Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-09@00:19:55 GMT

پشت پرده قاچاق ماده اولیه تولید قیر چیست؟+صوت

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۱۴۳۹

کشف مستنداتی از گزارش صدا و سیما درباره خام فروشی ماده اولیه تولید قیر به مشتریان خارجی این سوال جدی را مطرح کرده که این ماده خام از چه کانالی در اختیار این شرکت های متخلف قرار می گیرد. اگر این سهمیه از طریق بورس کالا اختصاص می یابد، سهم سامانه بهین یاب وزارت صنعت،معدن و تجارت در تسهیل زمینه بروز این تخلف چیست؟

گروه نفت و انرژی بازارنیوز: کشف مستنداتی از گزارش صدا و سیما درباره خام فروشی ماده اولیه تولید قیر به مشتریان خارجی این سوال جدی را مطرح کرده که این ماده خام از چه کانالی در اختیار این شرکت های متخلف قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر این سهمیه از طریق بورس کالا اختصاص می یابد، سهم سامانه بهین یاب وزارت صنعت،معدن و تجارت در تسهیل زمینه بروز این تخلف چیست؟

کمبود ماده اولیه

یک کارگر کارخانه قیر به کاهش تولید به دلیل کمبود ماده اولیه به دلیل صادرات آن به جای صادرات قیر، گفت: ما گاها نصف روز کار می کنیم، زیرا ماده اولیه نسبت به گذشته خیلی کمتر شده است.

اما اگر صادر کننده غیرمجاز که ماده خام قیر را صادر می کرد که به بیکاری کارگران تولید قیر منتهی می شود اما خود او و همکارانش توانسته اند ثروتی دو چندان به هم بزنند.

یک عده سرمایه دار شدند

یک فعال صنعت قیر به خبرنگار ما گفت که افرادی را می شناسد که یک کامیون انها از طریق همین کار به 15 کامیون تبدیل شده است.

این فعال صنعت قیر افزود: فردی بوده که با 1 کامیون شروع به فعالیت کرده و الان 10 و 15 تا تانک و کَله دارد. فقط از کنار همین کار!

صادرات ماده اولیه سود بیشتری دارد

صاحب یک کارخانه قیر، علت میل صادرکنندگان به صادرات ماده خام به جای قیر را چندین برابر بودن ارزش صادرات ماده خام برابر ماده اصلی است.

وی افزود: همین خرید وکیوم باتوم و انتقال آن به کارخانه، ایجاد فرآیند اکسیداسیون و تبدیل به قیر و دوباره بارگیری کردن به سمت بندر،  هزینه حمل اضافه به کارخانه، هزینه کارگری و هزینه استهلاک دارد. وقتی ماده اولیه صادر شود، این هزینه ها کاسته خواهد شد.

 این صاحب کارخانه تولید قیر در پاسخ به این سوال که این مواد خام از کجا آمده است،گفت: قیمت گذاری وکیوم باتوم در بورس بسیار بیشتر از قیمت جهانی آن است. بنابراین کسانی که به صادرات غیر قانونی این ماده خام اقدام می کنند از طریق بورس این ماده خام را به دست نیاورده اند بلکه برای آنها مسیر ویژه رانتی باز شده است .

وی ادامه داد: الان اگر کسی بخواهد واقعا از بورس خریداری کند، اصلا صرفه اقتصادی ندارد. شما اگر قیمت ها را ببینید، قیمت های بورس داخلی بالاتر است. مشکل اینجاست شرکتی که رانت دارد، چه خصولتی ها و چه آنهایی که پشت پرده ارتباط دارند با قیمت هایی خریداری می کنند که ما در بورس به چنین قیمت هایی دسترسی نداریم. 

منشا عرضه قیر باید مشخص باشد

پس از پیگیری خبرنگار ما ازمسئولان بورس کالا، آنها حاضر به پاسخگویی نشدند که آیا تخلفات صادرات مواد خام از طریق بورس کالا صورت می گیرد یا خیر؟ 

یک کارشناس صنعت غیر در این باره اظهار داشت: منشا عرضه قیر باید مشخص باشد. چون علاوه بر قیری که در بورس معامله می شود، قیری تحت عنوان قیر تهاتری به صورت رایگان بین دستگاه هایی مثل وزارت راه و وزارت نفت جابجا می شود. اگر منشا تولید قیر هنگام صادرات مشخص نباشد، باعث می شود که قیر تهاتری به صورت غیر قانونی وارد پروسه تولید شود و به صورت غیرقانونی از بورس خارج شود.

صحبت های ضد و نقیض دولتی ها

درباره این نوع عرضه تهاتری وزارت نفت، بحث و جدل های زیادی در جریان است که اصلا وزارت نفت امسال به تعهدات قانونی خود مبنی بر عرضه رایگان به دستگاه های مختلف مثل وزارت راه عمل نکرده است.

زنگنه،وزیر نفت در این باره گفت: در سال گذشته تحقیقا همه آن 6 هزار میلیارد تومانی قیری که دولت برای این ماده اختصاص داده بود، تحویل داده شد. بخشی از آن هم با موافقت دیوان محاسبات تا تیرماه امسال تحویل داده شد. در قانون بودجه امسال قیر وجود ندارد، فقط ما باید پولی بریزیم برای خرید قیر که آن هم در حال پیگیری است.

این صحبت های وزیر نفت در حالی است که میرشفیع، معاون ساخت و توسعه آزادراه ها مدعی شده که تابستان امسال، وزارت نفت اصلا قیری را تحویل پروژه های راه سازی نداده است.

میر شفیع گفت: امسال متاسفانه درگیر این مشکل شدیم و خیلی فرصت استثنایی در بهار و تابستان امسال وجود داشت که از دست دادیم و حالا امیدواریم که زودتر اختصاص پیدا کند و لا اقل مناطق گرمسیر بتوانند پروژه های خود را پیش ببرند.

در هر پایان باید گفت، آنچه برای توقف مسیر غیر قانونی ماده اصلی قیر ضروری است یافتن سر نخ عرضه این ماده است که آیا از مسیر بورس کالا و سایت بهین یاب وزارت صمت صورت میگیرد و یا عرضه تهاتری وزارت نفت؟ هرکدام که باشد توقف آن نسخ های جداگانه ای را طلب خواهد کرد.

 

 

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000G4l برچسب ها: قیر ، وکیوم باتوم ، نفت و انرژی ، قاچاق قیر ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: قیر وکیوم باتوم نفت و انرژی قاچاق قیر بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۱۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش معاون صنایع عمومی وزارت صمت به نامه برخی انجمن‌های صنعتی

به گزارش قدس آنلاین، محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در گفتگو با ایسنا در واکنش به نامه اخیر برخی تولیدکنندگان بزرگ کشور به مقام معظم رهبری درخصوص بازگشت ارز صادراتی و فروش آن به نرخ بالاتر از نیما با تاکید براینکه این نامه جای ابهام دارد، اظهار کرد: در واقع اینها جریان تورم ساز کشور هستند. جریان تورم گرایی که سومدیریت خود را با کاهش پول ملی تنظیم می‌کنند. اینها شرکت‌هایی هستند که برخی از آنها به جای اینکه به بهره‌وری تولید فکر کنند هر ساله در این فصل با بازی با صورت های مالی و قیمت سازی، سودهای کلان گزارش می‌کنند؛ مثلا شرکتی که سال گذشته ۱۰۵ همت سود گزارش کرده است چرا باید چنین نامه‌ای بنویسد؟

اگر صنایع پایین دست این موضوع را مطرح می‌کردند مشکلی نیست

وی ادامه داد: به عنوان نمونه انجمن نساجی یا صنعت کفش که این نامه را امضا کردند باید بررسی شوند که آیا اساسا ارزی آورده‌اند که در کانال ۴۰ هزار تومان فروخته باشند؟ اینها که ارز خود را در کانال های بالاتر می‌فروشند.

