Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل حزب اتحاد ملت گفت: دانشجویان و روزنامه نگاران مجبور بودند بار زمین مانده بود را از زمین بردارند و شاهدیم در این دوره آن بار را زمین گذاشته اند.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، «علی شکوری راد» عصر یکشنبه در نشست "نگاهی به جنبش دانشجویی ایران" که به میزبانی حزب اراده ملت برگزار شد، اظهار کرد: ما شاهدان دوره هایی از جنبش دانشجویی ایران بودیم و از این روند روایت های مستقیم داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال ۵۷ وارد دانشگاه تهران شدم که دانشگاه مادر بود. آن زمان تعداد دانشجویان کشور ۱۸۰ هزار نفر بود اما اکنون 20  برابر شده، با اینکه فضای دانشجویی از نظر کمیت به گستردگی امروز نبود ولی زنده و اثر گذار و در به روی دانشجو همه جا باز بود.

وی افزود: بیشترین کنش ها در دانشکده فنی و پزشکی بود. دانشجویان دانشکده فنی به صورت پیوسته تا مدرک فوق لیسانس را می گرفتند به همین دلیل دانشجویان این دو دانشکده سرآمد دانشجویان دانشگاه تهران بودند و نبض جامعه در دانشگاه می تپید.

شکوری راد گفت: دو هفته قبل از انقلاب دانشجو شدم، بعد پیروزی دانشگاه تعطیل شد. فعالیت های دانشجویان مسلمان در کتابخانه اسلامی دانشگاه بود و چپ ها در کتابخانه دانشجویی فعالیت می کردند. هر گروه هم کوی و خوابگاه خودشان را داشتنند. بعد از انقلاب اکثر دانشجویان به گرایش های سیاسی خاصی متمایل و هوادار گروهی شدند. ورودی های سال ۵۸ مشخص بودند به این صورت که مشخص بود هر دانشجو به کدام گروه تعلق دارد.

دبیرکل حزب اتحاد ملت یادآور شد: احزاب و گروه ها، انجمن های دانشجویی مختلفی را در دانشکده ها تشکیل دادند هر انجمن هم یک اتاق و یک دیوار برای نصب اعلامیه داشت. ولی انجمن های اسلامی خودجوش راه اندازی شد که بعد از تشکیل در بهار سال ۵۸، درتابستان سال ۵۸ بیشتر تحولات در کوی دانشگاه رقم می خورد.

وی افزود: جنبش دانشجویی فقط به مذهبی‌ها و چپ‌ها اختصاص نداشت اولین انجمن دانشجویان مسلمان توسط مجاهدین خلق طراحی شده بود. در این حین، انجمن‌های اسلامی دانشگاه‌ها هیچ گروهی از بیرون نداشتند و خودجوش در دانشگاه‌ها تشکیل شدند و پس از تشکیل در بهار سال ۵۸ در تابستان سال ۵۸ بیشتر تحولات در کوی دانشگاه رقم می خورد.

این فعال اصلاح طلب ادامه داد: انجمن های اسلامی، دفتر تحکیم وحدت اول را شکل دادند و قبل از اعلام عمومی در اوایل سال ۵۹ اقدام به تسخیر لانه جاسوسی کردند بعد از مدتی دانشجویانی که بیرون از آن داستان بودند، دفتر تحکیم دوم را تشکیل دادند.

شکوری راد فعالیت انجمن اسلامی را در چند حوزه مختلف ارزیابی و خاطرنشان کرد: از پیروزی انقلاب تا انقلاب فرهنگی یک دوره است. دوره های بعدی فعالیت جنبش دانشجویی و دفتر تحکیم؛ از انقلاب فرهنگی تا باز شدن دانشگاه ها، باز شدن دانشگاه تا رحلت امام (ره)، از رحلت امام تا دوم خرداد و تا کنون بوده است. جنبش دانشجوئی ایران شرایط و اتمسفرهای مختلفی را تجربه کرد، که در این رهگذر فراز و فرودهای زیادی به خود دیده است.

وی افزود: چپ اسلامی به معنای طرفداری از اقشار ضعیف و علیه امپرایالیسم بود که روش، عمل و حرکت خود را از احزاب فعال چپ مارکسیستی می گرفتند.

شکوری راد خاطرنشان کرد: به روایت ها و تحلیل های مختلف در خصوص کم اثر بودن دانشجویان نقد دارم، جنبش دانشجویی در ایران خیلی اثر گذار بود ولی تقدیس نمی کنم به هر حال دانشجویان و روزنامه نگاران فقدان و خلا احزاب را پر می کردند که البته غیبت احزاب فراگیر و مستقل به فضای سیاسی آسیب زد،  ولی دانشجویان و روزنامه نگاران مجبور بودند بار زمین مانده بود را از زمین بردارند و شاهدیم در این دوره آن بار را زمین گذاشته اند.

وی افزود: زمانی انقلاب اسلامی پیروز شد دوره پر رنگ بودن ایدئولوژی بود، حتی سروش هم مسائل را ایدئولوژیک می دید. دانشجویان تحت مدیریت روحانیون و ذیل آن عمل می کردند و در مساجد دور هم جمع می شدند. هم قبل از انقلاب و حین انقلاب نبض کار را در دست گرفتند. جهاد سازندگی که خیلی موثر بود، توسط دانشجویان شکل گرفت که در زمان خودش حرکتی بزرگ و اثر گذار بود البته شاید نقد هایی هم به آن وارد باشد.

دبیرکل حزب اتحاد ملت، گفت: من در بطن ماجرا بودم و می توانم روایت های دست اول ارایه بدهم. دانشجویان قبل از انقلاب تحت تاثیر دکتر شریعتی و شهید مطهری بودند. بعد از انقلاب هم از آیت الله دستغیب تاثیر می گرفتند. بعد از انقلاب حزب جمهوری اسلامی و جامعه روحانیت مبارز انتخابات را می بردند آنها لیست می دادند و مردم رای می دادند. در انتخابات مجلس سوم دانشجویان لیست دادند مجمع روحانیون مبارز از آن لیست حمایت کرد و آن لیست یک پارچه رای آورد.

شکوری‌راد افزود: در انتخابات سال ۶۷ بحث فقر و غنا مطرح شد که پرچم آن در دست دانشجویان بود. دانشجویان به فکر تغییر و رقابت حداکثری بودند. تفکر چپ اسلامی به عهده دانشجویان بود و جناح راست دست حزب جمهوری اسلامی و جامعه روحانیت مبارز بود و دانشجویان با حضرت امام (ره) و چپ اسلامی ارتباط داشتند چون جناح چپ دولت موسوی را دولت مارکسیستی می دانستند.

 وی ادامه داد: چرا چریک های مدافع خلق و مجاهدین خلق متناظر دانشجوئی خود را ایجاد کرد؟ در سال ۶۲ و ۶۷ در دفتر تحکیم بودم کنش های سیاسی ما مستقل بود. دفتر تحکیم در دوره اول از هاشمی اعلام حمایت کرد ولی ۱۶ بند شرط گذاشت. به عنوان مثال وقتی خودروهای پرو ۴۰۵ در دوره هاشمی وارد کشور شد، دانشجویان مخالف بودندچون این خودروها را بخش جامعه بود می توانست استفاده کند و حتی می گفتند یک دستگاه از این ماشین را در خیابان آتش بزنیم که مخالفت خود را اعلام کرده باشیم.

شکوری راد خاطرنشان کرد: در مجلس ششم روزنامه نگاران به حدی سیاسی شده بودند که لیست مستقل دادند، چرا اینگونه شد؟ چون بار احزابی را به دوش می کشیدند که وجود نداشتند. قبل از رحلت امام (ره) در ملاقاتی که دفتر تحکیم وحدت با رهبری داشت من حاضر بودم، دانشجویان علیه طبرزدی شکایت کرده بودند که ایشان مخالف بود و فرمودند؛ می خواهید علیه یک دانشجو شکایت کنید؟

بیشتر بخوانید: نظام فکری ایدئولوژیک مانع تلاش دانشجویان برای جستجوی حرف جدید است اعزام دختران اردبیلی به مسابقات قهرمانی گلف کشور

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جاسوسی جامعه روحانیت مبارز رقابت زمین مجمع روحانیون مبارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۰۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت شهری مفید با تعامل دانشگاه و شورای شهر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گروهی از دانشجویان و نمایندگان کانون‌های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک با اعضای شورای اسلامی شهر اراک دیدار و گفت‌وگو کردند. این نشست در راستای اجرای طرح هفته فرهنگی دانشگاه و آشنایی دانشجویان با وظایف و فعالیت‌های مختلف شورای شهر و نقش آن در مدیریت شهری و همچنین همفکری و تعامل بیشتر بین دانشگاه و شورای اسلامی شهر اراک برگزار شد.

در این جلسه که به همت حوزه فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اراک برگزار شد، طرفین بر ضرورت همکاری و تعامل بیشتر بین دانشگاه و شورای شهر در زمینه‌های مختلف، ازجمله حمایت و ارتقاب فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه و توسعه علمی و فرهنگی شهر اراک، تأکید کردند و دبیران کانون‌های دانشجویی و جمعی از فعالان فرهنگی اجتماعی دانشگاه، توضیحات جامعی درباره کانون دانشجویی و حوزه فعالیت‌های خود ارائه دادند.

پیمان عین القضاتی رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، سید وحید میرنظامی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی و علی‌اصغر غفاری رئیس کمیسیون فنی، عمران و شهرسازی شورای اسلامی کلانشهر اراک با استقبال از این نشست با پاسخ به برخی از مطالبات و ارائه راهکار بر استمرار این نشست‌ها تأکید کرده و تعامل دانشگاه و شورای شهر را به‌ویژه استفاده از ظرفیت فعالین دانشجویی را برای مدیریت شهری مفید و پر اثر ارزیابی کردند.

در پایان جلسه دانشجویان از صحن علنی شورای اسلامی بازدید کرده و عین القضاتی توضیحاتی را درباره قوانین، نقش اعضا و نحوه رأی‌گیری شورای شهر توضیحاتی ارائه دادند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جانمایی زمین برای طرح نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت در نیشابور
  • عجیب‌ترین رشته‌های دانشگاهی / از زامبی شناسی تا مدیریت دوشیدن شیرگاو
  • مصوبات کارگروه توسعه بر زمین مانده است
  • نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان
  • تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها 
  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها
  • اعتراض دانشجویان دانشگاه سیستان به انتصاب مجدد مدیر متخلف
  • فراخوان ثبت‌نام دانشجویی طرح «حامیم» در لرستان
  • مدیریت شهری مفید با تعامل دانشگاه و شورای شهر