاک پیدا کردند.

وی دانشجویان بعد از انقلاب را ابزار نظام ارزیابی کرد و ادامه داد: ما پیش از انقلاب، هزینه می کردیم اما مطالبه ای نداشتیم و بعد از انقلاب، نظام دانشجویی در خدمت و شریک نظام بود و دانشجویان درگیر قدرت شدند.  

از شریعت عبور و به حقیقت پرداختیم

علی صابری دبیر سابق انجمن دانشجویان پلی تکنیک و دبیر حزب اراده ملت ایران، شاخه خراسان رضوی نیز گفت: هر چند ناآگاهانه اما ما در دوران فعالیت های دانشجویی از ایدئولوژی گذشتیم.  

وی، تاثیرپذیری دانشجویان از سروش را یادآور شد و افزود: اگر دکتر شریعتی برای قبلی ها شریعت را مطرح می کرد، سروش و شبستری ما را به سمت حقیقت سوق دادند و مسأله ما به جای شریعت حقیقت شد.

صابری از گرایش طیف علامه تحکیم وحدت به خرده جنبش ها در این دوران یاد کرد و گفت: جنبش های زنان و کارگران برای ما در این دوران اولویت پیدا کردند.

وی با بیان این موضوع که نسل ما به خاطر محدود شدن دوره لیسانس به چهار سال، عمق گذشته را نداشت، حاکم شدن حذف فیزیکی مخالفان در دوره دولت نهم را یادآور شد و ادامه داد: در اوایل دوره هفتاد، دنبال حمایت از خرده جنبش های اجتماعی بودیم و در دوره دولت نهم، فقط دنبال حفظ حیات بودیم.

صابری در خصوص این موضوع که آیا تشکل های دانشجویی، حزب هستند و باید از نامزدهای انتخاباتی حمایت کنند نیز گفت: نگاه ما به عنوان دفتر تحکیم وحدت طیف علامه، این بود که تلاش برای ساختن جهانی دیگر را کنار بگذاریم و دیده بان جامعه مدنی و حافظ آن شویم. به همین خاطر هم، طرح عدم مشارکت فعال را در انتخابات مطرح کردیم و دیگر لیست ندادیم و از لیست های انتخاباتی حمایت نکردیم بلکه از قرایت های غیررسمی حمایت کردیم.

بیشتر بخوانید: ابلاغ دستورالعمل ساماندهی زندانیان نصب برچسب قیمت بر روی کالاها الزامی است

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه روحانیت مبارز حقوق زندان مجمع روحانیون مبارز معاون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۹۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات حمایت از غزه در شهر‌های مختلف جهان

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ مردم در شهر‌های مختلف جهان در حمایت از غزه و با درخواست آتش بس تظاهرات برگزار کردند.

 


تظاهرات دانشجویی حمایت از فلسطین به ژاپن کشیده شد
به گزارش وبگاه میدل ایست مانیتور، به گزارش خبرگزاری آناتولی، تظاهرات دانشجویی حمایت از فلسطین روز جمعه به ژاپن کشیده شد و تظاهراتی در دانشگاه واسدا در توکیو در اعتراض به ادامه تهاجم اسرائیل به نوار غزه برگزار شد.
تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که ده‌ها دانشجو در این دانشگاه در حمایت از فلسطینیان تجمع کردند و شعار "فلسطین را آزاد کنید، فلسطین را آزاد کنید و فلسطین آزاد خواهد شد" سردادند.
آنها همچنین بنر‌ها و پلاکارد‌هایی با شعار‌هایی علیه اسرائیل و "فلسطین را آزاد کنید، غزه را نجات دهید" در دست داشتند.
همچنین، با بالاگرفتن درخواست‌ها برای خارج کردن سرمایه‌ها از اسرائیل، دانشجویان و فعالان در دانشگاه‌های بزرگ استرالیا، از جمله در سیدنی، چادر‌هایی برپا کردند.
تظاهرات در حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های استرالیا در حالی برگزار شد که آمریکا شاهد برپا شدن بیش از ۱۵۰ چادر در سراسر این کشور برای نشان دادن همبستگی با غزه بود. بیش از دو هزار نفر از جمله دانشجویان در طی تظاهرات طرفداران فلسطین توسط مقامات آمریکایی دستگیر شده اند.
اعتراضات دانشجویی در کانادا و فرانسه نیز برگزار شده است.
تظاهرات دانشجویی در ۱۷ آوریل در دانشگاه کلمبیا در اعتراض به حمله اسرائیل به غزه آغاز شد. این تظاهرات نقطه عطفی برای جنبش‌های گسترده‌تر در اعتراض به نسل کشی اسرائیل در غزه بوده است.
در تهاجم اسرائیل به غزه تاکنون بیش از ۳۴ هزار و ۶۰۰ فلسطینی کشته و ۷۷ هزار و ۷۰۰ نفر زخمی شده اند.
به گزارش سازمان ملل، جنگ اسرائیل علیه غزه، ۸۵ درصد از جمعیت این منطقه را به سمت آوارگی، کمبود شدید غذا، آب آشامیدنی و دارو سوق داده است، این در حالی است که ۶۰ درصد از زیرساخت‌های غزه آسیب دیده یا ویران شده است.





اعلام همبستگی با غزه در کانادا
کانال تلگرام الجرمق؛ ویدئویی از فعالیت‌های اعلام همبستگی با فلسطین و غزه در خیابان‌های کانادا منتشر کرد.
شرکت کنندگان در این فعالیت ها، پرچم فلسطین را در دست و چفیه بر سر وصورت داشتند. آنها همچنین پلاکارد اسرائیل را تحریم کنید حمل می‌کرند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی






تظاهرات حمایت از فلسطین در شهر اوپسالا سوئد
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر با انتشار تصاویر زنده اعلام کرد، مردم شهر اوپسالا (Uppsala) سوئد در حمایت از فلسطین و برای درخواست توقف جنگ اسرائیل علیه غزه، به خیابان‌ها آمدند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 



حمایت استاد یهودی دانشگاه نیو سوث ولز استرالیا از دانشجویان حامی فلسطین
به گزارش کانال تلگرام خبرگزاری شهاب، پیتر اسلزاک، استاد فلسفه دانشگاه نیو سوث ولز استرالیا با حضور در محوطه این دانشگاه، جایی که چادری برای حمایت از غزه برپا شده است، گفت: این اقدام بسیار مهم است. دانشجویان با ایستادن در برابر جنایات وصف نشدنی اسرائیل در غزه از خود شجاعت بسیاری نشان دادند. این مهم است که من به عنوان یک یهودی، مانند دیگر یهودیان جهان، اینجا باشم و مهم است که با دانشجویانی اعلام همبستگی کنم که شجاعانه مقابل جنایات رژیم صهیونیستی ایستاده اند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

تظاهرات میلیونی یمنی‌ها در صنعا ضد رژیم صهیونیستی

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

تظاهرات دانشجویان دانشگاه کلمبیا مقابل منزل رئیس این دانشگاه
دانشجویان دانشگاه کلمبیا پس از مواجه شدن با سرکوبگری نیرو‌های پلیس و برچیده شدن چادر‌های تحصنشان با توسل به زور، به تظاهرات خود در حمایت از فلسطین ادامه دادند و مقابل منزل رئیس این دانشگاه تجمع کردند.
استقرار نیرو‌های پلیس آمریکا در مهم‌ترین دانشگاه‌های این کشور و تلاش برای برهم زدن تحصن‌های دانشجویان با اتخاذ اقدامات خشونت آمیز، از شدت موج اعتراضات دانشجویی نکاست و این خیزش دانشجویی همچنان در حال شدت گرفتن در این کشور است و سوال‌هایی درباره احترام آمریکا به حق آزادی بیان و اعتراض در خصوص مخالفت با سیاست واشنگتن در حمایت از اسرائیل مطرح می‌شود.
نیرو‌های امنیتی تحصن دانشجویان را با اتخاذ اقدامات خشونت آمیز برهم زدند و با توسل به زور چادر‌های اعتراضاتشان را برچیدند. همه این سرکوبگری‌ها مانع از ادامه تظاهرات دانشجویان دانشگاه کلمبیا در نیویورک در حمایت از غزه و فلسطین نشد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

 

دیگر خبرها

  • حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد
  • شرایط دریافت وام دانشجویی چیست؟
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • آغاز به کار جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی تیتر ۱۳
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب اسلامی
  • تظاهرات حمایت از غزه در شهر‌های مختلف جهان