Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروانه سلحشوری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه نباید موضوع همه پرسی را سیاسی کرد، گفت: زمانی که قانونگذار اصل همه پرسی را در قانون قرار می داد، هرگز به فکر این نبود که جناحی به دنبال اجرای آن و جناحی دیگر مخالف سرسخت آن باشند.

به گزارش شریان نیوز،سلحشوری در نشست "همه پرسی در بنیان قانون اساسی" با اشاره به اصول ۶ و ۵۹ قانون اساسی که درباره مراجعه به آرای عمومی از طریق همه پرسی است، افزود: در سال ۶۸ به صورت دموکراتیک در قانون اساسی تغییراتی  ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه از رفراندوم باید بدون نگاه سیاسی برای برون رفت از مشکلات استفاده کرد، گفت : قانون اساسی ما دارای جنبه‌های جمهوری خواهانه و مردمی قوی است، اما این جنبه‌ها در حکومت دست بالا را ندارند، که یکی از این موارد می تواند موضوع فقدان اجرای همه پرسی باشد.

وی با اشاره به سخنان یکی از ائمه جمعه تهران که سخنان رئیس جمهوری درباره برگزاری همه پرسی را مخالفت با خدا دانسته بود، خاطر نشان کرد: این نشان می‌دهد ما به دنبال زمینی کردن خداوند در موضوعی هستیم که خودمان آن را ساخته‌ایم.

این عضو فراکسیون امید مجلس درباره طلاق در کشور خاطر نشان کرد: میانگین طلاق بعنوان منفورترین عمل در دین اسلام ، در جامعه در حال گسترش است.

وی تصریح کرد: در علم جامعه شناسی همه پدیده‌ها به هم مرتبط هستند و در جامعه ما نیز از آنجا که همه چیز سیاسی شده است، غلبه سیاست بر زندگی باعث ایجاد مشکلات بسیاری شده که برای برون رفت از آن باید همه پرسی انجام شود.

عضو فراکسیون امید مجلس در بخش دیگری از سخنان گفت: من به این آقایانی که می‌گویند انتخابات و شرکت در راهپیمایی‌ها نوعی رفراندوم است، می گویم که با این وضعیت مردم که در انتخابات شرکت می‌کنند و هرسال در راهپیمایی‌ها حضور دارند، پس نشان می‌دهد که ما را قبول دارند و ما دست بالا را داریم، پس چرا از رفراندوم می‌ترسیم؟ اگر این ترس وجود ندارد چرا نمی‌گذاریم همه پرسی انجام شود تا به تمامی جهان بگوئیم که مردم ما این سبک زندگی را انتخاب کرده‌اند؟

وی با تاکید براین که  آقای روحانی باید از پس اجرای وظایف خود بر آید، درباره فیلم " خانه پدری " گفت : چرا در کشوری که وزارت ارشاد آن مجوز اکران فیلمی را می‌دهد، با حکم دادستانی، توقیف می‌شود و یا وزارت ارتباطاتی که بسترهای لازم برای توسعه شبکه‌های اجتماعی را فراهم می‌کند، با دستور یک بازپرس که بعدا آن فرد نیز دستگیر می شود، ۴۵ میلیون نفر از مردم، محروم از استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌شوند؟

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: چرا جوانان ما نباید انتخاب کنند که چه موسیقی می خواهند گوش دهند آن وقت برخی فریاد وا اسلاما سر می‌دهند که باید گفت مگر برای جوان ایرانی هویتی مانده که بخواهیم آنها را به آن سو هدایت کنیم؟

وی اظهار کرد : رفراندوم بسیار خوب است و می‌تواند یک سری از سیاست‌های کشور را  در زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی عوض کند  و اگر مجلس با این موضوع موافق باشد که مخالف است، می‌توان بسیاری از مشکلات را پشت سرگذاشت.

اجرای همه پرسی

در ابتدای این نشست، یوسف مولایی عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز با اشاره به روند  همه پرسی در تاریخ دموکراسی جهان و ایران گفت: شهروند کسی است که درباره سرنوشت، مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حق دارد که به تبادل و اظهار نظر بپردازد و آن را بیان کند.

وی با بیان این که این حق در دوران معاصر در قوانین اساسی اعمال می شود، افزود: کشوری در دنیا وجود ندارد که اصل همه پرسی را رد کند و حتی در سوئیس به عنوان یک کشور مرجع، یک نظام همه پرسی با سازوکار اجرایی وجود دارد.

این استاد دانشگاه گفت: البته همه پرسی همواره خوب نیست مانند موضوع برگزیت در کشور انگلستان که به نوعی باعث تزلزل سیاسی در این کشور شده است.

