Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش اکوفارس به نقل از اویل پرایس، به گفته بسیاری از متخصصان و رسانه ها بزرگترین مختل کننده بازار نفت قوانین جدید سوخت کشتیرانی است که قرار است کمتر از دو ماه آینده اجرایی شوند. این قوانین باعث نگرانی پالایشگاه‌ها در سال جاری شده است. آنها برای این تغییر بزرگ در ویژگی های سوخت کشتیرانی آماده می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 صنعت پالایشگاهی در سراسر جهان آماده پذیرش این شرایط برای سوخت کشتیرانی در پایان سال جاری میلادی شده است و انتظار  تاثیرات غیر منتظره سازمان بین‌المللی کشتیرانی را در ماه‌های بعد از این تغییر قوانین دارد.

 ولی از آنجایی که به سرعت به اول ژانویه 2020 نزدیک می شویم، حاشیه سود پالایشگاهی که انتظار می رفت، کاهش یافته است. طبق قوانین سازمان بین المللی کشتیرانی، از اول ژانویه 2020 تنها باید از سوخت دالای 0.5 درصد سولفور یا پایین تر از آن برای کشتی ها استفاده کرد. مگر اینکه کشتی‌ها از دستگاههای تصفیه سوخت استفاده کنند یعنی سیستمی که سولفور را از گاز تولید شده توسط کشتی ها پاک می کند . در این صورت می‌توانند از نفت سوخت سولفور بالا استفاده کنند.

 این ویژگی های جدید سوخت کشتی ها در کل زنجیره عرضه در صنعت کشتیرانی شوک ایجاد کرده است، از تولیدکنندگان نفت خام گرفته تا پالایشگاهها، تاجران، حمل کننده های کالا، مشتریان نهایی و هر چیزی که در این کشتی ها معامله می شود.

 روسیه یکی از کشورهایی است که اجرای قوانین سازمان بین‌المللی کشتیرانی را به تعویق می اندازد ولی به گفته الکساندر نواک ، وزیر انرژی این کشور، این تعویق فقط در آب های داخلی مثل رودخانه ها خواهد بود. روسیه در آبهای بین المللی از این قوانین پیروی خواهد کرد. با توجه به محتوای بالای سولفور نفت روسیه، این کشور یکی از بزرگترین بازنده ها در قوانین جدید سوخت کشتیرانی خواهد بود.

این قوانین جدید باعث می شود نفت سوخت سولفور پایین جایگزین تقاضا برای نفت سوخت سولفور بالا شود ولی این تغییر در حال حاضر نسبت به چند ماه پیش چندان قابل توجه و ناراحت کننده نیست.

 صنعت کشتیرانی 3.5 میلیون بشکه در روز نفت سوخت سولفور بالا مصرف می کند درحالیکه پالایشگاه های سراسر جهان قرار است 1.5 میلیون بشکه در روز نفت سوخت سولفور پایین طبق این قوانین تولید کنند. هنوز هم کشتی هایی که تصفیه کننده سوخت نصب کرده اند به نفت سوخت سولفور بالا نیاز دارند و همچنین کشتی هایی که قصد دارند تقلب کرده و از این قوانین سرپیچی کنند. حدود یک میلیون بشکه در روز از تقاضای سوخت دریایی مربوط می شود به نفت گاز، نوعی میعانات متوسط شبیه به دیزل.

 صرفنظر از سوخت دریایی که صنعت کشتیرانی از آن استفاده می کند، تقاضا برای هر کدام از این سوخت ها پایین تر از حد انتظار خواهد بود و دلیل آن کند شدن رشد اقتصادی و رشد تجارت دریایی است.

 آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماه سپتامبر خود از بازار نفت اعلام کرد که کند شدن تجارت بر تقاضای سوخت تاثیر منفی گذاشته است. این آژانس در ماه مارس پیش بینی کرد که در 2020 ، 200 هزار تا 300 هزار بشکه در روز کمبود نفت گاز وجود داشته باشد.