برادران تصریح کرد: شرکتی که تولیدش کمتر شده چرا سودش زیاد شده است؟ این سوال بنده باعث ناراحتی بسیاری شده بود، اما واقعا ۱۰۵ همت سود چه معنایی می‌دهد؟‌ اصلا چه مشکلی بزرگی وجود داشت که به رهبری نامه نوشته‌اند؟‌ از این بیشتر می‌خواستند سود کنند؟ اگر صنایع پایین دست این موضوع را مطرح می‌کردند مشکلی نیست اما نه صنایع بالادست.

معاون صنایع عمومی وزیر صمت با اشاره به دخالت بی‌مورد بورس کالا در این موضوع، تاکید کرد: بورس کالا یک شرکت خصوصی است و نباید در حوزه سیاست‌گذاری دولت وارد شود که در این صورت تخلف آن محرز است. بورس کالا کارمزدش را بگیرد تا در آن بستر معاملات صورت بگیرد.

چرا حقوق مالکانه دولت را با نرخ ۶۰ هزار تومان نمی‌دهند؟

وی تصریح کرد: سهامدار بورس کالا شرکت مس است و معلوم است این شرکت یا شرکت فولاد می‌خواهند بیشتر بفروشند. اینها می‌خواهند بیشتر سود کنند و به همین دلیل چنین کاری کرده‌اند. تصور کنید شرکت فولاد در سال گذشته ۱۰۸ همت سود کرده است؛ از جیب مردم و از جیب زنجیره پایین دست مثل لوازم خانگی که باید سود می‌کرد اما در واقع با خام فروشی سود کرده است! در حال حاضر هم کالا را داخل کشور گران‌تر می‌فروشند و حالا می گویند ارز صادراتی را با نرخ بالاتر بفروشیم!

برادران ادامه داد: آقایان انرژی را با دلار ۱۰ هزار تومان، نیروی انسانی را با دلار ۱۵هزار تومان و بنزین را با دلار هزار تومان می‌گیرند؛ بعد کالا را با نرخ ۵۰ هزار تومان بفروشند؟ چرا باید اینگونه باشد؟ مگر اینکه بگوییم حقوق مالکانه دولت را با نرخ ۶۰ هزار تومان پرداخت کنند و همینطور انرژی و ... را سپس در این شرایط ارز صادراتی را با نرخ ۶۰ هزار تومان بفروشند. 

چرا هر سال در اردیبهشت ماه جریان‌سازی می‌کنند؟

به گفته معاون صنایع عمومی وزارت صمت، متوسط مواد اولیه این شرکت‌ها کمتر از ۳۰ هزار تومان است؛ مگر حقوق نیروی انسانی را با دلار ۶۰ هزار تومانی می‌دهند که می خواهند ارز صادراتی خود را بالا بفروشند؟!

وی با تاکید براینکه جریانی پشت پرده است که هر سال اردیبهشت ماه جریان سازی می‌کنند و امسال بورس کالا هم ایدئولوگ آنها شده است، تصریح کرد: رهبری قبلا پاسخ اینها را داده‌اند که شرکت های بزرگ دولتی که مواد اولیه را از دولت می‌گیرند چرا برنامه‌ها و سیاست‌های خود را با دلار تلگرامی تنظیم می‌کنند؟

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی
  • واکنش معاون صنایع عمومی وزارت صمت به نامه برخی انجمن‌های صنعتی
  • راهبرد وزارت صمت توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است
  • پژوهشگران مشهدی موفق به تولید ماده اولیه داروها شدند
  • رفع تعهد ارزی مانع صادرات صنایع کنسرو
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • پشت پرده بزرگترین باند قاچاق مواد مخدر کشور چه بود؟ | ناگفته های قاچاق ۲ هزار تن تریاک | یکی از اعضای این باند در عروسی اش شاباش میلیاردی گرفت
  • پشت پرده خروج ضمانت‌نامه ۸۰ میلیاردی از باشگاه استقلال
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی
  • پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!