رفراندوم و جدال سیاسی

محمدجواد غلامرضا کاشی عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی هم با تاکید بر اینکه در میدان سیاسی ایران، موضوع رفراندوم به مساله‌ای برای جدال سیاسی بدل شده است، گفت: رفراندوم مانند موضوع برگزیت در انگلستان، واقعا آنچنان که وانمود می شود، تجلی اراده مردم نیست.

وی با بیان اینکه اساسا همه پرسی برای جوامع کوچک دلالت دارد، ادامه داد: این جوامع کوچک مانند کشور سوئیس که ۷ میلیون جمعیت دارد موضوعی قابل اجرا است اما در دنیای مدرن و در سطح کلان و بزرگ، رفراندوم نمی تواند پاسخگو باشد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: وقتی حکومتی برآمده از مردم باشد، زمانی که سیاست‌ها به بن بست رسید و بحران ایجاد شد، آن زمان باید همه پرسی انجام شود.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۱۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید امام جمعه موقت بوکان برلزوم تکریم معلمان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  ماموستا ملا کریم رسولی در خطبه‌های نمازجمعه این هفته بوکان با اشاره به رویدادهای تقویمی هفته گذشته گفت: در چند روز گذشته سه رویداد مهم هفته عقیدتی سیاسی در سپاه، معلم و کارگر را پشت سر گذاشتیم که همچون مثلثی قدرت ایمان، دانش و تلاش برای آبادانی کشور را به هم وصل می‌کند.

  وی با اشاره به روز جهانی کارگر و معلم افزود: معلم و کارگر دو قشر از جامعه ما هستند که در عرصه تعلیم‌وتربیت و کار و اشتغال، کشور را به‌پیش می‌برند.

  امام‌جمعه موقت بوکان در ادامه با اشاره به شهادت آیت‌الله مطهری و نام‌گذاری این روز به اسم معلم عنوان کرد: آیت‌الله مطهری فیلسوف و مفسر بزرگ قرن و یکی از معلمان بزرگ در ترویج اندیشه انقلاب بود که خدمات بی‌نظیری در این راستا ارائه نمود.

  وی معلمی را شغلی شریف و شغل انبیای الهی دانست، ابراز کرد: معلمان که توان خود را برای تعلیم‌وتربیت جامع به کار گرفته‌اند، جایگاه، منزلت و مقام عالی در جامعه دارند.

  ماموستا رسولی تصریح کرد: معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد؛ زیرا اگر جایگاه معلم و نقشی که در تربیت نسل‌های مختلف دارد مورد تکریم قرار گیرد، جامعه‌ای آگاه به دانش و باتربیت دینی و اسلامی خواهیم داشت که در عرصه‌های مختلف پیش‌رونده خواهد بود.

همچنین قبل از خطبه های این هفته نمازجمعه مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه بوکان در سخنانی با اشاره به هفته عقیدتی سیاسی در سپاه ضمن گرامیداشت یاد شهید مرتضی مطهری و فرارسیدن روز معلم و هفته عقیدتی سیاسی در سپاه و بسیج، نامگذاری این ایام را به عنوان هفته عقیدتی سیاسی نشان از پیوند ناگسستنی و دائمی سپاه و بسیج با روحانیت و معنویت دانست.

حجت‌الاسلام محمد جباری افزود: پاسداران و بسیجیان همواره خود را سرباز اسلام، قرآن، ولایت و علمای دینی نامیده اند و این واقعیت را با بذل جان خویش اثبات کرده اند.

وی تصریح کرد: مبانی فکری پاسداران عزیز برگرفته از مبانی فکری امامین انقلاب، شهیدان مطهری و بهشتی و امروز با بازخوانی اندیشه های آیت الله مصباح یزدی در پی تقویت آن مسیر نورانی هستند.

دیگر خبرها

  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • غیرمسلمانان به کشتار مردم غزه اعتراض کرده اند ولی خبری از اعتراض در بلاد اسلامی نیست
  • صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد
  • زشت است جمعیتی در یک صنف مقدس(پزشکان) با عادی انگاری، دسته جمعی مجلس گناه برپا کنند | باید با عاملان عادی انگاری مجالس گناه قاطعانه برخورد شود
  • اولین معلم آدم ابوالبشر خداوند متعال بود که او را بیان، نطق و علم داد
  • تاکید امام جمعه موقت بوکان برلزوم تکریم معلمان
  • انتقاد امام جمعه یاسوج از شراب‌خواری پزشکان در شیراز
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • ابوترابی: «وعده صادق» آغاز تحول در منطقه و معادلات سیاسی است