 ظرفیت پالایشگاهی در سراسر دنیا افزایش یافته در حالی که تقاضا برای سوخت به خاطر کاهش تجارت جهانی پایین آمده است. به علاوه، عرضه نفت سبک آمریکا افزایش یافته و مورد استفاده پالایشگاه هایی است که از آن سوخت سولفور پایین تولید می کنند. تحولات اخیر نشان می دهد که اجرای قوانین سازمان بین المللی دریانوردی بدون مشکل تر خواهد بود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۹۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا 

معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به در دستور کار قرار گرفتن ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا، گفت: سازمان توسعه تجارت در نظر دارد تعداد رایزنان بازرگانی را در سال جاری در قاره آفریقا از ۳ نفر به ۱۴ نفر افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، مهدی ضیغمی امروز در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» اظهار کرد: برگزاری اولین اجلاس ایران و کشورهای غرب آفریقا در سال گذشته منجر به توافقات خوب در تجارت بین‌المللی شد و این موضوع انگیزه‌ای شد تا اجلاس ایران و قاره آفریقا ادامه پیدا کند. 

به گفته معاون وزیر صمت، در این اجلاس، ایران میزبان بیش از ۳۰ کشور آفریقایی است. این رویداد همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو) در حال اجرا است.

ضیغمی با بیان اینکه آشنایی با بخشی از توانمندی‌های صادراتی ایران در دستور این اجلاس است، تصریح کرد: دستگاه‌های تخصصی، اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی طی جلسات مکرر و نشست‌های تخصصی نسبت به ارتباط تجاری و اقتصادی با همتایان خود تبادل نظر خواهند کرد و سعی کردیم در این اجلاس در قالب ۱۲ کمیته تخصصی نسبت به همکاری‌های مشترک تبادل نظر کنیم.

وی با تاکید بر لزوم افزیش سطح روابط اقتصادی ایران با قاره آفریقا، گفت: اقتصاد ایران و بسیاری از کشورهای آفریقایی مکمل یکدیگر هستند و به راحتی می‌توان از مسیر تجارت آزاد دوطرفه نسبت به جهش در مناسبات تجاری اقدام کرد. در همین راستا سازمان توسعه تجارت در نظر دارد با همراهی و همفکری معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه تعداد رایزنان بازرگانی را در سال جاری در قاره آفریقا از ۳ نفر به ۱۴ نفر افزایش دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن برشمردن موانع توسعه اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی، گفت: شناخت از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طرفین محدود است و امیدواریم از مسیر این اجلاس و نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ و نشست‌های فراوانی که برنامه‌ریزی کردیم این نقیصه را برطرف کنیم. همچنین حل این مسائل زیرساختی که به آنها اشاره می‌کنم، از جمله ضرورت راه‌اندازی خط منظم هوایی به ویژه به غرب و جنوب آفریقا چه توافقنامه‌ای در این زمینه امضا شد اما اجرایی نشده و ضرورت راه‌اندازی خط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا الزامی است. 

وی ادامه داد: همانگونه که می‌دانید ما به شرق و شمال آفریقا خط منظم کشتیرانی راه‌اندازی کردیم و با دستور رئیس جمهوری در سفر به الجزایر موضوع کشتیرانی به غرب آفریقا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

این مقام مسئول دامه داد: موضوع بعدی زیرساخت‌ها در تبادلات مالی و بانکی است که ابتکارات خوبی را در این اجلاس با همتایان آفریقایی خود به اشتراک خواهیم گذاشت و امیدواریم این سه موضوع اصلی در اجلاس بعدی حل و فصل شوند.

ضیغمی در پایان پیشنهاد داد با توجه به دستاوردها و توافقات این اجلاس، همزمان با ایران در دبیرخانه اتحادیه آفریقا نیز ساز و کاری برای حفظ، توسعه و این ارتباطات شکل بگیرد. امروز ضمن رونمایی از تندیس و لوح یادبود دبیرخانه دائمی ایران و آفریقا در این زمینه با مقامات آفریقایی مذاکراتی خواهیم کرد. امیدواریم این اجلاس نقطه عطف جهش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی ایران با کشورهای قاره بزرگ آفریقا باشد. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • فیلم| اوضاع فوق بحرانی در بیمارستان های غزه
  • مزایای کریدور حمل‌ ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • مزایای کریدور حمل‌ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود
  • ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا 
  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا
  • وزیر صمت: خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می یابد
  • ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها